Мертві - не знають, то правда. А живі знають. а ше краще, Даяно, знайшов цитату якраз для вас, в саму точку: ---------- Додано в 00:03 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 22:53 ---------- ======================================================= =======================================================
Авжеж. З мертвими справу лиш католики-спіритисти мають. Тим то ви помиляєтесь дуже. Живі знають, але не все знають. Багато з них не знають (вірніше не хочуть знати), що розмови з духами померлих - Гидота в очах Господа (Левит 19:31),(Повт Закону 18:11), і на тих розмовах будують позабіблійне вчення. Давид не сходив на небо. (Дії 2:34), Бо НА НЕБО НЕ СХОДИВ НІХТО крім Ісуса. (Ів. 3:13). Лише під час Свого другого пришестя Ісус забере до себе на небо вибраних: (Ів. 14:3), (1 Сол. 4: 17). Топчіться по Христово-апостольській науці і далі, озброївшись позабіблійним вченням духів померлих з вигаданого чистилища. Пророцтво повинно збуватися. " Сол 2:3-12.
Багато хто думає, що мертві, то ті, що # Псалми 113:25 Не мертві хвалитимуть Господа, ані ті всі, хто сходить у місце мовчання, До Римлян 6:11 Так само ж і ви вважайте себе за мертвих для гріха й за живих для Бога в Христі Ісусі, Господі нашім. # Від Луки 20:38 Бог же не є Богом мертвих, а живих, бо всі в Нього живуть. # Від Марка 12:27 Бо Він є Бог не мертвих, а живих! Тим то ви помиляєтесь дуже. Отже мертвий той, хто не повірив Ісусу Христу, а живий - той, хто повірив. Так що ваша теорія, Даяно, є ваші особисті вигадки, але то не дивно як для позацерковників.
У Бібілії мертві вживаються у трьох значеннях. Перше значення : символічно (духовно ) мертві (хоч поки що в тілі живі, але які не вспадкують вічного життя) . Вони можуть мати і знання (навіть знання від духів померлих чи інопланетян чи атеїстів...), і помисли (як би то перекрутити чи заперечити Боже вчення). Найбільше це стосується тих, хто відкинув Ісуса. Цитата про духовно мертвих: "Іди за Мною, і зостав мертвим ховати мерців своїх!" (Мт. 8: 21,22) Друге значення: мертві для гріха ("Так само ж і ви вважайте себе за мертвих для гріха й за живих для Бога в Христі Ісусі, Господі нашім") Третє значення: мертві у розумінні тих, які померли: "В шеолі, куди ти йдеш, немає ні знань, ні роботи, ні мудрості, ні помислів". Екл. 9:5,10) Наука духів померлих, яка є огидою в очах Господа (Левит 19:31),(Повт Закону 18:11), засліпила очі католикам, які шукають будь-які цитати, які по суті не заперечують Христово-апостольського вчення про померлих у якості тих, що закінчили свій земний путь з надією на майбутнє воскресіння. Про них сказано, що: Мертві нічого не знають. " (Екл.9:5). Там немає ні знань, ні мудрості, ні помислів. " (Екл.9:10). У такому стані душі перебуватимуть до кінця віку і часу свого воскресіння, «аж до закінчення земного неба» (Йов.14:12) А земне небо мине під час Господнього дня (2 Петра 3:10.), (Об.21:1) Тому Йов просився у стан мертвих до часу свого воскресіння., щоб уникнути земних мук (Йов.14:13) Давид не сходив на небо. (Дії 2:34), Бо НА НЕБО НЕ СХОДИВ НІХТО крім Ісуса. (Ів. 3:13). Лише під час Свого другого пришестя Ісус забере до себе на небо вибраних: (Ів. 14:3), (1 Сол. 4: 17).
Скоріше всього позацерковники плавають у своїх знаннях, шукаючи виправдання свєму позацерковному стані. ---------- Додано в 20:55 ---------- Попередній допис був написаний в 20:53 ---------- Де там? В шеолі? Знайдіть слово "шеол" у Новому Завіті. ---------- Додано в 20:56 ---------- Попередній допис був написаний в 20:55 ---------- Які мертві? фізично? духовно? Які докази? ---------- Додано в 20:57 ---------- Попередній допис був написаний в 20:56 ---------- Ну і? Якщо мова йде про духовно мертвих, то що? ---------- Додано в 20:58 ---------- Попередній допис був написаний в 20:57 ---------- А Ілля на вогненні колісниці куди сходив? ---------- Додано в 21:00 ---------- Попередній допис був написаний в 20:58 ---------- 1.сходив - ні, а може хто був взятий? 2. звідки прийшли мужі Господні, що на горі мали зустріч з Ісусом? ---------- Додано в 21:01 ---------- Попередній допис був написаний в 21:00 ---------- Ви то вже 10-й раз пишите, тільки я недожено до чого це. ---------- Додано в 21:02 ---------- Попередній допис був написаний в 21:01 ---------- Америку відкрили.
Доказів про чистилище немає у католиків. Біблійне вчення про стан померлих має докази. Це ваша надія, що будуть заперечені усі інші прямі пояснення Бібілії? Так от, про духовно мертвих вказано у контексті як про таких, що в тілі ще живі, а Еклезіяст говорив про тих, які вже не живі "Знають живі що помруть, а померлі нічого не знають". Це ж елементарно. Все треба читати у контексті. Світ мертвих є тотожним поняттю "смерть": "Бож у смерті нема пам'ятання про Тебе, у шеолі ж хто буде хвалити Тебе?" Пс.6:6. Це місце мовчання: "Не мертві хвалитимуть Господа, ані ті всі, хто сходить у місце мовчання" Пс.113:25. Іван Богослов теж бачив ОБРАЗНО на небі те, що насправді ще не було. І ап.Павло писав про такого чоловіка, який ОБРАЗНО був взятий на небо, де йому було багато див показано, поро які він потім і розказав Павлу. Про це я відповідала. Це було видіння і на небі немає ніяких колісниць. Він не сходив на небі у розумінні буття після смерті тому, що туди не сходили навіть такі величні особи як Давид (Дії 2:34), оскільки НА НЕБО НЕ СХОДИВ НІХТО крім Ісуса. (Ів. 3:13). Лише під час Свого другого пришестя Ісус забере до себе на небо вибраних: (Ів. 14:3), (1 Сол. 4: 17). Слово "може" вочевидь символізує вашу надію на те, що це припущення заперечить прямі бібілійні пояснення? Я вам вже показувала (ви вже забули?) на прикладах, що поняття "зійшов на небо", "взятий на небо", "вознісся на небо" є синонімами, про що доводять різні переклади однієї і тієї ж цитати. Почитайте у Мт.17:9. що це було.
Наприклад? Пророк писав про те місце в час (якщо ми говоримо про контекст), коли всі поголовно йшли в шеол, як віддалене місце. Чому? Бо небуло спасіння НІКОМУ. Я не вірю, що зараз, після смерті фізичної, віруюча людина потрапляє у шеол. У вас є інші докази? ---------- Додано в 23:34 ---------- Попередній допис був написаний в 23:25 ---------- Слово "може" говорить не про мою надію, а про можливий варіант. А слова вознісся на небо і взятий не є синонімами. "Вознісся" - то піднявся на небо сам, а "взятий" - взятий кимось. ---------- Додано в 23:43 ---------- Попередній допис був написаний в 23:34 ---------- Тобто? Всі видіння, що описані у Біблії є такі, що їх насправді не існує? Я вас правильно зрозумів?
Так чогось же хотів Йов, коли просився в шеол. Бо якщо стверджувати, що відсутність знань, мудрості і помислів, означає, що немає жодних відчуттів, отже виходить що немає жодного існування. Тоді й про ніякий сон говорити не приходиться, бо увісні людина таки щось відчуває, буває мучиться. А шеол получається такий собі склад невідомо чого; ні костей, бо залишилися на землі, ані того, що могло би відчувати. Тоді виходило би, що Йов, бажаючи сховатися від своїх земних тягарів, проситься прямиком до неба. Можливо для праведника Йова саме так і було б, але він знати Божий присуд не може. Він вагається чи він оживе, але сподівається на добрий кінець. Як помре чоловік, то чи він оживе? Буду мати надію по всі дні свойого життя, аж поки не прийде заміна для мене! (Йов 14:13,14) Шеол в даному випадку недарма порівнюється зі сном, що вказує на його нематеріальність. Це не якесь місце сховку, це стан душі, котра покинула своє земне тіло. Стан ані пекла ані Раю. Стан душевного випробовування. І не сходив на небо ніхто, тільки Той, Хто з неба зійшов, Людський Син, що на небі. (Івана 3:13) Сказано Людський Син. То звідки ж ЛЮДСЬКЕ взялося на Небі, коли там ніхто не сходив?
Згадувати ж у Старому Заповіті якимось чином про Чистилище як доконаний факт нема сенсу. Усі в очікуванні на Спасителя. Й ті що не бачили, але знають, що помруть, про те очікування й говорять, котре наступить після їхної фізичної смерти, як про шеол. Однак, це не якесь місце (просторове) сховку, це стан душі. Семен дочекався обіцяного і побачив своє спасіння, але ж вироку знати він не міг, тим паче, що не пренесена ще була жертва Христова. Пішов на той світ з вірою. І ото був в Єрусалимі один чоловік, йому ймення Семен, людина праведна та благочестива, що потіхи чекав для Ізраїля. І Святий Дух був на ньому. І від Духа Святого йому було звіщено смерти не бачити, перше ніж побачить Христа Господнього. І Дух у храм припровадив його. І як внесли Дитину Ісуса батьки, щоб за Нього вчинити звичаєм законним, тоді взяв він на руки Його, хвалу Богу віддав та й промовив: Нині відпускаєш раба Свого, Владико, за словом Твоїм із миром, бо побачили очі мої Спасіння Твоє, яке Ти приготував перед всіма народами (Луки 2:25-31)
Наскільки я зрозуміла, тут обговорюється догмат КЦ. Я вже раніше просила і зараз знову прошу: Будь-ласка, дайте якесь посилання на думку КЦ про те, що чистилище з'явилося лише у Н.З. або відкривайте разом з Yurом відповідну тему " Католицько-Михово-Yurовське вчення". На небо не сходили навіть такі величні особи як Давид (Дії 2:34), оскільки НА НЕБО НЕ СХОДИВ НІХТО крім Ісуса. (Ів. 3:13). Лише під час Свого другого пришестя Ісус забере до себе на небо вибраних: (Ів. 14:3), (1 Сол. 4: 17). Може за 110-м доженете? Якщо крім Ісуса на небо ніхто не сходив, значить туди не сходили ні Авраам, ні Моісей ні Ілля, хоч подібне у вигляді повчальної притчі чи видіння могло бути описано/показано. Біблія сама собі не протирічить. Якщо те, що Ісус забере вибраних до себе на небо ЛИШЕ ПІСЛЯ СВОГО ДРУГОГО ПРИШЕСТЯ (про що і обіцяв апостолам) не є відкриттям Америки, то це значить, що згідно з цим поясненням померлі апостоли аж до другого пришестя Ісуса чекатимуть часу, доки зможуть потрапити до Нього на небо. В інакшому випадку обіцянка Ісуса для вас є "відкриттям Америки". Я розумію, що католики люблять "можливі варіанти". На таких позабіблійних "можливих варіантах" були побудовані вигадки про освячення помешкань за гроші, індульгенції, целібат, непомильність, лімбо і зрештою розглядуване нами чистилище. Все це, і багато-багато іншого є результатом небезпечного підходу у питанні Божого Слова, який називається "можливий ваоіант". Ваш можливий варіант схожий на ту соломинку, за яку хапається потопаючий. Чи не краще довіритися Божому Слову замість сіяти сумніви у вигляді "можливого варанту"? Я вам вже двічі доводила тотожність шляхом наведення посилань на цитати. Напишу вам зараз про це втретє вже з наведенням самих цитат. Отож, у біблійній мові ці поняття є тотожними, що легко довести, подивившись переклад цих слів на прикладі однієї цитати (в залежності від автора перекладу і мови перекладу). Таких прикладів багато, я наведу лише один з них: Дії 1:11 у перекладі Огієнка: "вознісся" "та й сказали: Галілейські мужі, чого стоїте й задивляєтесь на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов Він на небо!" Дії 1:11 у перекладі Хоменка: "взятий на небо" " котрі й сказали: Мужі Галилейські, чого стоїте, дивлячись на небо? Сей Ісус, узятий од вас на небо, так прийде, як виділи ви Його, сходячого на небо." Не зовсім так. Образи видінь (багатоголові звірі, вогняні колісниці і т.п.) на небі звичайно що не існують (і зворотнього навіть ваша конфесія, що полюбляє "можливі варіанти", не говорить), але вони уособлюють реальні події і певних історичних персонажів або людських спільностей. У видіннях як правило прихований певний повчальний і пророчий зміст. Цей зміст проявляється як у притчах (які також не є буквальним описом подій, що мали місце в історії) , так і в видіннях - об'явленнях, які як правило стосуються МАЙБУТНІХ подій. Для прикладу, - Іван Богослов у видінні на небі бачив "чисту ріку живої води і дерево життя" (Об.20:1,2). І як тепер відповідати на ваше питання: "їх насправді не існує?" По-перше, на небі не може бути буквальної річки з водою у нашому розумінні, чи не так? Але вона є образом РЕАЛЬНИХ речей і цього я не відкидаю а навпаки підкреслюю. Але я наголошувала на ІНШОМУ. Реальність цих речей стосується МАЙБУТНЬОГО часу (як і подій, описаних у притчі про багатого і Лазара). Ці речі, які уособлюють певну спільноту людей в образі багатого чи Лазара, а в даному випадку - річку, святе місто на небі, дерево життя і багато іншого, будуть у майбутньому після Суду і вердикту (рай і пекло), а доки не було Суду і вердикту, то люди зараз після смерті не можуть знаходитися ні в раю ні в аду (не кажучи про вигадане чистилище). Вони і надалі в умовному царстві мертвих чекають воскресіння і суду у стані, описаному Біблією. Що ж стосується аду і смерті для грішників, то вони після Судного дня будуть вкинені в «озеро огняне». А озеро огняне – це друга смерть. (перша була після закінчення земного життя, потім суд Євр. 9:27., а потім - друга смерть (Об. 20:14). Отож, я не запречую видінь. Питання лиш - якого часу вони стосуються, бо дехто думає, ніби людина відразу після смерті БЕЗ СУДУ одразу потрапляє до раю, пекла (а навіщо вже тоді Суду?) чи вигаданого чистилища (де виходить, ніби суд залишається лише для них)...
Між Дії 2:34 і Ів.3:13 немає жодного змістового зв’язку крім слова "сходити". Ви звичайно можете пояснювати слова Ісуса в Ів. 3:13 як вам заманеться, прикро що хтось може повірити у викривлений зміст Ісусового вчення. Ніхто з богословів не трактує Ів. 3:13 як ви. Якщо не вірите католикам/православним, то може нехай вам пояснять протестанти, якщо буде на це їх ласка.
Трактують цю цитату (як і усі решта нижченаведені) католики, пристосовуючи ці цитати так, аби вони не суперечили позабіблійному лжевченню розмов з померлими душами (що є огидою в очах Господа) і молитв до померлих. А я ці цитати не трактую, а беру до уваги факти і біблійні істини, що: Крім Ісуса до неба не сходив НІХТО.(Ів. 3:13 ) Тим більше, що : Мертві нічого не знають. " (Екл.9:5). Там немає ні знань, ні мудрості, ні помислів. " (Екл.9:10). У такому стані душі перебуватимуть до кінця віку і часу свого воскресіння, «аж до закінчення земного неба» (Йов.14:12) А земне небо мине під час Господнього дня (2 Петра 3:10.), (Об.21:1) Тому Йов просився у стан мертвих до часу свого воскресіння., щоб уникнути земних мук (Йов.14:13) Навіть такі величні постаті як Давид не сходили на небо. (Дії 2:34), Лише під час Свого другого пришестя Ісус забере до себе на небо вибраних (тих які "вмерли у Христі" і тих праведників, які будуть жити під час Його другого приходу): (Ів. 14:3), (1 Сол. 4: 15-17).
Я не зрозумію, Даяно, до чого ті цитати. Я ж жодного разу не писав, що Чистилище є на небі. Зверніть увагу на наступні цитати: Від Івана 10:28 І Я життя вічне даю їм, і вони не загинуть повік, і ніхто їх не вихопить із Моєї руки. Не сказано, що після фізичної смерті всі згинуть у шеолі, а потім вже буде вічне життя. Якщо Господь каже, що дає вічне життя і каже то тепер, то це означає, що людина вже не помре. Ніде нема такого, що буде вічне життя з антрактом - до другого пришестя. Якщо сьогодні Господь каже даю вічне життя, то від сьогодні воно є вічне. Я не кажу, що всі підуть на небо, але кажу: повік не помруть, що означає, не потраплять у шеол. От ще цитати: Від Івана 6:54 Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той має вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня. Життя вічне дається ВЖЕ, а воскресіння - потім. Ще: # Від Івана 6:47 Поправді, поправді кажу Вам: Хто вірує в Мене, життя вічне той має. Як бачимо, сказано: віруй і вже маєш життя вічне. У НЗ нема такого - йди у шеол, а потім воскрешу і житимеш вічно. Я не стверджую, що хтось уже був у Царстві Небеснім, крім Ісуса. Але ви напевно знаєте таку цитату: Поправді кажу тобі, сьогодні будеш зі Мною у раю. (Хотілось би почути ваш комент.) ---------- Додано в 14:46 ---------- Попередній допис був написаний в 14:35 ---------- Спробую розбити ваше уявлення. Не називайте шеол царством мертвих. Нема такого у Біблії. Шеол - є шеол, або ад.Чи ад - це щось інше? А я тим часом підчитаю Біблію і наведу вам приклади.
Авжеж, його ніде нема. Ви писали (як і ваша конфесія придумала) лише про те, ніби після смерті людина одразу БЕЗ СУДУ потрапаляє в рай, пекло, ну і... вигадане чистилище. Авжеж. Ісус У КОНТЕКСТІ поданої цитати розказував притчу про овець, де під вівцями розумілися праведники, які будуть ним нагороджені вічним життям, і це вічне життя (якого поки що ще ніхто не отримав в реальному вимірі) вже ніхто не забере. Там не сказано ні про чистилище, ні про рай ні про пекло, ні про небо, а лише про вічне життя. Але навіть якщо хтось і заробив вічне життя ще при першому приході Ісуса, то всеодно реалізує його лише після Його другого приходу, про що і казав Павло у (1 Сол. 4: 15-17). Для людей, які знаходяться у стані, описаному Біблією, взагалі не буде жодної перерви у часі. Ісус сказав, що на небо забиратиме ПІД ЧАС СВОГО ДРУГОГО ПРИШЕСТЯ (Ів.14:3). Це ПІДТВЕРДИВ І ап.ПАВЛО.(1 Сол. 4: 15-17), і цього достатньо, аби відкинути огидну в Божих очах практику спілкування з померлими, молитв до померлих і т.п. Я підкреслила ключові для розуміння цієї цитати слова. Його можна мати у якості нагороди, яку можна реалізувати після Судного дня. Навіть якщо хтось ВЖЕ заслужив вічне життя і може вважати, що вже його має, не означає, що після смерті потрапляє на небо, бо туди Ісус забиратиме лише під час Свого другого приходу. Ісус в день, коли казав СЬОГОДНІ, і два дні ПІСЛЯ "Сьогодні" (всього три дні) перебував в шеолі (Мт.12:41), проповідуючи зачиненим там духам,- ангелам, які за часів Ноя були неслухняні.(1 Петра 3:19,20). Отож, ні "сьогодні", ні "завтра", ні "післязавтра" Він з розбійником в раю бути не міг. Про це вже тут писали не раз. Це особливості перекладу, де історики, досліджуючи самі давні перекладені на інші мови рукописи Н.З. , у деяких побачили наступний порядок слів: "Кажу тобі сьогодні, будеш зі мною в раю." (тим більше що у давньоєврейські мові оригіналу, звідки робилися перші грецькі копії, коми були відсутні. (Для прикладу: "Стратити не можна помилувати" - як правильно розуміти?). Біблія собі не протирічить. Лише під час Свого другого пришестя Ісус забере до себе на небо вибраних (тих які "вмерли у Христі" і тих праведників, які будуть жити під час Його другого приходу): (Ів. 14:3), (1 Сол. 4: 15-17).
Стосовно неодноразово тут згадуваної цитати: І не сходив на небо ніхто, тільки Той, Хто з неба зійшов, Людський Син, що на небі. (Івана 3:13) А що ж, як побачите Людського Сина, що сходить туди, де перше Він був? (Івана 6:62) Людськість Сина у Його Божому Тілі. Божа тілесність і є ознакою людяности. Чоловіколюбець тому, бо ЛЮДЯНИЙ. Людяність Божа відпочатку. КАТЕХИЗМ 359 .. Другий Адам умістив свій образ у першому, коли його створив http://catechismus.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=38 ЛЮДЯНІСТЬ це Його СВЯТІСТЬ. Вона завжди з Ним, як і ті святі, що не потребують жодного очищення (перебуання в Чистилищі). На Святих -- ЛЮДЯХ з великої букви, тримається цей світ. Завдяки їхньому земному поступу (таких як матір Тереза) цей світ залишається людяним .. щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового (Ефесян 4:12) бо ми члени Тіла Його від тіла Його й від костей Його! (Ефесян 5:30) КАТЕХИЗМ 1025 Жити в небі - це «бути з Христом» (Пор. Iв. 14, 3; Флп. 1, 24; 1 Сол. 4, 17.). Вибрані живуть «у Ньому», але вони там зберігають чи, краще сказати, знаходять свою тотожність, своє власне ім'я (Пор. Од. 2, 17.) http://catechismus.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=38 ---------- Додано в 16:20 ---------- Попередній допис був написаний в 15:30 ---------- Виходить збрехав розбійникові? І промовив до нього Ісус: Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю! (Луки 23:43) Слова Господа означають саме те, що вони означають. Прощення. І хоч розбійник отримав це прощення з уст Господа, його муки тілесні і душевні водночас не припинилися. Він страждав і ці його страждання були для нього тим самим чистилищем душі його. Перебування в шеолі не є фізичним перебуванням, а отже про фізичний час нема смислу щось говорити. ---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ---------- Взагалі говорячи про догмат, вартувало б порозмислити про винагороду після Страшного Суду. Бо коли кожному віддасть за його вчинками (Рим. 2:6), отже плата буде різною, так як вчинки людей на цьому світі різні.[/QUOTE] Страшний Суд є остаточним. Або Рай, що є вічна насолода життя. Або пекло, що є вічна смерть у муках. Але ж люди неодинакові і вчинки/діла у них різні. Одні більше нагрішили, другі менше. Як таких можна посортувати: або тільки в Рай, або тільки до пекла?.. Бо прийде Син Людський у славі Свого Отця з Анголами Своїми, і тоді віддасть кожному згідно з ділами його. (Матвія 16:27)
Знаєте, читав я ті казочки від СЄ. Крім сміху нічого путнього не викликають. 1. Судження, мов я їду сьогодні у Москву, а тому не можу бути у Варшаві, у духовному світі виглядають просто дикувато. Тому такі аргументи - цілковита нісенітниця. 2. Тепер, що до коми. -якщо тоді коми не було, то це не означає, про те, що воно грає на вашу сторону. відсутність коми у даному разі може говорити лиш про одне: невизначеність у розумінні даної фрази. А тепер врахувавши тих два пункти, поясню, чому я не згідний з думкою СЄ і вашою в тому числі. 1. Прочитавши весь НЗ я не знайшов жодного разу, щоб Ісус казав: "кажу тобі сьогодні". 2. Я не бачу тут жодної причини вживати слова "сьогодні". Ви ж не кажете "кажу тобі завтра", або "кажу тобі вчора", бо якщо "кажу", то коню понятно, що сьогодні. 3.Я б ще звернув увагу на думку теологів (а не істориків), а теологи кажуть наступне: Ісус говорив притчами, використовував поняття у переносному змісті, але коли передували слова "Істину кажу тобі (вам).....", то після тих слів, як правило йшла пряма мова. 43. І промовив до нього Ісус: Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю! 4. Ісус знав з ким Він розмовляє. З розбійником, а не книжником, чи фарисеєм, які мали певну освіту. Тому мені навіть в голову не приходить думка, що Ісус хитрував, говорячи слово "сьогодні", щоб той розбійник неправильно його зрозумів. Отже висновок. Я погоджуюсь з тим, що я чогось можу не розуміти, але я не погоджусь з тими, хто хоче привести свою теорію в струнку форму, говорячи на біле - чорне, а на сьогодні - післязавтра. Я розумію, що воно не грає з поняттям СЄ і з вашою концепцією, але толку? ---------- Додано в 19:36 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ---------- Даяно, та не слухайте католиків, просто почитайте Біблію: 24. Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, життя вічне той має, і на суд не приходить, але перейшов він від смерти в життя. Що ж ви недооцінили Ісуса-Спасителя? ---------- Додано в 19:39 ---------- Попередній допис був написаний в 19:36 ---------- Ну давайте почитаємо, які проблеми? 25. Поправді, поправді кажу вам: Наступає година, і тепер уже є, коли голос Божого Сина почують померлі, а ті, що почують, оживуть. Ви знову недооцінили Ісуса-Спасителя.
Цікаву цитату знайшов: Поправді, поправді кажу вам: Наступає година, і тепер уже є, коли голос Божого Сина почують померлі, а ті, що почують, оживуть. Бо як має Отець життя Сам у Собі, так і Синові дав життя мати в Самому Собі. І Він дав Йому силу чинити і суд, бо Він Людський Син. Не дивуйтесь цьому, бо надходить година, коли всі, хто в гробах, Його голос почують, і повиходять ті, що чинили добро, на воскресення життя, а котрі зло чинили, на воскресення Суду. Я нічого не можу робити Сам від Себе. Як Я чую, суджу, і Мій суд справедливий, не шукаю бо волі Своєї, але волі Отця, що послав Мене. (Ів 5:25-30) Католицька церква не вчить, що до суду хтось потрапить у Царство Небесне, а хтось у пекло. Є два виходи: чистилище - місце для змиття гріхів і темінь - для очікування суду. Праведні будуть на суді приймати участь, але їх судити Господь не буде (я приводив цитату), бо Господь Своїх дітей не судить. А темінь, говорячи земними поняттями - то є СІЗО. Ізолятор попереднього утримування. Місце скреготу зубів...
Що значить "знайшов" цитату? А до цього ви її не знали? І що ви хотіли сказати цією цитатою? Що є чистилище, чи стан померлих інакший, ніж описаний в інших місцях? Тут також Ісус дещо образно говорив. Невже КЦ церква буквально вважає, ніби з могил з-під землі зі своїх гробів будуть вилізаюти люди ? У перекладі Куліша про це сказано так: "Не дивуйтесь сьому, бо прийде час, що в гробах почують голос Його, і повиходять: которі добро робили, в воскресеннє життя, а которі зло робили, в воскресеннє суду." (Ів.5:28,29) Дайте будь-ласка якесь посилання на це, аби я не звинувачувала вас у самодіяльному створенні католицько-Михового вчення.
Я не шукав посилання, тому ви можете так само, як і я пошукати. Проте я спеціально розмовляв на цю тему з священиком. Знаю, що я в якомусь з постів говорив інакше. Помилився, прошу вибачення. ---------- Додано в 11:20 ---------- Попередній допис був написаний в 11:12 ---------- Не будемо вживати слово "чистилище". Але те, що стан померлих після воскресіння змінився - немає сумніву. Саме у цій цитаті про це і йдеться. ---------- Додано в 11:27 ---------- Попередній допис був написаний в 11:20 ---------- Не говоритиму за КЦ, можу лиш висказати свою думку. Якщо гріб/могила - то є шеол, куди потрапляли УСІ, то можна так сказати.