чи хотіли б ви мати власний бізнес?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Гелена, 7 кві 2008.

?

чи хотіли б ви мати власний бізнес?

1. так, я хочу мати власний бізнес

40 голосів
    81,6%
  2. ні, ні в якому випадку

4 голосів
    8,2%
  3. ще про це не думав/не думала

1 голосів
    2,0%
  4. інша відповідь

4 голосів
    8,2%
  1. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: чи хотіли б ви мати власний бізнес?

Ой, так цікаво вас всіх читати, тих хто про бізнес знає тільки теоретично. :) "Та я би", " та то треба ось так"...:) Ага! Всі знають, як треба, а як воно насправді на практиці, то тільки ті можуть сказати, що вже є бізнесменами. Я маю бізнес вже 10-й рік. То сама, як власниця. А до того два роки на своїх братів працювала. Вже ніби зуби на тому бізнесі з"їла, а пішов у нас спад економіки, понавідкривали аналогічних бізнесів і знаючі, і нічого не тямлячі в тому - і пихти, тягни той бізнес, виживай! Дванадцять років втрачено.Що, зараз починати щось нове, в якому ні бум-бум? Чи йти на голу зарплату на когось працювати? Легко про все розсуджувати, та нелегко то на ділі. Взагалі, власний бізнес - то ДУЖЕ важка справа! І не кожен може то тягнути, давати раду і толк!

Додано через 4 хвилини
    Читатель, і що ж ті бідні чиновники будуть робити, як всі їх будуть підкупляти? :) Як всім догоджуватимуть згідно отриманих хабарів? :)

• Подобається Подобається x 7
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

як ви думаєте, хто більше заплатить: той, хто вже є пару років на ринку, чи той, хто тільки хоче почати працювати?

3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Угу...10....а за підпис , і не один і ще не останній заплатити від 5 до 10 тис.доларів, не хочете?
    Не думаю, що вклавши мінімум ви одержите надприбутки.

4. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

а в нас весь час спад економіки...
    от прямо зараз в кількох сферах сильно впали продажі

чому? справді не розумію
    ви їх прожили, пропрацювали, як можна так казати?

дуже важка
    але в кожного своя межа отого "дуже"
    в тому то і заковика...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

От Ви кажете бізнес.

А знаєте, як робиться бізнес?
    От поки ми тут про бізнес говоримо податкова внесла зміни до звіту про ПДВ. Тепер, мало того, що здаєш декларацію про ПДВ, ще треба додати звіт по покупцях і продавцях на твердій копії та в електронному вигляді. А щоб здати в електронному вигляді, треба купити у фірмі "Рога і копита" програму, яка вартує 500 грн. (Віндовз дешевше) Помножте це на кількість підприємств у Львові....і ви все зрозумієте.

Додано через 1 хвилину
    Доречі, колись я працював в НДРТІ, там працювало біля 5000 людей. Квартальний звіт вміщався на 2 сторінки....

• Подобається Подобається x 1
  6. Гелена

множиться 500 на кількість підприємств? :D

хто там в нас при владі нині?
    от вам і спосіб поповнити бюджет або кишеню
    я не бухгалтер, але одна моя бухгалтерка каже, що в бухг і звітності в 2005 році все мінялося на квартал по кілька разів

а за кордоном облік простіший...

цікаво що далі буде. чекаю наступну серію майже з нетерпінням :D

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

та буде-буде то безкінечне кіно....

8. Гелена

не кожен
    а тільки людина психологічно стійка
    "устойчивость - это не гранитная плита, а скорее ванька-встанька" (с) В.Шлехтер

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

я раз розмовляв з директором одного великого підприєства. Він мені каже: от працівник каже мені: іду працювати на "свій хліб". Вони думають, що будуть сидіти в кріслі і до них приходитимуть казатимуть: "візьміть ваш хліб, візьміть ваш хліб......".

Збоку воно все здається легко і просто.

• Подобається Подобається x 3
  10. olya_d

olya_d Well-Known Member

От і в нас була така історія. В знайомих в кафе кілька років від самого відкриття працював бармен. Багато чого навчився вже на роботі, з власниками були хороші стосунки, йому довіряли. Та він почав працювати на себе: носити свою горілку, каву і т.д. Його попередили, а він почав страшити - я піду, я буду сам на себе працювати, скільки можна працювати на когось! Звичайно, його звільнили. І знаєте чим закінчилося його вихваляння працювати на себе? Сидить в іншому кафе на кухні і бульбу чистить. Ось такий бізнесмен.

11. Гелена

ЧТО НАДО ЗНАТЬ О НАЁМНЫХ РАБОТНИКАХ, ЧТОБЫ НЕ ТЕРЯТЬ ДО 1000% ПРИБЫЛИ
    http://www.koshelyok.ru/biznesmenu3.html

п.с. але то не поможе, імхо - в нас кожен думає, що має право на ліво :crazy:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

просто хлопець переплутав у житті дві речі: "красти" і "працювати на себе". Ето двє большіє разніци, як казав один єврей. Він подумав, що обкрадати бар і працювати на себе - то одне й те ж, але в себе не вкрадеш!

• Подобається Подобається x 2
  13. Гелена

:y:
    ну й насмішили :D

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але то не жарт, то життя...

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

цікаво би почитати американське бачення цих українських реалій....

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

беруть і тут і там, не моргнувши оком (так скромненько), а зелену дорогу дадуть тОму, хто більше дав...

17. карапуз

карапуз Well-Known Member

Мій чоловік,для того,щоб розпочати власний бізнес,продав квартиру.Звичайно-це великий ризик,але він ще ніколи про це не жалкував.Правда,за 6 років ціни на квартири так зросли :eek: ,що зараз продавши бізнес, він зможе купити ту саму квартиру.І сміх ,і гріх...:D
    Але,повторюсь,він ще ні разу не пожалкував ,навіть,тоді коли справи йшли не дуже ...:agree:
    Хто не ризикує ,той не....ну ви в курсі :)

• Подобається Подобається x 7
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

не зовсім так.... Він шість років утримував сім"ю і не втратив квартиру! Поважаю таких людей.

• Подобається Подобається x 6
  19. Оля

Оля Старожилка форуму

Я мала на увазі, шо втрачено, щоби змінити професію. Я, як приїхала, хотіла піти вчитися на працівника соціальної сфери. Була тоді на велфері і поділилася такою думкою з чиновником, в якого стояла на робочій програмі. А був то такий пан Джозеф -чех, сам недавнішній емігрант. Видно йому завидно стало, що і "руси" скоро можуть прийти в ту сферу, де він собі пригрів місце і він почав мене всіляко відмовляти. А я не проявила зовсім наполегливості. Пішла вчитися далі по педагогіці. Робота в школі показала мені, що освіта тут така сама жебрацька, як і в Совдепії була. Вчитель багато не незаробляє. То хіба престижна робота, коли сидіти за плечима в чоловіка з доброю зарплатою. І почувши, які запрлати і беніфіти мають ті, хто якось позапихався працювати в різні сфери соціальними працівниками, я дуже пожалкувала! Але - "поздно, Фєдя!" :sad: Час, коли ще держава за все платила, пройшов. А платити тепер за все самій - нема як. І хто сім"ю буде утримувати, як я піду зараз вчитися?
    Тому і кажу, що 12 років втрачено. А в цьому бізнесі, щоби далі тягнути в теперішніх умовах, коли конкуренти душать, коли ти мусиш постійно бути, як бравий солдат Швейк, а сили вже не ті, що були в 35, я і не бачу великих перспектив. Просто мушу - і все! Бо куди піду? Який інший вибір я маю? "Тяжко нести, а нема як кинути!"

Додано через 11 хвилин
    Миху, тут не беруть. :) Тут вони мають такі зарплати, що з нашими незначними взятками певно не рискують пацькатися. Хіба може на високих кругах, де крутяться ДУЖЕ великі гроші які "сдєлки"проходять. Тут я їх нікого і не бачу, і не знаю. Всі папери поштою відсилаю. Раз бізнес зареєструвала - і все. Хіба час від часу з хелс департменту ( як наша санстанція) приходять перевіряти. Але з тими простіше простого, як робиш, як треба. :)

20. Гелена

я в розрібній торгівлі тільки починаю розбирати потрохи і то теоретично :)
    не знаю яка саме в вас торгівля, але в нас заробляють продаючи супутні товари, послуги і аксесуари
    ну наприклад, наскільки я знаю торгівля мобільними телефонами вигідна завдяки продажу шнурків і асексуарів, на самих телефонах прогоріти можна
    приблизно так само і в інших сферах - можна надавати додаткові послуги, які пов’язані з основним товаром і мати з них дохід
    тим більше, що нові послуги до існуючих додати легше, ніж почати з нуля щось робити
    де вже є давно існуючий бізнес і постійні клієнти можна знайти можливості для розвитку в суміжних сферах. імхо

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)