чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Lents

Lents Well-Known Member

Це тяжкий випадок, на кілька років, мабуть. Тому діти і ростуть в сім"ях, де має бути не одна бесіда.
    Це нехристиянське поняття. Ви можете так вірити, але не говорити, що це також є християнство.

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Дитині можна пояснити, що Бог-Творець усього видимого і невидимого. Він має власну волю, мудрість, усе, що Він робить- робить для добра. Любить добрих людей і у всьому їм допомагає. Злих людей Він також не кривдить.

illia, розвивайте вашу думку далі.

3. illia

illia Well-Known Member

я Вам не про випадок говорю, а про те, що Ви не можете цього пояснити..

Чого це? А як же Людина створена по подобі Божій, Бог в середині вас. Не відокремлюйте Бога від себе - от я тут, а Бог десь там..
    Християнство - це релігія, одна з релігій. Підніміться вище, не обмежуйте себе рамками Християнства.

• Подобається Подобається x 1
  4. Lents

Lents Well-Known Member

Адам і Єва теж хотіли бути богами.
    Бог не живе в грішниках, бо Він Святий і гріх несумісний з Ним.

5. illia

illia Well-Known Member

це, на мою думку, можна вважати частковим поясненням, яке показує одну з рис Бога, тобто творця, але він не тільки творець, а і є Тим "видимим і невидимим"..
    це не просто власна воля і мудрість - це єдина воля і мудрість і немає іншої.

зі своєї точки зору, сформулював би це як "все, що робиться - робиться для добра".

неамє злих і добрих, і немає уподобань на користь одних. нмд.
    зрозумійте я не претендую на істину, але я маю "усвідомлення" речей, яке сформувалось в мені і яке дає відповіді на питання, а не ставить мене в тупик. Ви (до всіх) колись припускали, що Бога немає взагалі? Чи ваша свідомість забороняла Вам навіть робити таке припущення?

6. illia

illia Well-Known Member

значить він не живе ні в кому, згідно вище написаного.
    ще раз - "Хто/ що таке Бог?". розуміння будь-ласка.

!!! не сприймайте як контраргументи, те що я пишу, не вмикайте захисний механізм, відштовхніть стереотипи хоч на мить.

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

1.Ви праві-це дійсно часткове пояснення.
    Є ще інші риси, які відрізняють Його від видимого і невидимого світу.
    Цей світ має походження від Бога як від Творця, але не є Богом.

2.Мудрість і воля Бога є одна, але є свобідна воля у людини, яка може не співпадати з волею Бога і Бог не перечить людині.

3. Згідна, що Бог все робить для добра людини, лише людина не завжди може це зрозуміти.

4.Я не припускала, що Бога немає взагалі і тому не знаю як це.

8. illia

illia Well-Known Member

чи здатні Ви на таке припущення?

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Не бачу для цього підстав.

10. illia

illia Well-Known Member

просте питання. "чи здатні Ви на таке припущення? "так чи ні.
    є підстави чи ні, розберемося потім.
    діти, воістину, натуральні.
    їм, яке твердження не вислови, одразу питання: "а чому?" постійне бажання докопатися до суті.. (якщо знайду кину лінк на тему де постили дитячі листи). чому у Вас такого нема?
    діти не бояться задавати питання, бо не бояться почути відповідь, що Вас стримує?

11. Lents

Lents Well-Known Member

Живе в тих, хто зодягнений в праведність Христа.

Той Бог, про якого написано в СП.

Але ж те, що пишете ви, це протилежність тому, що написано в СП.
    Бог не є творінням.
    Люди мають свою волю, а Бог має Свою, незалежну від людської.
    Ісус ділив людей на козлів і овець, а у вашій теорії нема злих і добрих.
    Мабуть це тупік.
    Так, я колись була невіруючою. Цей стан був ще нічого, коли обставини кругом мене складалися добре, але в випробуваннях не було ніякої основи на що спертися і було важко. А це питання до чого?

Останнє редагування: 19 тра 2009
  12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Знаєте, якби я була дитиною, можливо я б відповіла так чи ні, але я не дитина, тому як відповіла так відповіла.

13. illia

illia Well-Known Member

особисто для мене тема вичерпалась. вибачайте, якщо що. як міг свою позицію пояснив. зможете/захочете візьмете щось для себе, ні, значить ні... можливо якось іншим разом. дякую вам Lents і Оленa за спілкування, наштовхнули на розвиток деяких ідей. :bye2:

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Шкода, я була налаштована на цікаве спілкування.

15. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

чому Бог дає можливості, якими забороняє користуватись?

16. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Що ви маєте на увазі?

17. Окультист

Окультист Well-Known Member

Переконання істинності того, у що віриш формується роками ( на це вплива сім'я, оточення, принципи, які були закладені ще в дитинстві та багато інших аспектів) і зазнає багатьох трансформацій згодом. Якщо б ти народилася в Ірані, то була б мусульманкою, в Тибеті - буддисткою. Всі релігії - це один із способів пізнання чогось, що вище нас і наших буденних клопотів (звичайно, якщо сюди не примішується фанатизм).

18. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

ти мішок зі стереотипами

19. Окультист

Окультист Well-Known Member

У чому стереотипність?

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хамство - найпоширеніший стереотип...і прекрасно вас характеризує...

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)