ну він ж дам всім нам тепло на зиму, а ше казав, жи трамвай запустить, а сморід забере. Ну як не вибрати?
это тебе соседи -"держслужбовци" пожаловались?? не вижу ничего плохого в этом "начинании", ибо...во-первых "знания за плечами не носить", а во-вторых: пусть эти самые гос.служащие "местного порядка" думают не про "огороды" в 15.00-а таки занимаются работой...в общем-будет им занятие...гуд.. (а вопрос-вообще не понятен...при каких делах русский язык, его ведь никто не обязывает учить...поэтому сравнение странное-минимум... )
1)щодо суті відповідаю: особисто я не знаю, чим іноземна англійська краща за іноземну російську, і чому українські держслужбовці повинні її знати 2)щодо форми - "маніпуляційне питання" - так я постарався так сформулювати, щоб привернути увагу до теми )
панове, ви забуваєте одну просту річ - пріоритетність (чи приорітетність ) завдань... чомусь усі чудово розуміють, що є обмеження оперативної пам'яті, і жорсткого диску, і т.д. точно так же можливості будь-якої людини обмежені... в умовах обмежених здібностей людини запускати параллельно завдання без серйозного обгрунтування не можна - це призводить до перевантаження і хаосу... висновок: спочатку ВСЯ ВЛАДА добре знає українську мову, а далі буде видно )
Саме тому не потрібно забивати голову якоюсь російською, без якої, наприклад, непогано почуває себе більшість чехів і поляків, а записавати в "оперативну пам'ять і на жорсткий диск" англійську Наприклад, десь чув, що в Південній Кореї майже примушували вивчати англійську на пристойному рівні, і де тепер Південна Корея і де - Північна. Почитайте статтю в тему Александр Пасховер: Отечественные вузы готовят Украину к самоизоляции ЗІ А взагалі, хай буде Вам відомо, порівнювати людський мозок і його можливості з можливостями навіть сучасних комп"ютерів - дурниця. В людській голові, якщо говорити комп"ютерною термінологією, мільйони терабайт пам"яті. В нашому селі живе біженка з Нагірного Карабаху. Уже давно, тут її діти виросли майже з пелюшок (молодша донька не чула ні вірменської, ні азербайджанської) і поженилися, і внук ходить давно в школу. Вона знає багато зовсім різних мов: вірменську, бо вірменка, азербайджанську, бо вчилась на території Азербайджану, російську само собою, узбецьку, бо вчилась у Ташкенті, українську, бо більше двох десятків років живе в Україні, і польську, бо кілька років їздила разом із українками на заробітки до Польщі. Тепер треба кожного депутата везти до цієї товстої і вусатої вірменки з хрипким прокуреним голосом і казати, що в неї в голові більше оперативної пам"яті, ніж у шановного депутата. Забув ще сказати, що вона і турецьку розуміє, бо азербайджанська - близька до турецької. Розмовляє, між іншим, у селі українською і майже без помилок. Інколи граматичні роди путає (слива - вона, груша - вона, вишня - вона, значить, і інжир - вона)
Питання не в тому треба чи не треба вчити англійську, проблема в тому що 90% тих чиновників її таки не вивчить, як і 90% учнів, тому що вчаться в вчителів 90% з яких англійської не знають
Слухайте, не смішіть людей і не рівняйте певний орган з пальцем. Англійська - це одна з найкращих мов світу, російська одна з найбридкіших мов світу. Але не в цьому справа. Англійську знає весь світ. Я трохи можу спілкуватись французькою чи німецькою. Перебуваючи в Франції, Німечині чи Австрії я завжди пробую розмовляти цими мовами. На жаль співбесідники, бачачи мою недосконалість, відразу переходять на англійську, хоч і я прошу не робити цього. Єдине з чим я згідний з вами, жителям України насамперед потрібно осилити українську, поскільки 60-70% нею не володіє. А щодо можливості людського мозку, то можу навести такий приклад. Південна Африка має дві державні мови - англійську і африкаанс. Всі досконало володіють цими мовами (знаю дуже багато південноафриканців). Чорні жителі володіють і мовами своїх племен. Знав фізіотерапевта, чорну жінку з Південної Африки. Вільно володіла 7 мовами. То може негри є більш обдаровані ніж хахли, які навіть української не можуть осилити?
Поки що крім еРеФії ви зі своєю територією нахрен нікому не потрібно. Якщо хочете бути там , де з чого почався 2 роки тому назад Майдан , то там одним з пунків є знання англійської мови. Так як це є в Швеції , Голландії , і т.д. А хочете бути ізольовані , ...то прапор вам в руки. Ще трохи і світ на вас рукою махне і будете додатком до північного сусіда з галушками , салом , шараварами ... - ...але за то ми гарно співаємо.
чудовий приклад, знання англійської мови дозволило Вам залишити Україну, а я нікуди їхати не збираюся і у Європі жив завжди )
от бачте, самі визнаєте, шо більшість жителів нашої країни не володіє українською ) і що слід робити В ПЕРШУ ЧЕРГУ?
Не обманюйте себе. Ментально ви живете не в Європі а в Євразії. Навіть заголовок цього топіку ви дали "чим англійська краща російської?" Я б ще зрозумів "чим англійська краща української?". А при чому тут російська??? Чому не урду чи суагілі? Другою заявкою про Януковича ви забили останній цвях в труну вашої "європейськості".