Чистилище

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Yur, 6 чер 2010.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

12/11/2010 Abdurakhman хоче в пекло.:sad:

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

а все-таки імператорська цЕРКВА хвацько запозичила вчення різних хфільософів й язичників. Ставши найбільш дієвим джерелом прибутку для своїх господарів.
    Тримаючи народ у страху й невіданні багато століть.
    Залякавши людей не тільки прижиттєвими стражданнями, а й післясмертними (вічними муками, чистилищем) настільки, що люди були готові віддати все лиш би не попасти в немилість 'люблячого й справедливого' тирана (образ якого вималювала церква й назвала своїм богом).
    Хтось закидав що в Римській імперії до Нікейського собору переслідували й вбивали християн, а після нього - ні.
    Хочу сказати що після союзу з язичниками кількість вбитих християн не скоротилася, ба більше почала зростати разом із ростом впливу т.з. церкви.
    Правда тепер хрЕстияни рубали християн прикриваючись 'благородною метою', плюючи на всі заповіді котрі дав нам Ісус, й ганьблячи Його ім'я, своїми безбожними діями.
    М.Ганді колись сказав, що він любить Христа, проте зневажає християн котрі не живуть так як жив Христос.

цИрковні страшилки, мене не лякають.
    Ніяких вічних мук немає.
    Пекло - це могила, де немає життя чи свідомості. Небитіє.

• Подобається Подобається x 2
  3. Pedro

Абдурахман, здається рік тому а може і більше я вас просив біблійну інформацію, що Медіум викликала не душу Самуїла а демона. До цих пір чекаю. Тільки інформацію, а не вашу думку, точніше, думку, яку вбили вам в голову расселіти.

4. ABDURAKHMAN

я й відповів. Але якщо ви страждаєте на забудькуватість я нагадаю ще раз:
    Душа померає:
    Тож усі душі Мої: як душа батькова, так і душа синова - Мої вони! Душа що грішить, - вона помре. [Єзек. 18:4]
    ...на смерть віддав душу Свою... (Ісаї 53:12)
    І кожна душа, котра не послухається того Пророка, буде знищена з-посеред народу (ДІЇ 3;23)
    знайте, що той, хто наверне грішника з хибного шляху, врятує його душу від смерті й покриває безліч гріхів. Якова5:20
    Хто дорожить своєю душею, той знищить її, а хто душу свою в цьому світі ненавидить, той збереже її для вічного життя.
    Івана 12:25
    ...врятувати чиюсь душу чи знищити її... Луки 6:9
    Доля для людських синів і доля звірини - одинакова доля для них: як оці помирають, так само вмирають і ті, і для всіх один подих.
    Еккл 3:19
    Бо знають живі, що помруть, а померлі нічого не знають, і заплати немае вже їм...
    ...Все, що в силі чинити рука твоя, теє роби, бо немає в шеолі куди ти йдеш, ні роботи ні роздуму ані знання, ані мудрості.
    {Екл.9:5-10}

---------- Додано в 11:54 ---------- Попередній допис був написаний в 11:51 ----------

Якщо душа вмирає, то відповідно як відьма могла виликати душу Самуїла?
    Відповідь очевидна - злі духи демони говорили через її уста видаючи себе за пророка.

5. Pedro

Абдурахман, я просив без самодіяльності. Говоримо про випадок коли Саул прийшов до медіума щоб вона викликала дух Самуїла.
    Це все описано в Першій Книзі Самуїла 28 розділ.
    Прошу, хочете обговорювати цей випадок - обговорюйте. Ні, мовчіть.
    Ще раз, прохання без расселізму і інших сатанинських прийомів.

6. ABDURAKHMAN

1. Для пояснення конкретного випадку, необхідне розуміння всієї Біблії. Біблія - цілісна книга, яка не суперечить сама собі.
    І якщо в старому заповіті говориться про базові основи природи божої і людської, то з написанням нового заповіту хіба вони змінились?
    Бог був Один...
    Людина немала душі, але була живою душею.
    Померши припиняла своє існування. І всьо...
    Це все залишилось без змін.
    2. Від самуїла не лишилось нічого (почитайте наніч книги мудрого Соломона), тому то це був демон.
    3. Це притаманно саме вам, тож я не буду відбирати ваш хліб.

7. Pedro

Ще раз прочитайте Самуїла 28. І прочитайте в якому стані писав Соломон Еклезіаста. І не шукайте чорного кота в темній кімнаті, знаючи що його там нема.
    Читайте Біблію а не макулатуру брехуна Рассела.

8. ABDURAKHMAN

1. Явний спіритизм і звязок з духами {демонами}, котрий засуджує Бог.
    2. Під дією святаго духа, хіба ж ні?
    Доречі, хіба лише в книзі Проповідника говориться про життя після смерті, точніше про його відсутність, тего, загробного житія?
    3. Хіба ж я вам на ВБ, а не на біблію дав посилання?

9. Pedro

Абдурахман, слова Святий Дух пишуться з великої букви. (Можете свого принца безодні писати з маленької).
    В Біблії абсолютно нема інформації, що людина це худобина і здихає безповоротньо (кого ж тоді будуть судити?).
    Якби в Біблії не було написано нічого про життя після смерті, лише епізоди з Самуїлом, пізніше зустріч Христа і учнів з Мойсеєм і, накінець, історія про багача і Лазара, яку розповів Христос - мені б цього було б більш ніж достатньо.
    Ви можете вірити в будь-які казочки придумані брехуном - це ваше право.
    Але не стверджуйте що це істина в останній інстанції.

10. ABDURAKHMAN

1. Навпаки.
    2. В Біблії говориться про воскресення й вічне житіє лише для тих, хто виконує слово дане Ісусом, а решта ті хто не пізнав Бога й Ісуса будуть знищені.
    І не буде вже їм частки ніколи ні в чому.
    3. Це не є підтвердженням життя після смерти.
    а] спіритизм
    б] ввидіння
    в] притча яка має виключно символічний характер.
    4. Ви також.

11. Pedro

Хто сказав? Рассел? Христос не дав ні найменшого приводу так трактувати. Прочитайте ще раз. Бажано нормальну Біблію, а не перекручену.
    І не робіть Христа неправдомовцем. Хоч сумніваюсь що ви в нього вірите.

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:45 ----------

Такого в Біблії ніде не говориться.

12. plastic

plastic Well-Known Member

А ви не допускаєте думки, що це був не Самуїл а демон?
    Зауважте:
    1. Якщо душа -це живе створіння , то душа Самуїла була б в раю. Рай на небі. Але звідки приходить дух-з ЗЕМЛІ!
    2, Гадалка не сказала що це Самуїл-це подумав сам Саул, але обличчя не бачила навіть гадалка. А Саул не бачив духа взагалі.
    3.Дух говорить Саулу-що завтра він і сини його будуть з духом, але чи саул попаде в рай після того як ходив до гадалки і не послухав Господа?
    І Господь віддав із тобою також Ізраїля до руки филистимлян. А взавтра ти та сини твої будете разом зо мною; також Ізраїлевого табора віддасть Господь до руки филистимлян.

• Подобається Подобається x 1
  13. Pedro

Або інопланетянин (можливі інші варіанти). Але я довіряю Біблії. Прочитав цей відрізок безліч разів. Так виглядає, що ми або допускаємо, що Біблія говорить неправду, або приймаємо цю історію як її подав Святий Дух.
    Подібне трактування і історії з Лазаром і багачем. Я вірю Ісусу Христу, я вірю Духу Святому. А віра - це справа кожного.

14. ABDURAKHMAN

п. Педро от глядіть церква вчить що людина після своєї смерті, не припиняё своє існування, а продовжує жити у вигляді безсмертноі душі, себто таж сама людина.
    В мене є наступне питання.
    Якщо ця теорія вірна то чом6 Бог суворо заборонив з ними розмовляти?

15. Pedro

Значить такі Божі закони. Але ж, зверніть увагу, заборонено викликати і розмовляти з ДУШАМИ ПОМЕРЛИХ. Про демонів сказано окремо.
    І якщо так названо, значить ті душі існують. Що і Христос підтвердив.

• Подобається Подобається x 3
  16. Оленa

Оленa Well-Known Member

До Христа праведники не йшли до неба, лише перемога Христа зробила це можливим. Згадайте куди зійшов Ісус для проповіді.

17. nixto

nixto Well-Known Member

Навіть, якщо допустити, що то говорив злий дух, то це ще раз підтверджує існування пекла, де перебувають демони і грішники. А то тут дехто кричить: нє! нєбитіє!

18. ABDURAKHMAN

А ви про злих духів чули? Демони зовуться на чолі з князем темряви:diablo::diablo::diablo::diablo:

---------- Додано в 15:00 ---------- Попередній допис був написаний в 14:56 ----------

Господь береже тих усіх, хто любить Його, а безбожних усіх Він понищить!
    Псалом 146:20

19. plastic

plastic Well-Known Member

Біблія говорить правду, але вона не говорить що це вдійсності справді був Самуїл. Це думка Саула.

---------- Додано в 23:16 ---------- Попередній допис був написаний в 23:14 ----------

А як же ви тоді розумієте притчу про Лазаря і богатого. Ви ж розумієте що він(Лазар) вже потрапив в рай, а багач у пекло? На момент розповіді притчи Христос ще був живий.

---------- Додано в 23:26 ---------- Попередній допис був написаний в 23:16 ----------

Про перебування демонів нам от що відомо:
    1, Вони живуть в людях( одержимі люди)
    2, Коли людина звертається до Бога-демони виходять з людини і бродять по безводних місцях шукаючи спокою і не знаходять.
    3,вони звязані узами адського мороку
    «Ибо‚ если Бог ангелов согрешивших не пощадил‚ но‚ связав узами адского мрака‚
    предал блюсти на суд для наказания…» (2 Пет. 2:4)

20. Pedro

Пані Пластик, читаємо Біблію уважніше. Це не був рай, а "ложе Авраамове".
    Що це таке, не знаємо. Очевидно, що до раю перед Христовою жертвою ніхто не потрапляв. Можливо це місце де перебувають душі праведних.
    На жаль, ми не маємо 100% інформації на цю тему.

а де твій аватар? :)