А ви забули, що там йдеться про час "аж до закінчення неба"? (Йов 14:12), (2 Петра 3:10,13), (Об. 21:1) і що наведена Божа заборона звертатись до померлих ніде не передбачає виключень? А де у Біблії взагалі мова йде про щось подібне до чистилища (не кажучи про подробиці, - скільки рівнів там і що твориться на тих рівнях)? Йой! А кому я це все кажу? Людина ж керується не авторитетом Божого Слова а наукою від якихось духів.
Смішно читати. 1.Яким чином Йов14:12 має відношення до контакту з мертвими? Жодного! 2. У 2 Петра 3:10,13 я знаю чому ви дали координати, а не привели самої цитати. Тому що там не йдеться про "закінчення неба" у принципі. 3.Яке відношення має Одкровення 21:1 до того, що говорив Йов? А тим більше до контакту з мертвими? Жду наступні фантазії.
Миху, та не хваліться ви вже тими католицькими контактами з мертвими, що є огидою в очах Господа (Повт Закону 18:11.). Відношення до контактів з т.з. мертвими мають відношення католики, шамани і ще там хтось. Звичайно, що ви Йову можете закинути те, що він не мав контактів з мертвими, думаючи, що якби він знав про католицьку вигадку з муками в чистилищі, то не просився би померти. Йов дійсно не мав жодних контактів з мертвими, бо спіритизмом не займався. Але він був Божим пророком і книга Йова є частиною Святого Письма. Йов знав стан померлих. Будучи Божою людиною, він знав, що "Померлі нічого не знають".(Екл.9:5), що померлі не мають "ні мудрості, ні знань, ні помислів.(Екл.9:10)". І тому він, бажаючи уникнути земних мук, просив Бога сховати його у царстві мертвих, але звичайно не навічно, а згадати потім про нього (воскресити) : "О, якби Ти в шеолі мене заховав, коли б Ти мене приховав, аж поки минеться Твій гнів, коли б час Ти призначив мені, та й про мене згадав!" Але саме головне, що він знав, що у тому стані люди будуть "аж до закінчення неба : "так і та людина покладеться й не встане, аж до закінчення неба не збудяться люди та не прокинуться зо сну свого..." Йова 14:12. Чи Йов брехав? Чи Святе Письмо бреше? Чи Біблія собі протирічить? Це повністю узгоджується з тим станом, який описав у вищенаведених цитатах Божий пророк Еклезіяст. Але ви мене розсмішили. Зараз будемо збирати то докупи як дитячі кубики. Отож, зі Святого Письма (а не католицького спіритизму) ми бачимо, що у стані, описаному Еклезіястом, люди будуть "аж до закінчення неба". Це також іде у повній гармонії з іншою БІБЛІЙНОЮ цитатою :"І не сходив на небо ніхто, тільки Той, Хто з неба зійшов, Людський Син, що на небі." ( це щодо видіння Іллі та Моісея, як і притчі про багатого і Лазаря). (Олені і Миху рекомендую піти до якоїсь доброї вчительки української мови, аби вона пояснила значення слова "ніхто") А тепер переходимо до 2 Петра 3:10, де пише, що "День же Господній прибуде, як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине", і згадаємо, що Йов писав, що люди у стані сну будуть аж до закінчення неба. Петро пояснює - коли закінчиться (МИНЕ) "небо", - коли прийде день Господній. То чи є правдою ваші слова, що там не йдеться про те, що небо закінчиться (мине)? (Якщо якісь претензії до синонімів, то прошу почитати і порівняти різні переклади, і знову ж таки,- спитатися у філологів, - що означає слово "мине". Поїхали далі. Знову нагадую (для декотрих це вкрай необхідно), що Йов сказав, що у стані умовного сну люди будуть знаходитися "аж до закінчення неба". Петро сказав, що небо мине, коли прийде день Господній. А в Об'явленні 21:1 якраз (після приходу Господнього дня) пише про цей результат, про який говорили і Йов, і Петро: " І бачив я небо нове й нову землю, перше бо небо та перша земля проминули, і моря вже не було." То які питання? Ви хочете заперечити пророків Еклезіяста, Йова, апостолів Петра і Івана? Тепер викладаємо цитати у логічній послідовності: 1."Померлі нічого не знають" (Екл.9:5) 2. "І не сходив на небо ніхто" Ів.3:13. 3. "Аж до закінчення неба не збудяться люди та не прокинуться зо сну свого..." (Йов 14:12) 4. "Небо мине" під час Господнього дня. 2 Петра 3:10. 5. Буде НОВЕ небо. (Об.21:1) Боже упаси! Вони ж не католики. і не шамани.... Вони знали заповідь Бога «Не звертайтесь до духів померлих». Левит 19:31. (заборона напевно тому, аби не набиратись утих, хто виступає в ролі духів померлих, подібної до католицької науки, що ігнорує Божі заборони). (Оскільки у Біблії нічого подібного до чистилища не описано (не кажучи про його структуру і рівні, вивідані у духів під час спіритизму), то чекаю на наступні католицькі позабаіблійні фантазії, припущення і домисли, побудовані не на Святому Письмі, а на "науці" якихось духів).
Та ми вже говорили про духів померлих. Померлі - то ті, що потрапили у пекло, у шеол, а хто повірить в Ісуса Христа - той повік не знатиме смерті. Так важко усвідомити? Якщо душа потрапила в Чистилище - вона вже не втрачена, не вмерла. Тому то я казав, більше читайте Новий Завіт, а не Старий. Апостоли безпосередньо мали діло з помершими (у земному розумінні), бо вони інколи їх воскрешали. Не чули такого?
Де написано, що якась душа потрапила до чистилища? Душа, яка "нічого не знає" і у цьому сні "знаходиться "аж до кінця неба", не може усвідомлювати жодних душевних мук. Душевні муки для мертвого (умовно сплячого) - всеодно що припарка. Воскресають З МЕРТВИХ, Миху, а не переходять з одного свідомого стану в інший.. Авжеж, бо володіли Духом Святим, а не духами з потойбіччя. І воскрешали З МЕРТВИХ (тих, що під час "сну""нічого не знали"), а не живих переводили з одного стану в інший. Читайте Святе Письмо, Миху, а не спіритичні католицькі книжечки.
Даяно, фігню пишите. Як апостоли могли володіти Святим Духом? Це все одно, що написати апостоли володіли Богом. Чим далі в ліс, тим більше патиків....
Миху, моя описка, де я мала на увазі "володіти" = "користуватися" (як володіти тією чи іншою мовою, і де "володіти чимось" часто вживається у значенні "мати щось"), і де правильніше було сказати "володіли дарами Святого Духа" - це ніщо порівняно з католицькою позабіблійною фігньою, у якій католицькі посередники між людьми і потойбічним світом володіють забороненими Богом дарами тих духів, які спонукають їх порушувати Божі застороги.
Та ясно, то шо ви говорите - то шось, а всі решта - то фігня. ---------- Додано в 23:28 ---------- Попередній допис був написаний в 23:26 ---------- старий завіт. ---------- Додано в 23:29 ---------- Попередній допис був написаний в 23:28 ---------- старий завіт. Святе Письмо також написане католиками.
Фігня - це те, що говорять католикам духи, спонукаючи їх до порушення Божих засторог, яких ніхто не відміняв. Авжеж, у якому Божий пророк (а не т.з. духи померлих) сказав, що стан умовного сну у душ померлих буде до часу, аж поки не мине небо, тобто цей час переходить через увесь Старий і весь Новий Завіт аж до Господнього дня. Чи Божі пророки Старого Завіту брехали? А може православнми? Вони ж кажуть, що католики відпали від вселенської православної церкви. Коли писався Новий Завіт, то тоді ще не було відступництва, яке спричинило розкол, як і не було конфесій під назвою "католики" і "православні". А ті, котрі писали під Духом Святим (а не духами потойбіччя, що нашіптують про чистилище), ні про що, подібного до чистилища, не писали. Ок. Не будемо відволікатись. Ближче до католицької науки духів потойбіччя. Миху, я хочу краще дізнатись про позабабліні фантазії католиків, тому мене цікавлять такі питання: 1. Ви сказали, щось подібне до того, що чистилище з'явилося лише У Новому Завіті. Я правильно зрозуміла? Ви наполягаєте на такій думці? Як така думка узгоджується з офіційною думкою КЦ? Чи може КЦ такого не вчить, а ви вирішили внести свою особисту лепту у справу фальшування Святого Письма? 2. Католики придумали, що певна категорія людей потрапляє одразу після смерті до чистилища. А куди на їхню думку потрапляють усі інші - праведники і грішники? Де вони зараз? У якому стані? Що роблять (як колись ви мене питали)?? Що там духи померлих кажуть католикамм з цього приводу?
Духи мають вплив не лише, коли з ними говорити, вони впливають і на вас, позацерковників, мовчки. ---------- Додано в 23:54 ---------- Попередній допис був написаний в 23:50 ---------- то вже ваша філософія, на яку не варто звертати увагу.
Ось з цим я з вами згідна. Вони впливають на всіх. Треба лише стежити за результатами їхнього впливу і порівнювати ці результати (у вигляді релігійного вчення і практики) з Христово-апостольським вченням. Це не філософія, і не моя. Це наука Божих мужів, один з яких сказав, що "Аж до закінчення неба не збудяться люди та не прокинуться зо сну свого..." (Йов 14:12), інший пояснив, що небо мине під час Господнього дня (2 Петра 3:10.), а інший у пророцтві ще раз підтвердив, що небо мине під час Господнього дня, Апокаліпсису (Об.21:1) Отож, тут охоплений період обидвох Завітів. ФІілософія - у католиків, бо побудована не на Святому Письмі, а на позабіблійних здогадках, домислах, припущеннях і науці якихось духів. Отож, прошу не втікати від двох питань посту 469. Завтра почитаю ваші позабаблійні фантазії, а поки що - На добраніч! Нехай вас не тривожать духи померлих і сняться солодкі сни.
Нє, то ви просто їх не зрозуміли правильно, для позацерковників то характерно. ---------- Додано в 23:57 ---------- Попередній допис був написаний в 23:55 ---------- апостольською церквою. ---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:57 ---------- А для чого це позацерковникам? Жийте собі власними поняттями. Хто вам заважає? Мене менше всього цікавлять постулати і фантазії позацерковників. У них вчення у кожного своє - різне, зате "правильне".
Я на щось подібне і чекала, - усе, крім відповідей на питання. Недарма в кінці вчорашнього діалогу я написала: "Отож, прошу не втікати від двох питань посту 469. Завтра почитаю ваші позабаблійні фантазії". Бачте, як я вже вас вивчила. Ви завжди готові у цій темі подавати купу позабібілійного сміття від науки духів померлих, заперечувати наведені біблійні цитати, які однозначно говорять про стан померлих у часі, що охоплює обидва Завіти, не звертати на Божі антиспіритичні застороги, вигадуючи від себе, ніби вони не стосуються періоду Нового Завіту, вигадувати атсєбятіну, ніби читстилище з'явилося у Новому Завіті (вносячи свою особисту лепту у справу фальшування Святого Письма) і задавати купу питань у вигляді припущень, гіпотез і домислів, на які я змушена відповідати. А саме кумедно, коли ви , спираючись на домисли і позабіблійну науку якихось духів, та й ще від себе доповнюючи католицьке вчення, називаєте фантазіями цитати тих, хто спирається на Святе Письмо. І на все це у вас завжди є купа часу і натхнення. І ви ніколи не питаєте мене, чи мені то треба. Бо ви любите ставити питання. А коли я вам поставила питання, то ви одразу : "А воно вам треба ???" Тут ви одразу - в кущі (як і у іншій темі, де я спитала вас: "У контексті вигаданої непомильності папи - Яке відношення має екс-катедра до біблійної цитати, на яку вона спирається ??? )... Але то так, то до іншої теми... А тут ви ведете себе так, як завжди: коли нема чим позабіблійні фантазії доводити, - замість відповіді - примітивна сублімація особистого характеру. "Пшик" у вас вийшов, Миху. Я так думаю (ану, чи вгадаю), що ви і на це повідомлення будете відповідати флудом, маючи на це час і натхнення, не питаючи, чи мені то треба, але уникатимете ЛОГІЧНОЇ (без відмазки) відповіді всього на два питання посту 469.
А як вам писати інакше? Ви ж все, що вам не подобається просто відкидаєте. Написав я про Ісуса, що розмовляв з духами - вам не сподобалось. А хто, як не Ісус є безгрішний? Написав я про те, що апостоли воскрешали мертвих. Важко собі уявити, що маючи справу з тлінним тілом, можна воскресити - потрібно повернути душу, яка є ТАМ. Вам не сподобалось. Написав, що мертві з шеолу - мертві, а ті, що в Чистилищі - живі і показав на словах Ісуса, що означає метрві ховають мертвих, вам знову не те. А ви далі: де підкріплення з Біблії? Я так зрозумів, що вас не цікавлять жодні аргументи. Ви бачите лиш свої аргументи, тоді нашо мені шось доводити. Живіть у своїх переконаннях і не чіпляйтеся інших, раз вам так подобається. Ви хочете не шось зрозуміти, навчитися, а показати свої "великі" пізнання перед католиками.
Все сталося так, як я і передбачала. А чого ви не хочете, живучи у своїх переконаннях, ні до кого не чіплятися на сусідніх релігійних темах ? Подвійні стандарти заважають? Чого так боїтеся? У вас завжди є час і натхнення не лише критикувати усіх підряд (крім католиків,звичайно) на інших темах, але й у цій темі писати про чистилище, яке відсутнє у біблії не лише за назвою, але й за суттю, не кажучи вже про деталі, нашептані нібито якимись духами померлих, на розмовах з якими всупереч Божим засторогам будується частина віровчення католицької конфесії. Але ваше уникнення від питань флудом, порівняно з мовчанкою - це звичайно набагато краще, аніж засмічувати тему новими домислами і припущеннями. Логіка проста: якщо у вас є бажання писати сотні дописів, виставляти абсурдні претензії і флудити, то невже важко відповісти логічно, без відмазок, всього на два питання, які мені дійсно цікаві: 1. Ви сказали, щось подібне до того, що чистилище з'явилося лише У Новому Завіті. Ви наполягаєте на такій думці? Як така думка узгоджується з офіційною думкою КЦ? Чи може КЦ такого не вчить, а ви вирішили внести свою особисту лепту у справу фальшування Святого Письма? 2. Католики придумали, що певна категорія людей потрапляє одразу після смерті до чистилища. А куди на їхню думку потрапляють усі інші - праведники і грішники? Де вони зараз? У якому стані? Що роблять (як колись ви мене питали)?? Що там духи померлих кажуть католикам з цього приводу? Може хоч таким чином (постановкою вам питань, які ви так любите ставити іншим) можна буде припинити опис тих позабіблійних фантазій про чистилище.
Даяно, чесно кажучи, мені вже набридло вам пояснювати, бачучи, що жодної користі від того нема. От ви запитуєте: Я вже N раз про це говорив, що станеться нового, коли я скажу N+1 раз? Чистилище є як один з механізмів спасти людину і цей механізм спасіння, очевидно, з"явився з приходом Спасителя. Чистилище і є для того, щоб більше людей потрапило до неба.Саме поняття "чистилище" не є фундаментальним у питанні віри. Чи вірить вона у нього, чи не вірить - немає значення для спасіння. То є більш інформаційне питання, пізнавальне і не більше.
1. Як така думка узгоджується з офіційною думкою КЦ? Можете навести приклади? Чи може КЦ такого не вчить, а ви вирішили внести свою особисту лепту у справу фальшування Святого Письма? 2. Католики придумали, що певна категорія людей потрапляє одразу після смерті до чистилища. А куди на їхню думку потрапляють усі інші - праведники і грішники? Де вони зараз? У якому стані? Що роблять (як колись ви мене питали)?? Що там духи померлих кажуть католикам з цього приводу?
Залежно від вибраного шляху /релігії/. Якщо не вибрали жодного шляху, то їх кінцевий пункт призначення оберуть за них. .
По-перше католики не намагаються щось вивідувати у мертвих. У Чистилищі душа доступає прощення, сам же присуд відбувається на Страшному Суді. Прощена душа знає себто відчуває своє прощення, як і відчуває свої провини котрі має відпокутувати. Вона терпить від нестачі любови. Втрачена душа, -- така що свідомо відкинула Бога (гріх супроти Святого Духа) терпить, ще більше озлоблючись проти Бога, сама стаючи духовним злом. Чистилище слід розуміти як випробовування (вогнем), що є підсумком остаточного вироку Суду. Кінець світу й буде тим вогненим випробовуванням, що вирішує долю кожного. Нетривке згорить, добре позостанеться. Хто зумів ще за життя запастися скарбами вічними, нетлінними той і не постраждає. У кого ж спадок виявився нетривкий, мусить витерпіти, віддавши все до останнього. Поправді кажу тобі: Не вийдеш ізвідти, поки не віддаси ти й останнього шеляга! (Матвія 5:26) А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного каміння, із дерева, сіна, соломи, то буде виявлене діло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об'являється, і огонь діло кожного випробує, яке воно є. І коли чиє діло, яке збудував хто, устоїть, то той нагороду одержить; коли ж діло згорить, той матиме шкоду, та сам він спасеться, але так, як через огонь. (1-е Кор. 3:12-15) Для тих що переставились, ЧАС закінчився, для них уже настав кінець світу. Вони уже там, духовно поєднані з усіма нами, що рано чи пізно відійдем у вічність.