Хм..серйозна тема...до краю.. але..коли читаю,тут..чив інших гілках...постійно нагадується один уривок: Александр БЕЛЯЕВ "АРИЭЛЬ"
той уривок говорить про те, що віра не є емоційним сплеском - то перше. Друге, віра є внаслідок чогось більш глибокого і осмисленного, свідомого, а не внаслідок тої причини, що треба камені вивести, або взлетіти у повітря. Тому, "Я повірю, щоб політати", не проходить...
всі знають..що я люблю вірші... от...процитую..один... Мы верим картам, суевериям и... в Господа, Мы крестимся и материмся уже слажено. Красивые на стены клеим постеры, Не замечая, что вокруг нас всё загажено.
Немає Господа на цій землі: не стерпів Бог — з-перед очей тікає, аби не бачити нелюдських кривд, диявольських тортур і окрутенств.
А про те ми вже багато говорили... І я теж вірю...в те.що..від нас нічого не залежить в тому житті... на все Воля Бога... і..ще я вірю в те.що тут...пекло...один,з кругів його...
Ромко, можеш відкривати нову секту з такими думками. Тебе Бог судив? Ти був на суді? Начитався вЕршиків... і думкі твої від нечистого - скажу прямо. У Біблії сказано, що між пеклом та раєм прірва і ніхто не потрапить з одного місця - в інше. Що ж ти просиш у Бога?
Від чистого,чи нечистого..скажу чесно..не тобі судити... Та й не тобі судити Стуса,і інших,що виливали душу у віршах... В твоїй церкві кажуть,що Бог.звалюючи на людей напасті,хвороби і страждання,таким чином виявляє свою любов... Ти ж ніби туди ходиш,нє? Битіє опредєляєт сознаніє... Про моє битіє..ти в курсі... Воно і оприділяє моє...хм..мислення..
А ти мені й не вір, зрівняй свої думки з Писанням і побачиш різницю. Я й не суджу. Вони добре писали, нема сумніву. Ром, то ти звалив все на Бога, мов я тут нєпричом. І що до Бога і хворіб... не звалив, а допустив, можливо, щоб змінити людину, а не щоб людина сказала: Що зробив - то маєш, то не моє. оприділяє, але таке відчуття, ніби у кривому дзеркалі - все навпаки.
А я десь сказав,що збираюсь кидати свій хрест? Ні. Я признаю Його волю. Хоч і впевнений.що,як би я не просив.. хм...не сприйми за манію величчя "Хай мине мене чаша сія"...вона мене не мине... і все станеться,як має бути... Що ж навпаки? Так...нинішній стан викликає в мене якраз такі асоціації...і то ще слабо сказано.. для мене зараз доречно оце...з Писання...
І знов ж таки... Хіба я десь казав,що не вірю? Вірю в Бога,вірю в Його всемогутність...але не вірю в те,що в церкві Його більше,ніж в іншому місці... Та й все...
Ага, в лісі більше. Ромко, те, що ти пишеш, то не є віра, а самообман. Бо те, що Бог є всемогутній і те, що він є всюди вірить і знає навіть Сатана. Ти заспокоюєш себе не на тому. Віра - то, щось більше. Віра - це ще й довіра ближньому, надія і любов, а не розпач і безвихідь. Яка у тебе віра, коли ти перед собою тримаєш стіну?
На скільки одиниць твоя віра більша від моєї і яким приладом ти це вимірюєш? І в яких одиницях це взагалі вимірюється? І кому дано право вирішувати,в кого більше віри,а в кого менше? Я ж в твоїй не сумніваюсь.