чи хотіли б ви мати власний бізнес?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Гелена, 7 кві 2008.

?

чи хотіли б ви мати власний бізнес?

1. так, я хочу мати власний бізнес

40 голосів
    81,6%
  2. ні, ні в якому випадку

4 голосів
    8,2%
  3. ще про це не думав/не думала

1 голосів
    2,0%
  4. інша відповідь

4 голосів
    8,2%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: чи хотіли б ви мати власний бізнес?

ви мене не зрозуміли. я мав наувазі, що у нас чиновник бере від конкурентів - від одного і другого, а зелену дорогу дає тОму, хто більше дав.

2. Poster

Poster Well-Known Member

Власний бiзнес - не тiльки свобода працi та самоконтроль доходiв, а й витрати на офiс, комунальнi послуги, зарплата працiвникам...
    Тому треба добре зважити перед тим як починати. А взагалi це класно :)

• Подобається Подобається x 5
  3. mxa

mxa Well-Known Member

Власний бізнес на скільки я розумію це коли на тебе працюють люди. От тоді то ще й з’являється купа роботи з самими працівниками. Дивно, але коли працював на звичайній роботі то ніколи не бачив скільки роботи випадає на керівництво.
    А от коли працюєш сам на себе, і не маєш працівників тоді все зовсім по іншому.

Додано через 20 хвилин
    У нас в Україні це називається рос. "левак". І дивно, але усі успішні менеджери з якими я мав можливість спілкуватись абсолютно нормально ставились до цього. Кожен заробляв собі на ліво. А от недавно знайомий який шукає собі роботу, так він роздумував не тільки над зарплатою яку буде там отримувати, а ще і над тим скільки зможе заробити наліво :)

А бармена теж можна зрозуміти. Він кілька років мав працювати там з ранку до вечора. Ну тягнув собі там щось потрошки... І завжди думав що керівництво заробляє за його рахунок набагато більше. І коли довго працюєш на одній роботі хочеш якихось змін, і що робити коли їх немає?
    І тут є недолік того керівництва яке неугледіло за барменом.

Дуже багато бізнесу відкривається саме таким чином. Працювали в якійсь сфері люди, навчились, клієнтів понабирали, а потім беруть і відкривають щось своє. І що скажете це чесно? По суті вони крадуть ідеї, принципи організації роботи та клієнтів у свого роботодавця.

Додано через 45 хвилин
    Я з вами не згідний. Малий бізнес хоче вдосконалюватись, але чи може він собі це позволити? Коли великі компанії по суті загарбують ринок. У них в руках і влада (власники дуже часто є чиновниками), і гроші (великий бізнес має більші прибутки) і законодавство (яке пишеться тими самими чиновниками під себе). Далеко навіть ходити не треба. Ще рік назад біля т.ц. Магнус було багато дрібних підприємців. Наш мер, зробив добру справу і розчистив місце від їх палаток. Принаймі так це видавалось. А в дійсності, просто звільнив стоянку перед т.ц. Магнус. А палатки що не заважали торговому центру так і продовжують стояти.

Додано через 46 хвилин
    До речі великий бізнес, наприклад компанія Нестле, вже давно перейшов на використання КПК. Це звичайно дуже зручно, але скільки коштує впровадження цієї автоматизації?

4. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

одна справа відкрити такий же бізнес, інша - обкрадати власника працюючи в нього
    не думаю що це одне і те саме

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Майте свій бізнес, інакше бізнес матиме вас.

Додано через 5 хвилин
    Значить керівництво недостатньо працювало з підлеглими. У мене є товариш, має декілька бізнесів. У нього є своєрідний принцип. Він ділиться бізнесом з провідними спеціалістами. Може віддати до 50%. Недавно відкривав виробництво сам вклав 100% коштів, але 40% віддав людині, яка все це організовувала і не вкладала туди зовсім... Тепер зате має багато вільного часу.

6. Гелена

але провідний спеціаліт десь перед набрався досвіду
    і став співвласником такого ж бізнесу

всі ми десь працювали і здобували досвід на попередній роботі
    то що з того?
    не відкривати свій бізнес?
    відкривати але абсолютно в новій сфері?

та й вкрасти можна якусь розробку, а ідею магазину тощо вкрасти не можна
    можна просто навчитися працювати в торгівлі і т.д.
    ідеї є різні, багато ідей вже добре підтоптані, хто їх краде?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

то в нього такий підхід, але ж працівників можна по-різному підтримувати і стимулювати.

8. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Крадуть не ідею ... а слабкі сторони попереднього роботодавця,і клієнтську базу ... це як удар нище пояса ...

• Подобається Подобається x 2
  9. Гелена

так, я просто мала на увазі, що вкрасти можна тільки нові ідеї
    а ідеями старими як світ просто вчаться користуватися

Додано через 4 хвилини
    а нащо комусь слабкі сторони роботодавця? що мало своїх?:D

клієнтська база - то дійсно крадіжка
    вкрасти базу деколи означає розвалити чийсь бізнес, а то вже інше питання

10. mxa

mxa Well-Known Member

На яких фірмах я не працював повсюди бачив одне і те саме. Навіть у досить великій і серйозній компанії, де був свій спеціаліст по роботі з працівниками. Все рівно працівники кидали свого роботодавця, все рівно всі були незадоволені одне одним і т.п.
    І все рівно був лівак :)

Я колись теж був такий позитивний щодо працівників :) поки вони не вирішили кинути мене :)
    Здається мені що це наш український менталітет такий, всі думають що розумніші за інших.

Додано через 1 хвилину
    Але це не означає що я маю бути таким самим як інші.

• Подобається Подобається x 4
  11. Гелена

оце точно - ти йому одну половину бізнесу віддай, а він другу сам вкраде :D :D :D

Додано через 35 секунд
    п.с. працівник

• Подобається Подобається x 1
  12. mxa

mxa Well-Known Member

Як на мене то тут лише одна причина: наша влада. Як кажуть риба починає гнити з голови. Щось подібне відбувається і навколо. Як можна говорити про добре, чи погане в бізнесі якщо в державі робиться чорт знає що? Те що відбувається з малим бізнесом, те що працівники незадоволоні, те що роботодавці частенько обманюють працівників а ті в свою чергу обманюють роботодавців - це все наслідок нашої влади, їх методів управління державою. І поки на горі нічого не зміниться, доти буде важко жити в цій країні не кажучи вже про відкриття власної справи.

13. Гелена

не зовсім
    скільки гнилій рибі не пришивай нову голову - не поможе
    а давно гнила вся риба, так що зміни будуть не скоро
    якщо будуть взагалі
    то не тільки влада, то суспільство таке
    і влада частина суспільства

• Подобається Подобається x 1
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

і таке можливо. Але ситуації треба передбачувати, а події випереджувати....

Додано через 3 хвилини

от зараз ніби хочуть змін до Конституції. Якщо міняти Конституцію буде ВР, то вона її зробить під себе, а не під народ. У нас депутат - це не представник народу, а влади. Народ буде ні причім й далі.

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

додам - наслідок. І це не тільки влади стосується :)
    і "неча на зеркало пенять, коли рожа крива" (с) Козьма Прутков

Додано через 3 хвилини
    Миху - будьте чесні до кінця, га?
    Ви ж справжній сучасний галичанин, владу лаєте регулярно та не без завзяття - ви ж не проти піти в депутати, і навести лад - ну хоча б на львівщині? І" Конституцію під народ переписати" - теж?

16. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

На "Бритіш Американ Тобакко Україна» зара є цікаві пропозиції, хто хоче побачити великий бізнес із середини ...
    Для студентів 2-4 місяці практики , з/п 2,5к грн.
    Для випусників стажування до 2 років , з/п від 5к грн.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

мушу вас розчарувати... іти у владу ніколи не приходило навіть у поганих снах. Я ніколи не планував і навіть не думав іти у депутати. Хоча в одному ви праві: я - галичанин.

18. vasyl

vasyl Well-Known Member

В мене не 10 років досвіду, але перевірки планові/позапланові проходив, відкривав, декілька разів перереєстровував юридичні особи, з пожежникими, санстанціями, різними ЛКП мав справу, в державних тендерах брав участь (в деяких вигравав), з держустановами як з клієнтами працював і т.д. З усіма треба торгуватись і домовлятись там де чітко не встановлені правила.

А коли конкуренти платять чиновникам і ви з ними судитесь то це швидше проблема не в чиновниках а в конкурентах. Якщо конкуренти з вами таке роблять то у вас має бути добрячий бізнес! Вітаю! і співчуваю з конкурентами...

19. mavka

mavka Well-Known Member

ось вже не знати точно, чого хочеться мені.
    попрацювавши на себе, зрозуміла, як здорово бути самій собі господинею. це плюс маленький. але що, коли бізнес базований на репутації, професіоналізмові та здоров"ї власника ?
    взяти, наприклад, стоматолога - тут це приватний бізнес й лікар працює одночасно в трьох кабінетах : там заморозив зуб, там дані в комп заносять, там пломба сохне... й так цілий день. а коли захворіє, чи у від"їзді - бізнес призупиняється. і це великий мінус.
    а в людини талант, так би мовити, їй треба його застосовувати. але що це за бізнес такий....

от тепер думаю, що мені треба було йти туди, де в мене нема талантів і знань, й де завжди можна знайти собі заміну. а от куди.? .. і стільки часу вже потрачено...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

знайома ситуація

а де твій аватар? :)