Чистилище

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Yur, 6 чер 2010.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

А ви забули, що там йдеться про час "аж до закінчення неба"? (Йов 14:12), (2 Петра 3:10,13), (Об. 21:1) і що наведена Божа заборона звертатись до померлих ніде не передбачає виключень? А де у Біблії взагалі мова йде про щось подібне до чистилища (не кажучи про подробиці, - скільки рівнів там і що твориться на тих рівнях)?
    Йой! о_О А кому я це все кажу? Людина ж керується не авторитетом Божого Слова а наукою від якихось духів. :sad:

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

:crazy:

Смішно читати.

1.Яким чином Йов14:12 має відношення до контакту з мертвими? Жодного!

2. У 2 Петра 3:10,13 я знаю чому ви дали координати, а не привели самої цитати. Тому що там не йдеться про "закінчення неба" у принципі.

3.Яке відношення має Одкровення 21:1 до того, що говорив Йов? А тим більше до контакту з мертвими?

Жду наступні фантазії.:haha:

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Миху, та не хваліться ви вже тими католицькими контактами з мертвими, що є огидою в очах Господа (Повт Закону 18:11.). Відношення до контактів з т.з. мертвими мають відношення католики, шамани і ще там хтось. Звичайно, що ви Йову можете закинути те, що він не мав контактів з мертвими, думаючи, що якби він знав про католицьку вигадку з муками в чистилищі, то не просився би померти. Йов дійсно не мав жодних контактів з мертвими, бо спіритизмом не займався. Але він був Божим пророком і книга Йова є частиною Святого Письма. Йов знав стан померлих. Будучи Божою людиною, він знав, що "Померлі нічого не знають".(Екл.9:5), що померлі не мають "ні мудрості, ні знань, ні помислів.(Екл.9:10)". І тому він, бажаючи уникнути земних мук, просив Бога сховати його у царстві мертвих, але звичайно не навічно, а згадати потім про нього (воскресити) : "О, якби Ти в шеолі мене заховав, коли б Ти мене приховав, аж поки минеться Твій гнів, коли б час Ти призначив мені, та й про мене згадав!" Але саме головне, що він знав, що у тому стані люди будуть "аж до закінчення неба : "так і та людина покладеться й не встане, аж до закінчення неба не збудяться люди та не прокинуться зо сну свого..." Йова 14:12. Чи Йов брехав? Чи Святе Письмо бреше? Чи Біблія собі протирічить? Це повністю узгоджується з тим станом, який описав у вищенаведених цитатах Божий пророк Еклезіяст.
    Але ви мене розсмішили. Зараз будемо збирати то докупи як дитячі кубики.:haha:
    Отож, зі Святого Письма (а не католицького спіритизму) ми бачимо, що у стані, описаному Еклезіястом, люди будуть "аж до закінчення неба".
    Це також іде у повній гармонії з іншою БІБЛІЙНОЮ цитатою :"І не сходив на небо ніхто, тільки Той, Хто з неба зійшов, Людський Син, що на небі." ( це щодо видіння Іллі та Моісея, як і притчі про багатого і Лазаря). (Олені і Миху рекомендую піти до якоїсь доброї вчительки української мови, аби вона пояснила значення слова "ніхто")
    А тепер переходимо до 2 Петра 3:10, де пише, що "День же Господній прибуде, як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине", і згадаємо, що Йов писав, що люди у стані сну будуть аж до закінчення неба. Петро пояснює - коли закінчиться (МИНЕ) "небо", - коли прийде день Господній. То чи є правдою ваші слова, що там не йдеться про те, що небо закінчиться (мине)? (Якщо якісь претензії до синонімів, то прошу почитати і порівняти різні переклади, і знову ж таки,- спитатися у філологів, - що означає слово "мине". :)
    Поїхали далі. Знову нагадую (для декотрих це вкрай необхідно), що Йов сказав, що у стані умовного сну люди будуть знаходитися "аж до закінчення неба". Петро сказав, що небо мине, коли прийде день Господній. А в Об'явленні 21:1 якраз (після приходу Господнього дня) пише про цей результат, про який говорили і Йов, і Петро:
    " І бачив я небо нове й нову землю, перше бо небо та перша земля проминули, і моря вже не було."
    То які питання? Ви хочете заперечити пророків Еклезіяста, Йова, апостолів Петра і Івана?
    Тепер викладаємо цитати у логічній послідовності:
    1."Померлі нічого не знають" (Екл.9:5)
    2. "І не сходив на небо ніхто" Ів.3:13.
    3. "Аж до закінчення неба не збудяться люди та не прокинуться зо сну свого..." (Йов 14:12)
    4. "Небо мине" під час Господнього дня. 2 Петра 3:10.
    5. Буде НОВЕ небо. (Об.21:1)
    Боже упаси! о_О Вони ж не католики. і не шамани.... Вони знали заповідь Бога «Не звертайтесь до духів померлих». Левит 19:31. (заборона напевно тому, аби не набиратись утих, хто виступає в ролі духів померлих, подібної до католицької науки, що ігнорує Божі заборони).

(Оскільки у Біблії нічого подібного до чистилища не описано (не кажучи про його структуру і рівні, вивідані у духів під час спіритизму), то чекаю на наступні католицькі позабаіблійні фантазії, припущення і домисли, побудовані не на Святому Письмі, а на "науці" якихось духів).

Останнє редагування: 24 вер 2010
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ми вже говорили про духів померлих.
    Померлі - то ті, що потрапили у пекло, у шеол, а хто повірить в Ісуса Христа - той повік не знатиме смерті. Так важко усвідомити? Якщо душа потрапила в Чистилище - вона вже не втрачена, не вмерла.
    Тому то я казав, більше читайте Новий Завіт, а не Старий.

Апостоли безпосередньо мали діло з помершими (у земному розумінні), бо вони інколи їх воскрешали. Не чули такого?

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Де написано, що якась душа потрапила до чистилища? Душа, яка "нічого не знає" і у цьому сні "знаходиться "аж до кінця неба", не може усвідомлювати жодних душевних мук. Душевні муки для мертвого (умовно сплячого) - всеодно що припарка. Воскресають З МЕРТВИХ, Миху, а не переходять з одного свідомого стану в інший..
    Авжеж, бо володіли Духом Святим, а не духами з потойбіччя. І воскрешали З МЕРТВИХ (тих, що під час "сну""нічого не знали"), а не живих переводили з одного стану в інший.
    Читайте Святе Письмо, Миху, а не спіритичні католицькі книжечки.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, фігню пишите. Як апостоли могли володіти Святим Духом? Це все одно, що написати апостоли володіли Богом.

Чим далі в ліс, тим більше патиків....:wacko:

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Миху, моя описка, де я мала на увазі "володіти" = "користуватися" (як володіти тією чи іншою мовою, і де "володіти чимось" часто вживається у значенні "мати щось"), і де правильніше було сказати "володіли дарами Святого Духа" - це ніщо порівняно з католицькою позабіблійною фігньою, у якій католицькі посередники між людьми і потойбічним світом володіють забороненими Богом дарами тих духів, які спонукають їх порушувати Божі застороги.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ясно, то шо ви говорите - то шось, а всі решта - то фігня.

---------- Додано в 23:28 ---------- Попередній допис був написаний в 23:26 ----------

старий завіт.

---------- Додано в 23:29 ---------- Попередній допис був написаний в 23:28 ----------

старий завіт.

Святе Письмо також написане католиками.

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Фігня - це те, що говорять католикам духи, спонукаючи їх до порушення Божих засторог, яких ніхто не відміняв.
    Авжеж, у якому Божий пророк (а не т.з. духи померлих) сказав, що стан умовного сну у душ померлих буде до часу, аж поки не мине небо, тобто цей час переходить через увесь Старий і весь Новий Завіт аж до Господнього дня. Чи Божі пророки Старого Завіту брехали?
    А може православнми? :haha: Вони ж кажуть, що католики відпали від вселенської православної церкви.
    Коли писався Новий Завіт, то тоді ще не було відступництва, яке спричинило розкол, як і не було конфесій під назвою "католики" і "православні". А ті, котрі писали під Духом Святим (а не духами потойбіччя, що нашіптують про чистилище), ні про що, подібного до чистилища, не писали.:)
    Ок. Не будемо відволікатись. Ближче до католицької науки духів потойбіччя. Миху, я хочу краще дізнатись про позабабліні фантазії католиків, тому мене цікавлять такі питання:
    1. Ви сказали, щось подібне до того, що чистилище з'явилося лише У Новому Завіті. Я правильно зрозуміла? Ви наполягаєте на такій думці? Як така думка узгоджується з офіційною думкою КЦ? Чи може КЦ такого не вчить, а ви вирішили внести свою особисту лепту у справу фальшування Святого Письма?
    2. Католики придумали, що певна категорія людей потрапляє одразу після смерті до чистилища. А куди на їхню думку потрапляють усі інші - праведники і грішники? Де вони зараз? У якому стані? Що роблять (як колись ви мене питали)?? Що там духи померлих кажуть католикамм з цього приводу?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Духи мають вплив не лише, коли з ними говорити, вони впливають і на вас, позацерковників, мовчки.

---------- Додано в 23:54 ---------- Попередній допис був написаний в 23:50 ----------

то вже ваша філософія, на яку не варто звертати увагу.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ось з цим я з вами згідна. Вони впливають на всіх. Треба лише стежити за результатами їхнього впливу і порівнювати ці результати (у вигляді релігійного вчення і практики) з Христово-апостольським вченням.
    Це не філософія, і не моя. Це наука Божих мужів, один з яких сказав, що "Аж до закінчення неба не збудяться люди та не прокинуться зо сну свого..." (Йов 14:12), інший пояснив, що небо мине під час Господнього дня (2 Петра 3:10.), а інший у пророцтві ще раз підтвердив, що небо мине під час Господнього дня, Апокаліпсису (Об.21:1) Отож, тут охоплений період обидвох Завітів.
    ФІілософія - у католиків, бо побудована не на Святому Письмі, а на позабіблійних здогадках, домислах, припущеннях і науці якихось духів.
    Отож, прошу не втікати від двох питань посту 469. Завтра почитаю ваші позабаблійні фантазії, а поки що - На добраніч! Нехай вас не тривожать духи померлих і сняться солодкі сни. ;)

Останнє редагування: 25 вер 2010
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, то ви просто їх не зрозуміли правильно, для позацерковників то характерно.

---------- Додано в 23:57 ---------- Попередній допис був написаний в 23:55 ----------

апостольською церквою.

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:57 ----------

А для чого це позацерковникам?
    Жийте собі власними поняттями. Хто вам заважає? Мене менше всього цікавлять постулати і фантазії позацерковників. У них вчення у кожного своє - різне, зате "правильне".

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

:haha: Я на щось подібне і чекала, - усе, крім відповідей на питання. Недарма в кінці вчорашнього діалогу я написала: "Отож, прошу не втікати від двох питань посту 469. Завтра почитаю ваші позабаблійні фантазії". Бачте, як я вже вас вивчила. Ви завжди готові у цій темі подавати купу позабібілійного сміття від науки духів померлих, заперечувати наведені біблійні цитати, які однозначно говорять про стан померлих у часі, що охоплює обидва Завіти, не звертати на Божі антиспіритичні застороги, вигадуючи від себе, ніби вони не стосуються періоду Нового Завіту, вигадувати атсєбятіну, ніби читстилище з'явилося у Новому Завіті (вносячи свою особисту лепту у справу фальшування Святого Письма) і задавати купу питань у вигляді припущень, гіпотез і домислів, на які я змушена відповідати. А саме кумедно, коли ви , спираючись на домисли і позабіблійну науку якихось духів, та й ще від себе доповнюючи католицьке вчення, називаєте фантазіями цитати тих, хто спирається на Святе Письмо. І на все це у вас завжди є купа часу і натхнення.:))) І ви ніколи не питаєте мене, чи мені то треба. Бо ви любите ставити питання. А коли я вам поставила питання, то ви одразу : "А воно вам треба ???" Тут ви одразу - в кущі (як і у іншій темі, де я спитала вас: "У контексті вигаданої непомильності папи - Яке відношення має екс-катедра до біблійної цитати, на яку вона спирається ??? )... Але то так, то до іншої теми... А тут ви ведете себе так, як завжди: коли нема чим позабіблійні фантазії доводити, - замість відповіді - примітивна сублімація особистого характеру. "Пшик" у вас вийшов, Миху.:)
    Я так думаю (ану, чи вгадаю), що ви і на це повідомлення будете відповідати флудом, маючи на це час і натхнення, не питаючи, чи мені то треба, але уникатимете ЛОГІЧНОЇ (без відмазки) відповіді всього на два питання посту 469. :mocking:

Останнє редагування: 25 вер 2010
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А як вам писати інакше?

Ви ж все, що вам не подобається просто відкидаєте.

Написав я про Ісуса, що розмовляв з духами - вам не сподобалось. А хто, як не Ісус є безгрішний?
    Написав я про те, що апостоли воскрешали мертвих. Важко собі уявити, що маючи справу з тлінним тілом, можна воскресити - потрібно повернути душу, яка є ТАМ. Вам не сподобалось.

Написав, що мертві з шеолу - мертві, а ті, що в Чистилищі - живі і показав на словах Ісуса, що означає метрві ховають мертвих, вам знову не те.

А ви далі: де підкріплення з Біблії?

Я так зрозумів, що вас не цікавлять жодні аргументи. Ви бачите лиш свої аргументи, тоді нашо мені шось доводити. Живіть у своїх переконаннях і не чіпляйтеся інших, раз вам так подобається.

Ви хочете не шось зрозуміти, навчитися, а показати свої "великі" пізнання перед католиками.

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Все сталося так, як я і передбачала.:) А чого ви не хочете, живучи у своїх переконаннях, ні до кого не чіплятися на сусідніх релігійних темах ? Подвійні стандарти заважають? Чого так боїтеся? У вас завжди є час і натхнення не лише критикувати усіх підряд (крім католиків,звичайно) на інших темах, але й у цій темі писати про чистилище, яке відсутнє у біблії не лише за назвою, але й за суттю, не кажучи вже про деталі, нашептані нібито якимись духами померлих, на розмовах з якими всупереч Божим засторогам будується частина віровчення католицької конфесії.
    Але ваше уникнення від питань флудом, порівняно з мовчанкою - це звичайно набагато краще, аніж засмічувати тему новими домислами і припущеннями.
    Логіка проста: якщо у вас є бажання писати сотні дописів, виставляти абсурдні претензії і флудити, то невже важко відповісти логічно, без відмазок, всього на два питання, які мені дійсно цікаві:

1. Ви сказали, щось подібне до того, що чистилище з'явилося лише У Новому Завіті. Ви наполягаєте на такій думці? Як така думка узгоджується з офіційною думкою КЦ? Чи може КЦ такого не вчить, а ви вирішили внести свою особисту лепту у справу фальшування Святого Письма?

2. Католики придумали, що певна категорія людей потрапляє одразу після смерті до чистилища. А куди на їхню думку потрапляють усі інші - праведники і грішники? Де вони зараз? У якому стані? Що роблять (як колись ви мене питали)?? Що там духи померлих кажуть католикам з цього приводу?

Може хоч таким чином (постановкою вам питань, які ви так любите ставити іншим) можна буде припинити опис тих позабіблійних фантазій про чистилище.

Останнє редагування: 26 вер 2010
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, чесно кажучи, мені вже набридло вам пояснювати, бачучи, що жодної користі від того нема.

От ви запитуєте:

Я вже N раз про це говорив, що станеться нового, коли я скажу N+1 раз?

Чистилище є як один з механізмів спасти людину і цей механізм спасіння, очевидно, з"явився з приходом Спасителя. Чистилище і є для того, щоб більше людей потрапило до неба.Саме поняття "чистилище" не є фундаментальним у питанні віри. Чи вірить вона у нього, чи не вірить - немає значення для спасіння. То є більш інформаційне питання, пізнавальне і не більше.

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. Як така думка узгоджується з офіційною думкою КЦ? Можете навести приклади? Чи може КЦ такого не вчить, а ви вирішили внести свою особисту лепту у справу фальшування Святого Письма?

2. Католики придумали, що певна категорія людей потрапляє одразу після смерті до чистилища. А куди на їхню думку потрапляють усі інші - праведники і грішники? Де вони зараз? У якому стані? Що роблять (як колись ви мене питали)?? Що там духи померлих кажуть католикам з цього приводу?

18. Saszko

Saszko Well-Known Member

19. консультант

консультант Дуже важлива персона

Залежно від вибраного шляху /релігії/. Якщо не вибрали жодного шляху, то їх кінцевий пункт призначення оберуть за них.
    .

20. Yur

Yur Well-Known Member

По-перше католики не намагаються щось вивідувати у мертвих.

У Чистилищі душа доступає прощення, сам же присуд відбувається на Страшному Суді.
    Прощена душа знає себто відчуває своє прощення, як і відчуває свої провини котрі має відпокутувати. Вона терпить від нестачі любови.
    Втрачена душа, -- така що свідомо відкинула Бога (гріх супроти Святого Духа) терпить, ще більше озлоблючись проти Бога, сама стаючи духовним злом.

Чистилище слід розуміти як випробовування (вогнем), що є підсумком остаточного вироку Суду.
    Кінець світу й буде тим вогненим випробовуванням, що вирішує долю кожного. Нетривке згорить, добре позостанеться.
    Хто зумів ще за життя запастися скарбами вічними, нетлінними той і не постраждає. У кого ж спадок виявився нетривкий, мусить витерпіти, віддавши все до останнього.

Поправді кажу тобі: Не вийдеш ізвідти, поки не віддаси ти й останнього шеляга! (Матвія 5:26)

А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного каміння, із дерева, сіна, соломи,
    то буде виявлене діло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об'являється, і огонь діло кожного випробує, яке воно є.
    І коли чиє діло, яке збудував хто, устоїть, то той нагороду одержить;
    коли ж діло згорить, той матиме шкоду, та сам він спасеться, але так, як через огонь.
    (1-е Кор. 3:12-15)

Для тих що переставились, ЧАС закінчився, для них уже настав кінець світу. Вони уже там, духовно поєднані з усіма нами, що рано чи пізно відійдем у вічність.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)