Чому Бог мовчить?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем консультант, 12 кві 2011.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Мене також би цікавили причини, котрі заважають розкаянню.

• Подобається Подобається x 1
  2. Оля

Оля Старожилка форуму

Кара за гріхи йде до третього коліна. Так написано. Ви не знаєте, що робили ваші батьки, не бачили, чи вони грішили, чи ні? Чи ваші діди-баби? Переважно внуки ще довго спостерігають життя своїх дідів-бабів. Я вже мала трьох дітей, як мої почали діди-баби помирати. А навіть, якщо не застали ви їх, не знали, як вони жили і бачите, що щось у вашому житті не так, то йдете до церкви, розповідаєте про свої побоювання і стараєтеся розірвати ті прокляття. Для того і є священники у церкві. Тільки ще раз говорю. Ні в якому разі не до ворожок, екстрасенсів. Бо ще в гірше влізете.

• Подобається Подобається x 3
  3. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Хіба в Біблії описаний хоча б один випадок і церемонія "розірвання прокляття"?.. хіба в Новому Заповіті чи Апостолами десь хоч одне слово сказане про це?.. і хіба існує такий церковний звичай?
    Люди можуть обмовити кого завгодно, особливо жіноцтво. Як можна іти розривати прокляття, якщо сам не впевнений що щось таке з дідом-бабою трапилося - а може то люди пліткують, жінки-сусідки "козні строять"?..

У Новому Заповіті Христос говорив тільки про власне покаяння і власні гріхи, і що якщо що проситимете в ім"я моє - дасться Вам. Немає ні слова про те що якщо Ваші батьки згрішили, то скільки б не молилися (зберегти життя) - не дасться Вам, бо "не положено".. ніде у тих хто каявся Христос не питав чи покаялися їх батьки.
    Я чула думку що наші українські народні повір'я про "прокляття на рід" через вчинки предків - це язичництво, а той хто вірує - під Христовим захистом і ті язичницькі повір'я на нього не розповсюджуються. ..то це так чи ні?..

• Подобається Подобається x 5
  4. ovod

ovod Well-Known Member

наперед відкупив? грішити людина буде завжди, просто тре каятися... таке ж міг і Адам зробити, чи ні?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Від самого початку теми та історію про цю дівчинку, хотів написати: люди, але ж ви не знаєте жодних обставин. І ось...

---------- Додано в 13:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:37 ----------

Міг, але це б йому не допомло. За гріх тре платити.

---------- Додано в 13:47 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------

Згадайте випадок про сліпого, де виясняли, чому він сліпий, чи він згрішив, чи батьки його згрішили, а Ісус відповів, що ні він не згрішив, ні батьки його, а сліпий він на славу Божу.

---------- Додано в 13:51 ---------- Попередній допис був написаний в 13:47 ----------

Фрезіє..... У Новому Завіті йдеться про відкуплення гріхів, лише тре вірити (бо раніше про це не йшлося). Віритимеш, практикуватимеш, то гріх будуть прощені і в поколінні в тому числі, а не віритимеш - потерпатимеш згідно старого Завіту.

6. ovod

ovod Well-Known Member

каяття не достатньо?
    десь хтось був писав, що цього достатньо...не памятаю хто...

7. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Так дівчинка ж та не тільки молилася зрідка - регулярно відвідувала зібрання, на яких молилися. Очевидно, не вживала алкоголь, мабуть і не зустрічалася ще ні з ким.. недостатньо практикувала?..
    Виходить, її мати покарана, а вона - благословенна?..
    Тоді таке питання: а чому називають душі немовлят безгішними? Адже на них теж є гріхи батьків, значить вони не потраплять до раю?..

Не може такого бути щоб всі звірства і зло на землі були "заслуженою Божою карою" стосовно жертв, батьків чи родини жертв, ніколи в це не повірю.. Тоді вийде що ніякий не князь пітьми винен у тому, що зло знаходить своїх жертв, а саме Бог так втручається у земні долі людей і судить, карає їх ще при житті - а не на тому світі..
    Так я саме цей випадок і згадала, що раз так Ісус сказав, то дійсно може бути така причини хвороби: "бо батьки згрішили" - але про якесь спеціальне зняття цього "прокляття" з себе самим хворим через служителів храмів там нічого не сказано.
    Та і хвороба - то не вбивство, не передчасне переривання життя.
    Якщо мати покається - цього достатньо, а якщо ні - виходить, помре її дитина.

• Подобається Подобається x 3
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

До Ісуса Христа було недостатньо.

9. Levko

Levko Well-Known Member

То п.Аквінас писав колись про це...

Але у випадку з Адамом, то зовсім інше... Він не міг спастися розкаянням, бо, як писав п.Мих, за гріх тре було заплатити, а це зробив Христос тільки через багато тисяч років.

Зараз каяття достатньо, бо Христос уже заплатив за гріх:
    1Iван.1:9
    Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої.

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А того достатньо?

---------- Додано в 14:12 ---------- Попередній допис був написаний в 14:10 ----------

100%.........

11. ovod

ovod Well-Known Member

за гріх Адама? чи за всі гріхи?

12. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ну, очевидно дітям зрадника (адже в перелюбі брали участь двоє .. якщо він взагалі мав місце - бо Оля каже що обоє не визнали, не розкаялися, заперечували) було достатньо такого ж або меншого щоб не мати такої ж долі.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

І добре зробите, бо не всі.

---------- Додано в 14:18 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

а мамі загиблої було/є, як? її муки не кара?

14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

хух.. аж легше стало. :)

Я не про це питала: чому чоловіка-перелюбника не покарано такими ж муками як жінку?
    Адже саме чоловік в Біблії є взірцем для дружини, бо дружина - "слабкий сосуд" чи якось так.. чому діти чоловіка не постраждали?..

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як не покарано? Звідки ви це взяли?

---------- Додано в 14:35 ---------- Попередній допис був написаний в 14:34 ----------

Згоден..........

16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Думаю, на страшних терезах кожний би оцінив власне ходяння з паличкою через каліцтво як милостивіше за смерть дитини яку дуже любив..
    Та й повно є таких які хоч раз зраджували, у яких діти живі-здорові і внуки теж..
    ..чи хочете сказати "ще не вечір"?.. і ще не третє покоління?..
    :ninja:
    Страшна якась тема, піду я звідси. :bye2:

17. Levko

Levko Well-Known Member

18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

І трохи богохульська.

Бо замість того, аби волати:"Чому Бог покарав того, а не покарав іншого?" і вирішувати, в кого більше шансів спастись, ми б мали більше задумуватись над своїм трибом життя і власним спасінням.

• Подобається Подобається x 4
  19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

20. innaSl

innaSl Member

слухата треба серцем:blush::blush:

а де твій аватар? :)