Чистилище

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Yur, 6 чер 2010.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

1 і 2 питання говорять про те, що ви мене не читаєте.
    3. питання до Аквінаса.

---------- Додано в 17:43 ---------- Попередній допис був написаний в 17:41 ----------

бавитесь у папугайчика? ну-ну.:good:

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Злив зараховується!
    :good:

Останнє редагування: 19 вер 2010
  3. консультант

консультант Дуже важлива персона

Знав одного багача, який помер 16 років тому і до сьогоднішнього дня перебуває в чистилищі за нечесно нажиті гроші.

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Вам варто було б пожертвувати в церкву якісь гроші для зменшення його страждань. Шкода хлопа, як не як, яким би він не був... , тим паче ваш знайомий. Передавайте йому привіт від усіх форумлян, моліться за нього і скажіть, аби більше не грішив.

• Подобається Подобається x 1
  5. консультант

Кожен відповідає за себе!

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж, але католицька церква вчить, що за тих людей тре молитися і жертвувати гроші, які церква направить на зменшення їх страждань. То чого не хочете? Якби я булам католичкою і безмежно вірила у конфесію, - бігмем би так робила...

7. консультант

Молитися, молюсь. Гроші давати, даю, але не для зменшення страждань когось, а для життя та розвитку греко-католицької церкви. Якщо церква існуватиме, то в неї буде і нагода молитись за праведних і за грішних, тим самим зменшуться стаждання померлих.
    До конфесії належать, а не вірять в неї. ВАірити можна тільки в Бога. Ви напевно до ніякої конфесії не належите, свого роду, як вільний художник.:)
    Молитва за душі в чистилищі
    О безконечно милосердний Боже, змилуйся над душами всіх померлих християн, які затримані в чистилищі. Дозволь, щоб їхні зітхання і гаряче прагнення звільнитися від терпінь, прагнення ввійти до вічного Твого Царства дійшли до Трону Твоєї ласки. У винагороду за те, що винні ще Твоїй справедливості, жертвую Тобі все, що Твій улюблений Син на землі вчинив і витерпів. За їхнє опущення і недбальство, прийми, о найласкавіший Отче, надмір Його вчинків і заслуг; за зневаги, які Тобі спричинили - Його терпіння і Рани, а за кари, які ми ще повинні спокутувати -тяжку смерть, яку за них прийняв. Дозволь, щоб Дорогоцінна Кров Господа нашого Ісуса Христа, яка проливалася і за душі померлих, послужила їм для очищення та спасіння. Вияви їм, Отче Небесний, Твоє безмежне милосердя і прийми їх до вічного спокою, щоб у небі, разом зі Святими Твоїми неустанно Тебе величали і прославляли.
    Амінь

• Подобається Подобається x 2
  8. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. А чому не даєте грошей, які підуть саме на зменшення страждань? Адже ваша конфесія так вчить. Ви не хочете прислухатись до цих порад? (тим більше коли це стосується вашого знайомого).
    2. Тут ви неправі. Є ДУУУУЖЕ багато таких, які у конфесію вірять більше ніж у Бога, будучи готовими сприймати БУДЬ-ЩО, пояснюючи тим, що їхнє діло маленьке, і треба довірятися релігійним конфесійним професіоналам.
    3. Так, лиш не подумайте (як дехто), що це моє якесь кредо..Я своя серед чужих і чужа серед своїх. Не прийшла поки що до стану, який би сприйняв би УСЕ конфесійне, а кому потрібна "єретичка" (з конфесійної точки зору) ?:)
    Та я начиталася тих фантазій......
    А фінансувати програму очищення шляхом пожертвувань, які підуть на зменшення страждань, хто буде?
    http://www.promin-lubovi.narod.ru/public/15/pub15st4.htm

Аааа, тепер зрозуміла. Ви вірите, що частина ваших загальних пожертвувань піде на зменшення страждань людей в чистилищі. Ок.,пояснення приймається.

А звідки у вас інформація, що ваш знайомий 16 років знаходиться у чистилищі? Ви розмовляєте з духами померлих?

9. консультант

В принципі, це на одне виходить. Як я писав, що даю гроші для життя та розвитку греко-католицької церкви. Якщо церква існуватиме, то в неї буде і нагода молитись за праведних і за грішних, тим самим зменшуться стаждання померлих.
    Текст в кінці посилання, яке Ви навели для прикладу, мене дійсно розсмішив. Наскільки потрібно бути черствим і тупим, щоб написати таку дурницю. Гроші поможуть покійникові, як зайцеві стопсигнал.:)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, Даяно, то фантазії позацерковників.

---------- Додано в 19:03 ---------- Попередній допис був написаний в 19:01 ----------

То був не злив, то допис для пишущих і нечитаючих.

11. консультант

З духами не спілкуюсь - це гріх, але знати, знаю.:)

12. Yur

Yur Well-Known Member

Усе своє -- чуже для Бога.
    Бог любить щирих, відвертих ..

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це взято із офіційного Греко-Католицького сайту:
    http://www.promin-lubovi.narod.ru/ugcc/ugcc.htm
    Ви вважаєте їх черствими і тупими?
    А католицька церква використовує детальну інформацію про чистилище в тому числі на основі інформації від духів померлих, що в чистилищі. Ви визнаєте, що католицька церква чинить гріх?
    Це таємниця?
    (я в очікуванні відповідей на питання: чи не буде викручувань, лицемірства і подвійних стандартів або уникнення від відповіді) ("Бог любить щирих, відвертих" .Yur.)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що взято?...............

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

16. Levko

Levko Well-Known Member

17. Yur

Yur Well-Known Member

Добрі вчинки

Це також дуже дієвий засіб допомоги душам в Чистилищі. Добровільно жертвуючи їм наші добрі вчинки, тим самим збираємо скарби і для свого життя вічного, тому «усе, що зробили ви одному з Моїх братів менших - для Мене зробили» (Мт. 25,45).

Запалювання свічок

Запалювання свічок під час молитви, також допомагає душам в Чистилищі, бо, по-перше, це прояв пам'яті і любові до них, а, по-друге, свічки є освячені, і їх світло розсіює темряву Чистилища. Тому завжди потрібно жертвувати Богу і просити Його, щоб прийняв як покуту за гріхи наших ближніх.

Матеріальна або грошова пожертва

Без такої пожертви не можна було би зробити багато добрих справ. Багато душ в Чистилищі покутують за несплачені борги, несправедливі заповіти, тому саме грошові пожертви можуть їм допомогти.

http://www.promin-lubovi.narod.ru/pu...5/pub15st4.htm

Пригадую, якось в розмові зі священиком, він мене запитав: Як ти гадаєш, як можна допомогти людині засудженій до ув'язнення.
    Зізнаюсь, я так і не знайшовся що йому відповісти, а він каже: Треба постаратися її викупити з тюрми, якщо це можливо.

Й справді, якщо ті, хто мають владу ув'язнювати, можуть відпустити ув'язненого за гроші, чому б не допмогти близькій людині вибратися з халепи, заплативши за ню.

Молячись за померлих, приносячи за них жертви, ми немов жертвуєм своїм заради них. Віддаємо те, чого вони в свій час не віддали.
    Посему принёс за умерших умилостивительную жертву, да разрешатся от греха. (2 Макк 12:43–45).

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

От бачите...... Переконались на собі? А ви казали, що у конфесію не вірять, а до неї належать....
    Я ж казала, що є ДУУУУЖЕ багато таких, які у конфесію вірять більше ніж у Бога і Його Святе Письмо. Це і є психологічний феномен сліпого конфесійного фанатизму на рівні упередженості і нещирих подвійних стандартів.

НАСТУПНИЙ !

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну правильно написано. А що вам не подобається?

20. Yur

Yur Well-Known Member

Правду кажучи не зовсім зрозумів. Ви, пані Даяно, говорите щось про викручування, лицемірство, уникнення відповідей, при тому наводити мій нік і мою фразу.
    Робите якісь висновки про сліпий фанатизм, нещирість і подвійні стандарти.
    До чого усе це :dntknw:

а де твій аватар? :)