Шось не схоже на спіритизм. Коли хочемо викликати в собі досконалий жаль за вчинені гріхи, звертаймось до душ з Чистилища, адже вони багато років каються у вогні Чистилища. Треба багато молитися, щоб і вони молилися за нас. Св. Катерина з Болонії (померла 1463 р.) згадує: "Часто те, що через святих на Небі отримати не могла, отримувала відразу, коли зверталася до душ з Чистилища. Але не тому, що вони нас вислуховують, - стверджує Анна Марія Ліндмаєр, - а тому, що Бог вислуховує нас з огляду на Його любов до цих бідних душ, яких Він дуже любить". Як бачите святі жінки поділились своєю особистою практикою, якою вони користалися задля спасіння. Це означає, що у кожної людини свій шлях до Бога і він залежать як від покликання так і від пізнання Бога розумом через віру. ---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:35 ---------- Через показані видіння. Така інформація поступово класифікується, вивчається, співставляється з Біблією. Перевіряються також самі візіонери. Така практика. Не бачу тут жодної символіки. Ілля і Мойсей були послані з конкретною метою: 30 І ось два мужі з ним розмовляли: були то Мойсей та Ілля, 31 що, з'явившись у славі, говорили про його смерть, якої він мав зазнати в Єрусалимі. Можливо їх завданням було морально підтримати Ісуса, підготувати його до перенесення страждань і запевнити, що Отець Його не залишить.
Своээю спыритичною практикою, або шизофренією. До речі, апостади говорили н е вірити навть ангелам якщо це суперечило науці Христа та писанню.
Заперечувати очевидне притаманно для упереджених, які відстоюють віру у інформацію конфесії а не Слова Божого. (Біблія: «Не звертайтесь до духів померлих». Левит 19:31.) Хто сказав? Хто придумав? Звідки це відомо? Від духів померлих? Хто придумав? Бог такого придумати не міг, бо Він сказав, що подібне - гидота у Його очах. Приклад Св. Катерина з Болонії (а подібних випадків багато) ясно вказує на те, що вона питалася у духів померлих, отримувала відповіді, які до того їй ніхто не давав і зверталася до них. Про це ПРЯМО сказано. Бог скзав : НЕ ЗВЕРТАТИСЯ, НЕ ПИТАТИСЯ. А ті, хто не бачить, - де море, то і не дивно, що їхня реакція буде "Шось не схоже на спіритизм.". Промивання мізків у тому і заключається, що людина не усвідомлює того, що вірить не Слову Божому, а слову людському і духам померлих, звертатися до яких Богом заборонено. Це не дивно. Історія має багато свідчень, коли під прапором віри робилися страшні злочини проти людства і християнської моралі з переконанням того, що це схвалено Богом Тому не дивно, коли відступництво робиться шляхом створення теорії , побудованій не на Слові Божому, а на інформації від духів померлих, до яких Богом заборонено звертатись і питатись.
Саывставте це з уявленнями эвреъв про стан померлих. Так ы Оюявленя можна тлумачити - ныби це не опис видынь а релальны подіії які выдбувались за життя Иоана.
Очевидно Катерина з Болонії керувалася духом і це її справа, а не ваша. Керуйтеся й ви духом і ніхто не вправі вам це заборонити. Як же не міг, якщо сам Отець послав до Сина Іллю і Мойсея. Нагадаю вам слова Ісуса: хто вірує в Мене, хоч і вмре-буде жити. Бог робить як вважає за потрібне: захоче послати духа-пошле...
Це " і не дивно, бо сам сатана прикидається анголом світла!" (2 Кор. 11:14)", то напевно і не проблема його слугам прикинутись духами померлих, аби люди не слухали Біблію, яка забороняє з духами спілкуватися. Може й так, питання лише у тому - як зовуть того духа, що спонукав порушувати Божу заборону. Авжеж, ніхто не вправі тій Катерині (як і іншим) керуватися духом, який спонукає порушувати Божі вказівки, окрім Самого Бога, Який власне і забороняє подібне. Мені подібного не радьте, я ж не католичка і не шаманка якась...
Нічо, я це сприймаю, як безпорадність та відсутність аргументів, як наслідок - відсутність щось нового. Не свідчіть на ближнього лживо. Ви що з свічкою коло неї стояли? ---------- Додано в 15:07 ---------- Попередній допис був написаний в 14:57 ---------- Діагноз - діагнозом, але якщо б Даяна жила у часи Ісуса і була чоловіком, то була б книжником номер №1 у юрбі, що кричала "розіпни". За що? За розмови з духами, за магію - ходіння по воді, нагодування пару тисяч народу пятьма хлібами, перетворення води у вино і т.д.
В даному контексті те, через що душа має перейти після фізичної смерти людини, що неодмінно наступає в цім віці.
Під майбутнім віком,, як правило розуміється встановлення Тисячолітнього царства. а не прехід душі кудись, такщо не викривлюйте контекст.
1. Я знаю, що католикам Писання вже так набридло, що їм завжди потрібно щось нове. От я і прошу вас наводити НОВІ свідчення тієї науки, яку ви і ваша конфесія перебирає від духів померлих, ігноруючи Божі заборони. А безпорадність католиків полягає в тому, що вони не можуть навести жодного аргументу окрім видіння, яке Ісус показав учням (де учні були лише спостерігачами), і байки з того світу від духів померлих. У католиків тут Біблія відпочиває. Бо Бог каже: ""НЕ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ДО ДУХІВ ПОМЕРЛИХ", а католики у відповідь, розуміючи це навпаки, на Божу заборону, яку не вважають аргументом, тут на форумі подають науку померлих: "Коли хочемо викликати в собі досконалий жаль за вчинені гріхи, ЗВЕРТАЄМОСЬ до душ з Чистилища". Вчення, яке їм підсовують т.з. духи, вони вважають пріорітетним порівняно з Божими заборонами. Нафантазували стільки, що у тій полові вже важко знайти апостольське зерно науки. Дякувати Богу, що хоч Слово Боже залишилось. На кожному кроці - подвійні стандарти. Коли їм треба захистити якісь придумані фантазії, що протирічать Писанню, то "аргументом" для них є те, що ніби "нема прямої заборони". А коли подаєш їм пряму заборону "Не звертайтесь до духів померлих", то вони плюють на Божу заборону, і аргументують наукою мертвих, відписуючи, - "звертаємось до душ чистилища". Цирк на дроті! Миху, вам буде подобатися, якщо я тут почну виписувати, що якби ви жили у часи Ісуса, то були б ФАРИСЕЄМ номер один ??? Скільки вас вже можна просити - УСІ БЗДУРИ ОСОБИСТОГО ХАРАКТЕРУ ПИСАТИ У ПРИВАТ !!!! А тепер повернемось до католицького спіритизму. Що лише не вигадують його прихильники, аби виправдати ігнорування Божих вказівок. Вони починають вигадувати щось на зразок такого: "Йдеться про недопустимість намагатися щось вивідувати у мертвих духів." Тоді їм у відповідь на цю відмазку подаються цитати - як католики вивідують у мертвих духів інформацію про чистилище: «Св. Катерина з Болонії (померла 1463 р.) згадує: "Часто те, що через святих на Небі отримати не могла, отримувала відразу, коли зверталася до душ з Чистилища» А звідки ж вся та детальна інфа про рівні, з яких складається чистилище і про те - що відбувається на кожному з цих рівні? Та саме з інформації, вивіданої у т.з. духів померлих. Але пелена на очах затуляє і будь-які аргументи, і прямі Божі заборони. Після цього знову тут на форумі сиплються лицемірні подвійностандартові твердження: "Але самі ми ПРОСИТИ це у померлих душ НЕ МОЖЕМО." А у відповідь на ці відмазки подаєш їм аргумент з католицької статті: " МОЖЕМО навіть ПРОСИТИ душі з Чистилища, аби через своїх Ангелів-Хоронителів спам'ятовували нас, коли щось не так зробимо...», і моментально пелена падає на католицькі очі... , і знову питання: "А де море?" Та ви не те що символіки не бачите, ви навіть ПРЯМОЇ БОЖОЇ ЗАБОРОНИ "Не звертайтеся до духів померлих" не бачите, то що тоді говорити про символіку? Ви відрізняєте видіння від реальності? Якщо так, то почитайте уважно, що Ісус пояснив учням, що це - ВИДІННЯ було. А у контексті цього видіння прошу пояснити (тобто пофантазувати над поясненням) такий очевидний ФАКТ: "І не сходив на небо ніхто, тільки Той, Хто з неба зійшов, Людський Син, що на небі." ІВ.3:13. (Це питання до усіх прихильників спіритизму. Цитату бажано вивчити у контексті, від першого по тринадцятий вірш і у контексті цієї цитати подумати як про Іллю з Моїсеєм, так і про Лазаря з притчі.). І наостанок повторюю цитати зі Святого Письма, аби ви по них ще потоптались: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=705216&postcount=401 http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=705371&postcount=404
ви навели свої аргументи, після чого я навів свої, а після того ви скопіювали свій перший пост. Що я маю робити? скопіювати свій перший пост?
Я хоч не прихильник спіритизму, але відповім, бо все дуже просто: праведники живучи праведно на землі сходять на небо. Син Людський зійшов з неба і на небо повернувся. В контексті Святого Письма це означає, що Він більший тих пророків, яких Бог посилав до людей і наука Його є небесного походження. Ая-яй, як негарно виглядає, коли хтось впадає в релігійний утопізм. Бажаю вам швидкого одужання.
цирк полягає у тому, що ви просто далекі від християнського вчення, вчення, яке формувалося 2000 років. Ваш світогляд у християнстві (свідомий) не більше 5...10 років. Том ваша реакція зрозуміла. Вона похожа на тих, що жили у часи перших християн і критикували християн, кажучи, що вони їдять тіло і пють кров. Ви не вникаєте у суть справи, вам лиш би показати, мов католики неправі, але з іншої сторони, вам і не треба вникати, говорячи поверхневі речі, завжди є можливість крошити батон на голови інших. ---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:42 ---------- для мене закиди католикам - то закиди особистого характеру. Тоді взаємно?
Я наводила аргументи Біблії, у яких ПРЯМА заборона Бога і ПРЯМІ пояснення про стан померлих. А ви наводили частину своїх аргументів (здогадок, гіпотез, припущень), частину придуманих конфесією, і частину отриманих від духів померлих. Що маєте далі робити? Тут два варіанти: або вдуматися у наведену цитату про те, що на небо крім Ісуса ніхто не сходив і прислухатись до Божих заборон, або далі вірити науці померлих. В такому випадку пишіть якісь з ще не поданих тут відомостей про світ мертвих, почерпнуті від духів. Вперше у цій темі ви примушуєте своїм флудом повторити те, чим нібито я відповідаю на усі аргументи. Я про це пишу лише наситившись вашими бздурами особистого характеру. Так от, вчення, яке сформувалося 2000 років тому, лежить переді мною. А я дійсно далека від того відступницького "вчення", яке сформувалося потому (освячення за гроші помешкань, індульгенції, целібат, лімбо, чистилище, спіритизм, молитви до померлих і т.д. і т.п. - всього того, що протирічить Слову Божому. (2 Сол.2: 3,4, 11,12) Цього у АПОСТОЛЬСЬКІЙ науці, що сформувалась 2000 років тому - НЕМА. А далі прошу - по темі позабаблійної католицької вигадки про чистилище. "І не сходив на небо ніхто, тільки Той, Хто з неба зійшов, Людський Син, що на небі." "Аж до закінчення неба не збудяться люди та не прокинуться зо сну свого..." (Йов 14:12)
2 Сол.2:15 Ви забули - Старого Завіту. Де мова йде про мертвих з шеолу, а не з Чистилища. Ов, кому я то все говорю?