Відповідь: чи завжди корисна правда? правда повинна бути мудра. десь я читала цьому приклад: "...чекісти вриваються в хату й питають, чи не ховають тут партизан. "ні" - каже мати, а синок, в школі навчений, каже: "мамо, не можна брехати. он там ховається наш тато-партизан". тата арештують та забирають..." я на цьому прикладі доньку і вчила, що не завджи правда добре, а брехня - погана. та паралельно я вчу її, що не можна брехати найріднішим. бувають ситуації, коли я кажу: "ну, татко узнає й "вб'є нас", а мала каже: "а давай не скажемо або збрешемо". а я - "ні! таткові не брехатимем" приходимо додому та все розповідаємо в першу чегу.
Відповідь: чи завжди корисна правда? як на мене правда якщо вона стає корисною, вона стає обєктом уваги, а часом нездорової, і може стати наприклад товаром. це ж ні до чого доброго не призведе. тому ІМХО правда і брехня це поняття вищі за корисність суспільну чи індивідуальну.
Відповідь: чи завжди корисна правда? Всім давно відомий вислів, що правда рано чи пізно вилазить на поверхню...Тому і коефіцієнт корисності залежить від терміну виявлення цієї правди...
Відповідь: чи завжди корисна правда? ви праві, пан мих.... правда дуже часто так захована, що її і не бачать.... а брехня вилазить.....
Відповідь: чи завжди корисна правда? Не люблю казати неправду, але деколи мушу... . Але то таке... Моя бабця вже старенька, дуже преживає за все. Живе за 100 км від нас. То коли вона мені дзвонить і питає чи ми їдемо кудись машиною, то я кажу, що ні, хоча насправді... Я була хвора, температура 39,2, то якби я сказала то, то би був капєц! А так сказала, що трохи кашляю, а температури нема.... Коли їхали в Карпати, то навіть не казали, бо спання би точно вже не було. Вона не буде спати, а накручувати собі в голові всяке-різне!! Я вважаю, що тільки в таких випадках потрібно деколи сказати неправду, з ціллю збереження комусь нервів і здоров"я.
Ну знову Ви не то кажете Та мало бути так: "... в ногах її немає, бо вся правда між ногами" Во як! А Ви все зіпсули... зі йду, може ще щось підходяще знайду