Даяно, за час вашої відсутності у мене виникло одне лиш запитання до Вас. Скажіть, все, що не написано в Біблії є брехня?
Такий висновок можна зробити найбільше з вчення кактоликів, які очевидно брехнею вважають ось ці (і сотні інших) біблійні істини: - Ісус три дні і три ночі перебував у шеолі (Мт.12:40). - Сам Ісус після воскресіння сказав, що Він не сходив на небо (Ів.20:17). - Ісус на небо зійшов лише через 40 днів після Свого воскресіння: (Дії 1:9-11) - До цього часу крім Ісуса на небо не сходив ніхто (Ів. 3:13), (Дії 2:34). - Ісус на небо забиратиме лише під час Свого ДРУГОГО приходу (Ів.14:2.), (1Сол.4:16,17). Стосовно ж притч і пророчих книг, то це є чиста правда про МАЙБУТНЄ, тому жодна притча, видіння і об'явлення не може заперечити біблійної правди. Тому подібні питання більше пасує ставити для вас мені, наприклад: Біблія пише, що Ісус після воскресіння сказав, що Він не сходив на небо. (Ів.20:17). Це брехня? Біблія пише , що на небо не сходив ніхто крім Ісуса. (Ів. 3:13), (Дії 2:34). Це брехня ? Біблія пише, що Ісус на небо забиратиме лише під час Свого ДРУГОГО приходу (Ів.14:2.), (1Сол.4:16,17). Це брехня? ... і т.д. і т.п. Тому брехнею є скажімо побудовані на огидному в Божих очах спілкуванні з духами померлих католицькі фантазії про чистилище, вигадки про целібат, непомильність, освячення за гроші помешкань, хрищення немовлят, індульгенції, і багато іншого з вчення і практики, яке відсутнє у Біблії. А те що написане у Бібілії - правда. І це дивне питання з вашого боку, зважаючи на те, що я оперую лише Біблією, а ви - католицькими припущеннями і фантазіми. І навіть не лише католицькими, але й своїми особистими фантазіями ви відповідаєте на питання на кшталт: "Як Ісус міг бути на небі в день смерті, коли Біблія пише, що Він три дні по смерті був в шеолі? " Хіба Біблія собі протирічить? Авжеж, ні. http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=719042&postcount=613 Просто треба розкласти по полицям з одного боку прямі біблійні істини, пояснення і твердження, а з іншого боку - притчі, пророцтва, видіння і об'явлення, як СИМВОЛІЧНІ ОБРАЗИ МАЙБУТНЬОЇ РЕАЛЬНОСТІ. А перемішати все докупи, штучно поставивши Біблію в суперечливість самій собі можуть лише упереджені фанатики.
Жаль, что нам так и не удалось вьіслушать начальника транспортного цеха. М. Жванецький Так де ж все-таки перебував Ісус на протязі 40 днів перед вознесінням? Хотів би почути вашу думку...
Нісенітниця і єресь. Ще не було Вознесіння, а Христос уже сказав Никодимові, що возносився на небо як доконаний факт минулого часу??? Ото вже ви вмієте поставити все з ніг на голову. Який взяли старт, такий отримали фініш.
Я цитувала Біблію. Я намагаюсь казати лише те, що читаю у Біблії, а фантазують нехай католики зі всіма, хто це полюбляє. А що каже Біблія про період між смертю і вознесінням? 1. Ісус три дні і ночі знаходився в шеолі.(Мт.12:40). 2. Він, тілом умертвлений, але духом оживлений, проповідував духам (ангелам) Ноєвих часів (Буття 6:2-4), що були у в'язниці. (1 Петра 3:18-20), (Юди 1:6).(католики придумали, ніби душам померлих людей). 3. Після воскресіння Ісус з'являвся різним людям у тілі (Дії 1:3). 4. На 40-й день після воскресіння Ісус зійшов на небо.(Дії 1:9-11) А після воскресіння, але ще до вознесіння Він казав: "Говорить до неї Ісус: Не торкайся до Мене, бо Я ЩЕ НЕ ЗІЙШОВ ДО ОТЦЯ. Але йди до братів Моїх та їм розповіж: Я йду до Свого Отця й Отця вашого, і до Бога Мого й Бога вашого!» Ів.20:17. Я цитувала Ісуса, і в даному разі звертала увагу на фразу, що НА НЕБО НЕ СХОДИВ НІХТО (Ви виділені слова, сказані Ісусом, будете заперечувати?). Це сказав Ісус, а не я (Ів.20:17). Стосовно ж доконаного факту минулого часу, то таких прикладів у Біблії повно. Це звична пророча біблійна мова. Наприклад зі слів пророчих: " .. обліг мене натовп злочинців, прокололи вони мої руки та ноги мої..." Пс. 21:17. Це ж доконаний факт майбутнього у минулому часі. Але подібне можна знайти і у звичайних розмовах Ісуса: "А Ісус йому каже: Іди за Мною, і зостав мертвим ховати мерців своїх!"Мт.8:22. Ці слова Ісуса також назвете єрессю ??? Адже це доконаний факт минулого часу !!! Ви вважаєте, Ісус "поставив все з ніг на голову", наперед у доконаному факті назвавши живих мертвими ??? Але в даному разі я не пропоную заглиблюватися у місцеперебування самого Ісуса, а звернути увагу на те, що НА НЕБО НЕ СХОДИВ НІХТО. Навіть такі величні постаті як Давид (Дії 2:34). Ісус на небо забиратиме лише під час Свого ДРУГОГО приходу (Ів.14:2.), (1Сол.4:16,17). Так у вас і старту ніякого не було. Хочете стартанути? Тоді (у контексті Мт.12:40 і Ів.20:17 ) дайте відповідь на питання: Як Ісус міг бути у раю із злочинцем "сьогодні", коли Біблія пише, що три дні і ночі Він був у шеолі, а Сам Ісус після воскресіння сказав, що Він ще не сходив до Отця ? ВІдповідь бажано продемонструвати посиланням на офіційну католицьку гіпотезу.
Нафіг стіко писати? Напишіть просто: все, що не є у Біблії (а особєнно то, що говорять католики) є брехня і ми все зрозуміємо.
Коли демонструвати Біблію у порівнянні з фантазіями, які видаються за Боже вчення, то так наглядніше і цікавіше виходить. І справа не лише у тому - що у Біблії є, а чого там нема, але й в тому - що з того, чого там нема, але кимось придумане, їй протирічить . Слово Боже - це не полігон для домислів, перекручень і гіпотез. (Гал.1:8; Ів.8:31; Дії 20:29,30; 2Сол.2:3-12). Для творчості і фантазій існують такі сфери як наука і мистецтво.
Даяна, я перепрошую, я не люблю давати питань "на засипку". Єдине, що я хотів почути від вас, то фразу "ми не знаємо!". А справді, подумайте, де Ісус міг перебувати тих 40 днів? На Землі? Тоді де? Ми не знаємо дуже багато речей. Ми, властиво, не знаємо, де ми живемо, що таке фізичний, а що духовний світ (співвідношення, здається, 5:95), як я вже нагадував, мова все більше заходить про паралельні світи. Ми, як казали великі, знаємо (в кращому випадку), що ми нічого не знаємо. А Біблія написана лише з одною метою - як врятувати людство від халепи, в яку воно само себе загнало.
Я не заперечую, що ці слова сказав Ісус до Никодима. Проблема в тому, що ви вирвали ці слова з контексту цілого речення і всієї розмови Ісуса з Никодимом, подавши їх в викривленому світлі. Давид - прообраз Ісуса. Багато того, що пережив Давид стало пророчим для Ісуса. Можемо порівняти: Пс. 21:1 Боже мій, Боже мій, нащо мене Ти покинув? Далекі слова мого зойку від спасіння мого!... 6. А я червяк, а не чоловік, посміховище людське й погорда в народі. 7. Всі, хто бачить мене, насміхаються з мене, розкривають роти, головою хитають! (Матв.27:39) 8. Покладався на Господа він, хай же рятує його, нехай Той його визволить, він бо Його уподобав! 10. На Тебе з утроби я зданий, від утроби матері моєї Ти мій Бог! 11. Не віддаляйся від мене, бо горе близьке, бо нема мені помічника! 12. Багато биків оточили мене, башанські бугаї обступили мене, 13. на мене розкрили вони свої пащі, як лев, що шматує й ричить! 14. Я розлитий, немов та вода, і всі кості мої поділились, стало серце моє, немов віск, розтопилось в моєму нутрі. 16. Бо пси оточили мене... обліг мене натовп злочинців, прокололи вони мої руки та ноги мої... (Лука 23:33) 17. Я висох, рахую всі кості свої, а вони придивляються й бачать нещастя в мені! 18. Вони ділять для себе одежу мою, а про шату мою жеребка вони кидають...(Ів.19:23-24) 19. А Ти, Господи, не віддаляйся, Допомого моя, поспіши ж мені на оборону! Дієслова "іди" і "зостав" недоконаного виду, вказують на дію, яка триває тоді, коли про неї говориться. Тут йдеться про духовно мертвих, хоча фізично живих. В цьому вірші згадується Давид в контексті його пророцтва в Пс. 109:1. Щодо сходження на небо, то мушу вам нагадати усім відомі факти: Бут. 5:24. І ходив із Богом Енох, і не стало його, бо забрав його Бог. Євр.11: 5. Вірою Енох був перенесений на небо, щоб не бачити смерти; і його не знайшли, бо Бог переніс його. Бо раніш, як його перенесено, він був засвідчений, що Богові він догодив 2 Царів 2:1. І сталося, коли Господь мав узяти Іллю в вихрі на небо, то йшов Ілля та Єлисей із Ґілґалу. 11. І сталося, як вони все йшли та говорили, аж ось появився огняний віз та огняні коні, і розлучили їх одного від одного. І вознісся Ілля в вихрі на небо... Матв.17: 3. І ось з'явились до них Мойсей та Ілля, і розмовляли із Ним. Марка 9: 4. І з'явивсь їм Ілля та Мойсей, і розмовляли з Ісусом. Лука 9: 30. І ось два мужі з Ним розмовляли, були то Мойсей та Ілля Отже маємо уже трьох мужів, що були взяті на небо: Енох, Ілля і Мойсей. Ці два посилання некоректні. В 1Сол.4:16,17 йдеться про восресіння мертвих в 2-ий прихід Ісуса (воз’єднання душі і тіла), а в Ів.14:2 Ісус обіцяє прийти до апостолів і забрати їх до Себе подібно як Він забрав Степана (лише духа). Дії 7: 55. А Степан, повний Духа Святого, на небо споглянув, і побачив Божу славу й Ісуса, що по Божій правиці стояв …59. І побивали камінням Степана, що молився й казав: Господи Ісусе, прийми духа мого!...
Гадаю найбільшою помилкою в такого роду дискусіях є те, що намагаємось калькувати на земний манір. Якщо кажемо oо Бог по-за часом, навіщо намагаємось втиснути Його в обмежені рамки свого часово/просторового мислення. Нікому не спадало на думку чому Рай, котрий згідно Біблії має земні координати, ніхто так і не удосужився віднайти, як і Херувима і меча полум'яного, який обертався навколо. Місцезнаходження людини до гріхопадіння і її стан у Христовому Воскресінні далеко не одне й те ж. Як і про небеса говориться у множині. ================================================== Поэтому никак не следует думать, что мы по воскресении будем иметь такое тело, какое имел первый человек до грехопадения. И сказанное: Яков перстный, такови и перстнии, не следует понимать применительно к тому, что сделалось по совершении греха. Ибо не должно думать, что он, прежде нежели согрешил, имел духовное тело и что вследствие греха оно изменилось в душевное. Думать так значит мало обращать внимания на слова этого великого учителя, который говорит: Есть тело душевное и есть тело духовное; тако и писано есть: бысть первый человек Адам в душу живу (ст. 44, 45). (Глава XXIII) http://christianity.shu.ru/Texts/august ... vdei13.htm
Соррi, не побачила вашу вiдповiдь на моє зауваження. Не потрiбно гiпотез, все написано в Бiблii. Iсус сказав благочестивому розбiйнику: Сьогоднi будеш зi Мною в раю. Коли Cвятий Людський Син вiддав духа, то куди Вiн мiг пiти? Звичайно що тiльки до раю, Iсус так i сказав: сьогоднi будеш зi Мною в раю. Хiба важко в це повiрити? Наступний крок: Iсус сходить до шеолу i проповiдує там. На третiй день - Його славне Воскресiння, Iсус з’являється учням в тiлi. Смерть переможена, ворота аду зруйновано i вiдкрилась дорога до неба. Матв.27:52. і повідкривались гроби, і повставало багато тіл спочилих святих,53. а з гробів повиходивши, по Його воскресенні, до міста святого ввійшли, і багатьом із'явились. Iсус з’являвся учням, святi з’являлись багатьом. На 40-ий вони теж пiшли до неба.
Я лютеранка. У нас немаєі чистилища. Немає культу Святої Діви. Ми не вклоняємося іконам. Постів не додержуємося. Хрест на себе накладаємо в особливих випадках.
Де перебувають їхні душі ми не знаємо. Про Самуїла раз згадується, що його викликала медіум на прохання короля Саула. І останній розмовляв з Самуїлом. Мойсей прийшов на зустріч з Ісусом під час Преображення. Про Давида не згадується.
всі п0пали в шеол і отримали кару вічного вогню, за те що праведно прожили своє життя... Не вірите? От перевірте: Дії 2:25-27 (Давид в пеклі...) Йова 14:13 (Йов хоче в пекло....)