Розумієте,Левку,Колись дуууже давно,читала Святе Письмо прискіпливо, з олівчиком і папірцем, де виписувала все, що було незрозуміле, або викликало сумніви. За таким заняттям і застав мене батько. Його слова тоді, звучать і зараз: дитино, ти цензуруєш Святе Письмо? Де твоя Віра? Святе Письмо називається Вічною Книгою, бо скільки б її не читати, завжди залишеться багато до розуміння. Май Віру і Господь відкриє все в свій час. З конкретного життєвого моменту( не буду уточняти), почала розуміти що то є Чистилище. В цьому мені допомогла Віра, добрий приклад моїх рідних, досвід інших людей. І дякую Богові, що спинив у мені цензора Поважаю знання Біблії, але в стократ більше поважаю того, в кого Вона живе у Душі.
Ну так! Але як вона буде жити в душі, якщо її не читати щодня, не досліджувати, не просити Бога, щоб відкривав незрозумілі місця??? Як ми зможемо опиратися, чи противитися атакам нечистого, якщо не будемо озброєні Його Словом? В Біблії викладена уся Воля Бога щодо нас людей. В молитві "Отче наш" ми говоримо- "нехай буде воля Твоя". А як ми будемо знати яка Його воля, якщо не будемо читати і занурюватися у Його записане Слово? Звідки ще може прийти віра в наші серця як не через записане Слово Боже? Багато людей говорять - "Нащо мені та Біблія, я собі й так вірю в серці, молюся Богу як собі хочу...!" Але Господь каже, що Йому огидні(!) молитви таких людей, котрі ігнорують Його Слово: Пр.28:9 Хто відхилює вухо своє, щоб не слухати Закона, то буде огидна й молитва того. п.с. перепрошую, захопився, то ж офтоп....
Що тут "непонятного" ? " І не ввійде до нього ніщо нечисте, ані той, хто чинить гидоту й неправду, але тільки ті, хто записаний у книзі життя Агнця." Та все тут понятно. Нечисте тут вживається зі словом "ніщо" (а не "ніхто"), хоча це пов'язано напряму з людьми, бо потім вказано на тих, хто чинить гидоту і неправду. (згідно зі Святим Письмом гидотою в очах Господа є для прикладу розмови з духами померлих, на яких частково будується вигадка про чистилище). А у даній цитаті сказано про тих, хто "чинить гидоту і неправду". А Хіба чисті ті, хто чинить гидоту і неправду? Тут сказано, що такі не записані у книзі життя Агнця, тому в рай і не потраплять. Нечистим для прикладу є також ідолопоклонство. ап.Павло каже :" яка згода поміж Божим храмом та ідолами? Бо ви храм Бога Живого, як Бог прорік: Поселюсь серед них і ходитиму, і буду їм Богом, а вони будуть народом Моїм! Вийдіть тому з-поміж них та й відлучіться, каже Господь, і не торкайтесь нечистого, і Я вас прийму". Це перелічене (та інше) і є нечистим, а людей, які його практикують Павло назвав неправедними: " Хіба ви не знаєте, що неправедні не вспадкують Божого Царства? Не обманюйте себе: ні розпусники, ні ідоляни, ні перелюбники, ні блудодійники, ні мужоложники, ні злодії, ні користолюбці, ні п'яниці, ні злоріки, ні хижаки Царства Божого не вспадкують вони!" Тому і не дивно, що у Царство Боже "не увійде ніщо нечисте". Чистилище тут (імпровізаційні гіпотези на тему : " люди не зовсім "чисті"), як і в усіх інших подібних випадках - домисли католиків.
повністю згідний....шо чиститися треба.... суперечки з приводу назви того місця, куди попадуть ті хто частково таки грішні, є не суттєві... як ви думаєте той хто має один гріх куда попаде?
Відповім вашими словами: " з приводу назви того місця, куди попадуть ті хто частково таки грішний, є не суттєві..." Спасіння залежатиме не від знання того місця для частково грішних (рай чи пекло) , а від того, аби не чинити те, що назване нечистим. А міру того гріха (немає нікого безгрішного), що є в рамках праведності чи є поза межею праведності, знає лише Бог. І це справа Бога, - куди хто потрапить. Від вигадування "лімбо" чи "чистилища" результат і Його наміри не поміняються.
Я не знаю. Є різні гріхи. Що значить " з одним"? Може бути один великий або багато маленьких... Я не знаю де починається межа тієї "нечистості", яка відгороджує вічне життя від вічної погибелі. На то є Суддя. Безгрішних людей немає. Але це не значить, що у рай взагалі ніхто не потрапить. Ще раз: Міру того гріха (немає нікого безгрішного), що є в рамках праведності чи є поза межею праведності, знає лише Бог. І це справа Бога, - куди хто потрапить (в рай чи пекло). Від вигадування "лімбо" чи "чистилища" результат і Його наміри не поміняються.
людина з будь-яким гріхом "чиста"? є такі гріхи коли людина вважається "чистою"? знати Бог то знає, але якщо нам припустити що деякі гріхи не помішають попасти в "рай", то можна і пролетіти мимо "раю"...всього лише через те що ми про це не подумали....а достатньо було пальцем ворухнути і всьо в "раю"... тобто в "раю" будуть всі грішники?
Вочевидь поняття чистоти є відносним, як і поняття нечистоти. Не може бути абсолютної чистоти по тій причині, що Святе Письмо каже, що УСІ люди грішні. Усі гріхи відомі і у Святому Письмі описані. Звідки ви таке взяли? Я таких висновків не робила. Неправедні Царства Божого не вспадкують. Просто поняття гріха є відносним. Було б дуже просто знати відповіді на подібні питання. Але для цього і є Суддя і Його Суд. Я теж вам можу задати подібні питання: - А розбійники на хрестах на Гологофі були чисті? Якщо ні, то як же вони могли гарантовано заслужити рай? - Якщо у рай потрапляють лише абсолютно чисті, то хіба Слово Боже помиляється, коли каже, що УСІ грішні (Рим.3:23)?
ну якщо гріх як і зло є відносним то нема про шо більше на дану тему говорити.... чому ж.... просто вони попадають в Чистилище....
Можете на цю тему далі і не говорити. Це ваше право. Я писала про ПОНЯТТЯ гріха. Не гріх і зло є відносним, а величина гріха. Бо УСІ люди грішні (Рим.3:23). А куди потраплять розбійники з Голгофи, що були розіп'яті з Ісусом? У чистилище? Чи може вони були чистими? Та ні, Ісус сказав що їх місце в раю. А стосовно чистилища .. так ДУМАЮТЬ католики, проте так не каже Святе Птисьмо. Але кожен має право на фантазії, домисли, гіпотези і припущення.
ну тоді не відносною є величина, а різною...бо відносність означає що один і той самий гріх один вважає великим, а інший малим..незначним.. ну формально той один міг би і пройти за пару годин по Чистилищу... скіко він би там нагрішив за пару годин... тим більше така людина біля нього....
Дивлячись з якого боку дивитись. Оскільки УСІ люди грішні, то величина гріха однієї людини є відносною до величини гріха іншої. Лиш цю відносність на межі праведності-неправедності може визначити лише Суддя. кожен має право на фантазії, домисли, гіпотези і припущення.
Шо????????????? А то шо за фантазії, мов поняття чистоти і нечистоти є відносним? Ану-мо цитатку з Біблії! Мдя.... позацерковна думка рулить! ---------- Додано в 18:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:06 ---------- Як би то сказати.... аткуда дравішкі, сєстра? ---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:09 ---------- а оце вас оправдовує в певній мірі.
Гм... питання замість відповідей. ... Католицькі припущення-домисли рулять. Хібя я писала про зміст Біблії? Я писала про життя і логіку. Хіба усі люди грішні однаково? Тут третього не дано. Або усі грішіні однаково, або гріхи одних - більші чи менші відносно інших. Я ж не пишу, як католики, ніби у Біблії є підстави для чистилища, лімбо, освячення помешкань чи інших домислів, підсовуючи цитати про зовсім інше. Ось у таких сотнях подібних прикладах і доцільніше питати "аткуда дравішки". Стосовно ж вигаданого католиками чистилища чи лімбо, то тут у цій темі достатньо написано - "аткуда дравішки". Без жодних серйозних католицьких аргументів і цитат - одні домисли-гіпотези. Причому в основі інформації про т.з. чистилище лежить огидне в очах Господа спілкування з духами померлих (цитати з католицької літератури тут наводились). P.S. Миху! Ваших 5 коп. чомусь часто виводять аргументований діалог сторін на межу флуду. З аргументами і цитатими у вас проблема, лиш у характеристиках дописів проблем ніколи нема. Миху! Може вам перед тим як сідати до компа і писати, файно помолитися? Підказка: У 1999 році католицька церква покровителем інтернету призначила без його згоди св.Ісидора.Може він вам поможе?
Справа не в порівнянні людських гріхів, а в тому якою є певна конкретна людина перед Богом... І кожен з нас стоїть перед Ним сам, один на Один, зі всіма своїми помислами, вчинками чи недіянням. Ніхто ж насправді не може сказати де на дорозі до праведності знаходиться, це лише Богу відомо. Тільки чим більше людині дається вміння, бачення і розуміння, тим більше від неї очікується. Дуже гарно сказано...
Ага! Про життя і логіку! З моїх уст чомусь воно називається не "життя і логіка", а "фантазії католиків"... але де там католицькій церкві з 2000-ною історією до вас!
Взагалі про що тут пишуть? Логіки не бачу, змістом Біблії нечисто маніпулюють... Хто зможе співставити тут Біблію – життя і логіку. Даяна розглядає щоразу як захоче. Якось не можу зрозуміти... , а бачу тут забагато лукавства софістики, як Даяна рекла тут в дописі 2 Але бачу, що є люди поглиблені у розумінні Святого Письма, то розтолкуйте... Тут про чистоту і нечистоту вирішується за Письмом та про гієну вогненну для нечистих... То я жахнувся можливого свого відходу у нечистоті...та ще,– що не кожної жінки... А нечистота на кожному кроці ще й на кожній речі, якої торкається навіть рідна жінка, коли нечиста, а нечиста вона хо-хо... (проблеми гінекології, скажімо) То вже і вдома не живи...? Лев.15:26. А жінка, коли буде течива, кров буде течею її в тілі її то сім день буде в своїй нечистості, а кожен, хто доторкнеться її, буде нечистий аж до вечора. І все, на чому вона лежатиме в нечистості своїй, буде нечисте; і все, на чому вона сяде, буде нечисте. А жінка, коли буде текти теча крови її багато днів не в часі нечистости її, або коли буде текти понад нечистості її, то всі дні течі нечистости її буде вона, як за днів нечистости її, нечиста вона. Кожне ложе, на якому вона лежатиме всі дні течі її, буде для неї, як ложе її нечистости. І кожна річ, на яку вона сяде, буде нечиста, як нечистість місячного очищення її, а кожен, хто доторкнеться її, буде нечистий... «Тому і не дивно, що у Царство Боже "не увійде ніщо нечисте".»
Ну от тоді дайте конкретну відповідь. Людина померла, гріхи є(бо ми всі грішні), Суду ще нема, бо ще не час, в рай потрапити годі, бо ніщо нечисте не може увійти в рай, гріхи невеликі, в пекло - теж ні, бо сказано, що ніхто звідти в рай не потрапить, ні з раю - в пекло, бо між ними прірва, куди потрапляє людина? Згідно вчення католицької церкви - у чистилище.