всі хфільосьофи прагнули жити вічно, прагнули не згинути водночас, і тому впившись вином молодим породжували все нові теорії котрі зігрівали їх серце. Але це брехня. Істина одна і це Біблія. Адам був створений Богом? Так! Адам жив в Раю на Землі, в месопотамії, у витоків Тигру і Єфрату, в саду який звався Едемом? ТАК! Бог створив адама д4я вічного життя? Так! Отже адам був створений для вічного житія в раю на землі? Матерія рулить. ---------- Додано в 20:48 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ---------- що підтверджує? Слів пекло й ад немає в Біблії...
Це що, демонстрація польоту матеріалістичної думки? Мушу вас розчарувати, висота польоту вашої думки не піднімається вище плінтусу. Ви хоч фейсом об тейбл бийтесь, не зрозумієте духовних речей. Тому що не дано це матеріалістам. Ви видно Марса із Леніним перечитались, а потім щей вартовою баштою запечатали. Шкода вас.
які гучні заявки! мене шкодувати не потрібно, я сам обрав свій шлях, а не путався по традиціі поколинь. Доречі, ви хто такий православний чи католик? Чи православний католик? Оберіть вже собі якийсь бік. Пожалійте краще себе, ідоляни ж бо царства небесного не успадкують.
І багато-хто з тих, що сплять у земному поросі, збудяться, одні на вічне життя, а одні на наруги, на вічну гидоту. (Цей вірш скоріше на мою користь (тобто про те, що пекло - це "сплять" ) Пекло - то шеол. Але у всіх цих віршах - про вогонь, черву і т.п. Аж ніде нема про страждання, завдані саме "відірваністю від Бога". Традиційна церква завжди пропагувала біль від тортур, а не біль втрати. Можливо, сьогодні цю думку змінили. Без образ, але ви мене не переконали
Кажете матерія рулить? А сказати де був ваш матеріальний бог, коли матерії ще не було слабо? Якщо ви матеріаліст, то вважаєте, що матерія була спочатку а не думка (свідомість). ---------- Додано в 22:27 ---------- Попередній допис був написаний в 22:24 ---------- Я хіба не казав, я греко-католик. А ідолянином є якраз ви, бо вірите в матеріального, створеного бога. Анекдот, матеріалісти ще й на Біблію посилаються, ви краще б на Капітал Маркса посилались.
пояснюю для особливо обдарованих: Бог, ангели - нематеріяльні, духовні, безтілесні істоти Люди, тварини - матеріяльні, недуховні, тілесні істоти. Земля - матеріяльна, її мешканці також. Небо - нематеріальне, нематеріальні і її мешканці.
Ви назвались матеріалістом? Так? Так! Головне твердження матеріалістів - первинна матерія а не свідомість. Отже для Бога потрібне матеріальне тіло і мозок. Бог має мозок і тіло? Хто тоді його створив? Ну що маєте відповідь, ідолянин ви наш?
коли такеє було? Я ніколи не звався матеріалістом. А лише що на землі домінує матерія і те домінування абсолютне. Якщо ви не зрозуміли я ще раз повторю: Бог абсолют, духовна істота, котру не можна осягнути нашим мізерним мозком. ---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:49 ---------- Це ваш статус і я на нього не претендую...
В мене питання: 1. По вченню катольцкої церкви рай знаходиться поруч з адом, так що всі спасені протягом вічності дивляться як їх рідні-батьки, діти і т.д. страждають у полумії і кричать від болю? 2. В рай і ад попадають як душі чи як воскреслі? В Біблії написано що наказання над людьми йде після воскресіння. Блаженний і святий, хто має частку в першому воскресінні! Над ними друга смерть не матиме влади, але вони будуть священиками Бога й Христа, і царюватимуть з Ним тисячу років.(Об 20/6) А інші померлі не ожили, аж поки не скінчиться тисяча років. Це перше воскресіння(Об 20/5) Після першого воскресіння іде 2 воскресіння. Суд ( об 20/11) Смерть же та ад були вкинені в озеро огняне. Це друга смерть, озеро огняне. А хто не знайшовся написаний в книзі життя, той укинений буде в озеро огняне... (Об 20/14) 3. Для чого є воскресіння по вченню католицької і греко-католицьої церкви?
Нє, просто християни правильно розуміють суть буття і відповідно до Божого Слова, а не відповідно філософій, що існують в інших течіях.
1) В історії Католицької Церкви НЕМА І НІКОЛИ НЕ БУЛО вчення (навіть натяку на таке вчення), згідно з яким рай і пекло знаходяться поряд, а тому ті, що радіють у раю, бачать, як страждають ті, що перебувають у пеклі. Я вже неодноразово це повторював, але, вочевидь, доведеться повторити ще раз: рай і пекло – це НЕ МІСЦЯ ПЕРЕБУВАННЯ. Рай і пекло НЕ Є МАТЕРІАЛЬНИМИ (фізичними). А якщо вони НЕматеріальні, то значить, що про них не можна сказати, що вони знаходяться ТУТ чи ТАМ, поряд чи окремо. Апостол Павло дуже чітко говорить, що рай – це СТАН ДУШІ, а не щось матеріальне: «Бо царство Боже НЕ ЇЖА І НЕ ПИТТЯ, а праведність, мир і радість у Святому Дусі» (Рим.14:17). Тому забудьте цю наївну казку про рай як про місце, де ростуть сади з екзотичними фруктами і тваринами, які люблять одна одну. У подібні речі можуть вірити хіба що Свідки Єгови. Але вони так вірять тільки тому, що не знають Біблії, а, відповідно, й не знають Бога та Його намірів щодо людини. Те саме стосується пекла. Пекло – це також СТАН ДУШІ, про що недвозначно натякнув Христос (Мр.9:43-48). Бути в раю або в пеклі можна вже тут, на землі. Але і рай, і пекло – це СВІДОМИЙ і ДОБРОВІЛЬНИЙ вибір кожної людини. Це не вибір Бога. Це вибір нас самих, бо безпосередньо стосується нашої душі, а не чиєїсь іншої. 2) Ні, ВІДРАЗУ ПІСЛЯ СМЕРТІ людина проходить через Особистий Суд, про що чітко говорить апостол Павло: «І як призначено людям раз померти, потім же суд» (Євр.9:27). Ось цей вислів «потім же» не означає, що потім – це колись після воскресіння, а означає, що відразу після смерті. Це – Особистий Суд. А після воскресіння – це Суд Загальний, а також Особистий для тих, хто помер при кінці світу. Після Особистого Суду до раю і пекла йде душа людини, а після Загального – людина з душею і преображеним воскреслим тілом. 1000 років – це НЕ БУКВАЛЬНИЙ період часу, який колись настане. 1000 років УЖЕ ТРИВАЮТЬ з часу Вознесіння Ісуса Христа. Тому не повторюйте так званих хіліастичних теорій, які були аргументовано засуджені ще Другим Вселенським Собором. Аргументи Отців Собору прості: 1. Буде ТІЛЬКИ ОДНЕ ЗАГАЛЬНЕ (СПІЛЬНЕ) воскресіння мертвих в останній день: «І не дивуйтеся з того, бо надходить час, коли ВСІ, хто у гробах, голос його вчують, і вийдуть ті, що чинили добро, на воскресіння життя. А ті, що зло чинили, — воскреснуть на суд» (Ів.5:28 ). «Перше воскресіння», про яке згадано в Одкровенні 20:5, не є БУКВАЛЬНИМ. Воно лише говорить про душі тих людей, яких у своєму видінні побачив Іван Богослов. Оскільки вони перебували разом з Богом – це було для них «духовним воскресінням». БУКВАЛЬНЕ воскресіння, тобто воскресіння тіла, буде ОДНЕ і стосуватиметься ВСІХ (Ів.5:28). 2. Буде ЛИШЕ ОДИН другий прихід Ісуса Христа, причому з єдиною метою безпосереднього і загального суду над усіма без виключення людьми: «Якже прийде Син Чоловічий у своїй славі, й ангели всі з ним, тоді він сяде на престолі своєї слави. І зберуться перед ним УСІ НАРОДИ, і він відлучить їх одних від одних, як пастух відлучує овець від козлів; і поставить овець праворуч себе, а козлів ліворуч. Тоді цар скаже тим, що праворуч нього: Прийдіть, благословенні Отця мого, візьміть у спадщину Царство, що було приготоване вам від створення світу…» (Мт.25:31-38 ). 3. Існує тільки два царства: теперішнє царство благодаті, яке й триває символічних 1000 років: («І кожний у своїм порядку: первісток — Христос, потім — Христові під час його приходу. Потім кінець, — коли то він передасть царство Богові й Отцеві, коли знищить усяке начальство й усяку владу й силу. МУСИТЬ БО ВІН ЦАРЮВАТИ, ПОКИ НЕ ПОКЛАДЕ ВСІХ ВОРОГІВ ЙОМУ ПІД НОГИ. Знищений буде останній ворог — смерть» (1Кор.15:23-26) і майбутнє вічне царство слави («і він (тобто Христос) царюватиме над домом Якова повіки й царюванню його не буде кінця» (Лк.1:33); чогось середнього, проміжного між цими царствами ні за часом, ні за змістом НЕ ІСНУЄ. Крім того, сам текст 4-го вірша 20-го розділу книги Одкровення, взятий сам по собі, не говорить нічого про земне тисячолітнє царство. Ми читаємо тут: обезголовлені жили – власне були живими на очах автора книги, який бачив це в тайні – Івана. На землі вони померли, тут же, на небі, в своєму видінні Іван бачить їх живими. Тобто їхня смерть обмежується тільки землею і тілом, душі ж їхні живуть, і притому живуть на небі перед престолом Божим. Вони разом з Ісусом Христом царюють, тобто є помічниками християн, які трудяться на землі, і в цьому знаходять для себе нове джерело радості і блаженства. Це їх блаженне царювання продовжуватиметься тисячу років. Тисяча років – це та тисяча, на час якої був зв'язаний сатана в своїй діяльності (вірш 3-й цієї книги). Тому блаженне царювання закінчиться тоді, коли після короткочасного панування на землі антихриста наступить день другого пришестя Господа, день загального воскресіння. Після цього настане нове вічне царство, коли блаженство праведників посилиться тим, що в ньому візьмуть участь і їхні воскреслі прославлені тіла. Що ж до того, чому використано число тисяча, то у відповідь на це потрібно вказати на інші місця Писання, де це ж число вжите для позначення чисельності і повноти (Втор.5:10; Єр.32:18; 2 Пт.3:8 ). 3) Воскресіння передбачене Богом тому, що людина – це сукупність душі і тіла. Якби людина була тільки духовною істотою (подібною до ангелів), то не потрібно було б воскресіння, оскільки ж людина також і матеріальна, тому й існує воскресіння.
пане Аквінас, як Ви ставитесь до князя Александра Волконського, католицького священника? Тобто до його творів.
Але ж в притчі Христа вони знаходяться поряд? А цю притчу ви приймаєте буквально. ---------- Додано в 22:17 ---------- Попередній допис був написаний в 22:15 ---------- мені здається що все таки сади і тварини будуть в раю. Крім того радісь і праведність і святість. ---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:17 ---------- В цій теорії нема змісту. Спочатку душа в рай чи в пекло, а потім і душа з тілом знов в рай чи пекло. Відпадає потреба в воскресінні.- і так душа вже кудись попала. ---------- Додано в 22:30 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ---------- друге воскресіння йде через 1000 років після першого. Можливо ці 1000 років не є буквальними. А може і є. В перше воскресіння воскреснуть праведні. (Об 20/6). Ці люди ще не воскресли. Вони воскреснуть під час приходу Христа. Якщо ви думаєте що це ті що воскресли коли і Христос воскрес, то ви помиляєтесь. Апостол Павло пише: а їхнє слово, як рак, буде ширитися. Від таких Гіменей і Філітщо вони погрішилися в правді, казавши, що воскресіння було вже, і віру деяких руйнують.(2ТИМОФ 2/17-18) ---------- Додано в 22:34 ---------- Попередній допис був написаний в 22:30 ---------- біблія говорить про 2 воскресіння. Це все пише Апостол Іван вже більше ніж через 50 років після вознесіння Христа. І це все написано для тих хто буде жити в останні часи. ---------- Додано в 22:42 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ---------- Ці 1000 років ще не почалися. Бо під час цих 1000 років сатана буде скований. Коли ж скінчиться тисяча років, сатана буде випущений із в'язниці своєї. (ОБ 20/7) Якщо зараз ці 1000 років то сатана зараз скований, але Біблія каже Будьте тверезі, пильнуйте! Ваш супротивник диявол ходить, ричучи, як лев, що шукає пожерти кого. (1Петра 5/8)
Якщо ви думаєте, що я зараз почну з вами сперечатися і щось доводити, то ви явно поспішили з висновком. Нема змісту щось доводити людині, яка САМА НА СВІЙ ЛАД розуміє Біблію і вважає це розуміння істиною в останній інстанції. Цю людину не цікавить досвід Церкви, не цікавить, що на цю тему говорили колись чи тепер інші християни. Є тільки вона і її особиста думка: "мені здається... тут нема змісту... Може буквально, а може не буквально...". Для чого ви мені це пишете? Я ж дав вам посилання на Біблію! Чого ще ви хочете? Хочете продемонструвати свої знання? Ну то ви явно не на того натрапили. Мене не цікавлять чиїсь особисті теорії, висмоктані з пальця. Ви пишете про речі, яких явно не розумієте. Мало того, ви навіть не спромоглися бодай поцікавитися в якійсь додатковій літературі щодо тієї чи іншої проблеми. Наприклад, ви цитуєте апостола Павла з 2Тим.2:17-18, але навіть не знаєте, хто такі були Гіменей і Філіт і вже тим більше уявлення не маєте, про що вони навчали. Почитайте про них на довзіллі бодай звідси: http://ru.wikisource.org/wiki/ЭСБЕ/Филит_и_Именей Більше не знаю, що ще можна вам сказати. Скажу єдине: мені вас шкода.
Тисячолітнє царство буде на небі а не на землі. Сам бо Господь із наказом, при голосі Архангола та при Божій сурмі зійде з неба, і перше воскреснуть умерлі в Христі, потім ми, що живемо й зостались, будемо схоплені разом із ними на хмарах на зустріч Господню на повітрі, і так завсіди будемо з Господом. (1Фес 4/16) Так пройде 1000 років праведників. Вони будуть з Христом. ---------- Додано в 22:58 ---------- Попередній допис був написаний в 22:52 ---------- ВИ не праві.
Перепрошую, я не знав, що потрібно натискати на смайлик з табличкою "оффтоп". Спочатку подумав, що ви мене звинуватили в оффтопі, а тепер побачив, що під цим смайликом приховане запитання. Ну що я можу сказати? Як історика Церкви Волконського дуже легко і приємно читати. Як екс-монархіста і прихильника білогвардійців, який виступав проти українства як такого, я його не сприймаю. Але не слід забувати, що свою "Историческую правду и украинофильскую пропаганду" він написав ще задовго до того, як став священиком. Я не виключаю, що, як і в кожної людини, у нього за ці роки відбулося переосмислення багатьох речей і, зокрема, що стосується українців. Але навіть якщо він і не змінив своїх політичних поглядів, це все одно не применшує його ролі як історика Церкви. P.S. До речі, раджу всім прочитати "КАТОЛИЧЕСТВО И СВЯЩЕННОЕ ПРЕДАНИЕ ВОСТОКА" А.Волконського.