Не смішіть мене, Христос такого не навчав! Це придумали папи через півтори тисячі років по Його смерті, щоб побільше грошей викачати з нещасних, неосвічених людей. Більш того - Ісус був зовсім іншою особистістю, протилежною до усіх цих недолугих вчень, в яких немає ні любові, ні здорового глузду. Тільки люди, з їх перекривленою хворою уявою могли вигадати чистилище і вогняне пекло з вічними муками.
Це не Лютер запропонував спасіння по вірі, а Сам Бог: А праведний житиме вірою. І: Коли захитається він, то душа Моя його не вподобає. Ми ж не з тих, хто хитається на загибіль, але віруємо на спасіння душі. (Евр.10:38/-39) Павел продовжує: "а мы духом ожидаем и надеемся праведности от веры" (Гал.5:5) Як в притчі про блудного сина написано-батько дає обірваному синові свій одяг. Цей одяг покриває брудне і нещасне тіло сина. Так і Бог наділяє нас праведністю Христа і дивиться на нас не на як грішників, а як на тих, хто прийняли Христа в Своє серце. Апостол Павло пише-що в його серці йде постійно боротьба, бо тіло бажає одного, а дух іншого. І ця боротьба іде все життя. Рим.7:15 Ибо не понимаю, что делаю: потому что не то делаю, что хочу, а что ненавижу, то делаю. Павло вказує на Ісуса Христа як єдиний вихід з цього положення. Так наша природа гріховна. І поки ми живі ми можемо згрішити. Це зміниться остаточно при воскресінні.42 Так и при воскресении мертвых: сеется в тлении, восстает в нетлении; 43 сеется в уничижении, восстает в славе; сеется в немощи, восстает в силе; Мат.22,30 44 сеется тело душевное, восстает тело духовное. Есть тело душевное, есть тело и духовное. 45 Так и написано: "первый человек Адам стал душой живущей; а последний Адам есть дух животворящий". 51 Говорю вам тайну: не все мы умрем, но все изменимся 1 Фес.4,17 раптом, як оком змигнути, при останній сурмі: бо засурмить вона і мертві воскреснуть, а ми перемінимось!... Мусить бо тлінне оце зодягнутись в нетління, а смертне оце зодягтися в безсмертя(1Кор гл 15) Жертва Христа стосувалася і нашої природи. Але при народженні звище Бог вкладує нову природу в людину. Тобто залишається і стара-гріховна(ми можемо згрішити) і нова(Христос в серці, який кличе до святості) . І між цими силами іде постійна протидія. Але вибір як поступити завжди залишається за людиною.
Ви Біблію читали? Люди ідею про вогняне пекло звідти взяли. Взагалі, якшо кому до вподоби гуманістичні екстази, нашо як приклад наслідування вибирати Ісуса і приписувати Йому те, що хочеться бачити як дійсність? Приписувати на основі своїх уявлень шо такоє харашо, а шо такоє плохо... Вибачте, якщо дещо сумбурно....
Ну так, звичайно ви праві, а в тій Біблії таке пише... Був і вбогий один, на ім'я йому Лазар, що лежав у воріт його, струпами вкритий, і бажав годуватися кришками, що зо столу багатого падали; пси ж приходили й рани лизали йому... Та ось сталось, що вбогий умер, і на Авраамове лоно віднесли його Анголи. Умер же й багатий, і його поховали. І, терплячи муки в аду, звів він очі свої, та й побачив здаля Авраама та Лазаря на лоні його. І він закричав та сказав: Змилуйся, отче Аврааме, надо мною, і пошли мені Лазаря, нехай умочить у воду кінця свого пальця, і мого язика прохолодить, бо я мучуся в полум'ї цім!... Авраам же промовив: Згадай, сину, що ти вже прийняв за життя свого добре своє, а Лазар так само лихе; тепер він тут тішиться, а ти мучишся. А крім того всього, поміж нами та вами велика безодня поставлена, так що ті, що хочуть, переходити не можуть ізвідси до вас, ані не переходять ізвідти до нас. А він відказав: Отож, отче, благаю тебе, щоб його ти послав у дім батька мого, бо п'ятьох братів маю, хай він їм засвідчить, щоб і вони не прийшли на це місце страждання! Авраам же сказав: Вони мають Мойсея й Пророків, нехай слухають їх! А він відказав: Ні ж бо, отче Аврааме, але коли прийде хто з мертвих до них, то покаються. Йому ж він відказав: Як Мойсея й Пророків не слухають, то коли хто й із мертвих воскресне, не йнятимуть віри! (Лк 16:20-31) Ну скажіть, хіба можна в таке вірити? Якийсь ад, якісь муки.... нє? У мене ідея, а давайте шось придумаємо таке, щоб нам підходило, щоб не тривожило душу? Так буде спокійніше і приємніше. Ну наприклад... як там кажуть СЄ? Вбив, згвавтував помер і як з гуся вода. Нізащо не тре відповідати. Чим зле?
Ну це притча, котра немає нічого спільного з реальністю. Слова вжиті в переносному значенні, яке ви, на жаль не бажаєте почути. Біблія - цілісна книга яка не може суперечити сама собі. Біблійне заперечення позатілесної форми існування душі призводить до краху таких небіблійних вигадок на кшталт: - чистилище - пекло (вічні муки) - лімбо Оскільки якщо заперечити загробну форму існування людини в вигляді душі той перелічені вище місця накопичення душ виявляться абсурдними. Отож треба довести лише смерть душі, що за допомогою Біблії зробити не важко. ---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:35 ---------- 1. Для чого щось придумувати? Платон вже все придумав за вас. Євреї до 2-3 ст. Не Вірили в загробне житія, існування відділеної й цілком незалежної від тіла транцендентної частинки яка носить назву - душа; не вірили в вічні мук в аду; аж поки не прийшли греки зі своєю хфільософією... 2. Свідки Єгови своїм приладом доводять зворотнє.
Шо?????????????????????? Ісус будував свої притчі на неправді? Народ, ви що, з глузду зїхали? Ану знайдіть мені ше притчу Ісуса, де Він би приводив неправдиві факти!!! Який зміст будувати притчу і розповідати про ад, яких нема і про муки, яких неіснує?????? ---------- Додано в 09:02 ---------- Попередній допис був написаний в 09:01 ---------- причому тут Платон? я вам Святе Письмо привів! ---------- Додано в 09:03 ---------- Попередній допис був написаний в 09:02 ---------- причому тут приклад СЄ? ---------- Додано в 09:05 ---------- Попередній допис був написаний в 09:03 ---------- при чому тут лімбо?
Невже папи були настільки обмеженими людьми? Причому всі до одного Може вони просто не вірили в Ісуса, Євангеліє, а віруючих вважали за лохів? Мабуть, просто слово сподобалось.. Ви впевнені? А коли появилась 2-га книга Маккавеїв? І фарисеї вірили у загробне життя..
1. Та ви що?! Як ви таке могли навіть подумати?! Папи були чудовими маркетологами й політиками. Їх далекоглядності й незатухаючій фантазії можна лише позаздрити. 2. Може й так. Якщо врахувати що пересічні християни не мали доступу до С.П. і те що папство нещадно знищувало Біблії, перекладачів й тих хто просто читав С.П. 3. Це слово сподобалось не мені, а непомильному, тому всі питання до него. 4. Коли з'явилась Неканонічна Книга Маковеїв тоді євреї вже познайомилися з филосьофиею Платон і вона отруїла їхні розуми.
А ви читали Біблію? "Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне". А так - Так бо Бог полюбив світ, що створив пекло полум'яне, щоб кожен, хто не вірує в Нього, загинув і терпів муки вічні за гріхи, якими згрішив протягом життя свого короткого. Хоч він і порох, але до пору вернутися - то йому мало. Раз дозволив, щоб його спокушав сатана - то хай іде горіти в пекло до сатани" Я не буду сперечатися біля наведених притч і біблійних віршів. І тим більше не буду сперечатись коло церковних традицій - вони для мене нічого не варті. Набагато важливішим для мене є зрозуміти суть речей. Суть Божої любові і моєї відповіді на неї. Те, що я зрозуміла про Бога і про Ісуса, читаючи Біблію, споглядаючи світ і роздумуючи, дає мені підстави не зважати на усі людські вигадки, навіть "основані" на Біблії. Навпаки, вони були дуже розумні, хитрі, владолюбні і грошолюбні. Я цікавилась цією тему. Чесно - була в шоці. Я думала раніше, що інквізиція - найгірше з того, що відбувалось в рядах церкви. Але папство і це переплюнуло. Звичайно, серед пап попадалися чесні люди, але то була велика рідкість. Їх ледь не силою притягали на трон, а потім, зрозумівши, що нічого з них не матимуть, тихенько труїли.
душі нема, пекла нема, покарання нема. абдурахмане, слава КПРС. ---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:23 ---------- Хто б казав... про притчу Ісуса, яка збудована на "неправдивих" фактах ви скромно промовчали. Не пляше з "Вартовою Баштою", нє?
про теє пише Біблія й в мене немає підстав їй не довіряти. Я, і не тільки я чимало раз наводив біблійне обгрунтування вищезазначених тез. Роззуйте очі.
Ну то почитайте ще раз: Та ось сталось, що вбогий умер, і на Авраамове лоно віднесли його Анголи. Умер же й багатий, і його поховали. І, терплячи муки в аду, звів він очі свої, та й побачив здаля Авраама та Лазаря на лоні його. І він закричав та сказав: Змилуйся, отче Аврааме, надо мною, і пошли мені Лазаря, нехай умочить у воду кінця свого пальця, і мого язика прохолодить, бо я мучуся в полум'ї цім!... А притча дійсно відкриваю всю брехню СЄ. Зверніть увагу: І, терплячи муки в аду, звів він очі свої, та й побачив мертвий побачив. мертвий говорив. мертвий терпів.
а який сенс, щось пояснювати коли ніхто не слухає? ---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:47 ---------- 1.багач це хто? Олигарх, депутат, банкір? 2.Бідний це хто? Бомж, алкоголік, невдаха? 3.Що являє собоЮ багатство? Гроші, владу, становище? 4.Чому пече лиш язик? 5. Чому в лоні авраама? Дайте відповіді на ці питання й я обгрунтую чому думаю інакше.
В першу чергу не слухаєте ви, Абдурахман, бо вже затруєні брехнею з вежі. Який вже раз вам наводять слова Писання. Не просто Писання а слова Христа! Ви ж в відповідь - слова Соломона який внаслідок свого відходу від Бога впав в депресію. Думаю, що це є і мета Книги Еклезіаста, щоб показати до чого веде відхід від Божих істин. Невже це є гарна альтернатива до слів Христа?
Хочете з"ЇХАТИ з теми? мова ж не про гроші, а про бідного і багатого і про їх життя, смерть і життя після смерті.
Це конкретно вказано, що і куди. Тепер, стосовно Божої любові. Бог є любов. Це так і амінь, але Бог справедливий суддя, якщо б його емоції, чи будь що, брало верх, Бог би втратив титул Бога. Людина була відкуплена життям Його власного Сина, нащо ж було такі муки? якщо Бог через свою любов взяв би та й усіх нас забрав до Раю. Невже наш Бог не любов? Але Він не міг порушити закону, тому потрібна була кров. Чого ж Бог не проявляє любові до ангелів які впали? адже написано що вони будуть вкинуті до озера огнянного. Невже Бог є любов тільки до людей? знаєте, і ми і вони є творінням Його. І однаково ми бунтуєм. Господь всіх кличе. Віддав Сина. Господь максимально наблизився до нас і тільки покаяння вимагається, такий маленький крок. Але люди вперті. Я вірю що є Пекло, в яке будуть вкинуті ті хто не пізнав Його, "але свої Мене не прийняли". А Содом І Гомора яким буде легше судного дня аніж містам які не прийняли Ісусових учнів. Чи це просто про назви міст кажуть.... так... образно Воістину Господь нас полюбив, але все у світі цьому як і духовному живе по певних законах. І ми можемо лише скоритись ним, а не сліпо вірити що цих законів немає... нікого там не хвилюватиме вірили ми у них чи ні....
Почитайте ще раз мій допис. Я висловила свою думку. Тема відкрита до загального обговорення, чи не так? Якщо моє бачення не співпадає з вашим, ну то як мінімум природно. Я вважаю - що вчення про пекло і чистилище в тому значенні, яке в нього вкладають люди - не біблійне, воно породжує в людині тільки страх. Не Богобійний страх з поваги, а тваринний страх болю і страждань. А у вірі і любові такого страху не має бути. Я не намагаюсь вас ні в чому переконати, я висловлюю свою думку. І моя думка не сформована на основі одного чи двох віршів або притч. Як, напевно, і ваша. І ще не розумію - до чого тут вартова башта? Я не належу до жодної церкви.
яке з!їжджання з теми? Ви наводите уривок з С.П. то прокоментуйте. ---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 11:05 ---------- Та Ви не зважайте на то, просто п. Мих страждає на свідкофобію, й постійно шукає чорного кота у темній кімнаті, бо думає що він свідок.