Оба-на! Оце новина! Ісус казав, що Його церкву адові ворота не знищуть, а Даяна одним розчерком пера поставила крапку!
Якщо комусь щось «здається», я він пхається поперед тих, хто хоче дружелюбно поглибитись і повчитись – то тому тут буде чітко вказано... де місце його теми. Тут – Дуже мудра і похвальна Ваша думка і я з Вами годжуся цілком і схвалюю, як багато ваших думок в дописах. Однак, виглядає мені, щоб це не було, як банкнота, що тільки з одної сторони задрукована, то також пропоную конформний додаток-уточнення. Оскільки в Біблеістиці дещо розумію, то також переконаний, що і ви знаєте і не заперечите – варіантів складу книг Святого Письма є досить багато! Кожна Церква приймає якийсь свій варіант з того, що є. Кількість так званих "Апокрифів" біля десятки. Ще, якщо поцікавитися, як «комплектувалися» окремі Біблії по перекладах – то читати декому відхочеться. Я ревний Католик і визнаю Римське видання Святого Письма і уважаю всі Його Книги Богонатхненними Святим Духом для нашої Апостольської Церкви (хоча користуюся паралельно і Торою, і Танах) Якщо у Свідків нема Євангелічного визнання Святого Духа, то про що взагалі можна з ними говорити в Богонатхненності Писань? Але, гілка Християнство, взагалі не для них, тому проблема тут з нами відпадає. Коли хто хоче конструктивно аргументувати Святим Письмом – то насамперед, має тут визнати, представництво своєї Церкви і назву, чи варіант свого Святого Письма. Інакше, буде те, що зараз тут маємо – а я, не попущу нікому (навіть Миху) з аргументацією методом примітивного тиску і базару в гілці Християнство. В інших – не моя справа.
Лицемірство полягає у тому, що Біблію, яку ми маємо сьогодні, уклали представники апостольської церкви, вони ж назвали те, що має уввійти у Біблію, а що ні. Течія, яку представляє Сергій жодного відношення до укладання Біблії не мала, як і позацерковники, проте маніпулювати такими поняттями, типу ото натхненне, а ото ненатхненне, та ще й при тому називати апостольську церкву блужницею, називається лицемірство.
"Смотрю в книгу, вижу фигу" Не приписуйте мені того, чого я ніколи не казала. У католиків якась дивна тенденція: читати адне, а висновки з того робити інші. Напевно саме від цього з'являються "вчення" на зразок чистилища, лімбо, індульгенцій та інших домислів. Я ніде і нічим не заперечувала наведену вами цитату. В питаннях церкви, яку "сили адові не переможуть" я повністю погоджуюсь з католицьким професором богослов'я, Джеймсом Т. О'Коннором, який писав: "de facto, единая Церковь, основанная Христом, явлена в наши дни как различные и разделенные сообщества, хотя и не обязательно, что во всех них она присутствует в равной степени." Ця течія (як і інші) визнала, що Бог у правильний спосіб використав укладників Біблії, і на основі власних досліджень і порівнянь вірить, що ці біблійні тексти є богонадхеними. Але це не значить, що та чи інша течія при цьому повинна вірити і у власні тексти (катехизми і т.п.), написані упорядниками Біблії. Тому лицемірства у словах Сергія не було.
Ги-ги... Таким наказовим тоном... жирним шрифтом, із знаком оклику.. А яка вам різниця у контексті дискусії? Хіба тема відповідає вашому запитанню? Хоча я не роблю з цього таємниці. Якщо ви під церквою розумієте КОНФЕСІЮ, то я не належу до жодної конфесії. А стосовно аспекту Благовістя, то мене не цікавлять ні Вартові башти ні катехизми. Для мене достатньо Біблії. Прошу далі не оффтопити.
Тепер поговоріть сама з собою До інтелігентності – Вам далеко, стриманості і коректності – ніц. Злосливості.... ---------- Додано в 18:06 ---------- Попередній допис був написаний в 18:04 ---------- Друзі СЕКТАНТИ! Чому так заповзято боретесь з Католицьким Чистилищем? Що воно вам шкодить для ВАШОГО спасіння? Та нема для вас – то – нема! Відкрили собі Католики тему, що вас кусає. Відкрийте собі антитему про чистилище і там собі розкошуйте своїми доводами один другому, але в гілці Релігії світу і ще однодумців з язичників пригрієте!
Ги-ги... Та форуми існують для дискусій. Причому тут боротьба? Ніхто ж католикам не задає подібних питань у гілках, присвяченим іншим конфесіям. Таке питання приміром Сергій аспірант у темі про С.Є. наприклад Михові , чи Pedro, чи мені, чи багатьом іншим міг вже задати двісті разів.... Так що ви самі, якщо хочете, у темі "релігії світу" відкривайте собі теми про небіблійні вчення, - чистилище, чи лімбо, чи індульгенції, чи освячення помешкань, чи целібат чи що завгодно.... Може там і однодумців-язичників пригрієте, адже католики використовують язичницькі свята і традиції у своїх обрядах (засівання і т.п.). Але це не значить, що ви там будете "варитися у власному соку", бо тоді треба створювати якісь закриті теми чи форуми з кодами католицького (чи іншого) доступу.
Бачите, Даяно, тут є дві великі різниці. Католики нехай вірять в чистилище чи інші речі про які Біблія мовчить. Це їхнє право. Я, наприклад, вірю, що віруючий в Христа на суд не приходить а перейшов від смерті в життя. Ми можемо просто, без образ подискутувати. Як християни. Але католики за вами не бігають і нічого не тицяють вам під ніс. Як єговісти. Ті ж вважають, що вчення Расела є єдино правильним. І їхнє завдання притягнути всіх в їхню секту. Християни так не роблять. Пригадайте проповіді Біллі Греєма, який привів до Христа мільйони. Його проповідь проста - Бог вас любить, віддав Сина на смерть за ваші гріхи. Прийдіть, покайтесь і будете мати життя вічне. І ні конфесії ні церкви до якої він належить. Тільки Христос. Сергій причепився до апостолів, щоб доказати, що їхній керівний антихрист має ті ж а то і більші повноваження ніж апостоли. Знову заклик до расселіанства. І тільки. Так що не ставте паралелей між християнами (до якої б вони деномінації не належали) і сектою расселіанців з їхньою керівною корпорацією.
Не стільки домислів, скільки вашого нерозуміння. Правдивий вогонь не означає фізичний вогонь. Вогнені язики що зійшли на Апостолів Дії 2:3 були теж правдивими, хоч очевидно нЕфізичними. Тож в обох наведених вами випадках визначальною є сама дія вогню, що викликає справжні (не уявні) страждання.
мда... .............. ---------- Додано в 08:37 ---------- Попередній допис був написаний в 08:30 ---------- Даяно, а я десь читав(напевно в Біблії), що правдива церква збудована Петрі. Тому, я так думаю, що коли церква визнає цей факт, ця церква є та, котру створив Ісус. Спробуйте заперечити.
Чистилища, як такого нема. Є дійсно лише посмертний стан душі. Якщо людина робила щось всупереч сіоїй совісті, то та ж сама совість і мучитиме її після смерті фізичного тіла до тих пір, поки не відбудеться процес усвідомлення гріха, духовного покаяння та переродження душі в сторону досконалості. Краще усвідомити свої провини тут на землі, покаятись і навернутись на правильний шлях, щоб прийти на другий світ без додаткових проблем...
Чистилище як не таке існує. Є, брехливо, лише передсмертна іпостась розуму. Якщо нелюд лінувався щось робити за покликом чужої безсовісності, то інша безсовісність буде плекати її перед народженням моральної душі, відколи припиниться бездіяльність забуття доброго діла, тілесного спотворення та відмирання тіла всупереч недосконалості. Гірше - не усвідомлювати чужі доблесті там на небі, відхореститися і перейти на неправильну стежку, щоб піти з першого світу з першочерговими нагородами...
Консультанте, я, звичайно, припускаю, що нема такого місця з вивіскою "Чистилище", але процес, який ви описали - очищення, відбувається у певному місці. А називайте його як завгодно: чистилище, нечистилище, просто місце - це жодного значення немає.
................... ---------- Додано в 23:11 ---------- Попередній допис був написаний в 23:10 ---------- невже все так просто?
ні.. не вважаю... бо згідно розуміння чистилища...і вашого припущення... всі люди в момент смерті мали б бути без гріха.....