чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ти,чув.що надмірна віра є гріхом?
    Стіна..є стіна...і побудував її не я...
    Зараз я можу казати,
    - А,якби я тоді..зробив так,то..
    - А,якби ми тоді пішли туди.то..
    - А,якби..а..коли б...
    так,я надіюсь..що щось зміниться,бо надія вмирає останньою...але...
    Та й отак...
    О..спеціяльно для тебе вЕршика знайшов....

То хліба, то до хліба,
    то смерті ближньому, то верху нижньому,
    то дощу, то снігу в полі,
    то свободи, то неволі,
    ще коли б… смоли, боли…
    Як прокльони, просьби лились
    І мели-мели-моли —
    лись міріади хробаків.
    Кожен смертен щось хотів:
    дай того, не дай сього,
    щоб йому та щоб його —
    Аж самим боліли вуха,
    Батогом язик свистів.
    Він же — слухав, слухав, слухав…
    Розіп'ятий на хресті.

Останнє редагування: 30 сер 2009
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Фіговий вершик... не люблю, коли світське пробує щось про Бога писати, кострубато виходить.

Ні не чув.
    Бо я не розумію що означає "надмірна віра", надмірне покладання на Бога - гріх, а надмірна віра - то, певно, нова тупікова думка, цеглинка, якими ти будуєш собі неприступні стіни.

3. Romko

От,що найбільше мене уміляє в побожних хм...людей...
    ще раз тут скажу тобі свою думку на ото всьо..
    процитую себе...)))

4. Зануда

Зануда така зануда

Молитись можна будь-де. Зануритись у молитві, схилитись у подяці, зронити сльозу болю звертаючись до Бога можна в любому місці, у будь-який час, то безперечно. Та Церква дає нам відчуття спільноти, єдності, Св. Тайни єднають нас всіх християн між собою і наближують нас до Бога. Ми спільнота однодумців, а не острови - покривджені та поранені кожен своєю бідою. «Коли двоє з вас згодяться на землі просити, що б там не було, мій Отець Небесний дасть їм; бо де двоє або троє зберуться в моє ім ’я, там Я серед них» (Мт.18,19-20).

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

одного не розумію... чому слово "побожний", шо у тебе, шо Лілі Романової, має "ізковєрканоє" поняття, поняття перевернуте з ніг на голову.

Але я не це хотів сказати. Просто, коли людина страждає, це заставляє її шукати, переглядати своє життя, своє розуміння, свою свідомість і намагатися шось міняти, а ти обгородив себе стіною, яка у твоєму розумінні нездоланна і там сидиш. І сидітимеш, поки не поламаєш свої стереотипи і не складеш по-новому, але з відкритим серцем, а не в запереті до навколишнього світу. То була моя думка.

Останнє редагування: 30 сер 2009
    • Подобається Подобається x 2
  6. консультант

консультант Дуже важлива персона

чи впевнені Ви у тому, в що вірите?
    На мою думку дана постановка питання можливо недоречна. Якщо людина в щось вірить, то само собою вона є впевнена в цьому. Віра без впевненості не є вірою, а самим звичайним міркуванням з подальшими сумнівними або невпевненими висновками.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Ромку, уяви собі, що перед Оперним поставили великий хрест.
    Позбирали з усього Львова найостанніших бомжів, пияків, повій, злодіїв...
    І питають тебе: "Ромку, якщо ти віддаш свою єдину дитину, для того, щоб її перед твоїми очима розп"ясти, то тоді ці всі найостанніші люди суспільства будуть жити, а якщо ні, то їх усіх порозпинають"
    На 1000% впевнений, що ти нізащо би не віддав свою дитину за цих людей!
    І я би не віддав свою...
    Його любов до людей є вищою над людське розуміння...!
    А Бог віддав Свого Сина за кожну людину, в тому числі і за тебе!!
    Ти собі уявляєш що Йому коштує твоя душа, яка ціна заплачена Ним, щоб ти жив???
    Хіба Він буде після цього поводитися з тобою якось недбало?
    А ти постійно говориш, що ВІН звів перед тобою стіну, Що ВІН так запланував, що ВІН посадив тебе в пекло..., тим самим говориш що Він тебе не любить і що знущається з тебе.
    А може є хтось інший, хто, тиснучи на тебе стіною, зацікавлений, щоб скеровувати твої думки в цьому напрямку, щоб ти зневірився остаточно в Бозі, в Його любові до тебе... ????

"Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами! Будьте тверезі, пильнуйте! Ваш супротивник диявол ходить, ричучи, як лев, що шукає пожерти кого. " 1Петр.5:8

• Подобається Подобається x 4
  8. Romko

Переглянув.
    Ти маєш щось конкретне порадити?
    не я її звів...
    І це МОЯ ДУМКА.

9. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Старічок, любий неледачий малолітній шкет, який виріс в девяності перечитав більше чим треба тої макулатури і фанатів нею в нормі до років двадцяти. так шо те що з тобою діється уже кагбе не норма,гг. А мірятися пузами з кожним просвітльонним мені тільки перші кілька місяців подобалось, як нет включив, а потім якось надоїдає, ну хіба шо вже дуже кумедні поцієнти, типу Дмитро Клець або такі якісь
    http://www.scorcher.ru/collection/miracle_collection.php

Але в мене зараз приступ інтернет залежності так шо я тобі дам пару ссилок де подробно ...
    Вот тут тіпа вкратце про всьо
    http://www.scorcher.ru/mist/dreams.php

.
    Ну как же... "красная шапочка", "нєзнайка на лунє", "властєлін калєц"(!), "Чиполино"
    меди.. шо?

Яке мені діло до укурка шо вмер від раку печінки? шаман бля, гг
    . А на шшот аргументів, то всьо давно сказано, ссилочки читай... крім статі про Лапіна, вона дійсно гавняна і чуть менше ніж повністю складається з тупих жартів на його адресу.
    Мені лічно найбільше подобається про "волновую генетику"
    http://scorcher.ru:17000/hl?url=webds/scorcher.ru/mist/gariaev/gariaev.php&mime=text/html&charset=windows-1251
    Можу поспорити ти чув про таке дєло, там ше потім автор приперся, в обговоренні, укакатися можна було
    Про живу воду тоже харашо написано, з галереями
    Я адміна просив про Кастанеду написати критику, але він каже шо то не діло - на художні твори писати серйозну критику, бо ж дійно ше подумають люди шо неадекват, все одно шо Перумова критикувати
    Зато є здорова нудна критика Грофа
    http://scorcher.ru:17000/hl?url=webds/scorcher.ru/mist/grof/science.htm&mime=text/html&charset=windows-1251

Останнє редагування: 1 вер 2009
  10. Зануда

Зануда така зануда

Лексика у вас, запас слів, культура слова...Три рази перечитувала. Освіти забракло.

• Подобається Подобається x 3
  11. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

А ви там і не могли нічого крім лексики побачити, не варто було напружуватись

о, все хотів спитати, я канєшно тоже не красна шапочка, але то хіба не гріх собі на аватар діву марію клеїти чи лики святих?

Останнє редагування: 5 вер 2009
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

чому це гріх?

13. Romko

В натурє...не шарить... Вабчє...не в'їзджає в базар дзєвчьонка...)))...па пріколу різних...хм ...укурків-покійничків цитує... Правда,я теж не зразу догнав,про що Ваш допис...але...ПРАНІКСЯ! О....

14. Зануда

Зануда така зануда

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага, ну певно...
    Комуністи придумали рай на землі, а ти, Ромко - пекло. Головне на виході у них і у тебе одне й теж - стіна. Ото і є твоя стіна, вигаданий міф.

16. Romko

Ні,тезку...не міф...далеко не міф... Я завжди кажу,що ота стіна в кожного своя... Може для когось легко було б звалити хрест і жити в своє задоволення...я знаю таких... Я так не зможу...але тішитись з того теж не вмію...то реальність...а не мф...

17. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

ну святі ше куда не йшло, просто якби афішується релігійна приналежність, но аватара аля "дивіться, я діва марія!" це даже я би до такого стьобу не додумався

18. Romko

А,стосовно віри...
    Ти впевнений,в тому,що ти кажеш..ніц не маю проти...
    Блажен,хто вірує...
    Я знаю багатьох,хто вірував..але вмер..в муках...
    Як там...гірчичне зерно? півтора зерна? 1,75 зерна?
    мало віри?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

переглянув - все точно, все сходиться, тільки не чемпіон Берліну по тенісу.

20. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Не лише ти - так не зможе ніхто інший звалити, адже хрест людина несе по житті, а за кого, за що і навіщо - вирішено не нами а Всевишнім.

а де твій аватар? :)