Чому Бог мовчить?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем консультант, 12 кві 2011.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Чому при всій Своїй Досконалості Бог дозволив розіп"яти Свого Єдинородного Сина? Якщо з любові до людей, то де Його Любов до Сина? Чому Сам не віддав Себе в жертву, а Ісуса? Віддавши б Себе, Він ще більше підтвердив би Свою Любов, бо врятував би не тільки людей, але й Єдинородного Сина? Колись мені було закинуто, що я заблудився серед трьох сосен. Цікаво, хто тут на форумі не заблудший?:)
    Що ми і робимо, в тому числі і завдяки цьому форуму. Форум - це теж свого роду Церква. "Де двоє, або троє зберуться во ім"я моє, там я буду між ними".
    Якщо хтось є поруч, можна надіятись і навіть вірити, якщо немає нікого, потрібно щось робити.:) Віра без діл - мертва!

• Подобається Подобається x 5
  2. Locke

Locke невиправний реаліст

Якщо сказати поправді - то всі заблудші, і не тільки на форумі. Деколи стає просто смішно, що земні істоти, як ми з вами, хочуть пояснити одне одному (а деколи в гострих суперечках із бризками слюни і взаємними образами та звинуваченнями) сутність Бога.
    Наївні, як діти. Часто сутність близької тобі людини не можна докінця зрозуміти і пояснити. А як зрозуміти нам, фізичним істотам з трьохвимірного фізичного світу з обмеженим діапазоном сприйняття навіть фізичного світу, сутність найдосконалішої духовної істоти - Бога. Але всі стараються показати, що вони найбільше просунулися в цьому питанні.
    Вже не раз приводив цей приклад, але приведу його ще раз: Як пояснити сліпій від народження людині чим відрізняється червоний колір від зеленого, коли йому навіть таке поняття, як колір невідоме. Отак і в цьому випадку.
    А той хто каже, що з Біблії - Слова Божого можна абсолютно все зрозуміти - теж думаю неправий. Спробуйте пояснити дворічній дитині основи квантової механіки. Так і там думаю, що приведено певні пояснення "на пальцях" того, що людині важко, або й неможливо, іншим способом пояснити.

• Подобається Подобається x 9
  3. ovod

ovod Well-Known Member

а може тре глянути під іншим кутом?
    ви ж впевнені, що все було правильно зроблено тільки не можете зрозуміти чому... значить підхід не вірний....

а як знати де межа? можливо ще одне зусилля і камінь зрушиться, але йдемо шукати поміч..
    або може і двоє його не зрушать, а намагаємося його підняти поки не впадемо без сил....
    як знати де межа?

ну кожен показує своє сприйняття, але як воно насправді хто-його знає...

згідний передати можна тільки слова, а відчуття не можна...

якщо Біблія це буквар то де тоді алгебра і фізика?

4. Locke

Locke невиправний реаліст

Ці дисципліни відносяться до різних речей. Алгебра і фізика намагаються пояснити і описати явища виключно матеріального світу. Причому в тій площині, яку може сприйняти і описати людина користуючись як власними органами чуттів, так і за допомогою приладів, створених тією ж людиною. Поки що не створено приладів, які можуть вивчати духовний світ і думаю, що навряд чи вони колись будуть створені. Хоча....
    А чи Біблія - то буквар - важко сказати. В букварі принаймі все визначено чітко і недвозначно. А Біблію ой як важко зрозуміти до кінця. Правда деякі люди стверджують, що їм це вдалося. :)

• Подобається Подобається x 2
  5. Levko

Levko Well-Known Member

:crazy: Мдяя...
    Важко щось сказати... :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 1
  6. ovod

ovod Well-Known Member

я мав на увазі, що Біблія це простіше пояснення( для нас буквар по розумінню), а значить насправді є складніше пояснення( для нас як "алгебра" і "фізика" по розумінню)

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Чому так примітивно? Наприклад люди не думають своїми дурними головами, тому на порозі війна, атомні катастрофи і т.д, і в цей момент повинен з'явитися Бог і поміняти всім памперси, щоб знову весело світило сонечко і можна було починати лажати заново, чи що? Є заповіді, вони дані для того, щоб люди не докочувались до таких проблем.

• Подобається Подобається x 3
  8. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, ви праві, п.Locke, що своїм обмеженим розумом людям направду нереально зрозуміти сутність Бога.
    Впринципі, так і написано, що тілесна людина не може зрозуміти речей Божих:

1Кор.2:14
    А людина тілесна не приймає речей, що від Божого Духа, бо їй це глупота, і вона зрозуміти їх не може, бо вони розуміються тільки духовно.

Але для того і є віра!
    Людина визнає себе грішником перед Богом, вірою приймає Ісуса як свого Господа і Спасителя, тобто народжується духовно, чи від Духа. Так починаються взаємні стосунки любові між Батьком і Його дитиною.
    А Своїй дитині, котра по-справжньому любить Його Батько відкриває Свою сутність через Духа Свого, Котрий поселяється в серці Його люблячої дитини :

1Кор.2:9
    Але, як написано: Чого око не бачило й вухо не чуло, і що на серце людині не впало, те Бог приготував був тим, хто любить Його! А нам Бог відкрив це Своїм Духом, усе бо досліджує Дух, навіть Божі глибини.

А інакше як можна зрозуміти сутність Бога ? :dntknw:

9. Kats

Kats Романтик

Мене завше турбувало кілька питань: А Ви теж вірите в змій, що говорять? Якщо Адам і Єва перші люди і в них були сини, то як продовжився рід? І ще ми всі євреї!!!

• Подобається Подобається x 4
  10. Levko

Levko Well-Known Member

11. comanche

comanche знайшовся

В очевидь це не здивувало Єву, отже можемо зробити припущення, що це було звичним явищем.
    Читайте уважніше буття, там все описано.. в даному випадку ви демонструєте абсолютне не знання предмету розмови. Десь щось чули, і намагаєтесь проаналізувати, так не годиться, спочатку дослідіть і лиш тоді висовуйте твердження. Це стосується будь якої області, тому що смію припустити, якщо ви так виражаєтесь стосовно одного предмету, то й з іншими у вас такі ж проблеми, себто ви робите висновки не з власного досвіду, а досвіду авторитетних для вас людей, котрі так сказали.
    Єврейський народ виник значно пізніше.. а точніше з Авраама.
    А якщо навіть так? то чому не дивує вас, що всі ми неандертальці?
    Знову ж таки... звичайні, необаргументовані тези, які ви прочитали десь, чи від когось почули.. але оперуєте цим як абсолютними фактами.

Пізнайте істину і істина зробить вас вільними :)

12. Levko

Levko Well-Known Member

Може спочатку краще запитати, чому дівчина вночі та ще й сама поверталася, а не чому Бог не захистив?

13. Kats

Kats Романтик

Ну от тільки був Адам.. з його ребра Єва... дві людини на Землі... і що далі по Вашому?

14. comanche

comanche знайшовся

от про що я веду мову.. ви далі 3-го розділу не змогли прочитати :)

15. Kats

Kats Романтик

та я до того і вів... він породив Сиф... а Сиф з ким дітей то породжував... ну явно не сам.. мати тих дітей хто?

16. Levko

Levko Well-Known Member

Сказати "чому Бог мовчить", є легше, ніж сказати "може я Його не чую".
    В першому випадку- це звинувачення, а в другому- це уже відповідальність.
    А звинуватити завжди простіше, ніж взяти відповідальність.

17. консультант

консультант Дуже важлива персона

Чому Бог не створив людину настільки досконалою, що могла б протистояти змієві?
    Чому Бог мовчав, коли вони починали пробувати яблуко, а чекав моменту і поставив їх перед фактом: ви такі-сякі? Виходить Бог створив людину і зразу створив їй проблеми, давши заповіді?:)
    Релігійне зібрання затягнулось.
    Звичайно. Ми звідти походимо.:)

18. Levko

Levko Well-Known Member

А до чого тут "чому Бог не захистив"?
    Бог затягнув зібрання? Бог прийняв рішення повертатися вночі самій?:)

19. comanche

comanche знайшовся

тут про Адама ідеться...

а чому Бог мав захистити???
    чому башта в Сілоамі впала на людей і Бог не захистив
    чому Бог не захистив Японію, адже там мабуть теж були християни....
    Чому падають літаки з християнами та тонуть кораблі? чому Бог не захистив перших християн від левів, катувань?

20. Levko

Levko Well-Known Member

З чого ви в зяли, що не створив досконалою? Скажіть, що може бути досконалішим за "образ і подобу Божу"?

Не написано, але я думаю, серце Його в той момент розривалося від болю...

Чому проблеми?

Уявіть собі, ідете ви по саду, де кругом вас море дерев з гарними плодами.
    Правда, що не є проблемою не їсти з одного дерева.
    Але всередині починає щось муляти- а чому з нього не можна їсти?
    Ага!! Бо сказали, що я помру, якщо з"їм з того дерева. :scratch_one-s_head:
    А може від мене щось приховують? Щось недоговорюють?
    А може і не помру якщо з"їм?
    Ні- я все таки з"їм, щоб бти вкурсі усього, а то хтозна, що від Нього можна чекати?

Бачите, як працює думка? Тут уже справа не в плоді, а в недовірі і бажанні бути вищим від Свого Творця і Забезпечителя....

а де твій аватар? :)