Чистилище

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Yur, 6 чер 2010.

1. majolika

majolika Well-Known Member

Не смішіть мене, Христос такого не навчав! Це придумали папи через півтори тисячі років по Його смерті, щоб побільше грошей викачати з нещасних, неосвічених людей.
    Більш того - Ісус був зовсім іншою особистістю, протилежною до усіх цих недолугих вчень, в яких немає ні любові, ні здорового глузду. Тільки люди, з їх перекривленою хворою уявою могли вигадати чистилище і вогняне пекло з вічними муками.

• Подобається Подобається x 1
  2. plastic

plastic Well-Known Member

Це не Лютер запропонував спасіння по вірі, а Сам Бог:
    А праведний житиме вірою. І: Коли захитається він, то душа Моя його не вподобає.
    Ми ж не з тих, хто хитається на загибіль, але віруємо на спасіння душі.
    (Евр.10:38/-39)
    Павел продовжує: "а мы духом ожидаем и надеемся праведности от веры" (Гал.5:5)

Як в притчі про блудного сина написано-батько дає обірваному синові свій одяг. Цей одяг покриває брудне і нещасне тіло сина.
    Так і Бог наділяє нас праведністю Христа і дивиться на нас не на як грішників, а як на тих, хто прийняли Христа в Своє серце.
    Апостол Павло пише-що в його серці йде постійно боротьба, бо тіло бажає одного, а дух іншого. І ця боротьба іде все життя.
    Рим.7:15 Ибо не понимаю, что делаю: потому что не то делаю, что хочу, а что ненавижу, то делаю.
    Павло вказує на Ісуса Христа як єдиний вихід з цього положення.
    Так наша природа гріховна. І поки ми живі ми можемо згрішити. Це зміниться остаточно при воскресінні.42 Так и при воскресении мертвых: сеется в тлении, восстает в нетлении;

43 сеется в уничижении, восстает в славе; сеется в немощи, восстает в силе; Мат.22,30

44 сеется тело душевное, восстает тело духовное. Есть тело душевное, есть тело и духовное.

45 Так и написано: "первый человек Адам стал душой живущей; а последний Адам есть дух животворящий".

51 Говорю вам тайну: не все мы умрем, но все изменимся 1 Фес.4,17

раптом, як оком змигнути, при останній сурмі: бо засурмить вона і мертві воскреснуть, а ми перемінимось!...

Мусить бо тлінне оце зодягнутись в нетління, а смертне оце зодягтися в безсмертя(1Кор гл 15)
    Жертва Христа стосувалася і нашої природи. Але при народженні звище Бог вкладує нову природу в людину. Тобто залишається і стара-гріховна(ми можемо згрішити) і нова(Христос в серці, який кличе до святості) . І між цими силами іде постійна протидія. Але вибір як поступити завжди залишається за людиною.

• Подобається Подобається x 2
  3. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ви Біблію читали? Люди ідею про вогняне пекло звідти взяли. Взагалі, якшо кому до вподоби гуманістичні екстази, нашо як приклад наслідування вибирати Ісуса і приписувати Йому те, що хочеться бачити як дійсність? Приписувати на основі своїх уявлень шо такоє харашо, а шо такоє плохо...
    Вибачте, якщо дещо сумбурно....

• Подобається Подобається x 5
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну так, звичайно ви праві, а в тій Біблії таке пише...

Був і вбогий один, на ім'я йому Лазар, що лежав у воріт його, струпами вкритий,
    і бажав годуватися кришками, що зо столу багатого падали; пси ж приходили й рани лизали йому...
    Та ось сталось, що вбогий умер, і на Авраамове лоно віднесли його Анголи. Умер же й багатий, і його поховали.
    І, терплячи муки в аду, звів він очі свої, та й побачив здаля Авраама та Лазаря на лоні його.
    І він закричав та сказав: Змилуйся, отче Аврааме, надо мною, і пошли мені Лазаря, нехай умочить у воду кінця свого пальця, і мого язика прохолодить, бо я мучуся в полум'ї цім!...
    Авраам же промовив: Згадай, сину, що ти вже прийняв за життя свого добре своє, а Лазар так само лихе; тепер він тут тішиться, а ти мучишся.
    А крім того всього, поміж нами та вами велика безодня поставлена, так що ті, що хочуть, переходити не можуть ізвідси до вас, ані не переходять ізвідти до нас.
    А він відказав: Отож, отче, благаю тебе, щоб його ти послав у дім батька мого,
    бо п'ятьох братів маю, хай він їм засвідчить, щоб і вони не прийшли на це місце страждання!
    Авраам же сказав: Вони мають Мойсея й Пророків, нехай слухають їх!
    А він відказав: Ні ж бо, отче Аврааме, але коли прийде хто з мертвих до них, то покаються.
    Йому ж він відказав: Як Мойсея й Пророків не слухають, то коли хто й із мертвих воскресне, не йнятимуть віри!
    (Лк 16:20-31)

Ну скажіть, хіба можна в таке вірити? Якийсь ад, якісь муки.... нє?
    У мене ідея, а давайте шось придумаємо таке, щоб нам підходило, щоб не тривожило душу? Так буде спокійніше і приємніше.
    Ну наприклад... як там кажуть СЄ? Вбив, згвавтував помер і як з гуся вода. Нізащо не тре відповідати. Чим зле?

• Подобається Подобається x 4
  5. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ну це притча, котра немає нічого спільного з реальністю.
    Слова вжиті в переносному значенні, яке ви, на жаль не бажаєте почути.
    Біблія - цілісна книга яка не може суперечити сама собі.
    Біблійне заперечення позатілесної форми існування душі призводить до краху таких небіблійних вигадок на кшталт:
    - чистилище
    - пекло (вічні муки)
    - лімбо
    Оскільки якщо заперечити загробну форму існування людини в вигляді душі той перелічені вище місця накопичення душ виявляться абсурдними.
    Отож треба довести лише смерть душі, що за допомогою Біблії зробити не важко.

---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:35 ----------

1. Для чого щось придумувати?
    Платон вже все придумав за вас.
    Євреї до 2-3 ст. Не Вірили в загробне житія, існування відділеної й цілком незалежної від тіла транцендентної частинки яка носить назву - душа; не вірили в вічні мук в аду; аж поки не прийшли греки зі своєю хфільософією...
    2. Свідки Єгови своїм приладом доводять зворотнє.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шо??????????????????????о_О

Ісус будував свої притчі на неправді?

Народ, ви що, з глузду зїхали?
    Ану знайдіть мені ше притчу Ісуса, де Він би приводив неправдиві факти!!!

Який зміст будувати притчу і розповідати про ад, яких нема і про муки, яких неіснує??????

---------- Додано в 09:02 ---------- Попередній допис був написаний в 09:01 ----------

причому тут Платон? я вам Святе Письмо привів!

---------- Додано в 09:03 ---------- Попередній допис був написаний в 09:02 ----------

причому тут приклад СЄ?

---------- Додано в 09:05 ---------- Попередній допис був написаний в 09:03 ----------

при чому тут лімбо?

• Подобається Подобається x 4
  7. Oxid

Oxid Well-Known Member

Невже папи були настільки обмеженими людьми?:haha: Причому всі до одного:))) Може вони просто не вірили в Ісуса, Євангеліє, а віруючих вважали за лохів?;)
    Мабуть, просто слово сподобалось..
    Ви впевнені? А коли появилась 2-га книга Маккавеїв? І фарисеї вірили у загробне життя..:)

• Подобається Подобається x 3
  8. ABDURAKHMAN

1. Та ви що?!
    Як ви таке могли навіть подумати?!
    Папи були чудовими маркетологами й політиками. Їх далекоглядності й незатухаючій фантазії можна лише позаздрити.
    2. Може й так. Якщо врахувати що пересічні християни не мали доступу до С.П. і те що папство нещадно знищувало Біблії, перекладачів й тих хто просто читав С.П.
    3. Це слово сподобалось не мені, а непомильному, тому всі питання до него.
    4. Коли з'явилась Неканонічна Книга Маковеїв тоді євреї вже познайомилися з филосьофиею Платон і вона отруїла їхні розуми.

9. comanche

comanche знайшовся

Тільки садукеї не вірили в душу :)
    Отаке воно в нас зара, садукейство :)))

10. ABDURAKHMAN

в душу не вірили й фарисеї, взагалі ніхто не вірив, аж до поки їм не відкрили погани іншого.

11. majolika

А ви читали Біблію? "Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне".
    А так - Так бо Бог полюбив світ, що створив пекло полум'яне, щоб кожен, хто не вірує в Нього, загинув і терпів муки вічні за гріхи, якими згрішив протягом життя свого короткого. Хоч він і порох, але до пору вернутися - то йому мало. Раз дозволив, щоб його спокушав сатана - то хай іде горіти в пекло до сатани"
    Я не буду сперечатися біля наведених притч і біблійних віршів. І тим більше не буду сперечатись коло церковних традицій - вони для мене нічого не варті. Набагато важливішим для мене є зрозуміти суть речей. Суть Божої любові і моєї відповіді на неї. Те, що я зрозуміла про Бога і про Ісуса, читаючи Біблію, споглядаючи світ і роздумуючи, дає мені підстави не зважати на усі людські вигадки, навіть "основані" на Біблії.

Навпаки, вони були дуже розумні, хитрі, владолюбні і грошолюбні. Я цікавилась цією тему. Чесно - була в шоці. Я думала раніше, що інквізиція - найгірше з того, що відбувалось в рядах церкви. Але папство і це переплюнуло. Звичайно, серед пап попадалися чесні люди, але то була велика рідкість. Їх ледь не силою притягали на трон, а потім, зрозумівши, що нічого з них не матимуть, тихенько труїли.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

душі нема, пекла нема, покарання нема.
    абдурахмане, слава КПРС.:crazy:

---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:23 ----------

Хто б казав... про притчу Ісуса, яка збудована на "неправдивих" фактах ви скромно промовчали. Не пляше з "Вартовою Баштою", нє?

13. ABDURAKHMAN

про теє пише Біблія й в мене немає підстав їй не довіряти.
    Я, і не тільки я чимало раз наводив біблійне обгрунтування вищезазначених тез.
    Роззуйте очі.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну то почитайте ще раз:

Та ось сталось, що вбогий умер, і на Авраамове лоно віднесли його Анголи. Умер же й багатий, і його поховали.
    І, терплячи муки в аду, звів він очі свої, та й побачив здаля Авраама та Лазаря на лоні його.
    І він закричав та сказав: Змилуйся, отче Аврааме, надо мною, і пошли мені Лазаря, нехай умочить у воду кінця свого пальця, і мого язика прохолодить, бо я мучуся в полум'ї цім!...

А притча дійсно відкриваю всю брехню СЄ.

Зверніть увагу: І, терплячи муки в аду, звів він очі свої, та й побачив

мертвий побачив.
    мертвий говорив.
    мертвий терпів.

15. ABDURAKHMAN

а який сенс, щось пояснювати коли ніхто не слухає?

---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:47 ----------

1.багач це хто?
    Олигарх, депутат, банкір?
    2.Бідний це хто?
    Бомж, алкоголік, невдаха?
    3.Що являє собоЮ багатство?
    Гроші, владу, становище?
    4.Чому пече лиш язик?
    5. Чому в лоні авраама?
    Дайте відповіді на ці питання й я обгрунтую чому думаю інакше.

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

В першу чергу не слухаєте ви, Абдурахман, бо вже затруєні брехнею з вежі.
    Який вже раз вам наводять слова Писання. Не просто Писання а слова Христа! Ви ж в відповідь - слова Соломона який внаслідок свого відходу від Бога впав в депресію. Думаю, що це є і мета Книги Еклезіаста, щоб показати до чого веде відхід від Божих істин.
    Невже це є гарна альтернатива до слів Христа?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хочете з"ЇХАТИ з теми?

мова ж не про гроші, а про бідного і багатого і про їх життя, смерть і життя після смерті.

18. comanche

comanche знайшовся

Це конкретно вказано, що і куди.
    Тепер, стосовно Божої любові. Бог є любов. Це так і амінь, але Бог справедливий суддя, якщо б його емоції, чи будь що, брало верх, Бог би втратив титул Бога. Людина була відкуплена життям Його власного Сина, нащо ж було такі муки? якщо Бог через свою любов взяв би та й усіх нас забрав до Раю. Невже наш Бог не любов?
    Але Він не міг порушити закону, тому потрібна була кров.
    Чого ж Бог не проявляє любові до ангелів які впали? адже написано що вони будуть вкинуті до озера огнянного. Невже Бог є любов тільки до людей?
    знаєте, і ми і вони є творінням Його. І однаково ми бунтуєм.

Господь всіх кличе. Віддав Сина. Господь максимально наблизився до нас і тільки покаяння вимагається, такий маленький крок. Але люди вперті. Я вірю що є Пекло, в яке будуть вкинуті ті хто не пізнав Його, "але свої Мене не прийняли". А Содом І Гомора яким буде легше судного дня аніж містам які не прийняли Ісусових учнів. Чи це просто про назви міст кажуть.... так... образно :)

Воістину Господь нас полюбив, але все у світі цьому як і духовному живе по певних законах. І ми можемо лише скоритись ним, а не сліпо вірити що цих законів немає... нікого там не хвилюватиме вірили ми у них чи ні....

19. majolika

Почитайте ще раз мій допис. Я висловила свою думку.

Тема відкрита до загального обговорення, чи не так? Якщо моє бачення не співпадає з вашим, ну то як мінімум природно. Я вважаю - що вчення про пекло і чистилище в тому значенні, яке в нього вкладають люди - не біблійне, воно породжує в людині тільки страх. Не Богобійний страх з поваги, а тваринний страх болю і страждань. А у вірі і любові такого страху не має бути.
    Я не намагаюсь вас ні в чому переконати, я висловлюю свою думку. І моя думка не сформована на основі одного чи двох віршів або притч.
    Як, напевно, і ваша.

І ще не розумію - до чого тут вартова башта? Я не належу до жодної церкви.

20. ABDURAKHMAN

яке з!їжджання з теми?
    Ви наводите уривок з С.П. то прокоментуйте.

---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 11:05 ----------

Та Ви не зважайте на то, просто п. Мих страждає на свідкофобію, й постійно шукає чорного кота у темній кімнаті, бо думає що він свідок.

а де твій аватар? :)