чи хотіли б ви мати власний бізнес?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Гелена, 7 кві 2008.

?

чи хотіли б ви мати власний бізнес?

1. так, я хочу мати власний бізнес

40 голосів
    81,6%
  2. ні, ні в якому випадку

4 голосів
    8,2%
  3. ще про це не думав/не думала

1 голосів
    2,0%
  4. інша відповідь

4 голосів
    8,2%
  1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Відповідь: чи хотіли б ви мати власний бізнес?

з чого ви зробили такий висновок?

якщо ви хочете власну авіалінію - то так, гроші потрібні великі
    якщо ви можете почати з чогось скромнішого, на землі, то не такі вже й великі гроші
    для деяких видів бізнесу грошей треба вкласти дуже мало - таку суму яку кожен може собі дозволити

Додано через 8 хвилин
    якщо будуть працівники, то буде те саме, або ще гірше
    до прикладу: в нас був клієнт (бухг послуги), власник фірми, гуртова торгівля - обороти великі, власний заробіток малий
    працівники мали нормальну зарплату, але до шефа савились як до "жадіни-гавядіни"
    а він працював рік як на каторжних роботах перш, ніж організвував таку фірму, дав людям роботу, взяв на себе відповідальність, мав віддавати вкладені гроші
    реально - працював найбільше, всі думали, що найменше
    то дуже поширене явище: маєш свій бізнес? все з тобою ясно: я от тут працюю на роботі, а ти нічого не робиш, тільки гроші лопатою гребеш і т.д.
    підлеглі ще гірші в тому плані за співробітників, імхо

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

я вам більше скажу. якщо бізнес починається з "нуля", то він має більше перспектив що до стійкості, якщо взяти зразу великі гроші.... а немати досвіду.... то може плачевно закінчитися.

• Подобається Подобається x 4
  3. Гелена

я теж зробила такий висновок

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

м-да... під лежачаго інженера коньяк не тече.... то правда. ну "а що, якщо" присутнє завжди у бізнесі і то добре, що воно є. мистецтво якраз полягає в тому, щоб перевірити всі "а що, якщо", а суніви будуть завжди... з тим тре жити і змиритися.

• Подобається Подобається x 2
  5. Nadijka

Nadijka мрійниця...

вичитала цілих 9 причин чому варто купити бізнес...
    Ви з якимось пунктом погоджуєтесь?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я погоджуюся з тим, що тут не всі пункти вказані.

Якщо бізнес продається, то мусить бути конкретна причина, яку Вам необовязково можуть сказати.
    - безперспективність бізнесу... тобто ніби-то все є, все крутиться, але то не надовго з обєктивних причин.
    - вам можуть показати активи і забути про пасиви (невиконані зобовязання).
    готовий бізнес (хороший) коштує дуже дорого.
    - хоча бізнес і є готовий, ви на 30-40% не будете знати нюансів і специфіки того бізнесу. От ви стаєте на моє місце і через місяць-два всьо вклєкне, тому що ви не знаєте специфіки...
    готовий бізнес - це також ризик...

7. Гелена

я б готовий не купувала
    часом краще самому зробити нормально спочатку, ніж виправляти чужі помилки і т.д.
    купувати можна, якщо вже не перший рік в бізнесі
    якщо тільки починаєш, то треба робити самому
    бізнес розвивається, ти розвиваєшся. поступово
    а з готовим можна і не знати, що робити далі

в основному згідна з Михом

8. mxa

mxa Well-Known Member

Продаж готового бізнесу це теж бізнес. От візьміть компанію DiaWest - вони успішно займаються продажем власного бізнесу, але під своєю торговою маркою. Це дуже гарний спосіб заробляти ще більше грошей, продавати те що ти дуже гарно вмієш робити, а саме свою справу.
    Таку річ варто купляти коли ти вже маєш принаймі декілька різних своїх справ, коли вже навчений гірким досвідом :)

На мою думку є декілька причин що заважають людям відкрити власну справу:
    - лінь
    - рос. "невежество"
    - складні умови в державі
    - малий час існування ринкових умов в нашій державі

9. Гелена

угу... теж бізнес. причому дуже прибутковий
    тим хто продає - це вигідно
    йдеться про тих, хто купує
    чи справді вигідно покупцеві? сумніваюся

10. mxa

mxa Well-Known Member

Залежно хто купує :)
    Купив собі готову справу, маєш і працівників і все налагоджено, і всі все вміють робити. Все що залишається так це не спортити те що вже є. Для того хто має гроші, і має досвід в ведені власної справи думаю це дуже вигідно. Саме тому і перепродаються дуже великі компанії, бо це дуже вигідно!

11. Гелена

перепродуються, але на не підйомі
    а коли в них фінансові труднощі
    приходить новий власник зі своїми грошима, витягує компанію і тоді заробляє далі
    думаю продають часто для того аби не закрити і не втратити все

ну, але я може і помиляюся :)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

У бізнесі є ще таке правило (сам майже дійшов). Якщо ти старанний у малому, то тобі дасться більше, якщо ти як-небудь відносишся до малого, то не вартуєш великого.

Додано через 3 хвилини
    не тільки те... просто всі не можуть бути бізнесменами - це склад характеру, ментальності. я не говорю, що це зле. Краще, можливо бути профі у чомусь, ніж слабеньким підприємцем. Краще заробити гривню, ніж незаробити мільйон гривень.

13. Гелена

золоте правило :clapping:

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ще правило:
    ніщо так не викликає довіру до людини, як передоплата (не я придумав).

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

не втримався :) а ще - вода мокра, і металева палиця системи "лом" - тоне у воді :)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

моє - жартівливе, а ваше яке?

17. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

думаю - щось з галузі чорного гумору. Побачимо :)
    Відгуки "не за баром" :)

18. vasyl

vasyl Well-Known Member

Дуже цікава тема для розмови.
    Мені важко себе стримати, щоб не написати твір на декілька сторінок.

Спочатку про себе. Після універу декілька років найманим працівником. Потім співвласник бізнесу, і останні 2 роки директор і співвласник бізнесу. Ще починав без партнерів бізнес і залітав у мінуси... Останнім часом почав цікавитись деяким напрямком для бізнесу. І тепер працюю найманим директором на фірмі (це я хочу трохи в цій сфері покрутитись).

Поки ти найманий працівник ти працюєш на когось. Скільки б ти не заробляв і на якій би посаді не був - власник заробляє набагато більше. А в тебе купують години твоєї праці.

1. ККД твого часу найманим працівником є нижчим ніж ККД якщо ти будуєш власний бізнес.

Найманий працівник виконує свою роботу, ту яку йому кажуть робити. Власник вникає в суть різних напрямків - фінанси, маркетинг, управління і т.д. Набагато цінніше для власного розвитку бути власником, ніж найманцем. Як ви думаєте чому на роботу не дуже хочуть брати тих хто попрацював на вольних хлібах?

2. Рік роботи найманим працівником і рік розвитку своєї справи - в другому випадку досвід отримується в рази більший.

3. Створюючи бізнес ви створюєте капітал. Якщо ви робите все правильно - ваш капітал зростає. Працюючи найманим працівником ваш капітал зростає на стільки скільки ви зможете відкласти від зарплати.

4. Створюючи бізнес ви більше спілкуєтесь з собі подібними. Ефект від цього просто грандіозний. Школа життя, так би мовити.

Я не шкодую, про те що прогорів у власному бізнесі. Навпаки - цей досвід неоціненний. В майбутньому я бачу себе тільки власником бізнесу (це секрет від моїх теперішніх роботодавців). Десь прочитав, що немає міліонерів, які не були банкротами.

Не буду писати про недоліки власного бізнесу. Ті хто його ніколи не мав можуть придумати їх більше.

Ще хотів тільки прокоментувати про проблеми з документами, державними установами, хабарями, податкам - це все туфта! Якби це дійсно було проблемою то в Україні не було б бізнесу. Але ж є тисячі прикладів прибуткового бізнесу! Читайте закони, знайте свої права і не бійтеся. Проблема бізнесу не в тому. Проблема, щоб його зробити ефективним. Тому що можна мати власний "бізнес" і все життя просидіти не розвиваючись. То це вже, як на мене, звичайна робота.

Написав найперше, що прийшло в голову. І це мабуть не все, що хотів би розповісти, але боюсь що довгі пости не будуть дочитувати.

Если делаешь, то не бойся. Если боишься, то не делай. Чингисхан (Тэмуджин, Темучин), 1162-1227

• Подобається Подобається x 4
  19. Гелена

vasyl, + 1000!!!

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

От з тим не дуже погоджуюсь. Просто Ви по-серйозному не стикалися з чиновниками... І, скажу чесно, вони є великим гальмом у бізнесі.

а де твій аватар? :)