Чим пахне? ;)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем nirvanka, 10 гру 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. deva

deva Well-Known Member

Карпатським чаєм, тільки приїхала з Карпат, стомлена, зробила собі чаю, попю, в душ і спатки.

• Подобається Подобається x 8
  2. terRen

terRen Дуже важлива персона

А мені пахне кухнею ,бо провела майже всенький день там, щоб було що їсти на два дні.Ага, завтра буду нюхати свіжий вітер і золоту осінь- піду до лісу...;)

3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А балкон!? :)))

Не спіть на дивані одразу - не варто дихати клеями та дуже дрібним пилом... Пропилососьте його добре, протріть ледь вологою гачіркою всі поверхні, і нехай постоїть пару днів. І кватирку відчиняйте. А через кілька днів вже випробовуйте. ;)

У нас пахне рибою. Вирішили влаштувати рибні тижні. Поїхали у відоме київським любителям морепродуктів місце (магазин при оптовій базі)) на вулицю Богатирську, купили свіжого (в Київ щокілька днів привозять літаком з Норвегії) 5-кілограмового лосося , пару кілограмів здоровецьких свіжоморожених мідій (з Аргентини), півторакілограмову глибокозаморожену рибу кіжуч (чудова риба, також з родини лососевих), і кіло відмінних морожених кальмарів.

Кіжуча з мідіями та кальмарами - в морозильну камеру, на найближче майбутнє. Лосося я одразу обробив, пару кілограмів філе посолив (див. як - в розділі Кухня для хлопів, колись писав) і за добу будемо починати їсти "сирим" на канапках, голову та "хвіст" - також в морозильну камеру на рибну юшку, а те, що залишилось - трішки запекли сьогодні в духовці і вже втоптали, і ще запечемо завтра. І втопчемо, бо є кому... :)))

Лосось в своєму середовищі.

---------- Додано в 00:35 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:47 ----------

Diospyros = kaki = hurma = hebanowiec = hebanek = persymona = хурма. :) Так називається сама рослина.
    Ті фрукти, що продаються, називаються гУрма або какі.

Останнє редагування: 24 жов 2010
    • Подобається Подобається x 7
  4. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Дідьо,я до вас так нескромно в гості на пару днів напрошуся,допоможу всьо згамати:))) я фанат риби,особливо лосося;)

• Подобається Подобається x 7
  5. deva

deva Well-Known Member

Пахне вранішньою кавою. Сиджу в ЛФ, пю каву і думаю що приготувати для чоловіка смачненького на обід . Вічне питання.;)

• Подобається Подобається x 6
  6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Пахне рогаликами, печуться, не встигаю... валялась довго. )

7. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А у нас пахне пловом ...з гарбузом, м"ясом і грибами

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Тоді поспішайте, бо вже шкварчить!!! :))) А те, що шкварчить - за 15 хвилин вже за вухами тріщить... Тут у нас водяться... пара шаблезубих тигрів... 15 і 17 років... :)))

---------- Додано в 10:12 ---------- Попередній допис був написаний в 10:08 ----------

Вареники з капустою. Частину в окріп, частину в морозильник. Тоді через тиждень голова не буде ламатися, що наступного разу приготувати. З морозильника - в окріп! :)

• Подобається Подобається x 10
  9. deva

deva Well-Known Member

О, це його любиме блюдо, особливо коли на святвечір наготую вареників з капустою, картопелькою і це все помащу зажареною цибулькою(багато цибульки),то більше нічого не треба декілька днів, смакують і варені свіжі і обжарені до золотистого. Вчора в дорогу брала періжечки з картопляного тіста з капусточкою і тушеною морквою, то спасу небуло, ніби в житті нічого смачнішого не їв.

• Подобається Подобається x 5
  10. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

• Подобається Подобається x 4
  11. deva

deva Well-Known Member

самій захотілось;) також

• Подобається Подобається x 2
  12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ну то до праці!!! :)))

• Подобається Подобається x 4
  13. deva

deva Well-Known Member

Якщо ви вже працюєте, то чекайте в гості на вареники;)

• Подобається Подобається x 3
  14. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

І я б не проти...:blush:

15. Un.Known

Я таким ласую в мами.

А вдома в нас всі люблять м’ясо, включно мене, і я люблю готувати "великі" страви, "гуртові". Карчик, запечений цілим шматком, натертий сіллю, з кмином і коріандром, у власному соусі, цибулька плаває, кільцями... або колінко з хріном, а до того запечена з часником картопля. Або порядний мадярський чи сегедінський гуляш. І кухоль холодного пива. :)

• Подобається Подобається x 5
  16. deva

deva Well-Known Member

смаколики. Начитаєшся тут всякого:good: а потім проблеми почнуться..... з вагою;)

---------- Додано в 11:45 ---------- Попередній допис був написаний в 11:44 ----------

а.....що це таке?

• Подобається Подобається x 1
  17. Un.Known

Четвірка на малюнку. :)

• Подобається Подобається x 1
  18. deva

deva Well-Known Member

Зрозуміло:)

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Від вареників з капустою не буде. Капусту треба тушкувати з мімімумом жиру, і до 3/4 готовності. Щоб була смачна - вилийте на пательню 1-2 ст. ложки олії, і вкиньте цибулю і жменьку капусти, потім підсмажте, щоб з"явився приємний запах, а не запах сирої капусти чи цибулі. Тоді всипайте всю капусту, що залишилась, вливайте бульйон, томатну пасту (дасть запах, колір і кислий смак), непогано додати трішки копченого м"яса (всього грам 50, і не варто його смажити), і тушкуйте. Не додавайте цукру для солодкості - краще натерту і попередньо підсмажену з цибулею і невеликою кількістю капусти величеньку морквину. Але не перетушкуйте. Лаврове листя додайте за 10 хвилин до готовності. Тоді капуста буде дуже малокалорійна, і так само смачна, як і та, в яку вгатили піввідра смальцю. :))) Вареники з такою капустою масу тіла не збільшать, бо клітковина капусти "урівноважить" жир та вуглеводи борошна.

20. deva

deva Well-Known Member

я не про вареники з капустою ,сказала в цілому, що багато смачного тут описують і якщо все це готувати, то може бути проблема з вагою. Я взагалі вареники роблю з квашеною капустою, спочатку її відварю з лавровим листочком, а потім в сотейник трошечки олійки, багато цибульки, капусточку відіжму квашену від водички ще поріжу її ножечком дрібненько і в сотейник, додам суміш перців мелених, помішуючи тушкую. Вистигне, а тоді вже роблю вареники. Можна з цієї капусти (але це вже напевне в форумну кухню, та ладно);) зробити також ліниві вареники. Замісити тісто на яйцях, розкачати, порізати невеликі ромбики, зварити а потім зєднати ромбики з тушеною капусточкою. Смакота і часу мало тратиш.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)