чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

а до долі це яке має відношення?
    Те що Бог може передбачити усе не означає що він прирікає людей до чогось

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Навіть Ісус просив...
    - Нехай омине мене ця чаша...
    Знаючи.що так має статися...
    Особисто в мене всемогутність Бога не викликає жодних сумнівів...

3. Сергій аспірант

маючи на увазі що він не хотів померти як злочинець
    Соломон в книзі Еклезіаста говорить що час і випадок панують над усіма

4. Окультист

Окультист Well-Known Member

Ого, а на підставі чого Ви так стверджуєте, чому Ви вважаєте, що Ісус мав на увазі саме смерть в образі злочинця, а не свою смерть взагалі? Чому в Гетсиманському саду на його чолі виступив кривавий піт, невже лише через те, що він мав бути розп'ятий як злочинець? Ісус був сином Божим, але він набув людської природи, щоб виявити любов Бога до людей, а людині дуже важко нести тягар своїх власних гріхів, а що казати про гріхи світу... Тай слова спрямовані до Бога, в яких Ісус питає нащо той його покинув перед смертю - це докази того, що Ісус знав важливість своєї місії, але він мав людське слабке тіло і тому сповна відчув усі страждання і, як кожна людина, хотів їх по можливості уникнути.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Вона (смерть Ісуса) сама собою би не сталася, лиш тому, що Бог Отець так запланував - Ісус Христос сам захотів померти:
    "...Я власне життя віддаю, щоб ізнову прийняти його. Ніхто в Мене його не бере, але Я Сам від Себе кладу його. Маю владу віддати його, і маю владу прийняти його знову..." Iван.10:18

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

чи впевнені Ви у тому, в що вірите?
    Якщо давати відповідь по темі, то 100? впевнений, знаю, усвідомлюю і постійно переконуюсь в Йога допомозі круглосуточно. В Його існуванні ще більше впевнений ніж в своєму...:)

7. Окультист

Окультист Well-Known Member

Дійсно, справа в самопожертві. Мене починає тіпати, коли хтось говорить - "то жиди розп'яли Ісуса, потім на них кара була в особі Гітлера, вони вбили сина Божого". Не вони, він сам захотів цього, невже люди такі наївні, що думають, що той, кому в пустелі служили ангели, після того, як його спокушали (згідно Біблії), той хто мав владу вескрешати не міг уникнути своєї смерті? При бажанні, він міг стерти з лиця планети Голгофу разом з половиною країни. Це приклад спамопожертви задля всіх, дати вбити себе при такій силі... Не зрозуміти нам цього.

8. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

завжди думала, що цю межу проведено і без мене. більше того, Ваша пропозиція провести цю межу - все одно що сказати: проведіть межу між тим, що хочете і тим, що можете - провести межу можна, але чи перестане від того людина хотіти?..

а я маю ан увазі те, що в Корані теж містяться приписи щодо життя, рівно як і в збірниках праць Конфуція і т.д. Біблію в її тому вигляді,в якому ми маємо наразі формували ніхто інший як люди, ан різних соборах і т.д. причому формували її які люди? ті, що були при кермуванні державою.
    так, я, Сергію, погоджуюсь з Вами, що якщо вже вірити в Бога в християнській призмі - то треба шукати чи є підтвердження того, в що віриш,у Біблії.

а ні до якої, мабуть. не можу обмежити себе конфесією - бо в жодній з них не бачу справді того, що заповідав Христос - без перекручень та доповнень.

хрестили мене у православній церкві (але я вважаю, що хрещення має відбуватись в свідомому віці, бо людина зрікається гріхів - і то, звісно, має бути свідомим процесом , а не просто обрядом). ходжу я останні півтора року до церков УГКЦ. але абсолютно спокійно можу прийти на служіння і до протестантів або молитись з ними взагалі десь вдома - без церкви як такої. тому, Христос - один, Бог - один. а конфесії понавигадували люди (в кращому випадку).

(Притчі 16:33)

Єремія 1:4-5

Псалми 138:16

просто хочу зрозуміти для себе. якщо хтось щось знає, то є об"єкт знання. якщо Господь знає все життя кожного, то об"єктом є життя. якщо це життя, яке знає Бог існує, то воно вже існує визначеним - і те, що ми вважаємо за свій вибір чи волю - також частина того, що вже і так існує - що б ми не робили.

і вірите засадам християнства?

9. Сергій аспірант

Ви навели біблійні вірші які підвержубть що бог може передбачати дії людей, їхній характер тощо а ле це аж ніяк не свідчить що усі події визначені на перед

10. Romko

Наперед,Сергію...таки доля кожного з нас,до найменших дрібниць спланована НИМ...і не ухилитись,ні на йоту...від долі...і від ЙОГО волі... Рано.чи пізно це усвідомлюють всі...

11. Сергій аспірант

можливо за Ваших обставин Вам простіше думати так, але ви помиляєтесь

12. Romko

Не простіше...ще кілька років тому я вірив,що можу змінити хоч щось...але,як не крути....мур... Неси свій хрест - все решта позосталість---

13. Levko

Levko Well-Known Member

Ромку, потрібно вірити що Бог може змінити, а не Ви...
    Ми нічого не можемо змінити- ми можемо тільки просити, кликати і вірити, що Він змінить!
    І Він точно змінить...! В моєму житті змінив дуже багато, коли уже здавалося, що уже все, кінець...

• Подобається Подобається x 1
  14. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я вірю в Бога, а засад намагаюсь дотримуватись.

15. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Проведіть, як мінімум це дасть можливість не залізти по вуха в якусь "правду"

відносно чи перестане людина хотіти - питання не зрозумів

16. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

провести можна. але вірити все одно людина не перестане.

17. Romko

Звичайно...
    я це завжди повторюю...
    і впевнений в цьому...

18. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Підміна понять

Віра - це звязок з Богом. Стосується тільки однієї людини і Бога.
    Інше використання слова віра - це спроба заволодіти Вашою волею.
    Ви часто чуєте: Повірте моїм словам/моїй писанині/нашому бізнесу - для них існує слово контроль.

Коли це стане очевидним, суспільство втратить владу над Вами. Якщо захочеться далі розкидати себе по людям, тоді нема змісту формувати власну особистість.

19. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Та глаголиш постійно всякі штампи з езотеричної макулатури, я ше з теревенів замітив, не оригінал ти вобшем, зараз цих дітей індіго розвелося, на хакерах сновідєній то вопше весело зайти поржать, шо не другий - то месія

на тему різниці між релігіями можу хіба порадити усєрдно прочитати воце вот обговорення
    http://www.scorcher.ru/forum/index....ay&threadid=322&start=0&garbage_id=0&garbage=
    там є всьо шо я хотів би відповісти на фразу "всі релігії таємно створенні великим космічним моском і складаються із взаємовиключаючих параграфів чисто для маскіровки" і даже чучуть більше

20. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

блин ну и темы, то похороны, то вериш или нет,
    ужос ....

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)