Ну і виписуєте! Це де можна такі Опуси як першоджерело почитати? Це Катехизм з якої Церкви чи Секти? Ви ж не читали жодного Євангелія! Ви ж навіть не чули про розбійника благоразумного на Голгофі!
Вас також це здивувало? Я думав, що то тільки я не міг ніяк зрозуміти те про що писав і що доводив п.Аквінас...
Уся суть Нового Завіту, увесь сенс того для чого прийшов Бог на землю і вмер на хресті - це щоб ЗНЯТИ З НАС ПОКАРАННЯ ЧЕРЕЗ НАШЕ ПОКАЯННЯ! Хіба не так? Христос вмер для того, щоб нам уже не потрібно було вмирати, Він, фактично, замість нас вмер і воскрес...! Я коли починаю роздумувати над тим для чого Ісус Христос вмер і воскрес, то приходить дуже сильне переживання Божої любові до мене. Усвідомлюю тоді наскільки Він є Добрий і Люблячий Батько!!!! Він як справжній Тато, зробив все для мене і замість мене, лише щоб я був з Ним у вічності!!! І при тому всьому ще й залишив за мною вибір у тому чи бути мені з Ним, чи ні! Як можна відкидати таку безмежну Любов?!
Радість покаяння, як радість прощення і Спасіння! Як можна не розуміти кардинальної Перли Християнського Євангелія Спасителя? Та ж починається і в Предтечі, і початок науки Спасителя – «Покайтеся, Царство небесне близько... Якщо навіть і цього не читати, чи не зрозуміти, то має промовляти голос сумління влитий Господом в кожну душу.
Так,але його "закриває" пиха людська.Чому гординя(пиха) і вважається одним з найсильніших гріхів.Всі мають того гріха,але в різній силі.Покора - його протилежність і одна з набільших чеснот."ніщо нечисте не увійде туди"(хтось знайде повну цитату,буду вдячна)- вказівка на Чистилище. Ще якось зрозуміти можна,коли людина хвалиться своїми досягненнями,скажімо,в мистецтві,спорті і т.п.Але коли чваниться розпустою...Багато хто мав "пригоди"але щоб цим хизуватися? Отож,Чистилище є,бо за життя людина не очищується настільки,щоб повстати перед Лицем Досконалого Бога.
Можливо, цю цитату ви мали на увазі: Об.21:27 І не ввійде до нього ніщо нечисте, ані той, хто чинить гидоту й неправду, але тільки ті, хто записаний у книзі життя Агнця.
та шо тут непонятного? раз не може нічого ввійти нечистого, а люди не зовсім "чисті", а в рай всі хочуть, то значить мусить бути чистилище в якому всі будуть чиститися...ну може не всі, а хто туда попаде...
Грубо кажучи,так Для християнина-католика Чистилище є Частиною Церкви. Померлі(душі),які там знаходяться,рано чи пізно будуть споглядати Бога,і вся Церква молиться щоб їм допомогти. Довго розповідати,краще знайдіть відповідну літературу і перечитайте.(зараз її багато). Особливо рекомендую прочитати Фердінанда Гольбика.Чистилище:страждання,радощі та приятелі бідних душ.
"Непонятно" яке відношення має цитата з Об.21:27 до існування Чистилища? Об.21:27 І не ввійде до нього ніщо нечисте, ані той, хто чинить гидоту й неправду, але тільки ті, хто записаний у книзі життя Агнця. Тут написано, що в Царство Боже увійдуть тільки ті люди, котрі будуть записані у книзі життя Агнця (Ісуса). Чому робляться такі дивні висновки, якщо там немає жодного натяку на існування Чистилища...?
киньте посилання.... а яким чином вони очищаються, в двох словах? ---------- Додано в 12:53 ---------- Попередній допис був написаний в 12:47 ---------- ви не признаєте Чистилище чи хочете його підтвердження в Біблії?
А шкода, хоча я здебільшого опонував п. Аквінасу, але маю глибоку повагу до цієї людини. Нажаль зараз не часто можна зустріти людину яка дуже добре орієнтується у підвалинах своєї віри і оперує не абстрактними поняттями, а фактами. Сподіваюсь, що колись випаде нагода поспілкуватись знову.
Чому дивні? Як щось нечисте може увійти Уявіть, скільки душ після смерті може відразу увійти в Царство Боже (Рай)? Маловато, правда? Милосердя Боже полягає, в тому числі, щоб душа могла очиститися, якщо вона хіба книгою
Якщо би було так як ви написали, то ця цитата з Об.21:27 звучала б приблизно так: "Ніщо нечисте з тих хто записаний у книзі життя Агнця, не ввійде в Царство Боже." Але насправді цитата звучить по-іншому: Об.21:27 І не ввійде до нього ніщо нечисте, ані той, хто чинить гидоту й неправду, але тільки ті, хто записаний у книзі життя Агнця. В цій цитаті йде пряме протиставлення двох груп людей. Перша група - це люди нечисті, котрі чинять гидоту і неправду і друга група - люди котрі записані у книзі життя Агнця!!! Тому такі люди і записані там, бо КРОВ Ісуса Христа через їхнє розкаяння очистила їх від усякої нечистоти вчинених до цього гріхів і вони уже не хочуть чинити гидоту і неправду. Ось тому і здивувало ваше трактування...
Просто вірю і довіряю Слову Божому, вірю в те що Кров Ісуса Христа через віру має силу очистити мене від усякого гріха. Не бачу в Писанні ще якихось способів до очищення окрім Його Крові: Євр.9:14 скільки ж більш кров Христа, що Себе непорочного Богу приніс Святим Духом, очистить наше сумління від мертвих учинків, щоб служити нам Богові Живому! Iван.5:24 Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, життя вічне той має, і на суд не приходить, але перейшов він від смерти в життя. Хоча є місця, котрі я не можу зрозуміти і котрі напевне мають якийсь в"язок з т.зв. Чистилищем. Ось, це місце, наприклад: 1Кор.3:15 ...коли ж діло згорить, той матиме шкоду, та сам він спасеться, але так, як через огонь. чи це: 1Кор.5:5 ...віддати такого сатані на погибіль тіла, щоб дух спасся Господнього дня! Не розумію цих місць, наразі...