чи хотіли б ви мати власний бізнес?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Гелена, 7 кві 2008.

?

чи хотіли б ви мати власний бізнес?

1. так, я хочу мати власний бізнес

40 голосів
    81,6%
  2. ні, ні в якому випадку

4 голосів
    8,2%
  3. ще про це не думав/не думала

1 голосів
    2,0%
  4. інша відповідь

4 голосів
    8,2%
  1. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Відповідь: чи хотіли б ви мати власний бізнес?

:cowboy: Мну не цікаво аналізувати мій випадок ...
    Давайте краще синтезуємо написане:
    Отож теза : "працювати і нічого не заробляти".
    Якщо людина працює , то вона заробляє.
    _____Якщо людина працює і не заробляє , то вона не вміє заробляти
    __________Якщо людина не вміє заробляти, то у неї брак знань або досвіду.
    Висновок, щоб людина заробляла = вона повинна мати знання і досвід.

Якщо проблему знань повинні вирішувати ВЗН.
    То як бути з досвідом?
    Чи завжди він не обхідний ?
    Що першочергове знання чи досвід ?
    Чи не тотожні ці поняття ?

2. mxa

mxa Well-Known Member

Відповідь: чи хотіли б ви мати власний бізнес?

Якщо людина працює то вона в будь-якому випадку заробляє :)
    Інше питання скільки вона витрачає на існування бізнесу?
    Якщо ж витрачає більше ніж заробляє значить щось робить не так як треба. До цього може призвести:
    - брак знань
    - брак досвіду
    - дибільна влада в державі
    - ін. форсмажорні обставини

Але в будь-якому випадку на першому місці йде практичний досвід, далі вже йдуть знання. Якщо маєш і перше і друге то можеш заробляти гроші за будь-яких умов.

Першочергове на мою думку це внутрішній фактор, це намір добитись поставленої цілі. А решта прийде.

Додано через 4 хвилини
    У мене є знайома яка відкрила свій бізнес і прогоріла виключно через нашу владу. Відкривала свій перший бізнес, мала небагато грошей. Ідея була дуже гарна, (невеличкий копі-центр) все би працювало якби не почалась помаранчева революція...
    Я собі от сижу і думаю: як же легко мати бізнес в країні де немає постійної зміни влади, немає такої інфляції, немає таких чиновників...

• Подобається Подобається x 1
  3. vasyl

vasyl Well-Known Member

Вирішив стареньку тему відновити.

Пройшло вже більше двох років, як я тут останній раз писав. І я завжди переконував, що власний бізнес краще ніж робота по найму. А за два роки в нас вельми цікаві відбулись перетурбації.

І як зараз настрої в людей - хочете бути підприємцями?

Але я, власне, не про це. От натрапив на цікаве дослідження.

Те що малий бізнес є рушієм економіки, не що інше як міф. А реально, по мірі економічного розвитку, кількість підприємців зменшується. Суть в тому що в найбільш розвинутих країнах найменша кількість підприємців і малих підприємств.

Крім цього, малий бізнес стає все менше ефективним заняттям. Наприклад в США підприємці що пропрацювали 10 років заробляють на 35% менші ніж ті, що 10 років пропрацювали по найму. При чому, як правило, такі підприємці працюють більше годин в тиждень.

Це інформація для роздумів.

4. Проголосувала за "ще про це не думав/не думала". Дивлячись який бізнес. З цим дуже багато клопоту і ризику. Єдине що хотіла б - малювати якісь картини, батики і продавати або займатися дизайном. А якесь підприємство - навряд чи.

5. Nevermind

Nevermind Просто персона

Я зараз підприємець. За наймом працювати не хочу. Хоча робота за наймом - це і головного болю немає, і відповідальності набагато менше. Але немає свободи дій.

Після прийняття нового Податкового Кодексу (якщо він буде такий, як в останній редакції) я, швидше за все, спробую виїхати в іншу країну.

• Подобається Подобається x 3
  6. Ома

Ома Дуже важлива персона

Таке враження, що вони цього і хочуть, щоб розумні виїхали.

• Подобається Подобається x 4
  7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

не зовсім коректно.
    починаючи навіть з першого пункту - не всі роботи для заробітків
    другий пункт - та сама вада - і робиться недоречний (і некоректний) проміжний висновок - "не вміє заробляти"
    далі - ще гірше - не завжди брак знань чи досвіду впливає на "вміти заробляти"
    остаточний висновок - побудований на однобокому, і не завжди коректному переліку типових шаблонів.

тут - ще гірше. Якщо глянути на вузи - то там зазвичай у викладацькому складі підбірка непридатних до заробляння людей - з різних причин.
    про їхній досвід - теж говорити зазвичай немає змісту - хоча трапляються і досвідчені - тут принципова помилка: вуз не для досвіду, а для викладення "теоретичних основ" і формування способу мишлення
    стосовно "чи завжди досвід необхідний" - це питання виду "чи слід зберігати цноту до весілля"
    ==
    ну, а першочергове таки, напевно - орієнтуватися на ринок збуту, і не продавати соболині шуби в Єгипті.

8. vasyl

vasyl Well-Known Member

Скільки вже часу?

Кодекс це тільки привід. І без нього причин виїхати більше ніж залишитись, хіба ні?
    Наважитись важко...

9. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Була вже така тема! Хотілось-би звичайно. Наразі над цим працюється... в декількох напрямках ;)

10. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Додам від себе:
    Десь прочитав дуже розумну фразу "Якщо хочеш працювати на себе - то просто працюй, а якщо думаєш, що для цього потрібні великі гроші, значить ти не готовий мати власної справи". Так воно дійсно є. Наразі працюю "на дядю", ніби і з зарплатою все гуд, і умови задовільні, але я таки "сплю і бачу", що буду працювати на себе і кожен день стараюся щось для цього зробити. Ну не подобається мені працювати на когось: підстроюватися під якісь внутрікорпоративні закони, штрафи (ну чим не тюрма) підлаштовуватися під настрій начальства, в чомусь догоджати, вислуховувати різні "моралі" (чому зробив так, а не інакше).
    Тим більше бачу по знайомих, які пішли "на свої хліба" (в тому числі і з моєї роботи), то ніхто не жаліє. Ні, ну кажуть, що важко буває, хотілося все кинути, але з часом все налагоджувалося.
    Єдине що, треба бути ДІЙСНО готовим, (мати в першу чергу "клієнтську базу", бути "підкованим" в податковому і правовому плані) щоби потім не "кусати ліктів"

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)