Чому Бог мовчить?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем консультант, 12 кві 2011.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

А хто хоче бути згвалтованим. Більшість думає слава Богу, що це не зі мною. Допомога від Бога йде через людей. То чому Бог не допоміг?
    П.С. Я вибачаюсь. Ви праві. Це було не вномі, а вечером. Львів був шокований цією подією. Хоч коли відбувалось "дійство" шоку в перехожих було набагато менше. Можливо всі сприймали це, як п"Яну оргію наркоманів зі своєю подружкою.
    Поки що так і не почув конструктивної відповіді на питання: "Чому Бог мовчить?:dntknw:

Останнє редагування: 13 кві 2011
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вся справа в тому, що ви забули де ми живемо.

А живемо ми у місці, куди вигнав Бог людину з раю. Тобто ми у місці вигнання, а ви хочете, щоб ми жили, як в раю.

3. консультант

Бог Всемилостивий. То навіщо було виганяти з раю? Невже Він не міг передбачити гріх Адама та Єви і запобігти йому? Він же Всемогутній і Досконалий. чи не так?:)

4. nixto

nixto Well-Known Member

Хто ви всі? :mocking: Адам "вродивсі" в Єдемі, а євреї були пізніше

---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ----------

От тобі на! Та життя так скоро проминає, що аж гай шумить, я недавно до школи ходив, а тепер починаю рахувати скільки мені ще до пенсії залишилося.:))) А тепер буду гаваріть вопросами:
    -Та хіба для християнина важливо прожити чим по-довше, та ще і в комфорті (типу мати нормальну квартірку, авто, бажано НЕ ЗАПОРОЖЕЦЬ, що би мої дитятка закінчили як найпрестижніший вуз і таке інше) ?
    -Чи ті християни, що розбилися в авіакатастрофі, що більше, набули чи втратили? (ну звісно якщо вони ними були).
    -Чому гірке життя в "долині сліз", для християнина миліше від обіцяного нам Ісусом, чому так не хочеться кращого?
    Тут напрошується питання - чи насправді ми... віримо чи довіряємо Богові? я в тому числі
    Ми всі тут роздумуємо над темою з якої точки зору? Як віруючі чи атеїсти, для яких поза фізичним життям нічого нема?

• Подобається Подобається x 2
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Дуже слушне зауваження!

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Безперечно.

Тому що в раю не може бути гріх, грішна людина.

Міг, безперечно.

Думаю, що Бог хоче створити людину, а не запрограмованого робота, людину свідому своїх вчинків і свого стану, а не біомасу.

7. ovod

ovod Well-Known Member

шо тоді ніхто в рай не попаде?

8. comanche

comanche знайшовся

ну... знову про два крокодили...
    Як ви це собі уявляєте? йду собі я, ля-ля-ля... і тут на тобі опинився в гущі подій і вже розбороняю якусь бійку...
    Я вже казав, іноді Бог рятує людей, над природнім чином (через інших людей, випадкові явища і тд), але ми не знаємо чому. Знаєм лише що на це не впливають духовний стан людини чи її належність до якоїсь церкви. Ми не знаємо чому так стається. АЛЕ БОГ не зобов'язаний це робити. Це роблять люди з іншими людьми. Бог не зобов'язаий втручатись у ці відносини, бо ми самі творимо свою долю, самі творимо соціум у якому відбуваються такі речі.
    Міг, передбачив, запобіг.
    Ще до закладин світу було вирішено послати Христа як жертву відкуплення за гріх Адама. Якщо б Бог присік спробу гріха, то чи заслужено б зараз ми були в раю? яка ж тоді справедливість такого Бога... коли Він давши нам волю вибору від нас же її б забрав?
    Ні ж бо, але Бог полюбив нас так, що уже тоді, вирішив спасти нас від нашого ж власного гріха, який ще навіть не відбувся, бо людей ще не було...

• Подобається Подобається x 1
  9. консультант

Фактично тими словами багато сказано. Особисто я постійно переконуюсь шоб б не попросив в Господа, майже все збувається. Не збувається відсотків 5-10 ть зі 100. Чому не збувається, Богові видніше, видно мої мозги того поки що зрозуміти не можуть. Зрештою на все Воля Божа.
    Чому Бог допустив розп"яття Єдинородного Сина при всій Своїй Могутності напево слід виходити з того хто такий Бог, хто прийняв людську подобу, для чого Бог умалив себе і в кінці кінців Ісус Христос це той же самий Бог, який умалив себе, прийнявши людську подобу. Так Ісус - Бог, тому що є Однією з Трьох Божих Осіб: Бог Отець, Бог Син і Бог Дух Святий.
    На мою думку люди просто дійсно не чують, що Бог каже їм, тому в більшості випадків і всі їх проблеми . Правда є такі випадки, коли людський мозок не здатний осягнути задуму Божого. В Біблії постійно наголошується на тому, що серце є основним чуттєвим органом, а не людський мозок. Його потрібно слухати, а не вибирати різний мотлох з черепної коробки і вважати це за Істину. Мозок - це як в компютері твердий диск, а серце - це скоріш за все або сама людина, яка сидить за цим компютером, або оперативна пам"ять.:)

• Подобається Подобається x 5
  10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Може це просто не слова?

Свою волю Господь не мусить словами виявляти, все, що діється навколо нас і з нами - не просто так, це натяки, знаки, і коли в нас щось не так, як має бути, коли в нас не виходить те, що довго плануємо і до чого прагнемо - не означає це, що нам натякають, що так бути не може і не треба, не заслужили?

• Подобається Подобається x 3
  11. консультант

:good::give_rose:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому то Ісус віддав своє життя, щоб мати життя вічне, відкупив наші гріхи, бо людина безгрішною не може бути.

13. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Оця "більшість випадків" і є буденними подіями буденного характеру.
    Згвалтування, вбивства, зірства, жертви маньяків і шукачів донорських органів - і є та "меншість випадків", яка не залежить від того слухає хтось своє серце чи ні.. є сліпий випадок, який не означає що ця дитина чи дівчина так нагрішили, що заслужили саме таку жахливу смерть чи каліцтво..
    І Бог тут ні до чого - він безсилий втрутитися у сліпий випадок, який все одно має статися з ким-небудь бо, наприклад, маньяк вже одержимий бажанням когось вбити, або п"яний вже напився і його "несе" (Аннушка вже розлила олію?..) і все одно когось він та обере - і то не Бог ним керує, кого йому обрати, раз він вже вирішив для себе що буде робити, а випадок. ІМХО.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Але Бог може захистити, того кого маньяк обрав як свою жертву. Хіба не так?
    Просто ми часто не віримо, що Бог є наш захист.
    Ми зі свїми маленьким дітьми кожен ранок молимось і проголошуємо в наше життя 91 Псалмом. Діти його знають напам"ять.
    Він починається так:
    1 Хто живе під покровом Всевишнього, хто в тіні Всемогутнього мешкає,
    2 той скаже до Господа: Охороно моя та твердине моя, Боже мій, я надіюсь на Нього!
    3 Бо Він тебе вирве з тенет птахолова, з моровиці згубної,
    4 Він пером Своїм вкриє тебе, і під крильми Його заховаєшся ти! Щит та лук Його правда.Псалми 91
    іт.д..

Останнє редагування: 14 кві 2011
    • Подобається Подобається x 3
  15. Locke

Locke невиправний реаліст

Дійсно важко вгадати, кого він обере за жертву. Але це нам, людям, важко вгадати. А найпростіше було би в той чи інший спосіб нейтралізувати маньяка, а не гадати і не чекати, кого він обере за жертву.

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Погодьтесь, якби всі як один вмирали в ліжку у віці 99 років, то було б досить одноманітно.

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Підставивши когось іншого? іншу людину/дитину?.. ні, думаю, так він не може сам захищати - за рахунок інших.. там якийсь складніший механізм, а який - не знаю.

Дуже віруючі люди вірять що ВСЕ залежить від Бога і їх могутність залежить від Нього.. я ж вірю що людина сама є дуже могутньою, і своїми думками формує реальність навколо себе, сама собі робить дива і отримує те у що вірить - навіть якщо при цьому не молиться до Бога.. якщо людина глибоко в душі вважає себе недостойною найкращого в житті (через скромність чи "затюканість", надмірну строгість до себе, комплекси) - вона не тільки притягуватиме агресорів у своє життя, але навіть на дітей буде розповсюджувати своє переконання що багатство і все саме найкраще на світі - не для неї, бо вона того не заслужила, вона грішна і недосконала.. у що вірить - те і отримує, і не хтось це її дає, а вона сама формує простір навколо себе, і притягує події..
    Не все так просто як оце написано, звичайно, є і щось таке що не залежить від неї (наприклад, вплив на неї її батьків до певного віку, фатальність-сліпий випадок тощо), але багато і від неї самої залежить, не від Бога, який є фактично Вищою доброю силою, яка "підключається" тоді коли людина і сама стає могутньою для себе завдяки своєму переконанню що вона заслуговує на всі можливі блага, і Вищою недоброю - коли людина переконана що заслуговує на покарання. Тоді виникає дія "Люблячого Тата" або "Бога караючого, ревнителя" чи як там..
    Такі у мене думки з цього приводу..
    Так, але ж Бог кожному дає вільний вибір і не може цього зробити.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Я про такий Божий "захист" не говорив.
    Ви самі придумали...:)

19. Оля

Оля Старожилка форуму

Ой, люди, ЯК ви всього нагородили, надодумували, наприпускали!:wacko:
    А давайте я вас трохи просвічу щодо цього випадку, бо хоча не була тоді у Львові, але добре знаю про цей випадок. У нас тут теж довго про це шуміли, касети похорону цієї дівчини Світлани показували, не обсуждали, а розсуждали, ЧОМУ САМЕ ТАК з нею сталося, адже дівчина, дійсно, була доброю християнкою.
    Отже, перш за все, завжди розізнайте як все було , перш ніж будувати здогадки "а чого по ночах сама йшла", "а чого не боронилася, не кричала". Йшла вона ранньою весною на вечірнє служіння в п"ятидесятницьку церкву, що на вул.Семафорній. Це прямо над станцією "Підзамче". Запізнювалася, тому людей-попутчиків, як на нещастя, на той час вже не було. Ці п"яні молодики випірнули десь з лісу справа, що на Замковій горі. Кричала дівчина, просилася, молила своїх катів, але цього ніхто вже не чув, бо вони заволокли її подалі, та і хто там що міг почути, якщо там люди просто не ходять, а постійний гуркіт поїздів все заглушує. З Підзамча люди не могли почути. Це одне.
    Тепер, щодо того, чого Бог мовчав. Пам"ятаєте, що Біблія говорить про те, що Бог карає людей до третього коліна, а милує ( підскажіть мені) до десятого, здається. Так от. Мама цієї дівчини, будучи віруючою людиною, маючи доброго віруючого чоловіка, дітей, спуталася з чоловіком своєї сестри ще десь років за 15 до цього страшного випадку. Вчинили вони гріх перелюбу. Коли все це виявилося, не призналися, не покаялися ні він, ні вона. А сестра її ще й до того вагітна була. Невдовзі після того стається страшна аварія. Гине ця вагітна сестра, а її чоловік-перелюбник залишається нерухомою калікою на довгі роки. Потім він все таки переніс купу складних операцій, якось очуняв і донині ледве ходить з палочкою. А ця мама, бачачи все це , страшну караючу Божу руку так і залишила цей гріх в собі. Доти, доки не сталося оця вся трагедія з її любимою донькою Світланою. Розказували люди, що вона в цій доньці душі не чула. Так її любила. От Бог це все і допустив. Мама була винна, а кара звершилася на її невинній доньці. Скажете тепер, що Бог - несправедливий? Але ж Бог у Своєму Слові нас попереджає, що за гріхи наші буде карати нас на дітях, на внуках, на правнуках. Так що задумуймося, які прокляття ми можемо залишити для себе своєму потомству, якщо грішимо і не каємося. Бо можна все від людей втаїти, але не від Бога. І будуть потім страждати наші невинні діти, внуки.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Бачте як просто все. Думаю навіть всі на цьому форумі рахують себе праведниками, вартими вічного життя, а чи так воно?

а де твій аватар? :)