Чого ж ви не сповідаєтеся, мешканцю? © мих

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 18 кві 2007.

1. Ясь

Ясь Well-Known Member

греко-католицька, але не у Львові і сім років тому...

2. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Кого маєте на увазі!?

3. Зануда

Зануда така зануда

Людей, які є байдужими до релігії у всіх її проявах.

• Подобається Подобається x 3
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А що ж інше робити в церкві, якщо

• Подобається Подобається x 1
  5. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну то як першокласник говорить з старшокласником - критикуючий з розуміючим... нема нічого дивного... деякі люди не усвідомлюють що таке віра, релігія, їх суть і значення... єдиний(і на їх погляд завршальний і вирішальний) крок вони зробили,коли вирішили що вірять... і це ітак немало - буває просто слідкують за суспільними тенденціями - вірити в Бога(і ходити до церкви, сповідатися)... не розуміють для чого оте все...
    відповідно християни таких людей не сприймають, а ті християн... щось типу батьки і діти, тільки не так віддалено:)
    ставлюсь терпимо, всі ми колись були на перших щаблях розвитку в тій чи іншій(і в цій) сфері... до когось прийшло усвідомлення швидше, непомітно.. до когось триваліше...

6. оригіналка

Думаю кожен для себе вирішує що таке віра, і ходити до церкви на показуху це неправильно, та й сповідатись щотижня так, як роблять мої сусідки також якось дивно...
    Я розумію що таке Бог і віра в ньогоі мені цього достатньо.

• Подобається Подобається x 2
  7. Locke

Locke невиправний реаліст

...причому щотижня сповідатися в тих самих гріхах, і так з року в рік. Сповідь - це коли людина усвідомлює свої гріхи, коли їй стає бридко на душі від того, що вона їх робила, коли людина кається в них і дає слово і собі і Богу більше не грішити. А коли ти сповідаєшся і знаєш, що завтра (а може ще і сьогодні) будеш робити те ж саме (брехати, клясти, обманювати, обважувати покупців, зраджувати дружині, зневажати батьків і т.д.) - то набагато страшніший гріх (богохульство), ніж не сповідатися. Це моя особиста думка.

• Подобається Подобається x 6
  8. Багіра

Багіра Well-Known Member

ви говорите про те, що не хочете повторяти показуху інших - ходити до церкви щоб показати себе, сповідатися щотижня і тп.
    але мова йшла не про показуху, а про потребу людей в Святих Таїнствах... а потреба вона є або її нема... можна ходити до цекви і за місто, де вас ніхто не знає і нікому про це не казати, робити тільки для СЕБЕ..
    то ваш вибір і ваш стан душі, який не критикується і не обговорюється...
    просто якщо ми не розумієм чогось, то не маємо права говорити що воно непотрібне чи погане...

9. оригіналка

Ви дуже розумно написали! :good:
    Я взагалі вважаю, що не сповідатися - це не гріх!. Я ж не вбила нікого, ніколи нічого не крала, не зраджувала, такшо тяжких гріхів я точно не маю!

10. Kasia

Kasia Well-Known Member

а чому ви вирішили, що сповідатися треба тільки в тяжких гріхах? і все? і якщо, ви ніколи не сповідалися, то чи ви знаєте що таке тяжкі гріх і не дуже?
    і чи взагалі знаєте, що таке гріх?

почитайте щось на цю тему.

• Подобається Подобається x 4
  11. оригіналка

Кожен сам вирішує для себе в чому він має сповідатися, правда!?
    Не вам вказувати мені що читати і що таке гріх! В мене є своє розуміння цього, і нетреба мені тут ваших порад щодо цього, це звучить як якесь переконання!

12. Kasia

Kasia Well-Known Member

дивна у вас реакція.
    це відкрита тема, я відповіла на ваш допис. я нічого вам не раджу, в такому разі.
    кожен звичайно сам вирішує в чому йому сповідатися.
    але принаймі ваші дописи виглядають якось не логічно: не може людина яка не ЗНАЮ ЩО ЦЕ -обгорювати таку тему.
    мені шкода, що ви саме так потрактували мої слова.

13. оригіналка

Знаєте, в мене таке бачення, що за свої гріхи я відповідаю лише перед Богом... Цього ніхто не змінить, оскільки я доросла людина, і в мене свої сформовані розуміння всьго.
    Ще дуже важливо, щоб людина дійсно покаялась в тому грісі, який вчинила, а таких людей, думаю не багато...

14. Kasia

Kasia Well-Known Member

але цього ж ніхто не заперечує. але виходить, що ви ніби й відвідуєте церкву, але частково не дотримуєтеся її настанов, так?
    тому й дивно це виглядає.

15. оригіналка

Бачите, Касю, таке моє рішення... можливо воно й для Вас дивне, а для мене є цілком нормальним. А церкву відвідую, бо вірю в Бога, і не дотримуюсь лише сповіді.

От згадала собі, як за кордоном показують таку ширму дерев"яну, за якою сповідаються, цікаво, а внас таке є?

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

особисто я такого не бачила.
    просто на мою, думку, не знаючи нічого про церквуі її канони, не можна самовільно робити висновки і приймати рішення, і тим більше розважувати на тяжке і не тяжке.
    ваше рішення- ваша справа. але , як би я приймала таке рішення, то насамперед все б дізналася про сповідь.
    що успішно зробила, бо колись теж не вважала, що це не важливо. і моя думка змінилася на протилежну.
    що і вам раджу.

• Подобається Подобається x 3
  17. оригіналка

Тільки що побачила цей допис.
    Причастя не приймала, шлюбу не брали, але хочем.:)
    Навіть якщо прийдеться сповідатись перед шлюбом, то в подальшому сумніваюсь, що буду ходити до сповіді

18. Може, думають, що дитина буде ходити в церкву. Хоча я вважаю, що хреститися людина має за власним бажанням вже у зрілому віці, коли усвідомлює, для чого це їй. А що розуміє дитинка?

Як на мене, то церква і релігія - не тотожні речі.

19. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Це добре що ви це думаєте на цю тему
    Диявол знає набагато більше ніж ви про віру, про Бога! Але він всеодно сидить у пеклі. Віра без діла це те саме що теорія без практики. Знання того як можна зготувати обід і зїсти його не наситять тіло. Так само і з духом.

Чим блище людина до Бога тим більше вона вважає себе грішником. І вбачає навіть в маленькому гріху образу для Бога. Тому намагається цього не робити на наступний раз.
    Сповідь потрібна, навіть якщо кожний тиждень ходити, коли відчуваєш в цьому потребу але з свідомим розумом. Тобто коли ти по справжньому боришся з спокусами і докладаєш усіх зусиль до свого навернення.

Відносно важких гріхів то це також довго можна шукати межу що важкий а що легеньки. Тільки така річ. Все починається з маленького. Автомобіль також починає з маленької швидкості свій рух. І його легше спинити на маленьків швидкості. А от коли він уже летить на величезній швидкості то і спинити його важко а часом і неможливо без важких наслідків.

20. Kasia

Kasia Well-Known Member

але чому ви хочете шлюбу?

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)