А чому тоді люди зробили висновок що воно(ложе Авраамове) в чистилищі? ---------- Додано в 00:47 ---------- Попередній допис був написаний в 00:45 ---------- Я не дуже знайома з католицькою теорією життя після смерті- грішники зразу ідуть в ад, а праведники в чистилище?
Я не знаю. Я не поділяю вірувань в чистилище на 100%, бо не маю інформації на основі чого католики встановили теорію чистилища, можливо на основі того, що Христос, перебуваючи поза тілом після смерті проповідував душам померлих людей. Значить, вони мали шанс бути спасенними. При нагоді треба буде поговорити з компетентними в цьому людьми. А поки що я не хочу коментувати цього. Бо не знаю. ---------- Додано в 00:56 ---------- Попередній допис був написаний в 00:51 ---------- Ще раз повторюю, в Біблії є достатньо інформації, що душа людини не помирає, помирає тіло. А ось в якому місці ці душі знаходяться - не дуже багато інформації. Бачите, Біблія дає інформацію тільки як людині спастися і довіритись Богу. А все інше він завершить так як йому потрібно.
Ви не полічаєте пералелей між фарисеями, котрі дуже покладались на свого батька Авраама і багачем? 1. Де ви читали про такеє? в Біблії нічого не говориться про безсмертя душі, звичайно, окрім слів вужа стародавнього - Умерти не вмрете! Бо відає Бог, що дня того, коли будете з нього ви їсти, ваші очі розкриються, і станете ви, немов Боги, знаючи добро й зло Проте він збрехав, будучи батьком брехні й підступу.
Ні, я думаю, це були інопланетяни. Зелені чоловічки. Рассел там нічого про них не згадував? ---------- Додано в 13:19 ---------- Попередній допис був написаний в 13:16 ---------- Так Бог так само сказав, що в день коли ви зїсте фрукт, смертю помрете. Як же тут "світькі" викручуються?
адам помер, єва теж каїн авель .......... всі померли..... Хіба ні? Бог неправди казати не може. Ви ж бо робите з Нього неправдомовця. Насамперед знайте оце, що в останні дні прийдуть із насмішками глузії, що ходитимуть за своїми пожадливостями, та й скажуть: Де обітниця Його приходу? Бо від того часу, як позасинали наші батьки, усе залишається так від початку творіння. Бо сховане від тих, хто хоче цього, що небо було напочатку, а земля із води та водою складена словом Божим, тому тодішній світ, водою потоплений, згинув. А теперішні небо й земля заховані тим самим словом, і зберігаються для огню на день суду й загибелі безбожних людей. ¶ Нехай же одне це не буде заховане від вас, улюблені, що в Господа один день немов тисяча років, а тисяча років немов один день! ¶ Не бариться Господь із обітницею, як деякі вважають це барінням, але вам довготерпить, бо не хоче, щоб хто загинув, але щоб усі навернулися до каяття. 2петр 3:3-9 А коли Він прийшов у храм і навчав, поприходили первосвященики й старші народу до Нього й сказали: Якою Ти владою чиниш оце? І хто Тобі владу цю дав? Ісус же промовив у відповідь їм: Запитаю й Я вас одне слово. Як про нього дасте Мені відповідь, то й Я вам скажу, якою владою Я це чиню Іванове хрищення звідки було: із неба, чи від людей? Вони ж міркували собі й говорили: Коли скажемо: Із неба, відкаже Він нам: Чого ж ви йому не повірили? А як скажемо: Від людей, боїмося народу, бо Івана вважають усі за пророка. І сказали Ісусові в відповідь: Ми не знаємо. Відказав їм і Він: То й Я вам не скажу, якою владою Я це чиню. А як вам здається? Один чоловік мав двох синів. Прийшовши до першого, він сказав: Піди но, дитино, сьогодні, працюй у винограднику! А той відповів і сказав: Готовий, панотче, і не пішов. І, прийшовши до другого, так само сказав. А той відповів і сказав: Я не хочу. А потім покаявся, і пішов. Котрий же з двох учинив волю батькову? Вони кажуть: Останній. Ісус промовляє до них: Поправді кажу вам, що митники та блудодійки випереджують вас у Боже Царство. Тож промовив Ісус до юдеїв, що в Нього ввірували: Як у слові Моїм позостанетеся, тоді справді Моїми учнями будете, і пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить! Вони відказали Йому: Авраамів ми рід, і нічиїми невільниками не були ми ніколи. То як же Ти кажеш: Ви станете вільні? Відповів їм Ісус: Поправді, поправді кажу вам, що кожен, хто чинить гріх, той раб гріха. І не зостається раб у домі повік, але Син зостається повік. Коли Син отже зробить вас вільними, то справді ви будете вільні. Знаю Я, що ви рід Авраамів, але хочете смерть заподіяти Мені, бо наука Моя не вміщається в вас. Я те говорю, що Я бачив в Отця, та й ви робите те, що ви бачили в батька свого. Сказали вони Йому в відповідь: Наш отець Авраам. Відказав їм Ісус: Коли б ви Авраамові діти були, то чинили б діла Авраамові. А тепер ось ви хочете вбити Мене, Чоловіка, що вам казав правду, яку чув Я від Бога. Цього Авраам не робив. Ви робите діла батька свого. Вони ж відказали Йому: Не родилися ми від перелюбу, одного ми маєм Отця то Бога. А Ісус їм сказав: Якби Бог був Отець ваш, ви б любили Мене, бо від Бога Я вийшов і прийшов, не від Себе ж Самого прийшов Я, а Мене Він послав. Чому мови Моєї ви не розумієте? Бо не можете чути ви слова Мого. Ваш батько диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете. Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. Як говорить неправду, то говорить зо свого, бо він неправдомовець і батько неправді. А Мені ви не вірите, бо Я правду кажу Хто з вас може Мені докорити за гріх? Коли ж правду кажу, чом Мені ви не вірите? Хто від Бога, той слухає Божі слова; через те ви не слухаєте, що ви не від Бога. Відізвались юдеї й сказали Йому: Чи ж не добре ми кажемо, що Ти самарянин і демона маєш? Ісус відповів: Не маю Я демона, та шаную Свого Отця, ви ж Мене зневажаєте. Не шукаю ж Я власної слави, є Такий, Хто шукає та судить. ¶ Поправді, поправді кажу вам: Хто слово Моє берегтиме, не побачить той смерти повік! І сказали до Нього юдеї: Тепер ми дізнались, що демона маєш: умер Авраам і пророки, а Ти кажеш: Хто науку Мою берегтиме, не скуштує той смерти повік. Чи ж Ти більший, аніж отець наш Авраам, що помер? Та повмирали й пророки. Ким Ти робиш Самого Себе? Ісус відповів: Як Я славлю Самого Себе, то ніщо Моя слава. Мене прославляє Отець Мій, про Якого ви кажете, що Він Бог ваш. І ви не пізнали Його, а Я знаю Його. А коли Я скажу, що не знаю Його, буду неправдомовець, подібний до вас. Та Я знаю Його, і слово Його зберігаю. Отець ваш Авраам прагнув із радістю, щоб побачити день Мій, і він бачив, і тішився. А юдеї ж до Нього сказали: Ти й п'ятидесяти років не маєш іще, і Авраама Ти бачив? Ісус їм відказав: Поправді, поправді кажу вам: Перш, ніж був Авраам, Я є. І схопили каміння вони, щоб кинути на Нього. Та сховався Ісус, і з храму пішов
Авраамове лоно - це старозавітня народна віра і до чистилища не дотична. Ісус використав це поняття доносячи до слухачів науку про різний стан душ після смерті як заплату за земне життя. Якщо Авраам не був у раю отже "лоно Авраама" теж не в раю. Про нього знаємо, що душа Лазара була віднесена туди Анголами і там не страждала на відміну від багача, хоча Авраам теж назвав його своїм сином. Хто робить, Педро? Цікаво!... коли це було можна дізнатися?
Не зовсым старозавітня - подібні уявлення зявились після завоювання Єрусалиму Александром македонським.
Що ви хотіли цим сказати? Якщо ви володієте якимись документами по цьому питанню, то може поділитесь?
Ну хоча б тут: І наказав Господь Бог Адамові, кажучи: Із кожного дерева в Раю ти можеш їсти. Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш! Але змій був хитріший над усю польову звірину, яку Господь Бог учинив. І сказав він до жінки: Чи Бог наказав: Не їжте з усякого дерева раю? І відповіла жінка змієві: З плодів дерева раю ми можемо їсти, але з плодів дерева, що в середині раю, Бог сказав: Не їжте із нього, і не доторкайтесь до нього, щоб вам не померти. І сказав змій до жінки: Умерти не вмрете! Бо відає Бог, що дня того, коли будете з нього ви їсти, ваші очі розкриються, і станете ви, немов Боги, знаючи добро й зло.
"У поті свого лиця ти їстимеш хліб, аж поки не вернешся в землю, бо з неї ти взятий. Бо ти порох, - і до пороху вернешся". а кому вірите ви?
Завжди вірю СЛОВУ Його. Воно й дає мені впевненість, коли говорити ТАК, а коли НІ. То ж все таки, пане ABDURAKHMAN, яким словам вірите. Оцим: Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш! Чи може цим: І сказав змій до жінки: Умерти не вмрете! Бо відає Бог, що дня того, коли будете з нього ви їсти, ваші очі розкриються, і станете ви, немов Боги, знаючи добро й зло.
Тим яким накаже Бруклін. В даний час, бо завтра може бути інша вказівка. Але, серйозно, що Бог мав на увазі, коли казав про те, що Адам помре СЬОГОДНІ? В той час як він жив десь 600 років. Думаю, Бог мав на увазі духовну смерть. Бо кожний грішник є духовно мертвим. Це і Ісус, згодом ап Павло зверталися до грішників як до "мертвих в гріхах". Бо те що дехто твердить, що для Бога один день як тисяча років це не зовсім правда. Бо Бог перебуває поза межами категорії часу.
Взагалі смерть для християнина є відкупленням. Помираючи тілом людина відроджена у Дусі Святому, оживає для життя вічного. Адам же навпаки, вчинивши непослух помер духом. Отримавши від милосердного Бога тимЧАСове життя у смертному тілі. Як можливість (останню) уже в цьому смертному тілі осягнути Боже спасіння. Слова змія брехливі тому, що обнадіює людину на божествене життя ззовні від Бога, у зовнішньо/відчуттєвих тілах. Й намагаючись переконати її у цьому (й зараз), насправді штовхає її на вічну погибіль.
Ми не знаємо того, що у припущеннях і гіпотезах придумано людьми. Ми знаємо те, що написане у Біблії. Бо це слово БОЖЕ, а не людські припущення-гіпотези-фантазії. А от про придумане католиками чистилище, його рівні і все, що там відбувається, і про що розповідають люди, які займаються огидним у Божих очах спілкуванням з духами померлих, МИ ДІЙСНО НЕ ЗНАЄМО І НЕ ПОВИННІ ПОДІБНЕ ВИДАВАТИ ЗА БОЖУ НАУКУ, про що я і писала у коменті на питання, яке ви вже вдруге піднімаєте: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=731380&postcount=625 Про місцеперебування Ісуса після воскресіння ми знаємо лише те, що записано у Святому Письмі. Авжеж. Саме тому небезпечно видавати людську гіпотезну науку про чистилище за Божу науку. Ось один з багатьох яскравих прикладів подібного підходу: http://www.ugcc.lviv.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=661&Itemid=101 Ви багато чого не побачили.(Інколи, Олено, корисно не лише писати, але й читати). На це вже тут було БАГАТО відповідей. http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=719620&postcount=615 Так, Ісус дійсно сказав: "Кажу тобі сьогодні, будеш зі мною в раю". Ісус виконає Свою обіцянку під час Свого ДРУГОГО приходу. Тому то ніхто з католиків і не може біблійно відповісти на питання: «Як Ісус міг бути в раю «сьогодні», коли Біблія твердить, що Він три дні був в шеолі і після воскресіння чітко сказав, що Він ще не сходив до Отця (ІВ.20:17). Я не заперечую, що Давид прообраз Ісуса, проте це не дає підстав подавати слова Ісуса у викривленому світлі, коли Він після воскресіння чітко сказав, що ще не сходив до Отця. (Ів.20:17) І я Йому вірю. Авжеж. Повністю з вами згідна, що у наведених мною словах Ісуса йшлося про духовно мертвих, які і у майбутньому будуть мертвими, не заслуживши вічне життя. Багато пророцтв написано як доконаний факт майбутніх подій. Авжеж. Бог забрав його. Але куди? Тут нічого не сказано. Біблія каже, що рай відновиться після ДРУГОГО приходу Христа. Ось тут я приймаю від вас цей (на перший погляд) аргумент. Я знаю цю цитату. Це єдина цитата, яка у свій час збила мене з пантелику. Я все чекала, коли хтось наведе мені цю католицьку вигадку. Коли я у електронній Біблії зустріла такі слова, то подумала: Невже Біблія сама собі протирічить, коли каже, що вибрані Богом люди (хіба що за виключенням окремих святих після викупної жертви Ісуса) на небо сходитимуть після ДРУГОГО пришестя Христа, (Об. 7:9-17); (Ів.5:28); (Йов.14:12); (Ів.14:2.), (1Сол.4:16,17) і що Давид на небо не сходив (Дії 2:34), бо крім Ісуса на небо ніхто не сходив ніхто (Ів.20:17); (Ів. 3:13) і т.д. і т.п...... Так от, чому це є аргументом лише на перший погляд? Мені це стало очевидно тоді, коли я скористалася не електронною Біблією, а взяла до рук друковану Біблію. Тут і виявилися хитрощі католиків, які, підтасовуючи Слово Боже до свого вчення, доставили у Писання слово «небо»., і ця вигадка перейшла на усі друковані Біблії. Це слово (можете пересвідчитись) написане курсивом, а на початку друкованої Біблії ясно сказано, що «усе, що тут видруковано писаним письмом таким як це, того в оригіналі нема».
Ну вже так не дуріть громадскість. Прекрасно ви знайєте і компютер і інтернет і автотранспортом користуєтесь... А у Біблії сказано, що Дух Святий навчить, провадить... правда, дехто того не хоче бачити.
Ну вже так не робіть з себе дурника. Мова йшла лише про вигадки, які видаються за Слово Боже. Авжеж, дехто не хоче. Звідси і людські вчення, які видаються за Божу науку, відбілювання очевидних злочинів певної конфесії і т.п.
«…религии удается блестяще справиться с задачей утешения умирающих. Католики, возможно, боятся чистилища. Благочестивый кардинал Хьюм попрощался с другом следующим образом: "Что ж, прощай. Полагаю, встретимся в чистилище". Я же полагаю, что сказано это было стариком не без отблеска иронии в умных, добрых глазах. Доктрина чистилища позволяет бросить взгляд на абсурдный механизм работы религиозного ума. Чистилище — это что-то вроде небесного острова Эллис"'", приемная Аида, где собираются души умерших, недостаточно грешные для ада, но тем не менее нуждающиеся в проверке и очистке перед тем, как быть допущенными в "безгрешную" райскую зону. В Средние века церковь за деньги продавала индульгенции. За определенную сумму можно было сократить срок пребывания в чистилище на некоторое число дней; церковь с поразительной самоуверенностью выдавала самые настоящие, снабженные подписью свидетельства с указанием количества выкупленных дней. Похоже, фраза "нечестивые деньги" была изобретена специально для нужд римско-католической церкви. Несомненно, из всех когда-либо придуманных способов облапошивания публики продажа индульгенций была одной из самых удачных находок — средневековый аналог нигерийского инетного мошенничества, только более прибыльный. Еще в 1903 году папа Пий X выпустил таблицу с указанием количества дней, на которое сокращается срок пребывания в чистилище для разных рангов церковной иерархии: кардиналы получали фору в двести дней, архиепископы — в сто, епископы — только пятьдесят. Но индульгенции к этому времени уже перестали продавать…» Докинз Ричард "Бог как иллюзия"
Лінгвістична тенденція виразів у Євангеліях свідчить про те, що слова "говорю вам" зустрічаються в прямих мовах 63 рази, "говорю тобі" - 8 разів і жодного виразу "говорю тобі/вам сьогодні". Для чого робити акцент на "сьогодні" якщо зрозуміло що ці слова промовлені сьогодні. Ви неправильно перенесли кому бо не можете змиритись з тим, що Ісус з розбійником були в Раю. А ви секретар Ісуса і знаєте коли і що Ісус виконує? Для чого католикам вам відповідати, якщо в Біблії усе написано, але ви не сприймаєте написаного. Ісус у шеолі був духом, отже і в Раю Він був духом. Після свого Воскресіння Ісус на 40-ий день вознісся до Отця у преображеному тілі і сів на престолі праворуч Отця. Сподіваюсь ви не вважаєте, що Отець знаходиться в Раю. Чиста неправда. Не Біблія каже, а Даяна каже. Ісус сказав апостолам: "Багато осель у домі Мого Отця; а коли б то не так, то сказав би Я вам, що йду приготувати місце для вас?" Ів.14:2