Відповідь: Чого ж ви не сповідаєтеся, мешканцю? © мих А навіщо у цій справі свідки?Людині насамперед потрібно усвідомити свій гріх,покаятись наодинці з собою.Адже наодинці з собою людина найбільш щира.Зараз багато хто не розуміє як потрібно правильно сповідатись і робить це "для галочки".Перед священником тяжко бути щирим у всьому,не кожен може відкритися...
Відповідь: Чого ж ви не сповідаєтеся, мешканцю? © мих а ви певні - що зміст вашої відповіді відповідає змісту процитованого вами? ну, щоб так зовсім зрозуміло - відповідь стосуються цитати? Ну, чи іншими словами - чи ви про одне й те ж саме говорите?
Відповідь: Чого ж ви не сповідаєтеся, мешканцю? © мих Ага, якраз. Та і перед собою не конче. Так приховати легше. А ви знаєте, що сповідь колись була привселюдною? Нині на спомин того лише молитва перед причастям лишилася.
Відповідь: Чого ж ви не сповідаєтеся, мешканцю? © мих а мені похід у церкву нагадує радянські часи: всі стояли в черзі, бо "всі стоять і я буду стояти"....
Відповідь: Чого ж ви не сповідаєтеся, мешканцю? © мих ну як? всі у білих сорочках, темних ґачах... як на зборах. Всі штучно посміхаються, нібито знають шо таке, чого не знаєм ми.
Відповідь: Чого ж ви не сповідаєтеся, мешканцю? © мих штучні?.. пан мих, вашої посмішки взагалі ніхто не бачив.... тільки інсинуації на релігійну тему... ви крім попівських проповідей (газет\журналів) свідків хоч бачили?..
Відповідь: Чого ж ви не сповідаєтеся, мешканцю? © мих Курча, у мене дежа вю... Якийсь рік тому було те саме. На яку релігійну гілку не зайди - всюди свідки. Хлопці, може, вже досить??? Мені вас туди-сюди носити затяжко... :p
Відповідь: Чого ж ви не сповідаєтеся, мешканцю? © мих Цікаво.... ніби й не створював тої теми... видно комусь хоцеццца... оцень...
Вчора в дворі гуляла з дітьми. Свята вже близько і видно все ж люди задумуються над тими питаннями, бо між двома мамами почалася розмова про похід до сповіді. Вже чого я наслухалася і про священиків і про сповідь і про все решта, з того всього більше було нісенітниць ніж здорової думки, що стало якось сумно. З одного боку людину наче і тягне до сповіді (принаймні є відчуття необхідності), а з другого боку сама не розуміє навіщо. Люди не хочуть задавати питань, щоб щось взнати – вони воліють мати на все свої власні готові відповіді, які не завжди співпадають з дійсністю, але зате їм і так комфортно.
Я за своє життя ні одного разу не сповідалась, та й не збираюсь! Це моє переконання, і його ніхто не змінить. Вірю в Бога, до церкви греко-католицької (вона біля мене знаходиться) і православної (П"ятницька, там мене хрестили,доцю хрестили, Коля там прислуговував) хожу на великі свята.
А ви шлюб в церкві брали? А якже ви до цього Таїнства приступили без сповіді і приймали Св. Причастя?
моя знайома подружня пара, коли прийшли хрестити свою доцю, то мусіли висповідатися і взяти шлюб, бо були до того два роки просто розписані в загсі...
Давайте без "мусіли". Їм запропонували. якщо вони згодились, то повінчались, для того щоб хрестити дитину перебування батьків у шлюбі є бажаним, але не обов"язковим. Мені інше не зрозуміло - навіщо людям. для яких Церква на всіх рівнях далеко "по барабану" - вони до неї не ходять, а лише її критикують, Св. Таїн не приймають, бо не розуміють навіщо це, священиків з болотом змішують, а дітей хрестять? Що то - забобони? Нехай би були консеквентними до кінця, раз така справа. а то тільки паплюжать той Божий дар, який потім ніяк не розвивають.