Чистилище

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Yur, 6 чер 2010.

1. Levko

Levko Well-Known Member

До чого тут ми, п.Миху?
    Христос викупив нас від влади гріха!
    Людина, котра через покаяння визнала Ісуса Христа своїм Господом потрапляє в рай не через те, що вона є без найменшого гріха, а ЧЕРЕЗ ВІРУ в те, що усі до найменшого гріха, Христос взяв на себе і очистив її!!!
    Дух Святий, котрий, поселяється в такій розкаяній людині, дає їй силу не грішити більше, а якщо людина десь і згрішить, то Дух Святий завжди приводить її до покаяння і кров Христа ощищає знову таку людину...

1Iван.2:1 Діточки мої, це пишу я до
    вас, щоб ви не грішили! А коли хто
    згрішить, то маємо Заступника перед
    Отцем, Ісуса Христа, Праведного.

• Подобається Подобається x 2
  2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Панове католики! Хто з вас бажає потрапити до шеолу (УМОВНОГО місця, де перебувають після смерті людські душі) ?
    Ніхто? А чому? Думаєте, що там будете мучитись буквальним чи духовним вогнем при тому, що не матимете там "ні мудрості ні знань"? Екл.9:10. (там заодно пише - що вони роблять)
    Гм..., а Йов ХОТІВ до шеолу, щоб сховатись там від земних мук до часу воскресіння.... (Йов 14:13,14) Він напевно не знав про католицьке "вчення" - як там мучаться люди.... :sad:

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=701916&postcount=305

Останнє редагування: 17 вер 2010
  3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Як писав Еразм Ротердамський дехто описує пеклоі чистилище з такими подробицями, ніби багато років був громадянином тої країни.

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж. Згідно з католицькими уявленнями, чистилище виглядає так:

"Найнижчий рівень розташований біля пекла і доступ до неї мають пекельні сили. На найнижчому і найболіснішому перебувають душі тих, хто вчинив жахливі вбивства і не розкаявся до смерті. Від пекла врятувало їх тільки чудо палких молитов рідних і близьких людей. Вище них перебувають душі людей, котрі на протязі життя були байдужими (холодними) до Бога та не приділяли належної уваги сповіді і Євхаристії; душі байдужих священиків і монахів, які свою паству не наповнювали любов'ю до Бога і не виконували своїх обов'язків з належною наполегливістю і пошаною до Божої Величі. На середньому рівні ( - малий вогонь Чистилища) перебувають, душі людей, які померли в гріхах повсякденних, або такі, яким було відпущено тяжкі гріхи, але вони не спокутували належним чином. Сюди перейдуть згодом душі з нижчого рівня Чистилища. Найлегшим є верхній рівень – ( вогонь чистилищної спраги). Сюди потрапляють майже усі душі. Уникають його лише дуже праведні люди та люди, які померли або були замучені за віру в Ісуса Христа. Багато тисяч християн було замучено на смерть за віру та любов до Бога в перших трьох століттях під час переслідування християн. Багато людей, навіть побожних, бояться Бога і не відчувають присутності Бога у своєму житті, тому і попадають на цей рівень. Через цей рівень Чистилища на кінець, переходять душі з усіх інших його рівнів. В міру очищення душі, кари пом'якшуються. "

Це ж треба... А Божий пророк Йов просився туди сховатися від земних мук до часу воскресіння, бо вірив Писанню, яке пояснює, - що там "нема ні роботи, ні роздумів, ні знання, ні мудрості...." (Екл.9:10), а виявляється, що треба було вірити католикам... Але його можна зрозуміти... Що бідний Йов мав робити, коли католиків тоді ще не було ? :sad:

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от, Даяно. А потім пишите, що я пишу не по суті. Тут все зрозуміло.

А хто мені дасть відповідь на запитання:

Куди потрапляють душі померлих зразу після смерті?

6. Сергій аспірант

Нікуди. Про шеол вам багато разів писали.

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Два речення. При чому, перше суперечить другому.

---------- Додано в 11:30 ---------- Попередній допис був написаний в 11:18 ----------

читайте уважно Біблію. Там слова "час" нема в принципі. Там є слово "вік". А людина на землі живе один вік, якби ви то слово не трактували.
    Відповідно мова йде про життя тут і життя там. Невже не ясно?

---------- Додано в 11:34 ---------- Попередній допис був написаний в 11:30 ----------

:crazy::crazy::crazy:

Нє, Даяно.... нема змісту дискутувати на тему "чистилище". Ваші дописи - то хороба.....:haha:

9. Сергій аспірант

]
    Малось на увазі що ні в Рай ні чистилище людина непотрапляє.

---------- Додано в 12:49 ---------- Попередній допис був написаний в 12:46 ----------

Що ж тоді говорити про ваші? У євреїв уявлення про чистилище не було. В біблії про нього жодної згадки , а те що інтерпретуєтьсяяк доказ існування пекла чи чистилища
    є результатом непослідовностіперекладачів, які одноого разу перекладають слово щеол як пекло, іншого як могила.

---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ----------

Вам же наводили рызны переклади цього вырша чи не так?
    Грецький текст говрить про майбутій вік після Армагедону, про Тисячолітнє царство і воскреіння мертвих яке має відбутись в цей період.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

У єврев і СЄ все одинаково?:)

---------- Додано в 13:07 ---------- Попередній допис був написаний в 13:05 ----------

при чому тут вік після армагедону.........

ви хоть в курсі про що мова?

11. vikad

vikad Member

Нікуди. Її не стає «Душа, що грішить,— вона помре» (Єзекіїля 18:4). Не написано: піде в чистилище, пекло, рай, на базар, в нірвану. Конкретно: ПОМРЕ.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

А куди? В пекло/шеол?

---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:08 ----------

Так куди піде душа? помре, чи нікуди?
    Ок. Тоді скажіть, кого судитимуть на Суді?

13. Locke

Locke невиправний реаліст

Думаю ніхто не дасть на це відповіді, і не тільки на цьому форумі. Одні кажуть - чистилище є, і детально описують його устрій і ієрархію. Інші до хрипоти заперечують його існування. Шановні пані і панове, а ви там були, бачили? Можете довести на фактах його існування чи заперечення. Про що сперечаємося?
    Прийде свій час - всі дізнаємося.

• Подобається Подобається x 2
  14. Василь

Василь Well-Known Member

Очевидно, що вони потрапляють у віртуал, бо не є фізичними системами!

15. Locke

Locke невиправний реаліст

Син програміста питає тата:
    - Татку, а куди потрапляють програми після їх деінсталяції?
    - Мабуть потрапляють на небесний сервер, який ніколи не зависає. :)

• Подобається Подобається x 3
  16. Василь

Василь Well-Known Member

І небесний сервер також знаходиться у віртуалі!

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

А хто казав, що там пише "час"? Там дійсно слово "час" не вживається, як і немає чогось подібного до чистилища. Дивіться не один переклад, а УСІ РЕШТА. Я вам подала ЧОТИРИ переклади.
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=702428&postcount=316
    Там кругом пише про МАЙБУТНІЙ (прийдешній) вік.
    Так пише і в багатьох інших перекладах.
    Приміром у польській Біблії:
    "Jeli kto powie slowo przeciw Synowi Czlowieczemu, budzie mu odpuszczone, lecz je �li powie przeciw Duchowi �wi�temu, nie budzie mu odpuszczone ani w tym wieku, ani w przyszlym"
    Деякі люди знову житимуть, але у майбутньому віці (w przyszlym wieku)- на новій землі і небі (2 Петра 3:13) (Об.21:1). Але хто не вірить, - то напевно - кожному по вірі його.
    Доречі, не було відповіді на питання:

1. Як може каятися людина після смерті, яка здається за вашими, Миху, словами, знаходиться у стані напівсвідомості, а за біблійним поясненням - нічого не знає, не має ні знань, ні мудрості ні роздумів? (Екл. 9:5,10)
    2. Чому Йов просився до шеолу?

Миху, ви ще не пробували спростовувати мою аргументацію католицьких фантазій ось тут:

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так ж пані Даяна і казала, нє?

справа не в слові, а в сутності.

---------- Додано в 14:57 ---------- Попередній допис був написаний в 14:55 ----------

А хіба я сперечаюся на рахунок "майбутнього віку"?

---------- Додано в 15:00 ---------- Попередній допис був написаний в 14:57 ----------

ви неправильно мене зрозуміли.

---------- Додано в 15:06 ---------- Попередній допис був написаний в 15:00 ----------

Там стільки навалено всякого брєду, що я навіть не знаю, що має спростовувати.

Та й взагалі, мені починає набридати спростовувати позацерковну науку позацерковників.

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я казала, що там так ПИШЕ? Який номер повідомлення?
    Авжеж. Я ніколи не казала, що проблема у тому, що слова "чистилище" у Біблії не існує. Справа не в слові, а в СУТНОСТІ, яка у Біблії НЕ ОПИСАНА (ВІДСУТНЯ). :)
    Це ви стосовно католицького брєду, написаного Aquinas ? Так, його дійсно повно, як і загалом у католицькому ВЛАСНОМУ (позабіблійному) вченні.
    Спочатку Aquinas написав такий брєд: "Христос перебував у Чистилищі (шеолі)":
    Питання 1. Якщо "шеол" = "чистилище", у якому люди мучаться, то чого Йов просився сховатися до воскресіння у шеолі, аби позбавитися земних мук?
    Ви питали, - "що роблять люди після смерті? " Я попросила вас навести цитати з Біблії, - аби я дізналася, - що вони роблять, а ви не навели мені цитат. Вам що, шкода? :cry:
    Тим часом, взявши до уваги католицький брєд Aquinas ("Христос перебував у Чистилищі (шеолі)"), я прочитала у Біблії, - ЩО РОБЛЯТЬ ЛЮДИ В ШЕОЛІ І У ЯКОМУ СТАНІ ПЕРЕБУВАЮТЬ :
    "Все, що в силі чинити рука твоя, теє роби, бо немає в шеолі, куди ти йдеш, ні роботи, ні роздуму, ані знання, ані мудрости!" Екл. 5:10
    А трохи перед тим Божий пророк каже: "Бо знають живі, що помруть, а померлі нічого не знають" ЕКл.5:5
    А я собі отак думаю: "Як то після смерті люди нічого не знають, якщо їм католики придумали чистилище, у якому вони мають мучитись, каятись і багато знати?"
    А може пророк помилявся? Отож, питання, Миху, повертаю назад:
    Питання 2. Що роблять померлі, які нічого не знають?
    Наступний католицький брєд полягав у трактуванні 1Пт.3:20
    "1. Христос перебував у Чистилищі (шеолі):«Бо й Христос, щоб привести нас до Бога, один раз постраждав за гріхи наші: праведник — за неправедних, умертвлений тілом, але оживлений у дусі, в якому він пішов проповідувати навіть тим духам, що в темниці» (1Пт.3:18-19) 2. Там також перебували люди Старого Завіту:«…тим, що колись були неслухняні, яких очікувало довготерпіння Боже за часів Ноя, коли будувався ковчег…» (1Пт.3:20)"
    Католики приліпили туди померлих людей часів Старого Завіту попри те, що люди там названі "душі", а духи - ДУХАМИ, і ЧІТКО ВКАЗАНО, що мова йшла про ДУХІВ ЛИШЕ НОЄВИХ ЧАСІВ (коли будувався ковчег), а не людських померлих душ Старого Завіту, як то собі придумали католики. Опис таких духів є у книзі Буття 6 і (2 Петра 2:4.)

Детально про це написано тут:
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=701916&postcount=305щ

Не втікайте, Миху, від питань, пофантазуйте хоч що-небудь....;) Більша частина католицького вчення придумана не на основі Писання, а на основі гіпотез і припущень. Отож висувайте припущення: як після смерті каються люди, які нічого не знають, що вони роблять, чому Йов просився сховатися від земних мук до шеолу, і т.д. і т.п.

20. Сергій аспірант

А що повашому розумылось пыд майбутным віком?

а де твій аватар? :)