Чиста вода у Львові

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Gyliver, 10 лип 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. denverod1

denverod1 Well-Known Member

За посиланням вказано що система очистки складається з 5 елементів які потрібно буде міняти , чи можете ви взнати у знайомих яка ціна в рік виходить на ті елементи?

Бо напрошується аналогія з миючим порохотягом якому треба хепа фільтр, простий, рідини, купа агрегатів ..

Єдиний плюс це відсутність слідів хлору на кранах/душах якщо це дорогі бренди ..

Питання також чи планує місто втілювати очисні системи для сихова і так.д

І чи нерентабельніше купувати воду по 50 коп літра або з доставкою на дім?

1. Ціна 18 тис грн ..
    2. Витратні аксексуари
    3. Плюси/ переваги у порівнянні з артезіанською водою яка має в собі ..

Останнє редагування модератором: 10 лип 2014
  2. Gyliver

Gyliver Member

Бачу ви користувач вже з досвідом, але не розумію мети цих ваших провокацій. Ніякої реклами, або навіть натяку на неї здається немає. Поважайте когось крім себе

• Подобається Подобається x 1
  3. Forpost

Forpost Стоїк

це в кращих традиціях старого доброго ЛФ

4. Joll

Joll Well-Known Member

Знаю по досвіду тих же знайомих, що для подальшого обслуговування треба докуповувати мішки із спеціальною сіллю (1 мішок раніше коштував близько 50 грн, зараз не в курсі), раз на місяць систему треба запустити у спец режимі для перезавантаження і під час її роботи не користуватись водою у квартирі (вмикається на ніч на 6 годин вроді). Самі елементи треба міняти достатньо рідко, якщо дотримуватись правил експлуатації (знайомі користуються 3 роки, поки що нічого не міняли). Встановлювати очисну систему треба на початку ремонту у квартирі, так як вона займає доволі багато місця, що варто враховувати навіть якщо площа твоєї квартири є великою. Далі подробиць не знаю, треба вивчати, у моїй сім’ї цим буде займатись чоловік. Вода на виході із крана на вигляд дійсно дуже чиста і м’яка (її п’ють і дорослі, і діти), по складниках не можу сказати, так як я не хімік.

Стосовно очищення води зараз – користуюся як і усі бутильованою водою, у нас маленька дитина, на підході друга, і в самої проблеми із нирками більш як 10 років. Коли дитина була грудного віку, то купували запечатану у бутлях, зараз користуюся привізною. Тому альтернативи, як на мене, зараз немає, від нашої води дійсно можуть нирки відвалитися.

Два роки тому мала розмову із одним хіміком, що займався проблемою очистки води (познайомились на конференції) – після його лекції про воду та способи її очищення взагалі перехотілось пити і дихати ))))). Розповів схеми, як насправді налагоджений бізнес на привізній воді, про фільтри теж скептично висловлювався, бо це все маркетинг і великі гроші, на моє запитання «А що ж тоді робити?» дав чітко зрозуміти, що або купуєш дорогу очищувальну систему, або забиваєш на це.

Стосовно фільтру, що стоїть у ЖК на Юнаківа – так там, здається, стоїть звичайний фільтр грубої очистки від хлору та інших домішків, який можна ставити у всіх котельнях при бажанні мешканців. Не чула, що він дуже чимось допомагає. Цікаво почути думку мешканців, хто там живе.

5. OKus

OKus Well-Known Member

8 років вже користуюсь такою системою, нічого ще не міняли тільки сіль час від часу досипати потрібно. Але все одно не п'ємо її :)

• Подобається Подобається x 5
  6. Forpost

Forpost Стоїк

логічно!

7. OKus

OKus Well-Known Member

:) просто маємо можливість весь час привозити з Моршина воду. А ця система пом'якшує воду, немає накипу чисті крани і на ній готуємо їсти.

8. denverod1

От власне, з технічної води отримуємо так звану чисту але - не артезіанську.
    Якщо інвестувати в це 2-3 тис грн при наших зп, можна якось задушити жабу але коли 18 тис ..

Ми для прикладу в місяць затрачаємо 100 грн на привозну воду

---------- Додано в 16:02 ---------- Попередній допис був написаний в 15:56 ----------

Наша вода є технічна, туристам які їдуть до львова прописано не вживати води з під крану, є люди які на ній зупу варять, хоча економія від того дві пляшки пива в місяць ..

9. Gyliver

Gyliver Member

Ви праві стосовно нашої технічної води. До мене нещодавно приходив хлопчина і зробив безкоштовний аналіз води і додатково надав мені всю інформацію, тому мене ця проблема і хвилює зараз. Очікування стосовно якості нашої води підтвердились і не тільки водопровідної.

10. Wili

Wili Well-Known Member

а що за хлопчина? і яку фірму представляє? має сертифікат на проведення лабораторних досліджень? і що пропонує ставити?

11. Green belt

Green belt Well-Known Member

Системи очистки води бувають різними. Системи для всієї квартири (щоб не було вапняних відкладень та/або жовтого осаду) є більші, встановлюють їх на вхідну воду, вони мають ємність яка періодично наповнюється таблетованою сіллю.
    Як заміну бутильваної води можна встановити фільтр під мийку, який займає мало місця і має окремий вихід на кран, періодично потрібно замінювати елементи фільтру.
    Ці рішення найбільше використовуються для квартир. Загальнобудинкову очистку встановлюють досить рідко оскільки не всі жителі бачать в цьому сенс і не згідні оплачувати розхідні матеріали для фільтра(якщо такі є) і сервіс.
    є фільтри з автоматичним виходом в режим "очистки" на 1,5 год., тобто від користувача вони потребують тільки періодичного засипання солі.

12. Bambook

Bambook Persona non grata

Використовуємо звичайний собі кухонний фільтр, маємо дуже добру воду, хоча загалом вона в нас у районі не найкраща.

13. Gyliver

Gyliver Member

Зробив тест води. Надав мені абсолютно всю інформацію, яка мене цікавила. За сертифікат в нього не питався.

14. Wili

Wili Well-Known Member

так він сам працює? чи все ж на фірму?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пригадуєте приказку про безкоштовний сир? Ото воно десь близько. Хлопчина продає фільтри, не забуваймо про це.

Прочитав останні дописи про воду. Що я вам скажу?

Можу вас трохи шокувати. От як ви сприймете таку інформацію? Питання очистки води на сьогодні набирає морально-психологічного відтінку, а не хімічного, як ми звикли вважати. Пояснюю. Колись давно, а може й недавно, очистка води робилася на окремий елемент. Наприклад, ви знаєте, що у вашій воді є надлишок заліза. Ви купляєте фільтр на залізо і фільтруєте собі. А як в лаболаторії дізнаються про хімсклад води? Роблять випробування на наявність певного елементу, застосовуючи певні інградієнти, які виявляють кількісний склад цього елементу, а наявність іншого елементу, застосовують інші інградієнти, і навіть способи визначення кількісного складу даного елементу. Уявляєте яка складність? Воду досліджують, як правило на 16... 20 елементів і досліджують на: наявність елементу і на його кількість. Чому? Тому що є речовини, які недопустимі у воді, а є такі, які допустимі до певної кількості, згідно норм.

Я ясно висловився? А тепер ситуація: приходить хлопчина і безкоштовно, (за який час він то робить? 2 хв. хвилини? 5хв.? чи всіх 10хв.) робить аналіз води !!!! Та дай йому Боже здоровлє, нє? Я просто почуваю себе лохом... плачу за обстеження води біля 2 500 грн., чекаю до тижня, а тут... Послухайте, а можна телєфончик того фацета?:)))
    Народ, будьте трохи серйозніші, га?

Йдем далі. Донедавна один певний фільтр фільтрував один певний елемент. Є надлишок заліза - став фільтр від заліза, є там хлориди - став фільтр від хлоридів і т.д. Але час йде вперед. Американці згадали про такий собі "зворотній осмос". Що це таке? А то така собі сіточка, яка має настільки маленькі віконечка, що пропускає лише молекули води і більше ніц. Можете собі уявити? Американці фільтр з зв. осмосом вперше дали військовим, щоб вони могли будь-де напитися води. І дійсно, перецідивши воду, взяту з будь-якої баюри, можна напитися чистої води.Ця вода по суті дистилят, але ліпша, ніж невідомо звідки взята. З недавнього часу тим способом народ почав увлєкатися все більше і більше, а недоліки того методу були наступні:

- повільність фільтрування.
    -швидко забивався фільтр.

Сьогодні наука пішла вперед, а за нею - техніка. Навчилися робити фільтри з зворотнього осмосу, подолавши тих два недоліки. Зараз ми переживатимемо бурне впровадження таких фільтрів і говорю вам серйозно:

- після того фільтру можна пити навіть коровячі сцяки, а о тут вилазить на поверхню те, про що я написав на самому початку: А морально і психологічно ви готові пити таку воду? Адже такий фільтр дає можливості огого!!!! Нащо нам Трускавецька, нє?

Останнє редагування: 17 лип 2014
    • Подобається Подобається x 3
  16. denverod1

Якщо є можливість (а така можливість є) то краще пити природню воду, якщо можливості нема то купувати дорогий фільтр, якщо ви пенсійного віку тоді взагалі можна відстоювати, морозити, кип'ятити і пити чудовий чай на воді з крану і не заморочуватись

17. Gyliver

Gyliver Member

Він так мені і сказав, що має при собі елементарні прилади, які показують все що треба, "якщо хочете знати к-сть хім.елементів від-до то несіть на аналіз і платіть за це гроші, але що це вам дасть?" і так він мені розповів про всі види фільтрів і їхні +\- . Хочете пишіть в пп в мене є його номер.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

смієтеся? Це головне!

От, наприклад, хлориди, вони присутні у всіх майже водах, а от коли вони перевищують... то вже зле.

Що з того, що ви знатимете, що вони є присутні?

19. Green belt

Green belt Well-Known Member

Вода після побутового осмосу має до 50 мкСм/см.
    не підмінюйте поняття, вода після побутового зворотнього осмосу не є дистилятом.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та то вже від самого осмосу залежить, його можуть по-різному налаштувати, таку питому провідність він дасть. Можна і на 15 і 20 і 30 мкСм/см, а дистилят дійсно є до 5 і отримується він не способом зворотнього осмосу.

а де твій аватар? :)