чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Levko

Levko Well-Known Member

До чого тут протестанти?
    Є Церква Христова і є конфесія Церкви Христової...
    Може варто розділяти ці два поняття?

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Та не варто нічого розділяти. Те, у що люди перетворили Церкву не піддається ані виправданню, а ні поясненню, кажу про усі так звані конфесії без винятку. Ісус як другий Адам мав дати початок новому роду людей - християнам, які мали б навколо Нього об’єднатися, натомісць того об’єднання на горизонті не наблюдається. Усі ці конфесії - це насмішка над Христом. Щастя, що Бог нам довготерпить....

• Подобається Подобається x 4
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Не розумію про що Ви?:dntknw:

"Новий рід людей, котрі називаються християнами і які є об"єднані навколо Христа" був є і буде, незалежно від того до якої християнської конфесії ці люди належать...

4. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

А для чого конфесії, якщо всі - християни? Беру за приклад свій рідний Тернопіль: для чого один протестантський пастор створює церкву "Відродження", інший - церкву "Любов і зцілення", ще інший - "Церкву Ісуса Христа" і т.д. Для чого створювати стільки "церков", якщо всі нібито вірять одинаково і всі вірять у Христа?

• Подобається Подобається x 1
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Апостолами чи апостолом? - це раз.

---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

То Ви яку відвідуєте з перелічених? - це Два.

Був на Тернопільщині цього року на Великодня.
    Кажуть минулого року ходили за годинниковою стрілкою а цього проти?
    Дурне питання - але це щось вирішує? - Це три...

6. Levko

Levko Well-Known Member

Та слава Богу, що створюються нові громади!!!!!!

Не розумію, чому Ви так вороже налаштовані? Навпаки радіти і тішитися потрібно, що більше людей будуть мати можливість почути Слово Боже, більше людей зможуть прийти до Бога, більше доль зміниться, більше людей, вкінці кінців, зможуть бути в раю, а не в пеклі!!

Чомусь не виникає у Вас питань, що в одному селі будується другий храм, чи третій храм...
    Я, наприклад, тішуся, коли бачу, як десь будується новий храм, а не нарікаю, для чого скільки церков набудували...
    Тішуся, що у Львові є храм св.Юра, храм Анни, Михайлівська церква, церква Андрія..., де всюди проповідується Ісус Христос, як і в багатьох протестанських церквах Тернополя!!!
    А Вас чомусь дратує, що у Вашому місті є багато протестанських церков?
    Не розумію такого:dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  7. Leri

Leri Well-Known Member

а навіщо тоді УГКЦ, РПЦ, УПЦ, УАПЦ, УПЦ КП, УПЦ МП (вибачаюсь якщо когось забула... )

Церква - це сім'я...
    є багато братів у кожного своя сім'я, у кожної сім'ї інші звичаї, у кожній борщ інакше варять і інакше постіль крохмалять (або не крохмалять) але Батько у всіх один!

ось так і християни... Церква - це сім'я, а Бог це наш Батько...

колись я з друзями із інших конфесій думала над цим питанням...
    Ну чому ми кожен маємо іншу церкву... де ж сама правильна?

насправді чому ми всі відрізняємось - хтось щось не дочитав у Писанні а хтось зосередився на якійсь одній доктрині особливо...
    хтось має ще деякі джерела інформації, які інші не вважають авторитетними і навпаки...

але Отець у нас один!!!! і коли ми разом у любові це чудово!

8. Aquinas

А яке відношення до Церкви як до сім'ї має апостол Петро? Він взагалі якусь роль відіграє? Чи в цій сім'ї роль відіграють кілька друзів, які самі за себе все вирішують, що, як і в кого їм вірити? В Церкві нема ніякого керівництва? Це сім'я, в якій кілька друзів самі все знають і все вміють? Зібралися на дозвіллі, почитали Святе Письмо, кожен сказав свою думку, а потім чия думка виглядала мудрішою - той і став пастором? Ну а як же йому не стати пастором? Він же ж народжений згори! Так-так! Він же ж Святим Духом сповнений! Сам Бог особисто йому на горі в Галілеї сказав йти і навчати.
    Жах...
    І найголовніше, що все це не забувають прикрашати сакраментальними фразами на кшталт "Отець у нас один!!!! і коли ми разом у любові це чудово!". Та до чого тут це, якщо Христос говорив також і про інше? Якщо Він доручив владу Петрові, а ви сьогодні це заперечуєте! То про що може бути мова? ХТО ВИ ТАКІ? Хто дав вам право проповідувати і навчати?

Взагалі не зрозумів ваших запитань.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хіба про щось таке йдеться в біблії? Може ще й сани розписані?

---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ----------

Схожи ви вже отримали боже благословення. (сарказм)

10. Aquinas

Та ні, що ви, ми все це попридумували. Нема і бути не може ніякого керівництва. В Церкві хто що хоче - те й робить. Нащо тут керівництво? Головне - народження згори! Всі про це говорять, всі в цьому впевнені, то чого ще більше треба?
    Я не буду сто разів повторяти сказане:
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=666564&postcount=506

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

читав...
    Що заповідав Христос? (Є ще щось таке ,чого я не міг прочитати в Біблії?)

---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:39 ----------

Може тільки одного апостола треба було мати? Решта навіщо? - для статистики???

12. Aquinas

Я своє сказав. Повторювати більше нема змісту. Якщо ви вирішили жартувати з Христом, то будь ласка.

І, до речі, не забувайте на кожному кроці і далі розказувати, що Отець у всіх один і що ви всіх дуже любите, бо це найголовніший аргумент, який робить взагалі непотрібними всі інші слова і настанови Христа.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Такого в протестантизмі нема! Ніхто так як Ви описали не стає пастором. Там також є рукоположення і підпорядкування духовній владі... Хоча ганебні винятки самопроголошення і бувають, а хіба нема такого в католиків (Підгорецькі отці, наприклад)?
    Але то менше з тим...

Мене більше дивує звідки і чому таке вороже ставлення до інших християнських конфесій??

Я на одній гілці наводив ролик, де показано як протестанський пастор виганяє з людини демона.http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=665146&postcount=27
    Там на ЮТубі є ще багато чуд які творить цей пастор, там і зцілення різні і навіть воскресіння мертвої людини... Тобто людина робить конкретні чуда.І зауважте, робить він це все в Ім"я Ісуса Христа.

Я коли дивився це все, то згадалися слова з Писання, де апостоли з обуювалися перед своїм Вчителем на одного чоловіка, котрий Ісусовим Іменням виганяв демонів. А обурювалися лише тому що той чоловік не був одним з апостолів:

"Обізвався до нього Іван: Учителю, ми бачили одного чоловіка, який з нами не ходить, що виганяє Ім'ям Твоїм демонів; і ми заборонили йому, бо він із нами не ходить." Мар.9:38

на що Христос відповів:

"Не забороняйте йому, бо немає такого, що Ім'ям Моїм чудо зробив би, і зміг би небаром лихословити Мене. Хто бо не супроти нас, той за нас!" Мар.9:38

Висловлюючись категорично проти інших християнських конфесій, Ви тим самим заперечуєте і прадивість тих чуд, котрі творяться там в Ім"я Ісуса Христа.
    Тим самим поводите себе як ті учні, котрим дорікав Господь і казав, що хто не проти нас, той за нас!

• Подобається Подобається x 3
  14. Aquinas

Навіть в Церкві ніхто не є впевненим у тому чи іншому чуді. Деколи минає добра сотня років перші ніж за чудами того чи іншого священика (або й взагалі мирянина) визнано силу Бога. І ви це прекрасно знаєте! Ви прекрасно знаєте, що процес канонізації в Церкві може тривати століттями. І це не тому, що Церква боїться визнавати чудеса. А це тому, що "встануть лжехристи та ложні пророки, які чинитимуть великі знаки й чуда, щоб, коли можна, звести навіть і вибраних" (Мт.24:24). І Церква дотримується цієї перестороги Христа. БО ВОНА - ЦЯ ПЕРЕСТОРОГА - ДУЖЕ І ДУЖЕ СЕРЙОЗНА!

Я не можу заперечувати чи визнавати чудеса за якоюсь людиною (чи він протестант, чи він православний, чи він католик). Таке може зробити тільки Церква, слідуючи настанові Христа: "Хто слухає вас, мене слухає" (Лк.10:16).
    Коли я виступаю проти протестантизму, то йдеться не про чудеса, які хтось із протестантів чинить. Йдеться про їхню НЕПОВАГУ до істини і про ті рани, які вони завдають Христовому Тілу.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Даруйте, але для мене ці Ваші слова наразі загадка. Ніяк не розумію...:dntknw: Сорі...
    В чому неповага до Істини, якщо і для одних і для других Істиною є Христос??:scratch_one-s_head: ...про рани взагалі мовчу- темний ліс...:scratch_one-s_head::dntknw:

• Подобається Подобається x 3
  16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Таке вражіння, що ви напам'ять усі вірші знаєте і користуєтеся ними кожної секунди. Якби були якісь важливіші слова, хіба Ісус би їх не сказав?
    Хто як до нього ставиться.
    Схоже в Христа була теж своя точка зору:

Я не "умнічаю", а думаю.

З книжечками і я міг би ходити, але 1800 років назад люди жили і без Біблії обходилися. Чи вони всі повинні потрапити в пекло?
    Фарисеєм бути не заборониш.

---------- Додано в 21:52 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ----------

То що? Можна було слухати тільки Пертра, Чи всі апостоли пішли в Рим?
    Відповіді є? Чи тільки питання?
    До речі тут я неук. А інші все знають. То я і задаю питання. Не будьте свідком Єгови!

17. Levko

Levko Well-Known Member

Я, спілкуючись багато з протестантами і католиками, давно уже помітив цікаву особливість.

Дя католиків Тіло Христове, тобто Церква це тільки духовні служителі- священники єпископи, монахи..., а прості миряни, чи люди котрі просто відвідують церкву і служби, це ніби уже і не церква. Католик не почуває себе, або не зовсім впевнено почуває себе частинкою Тіла Христового.(Наперед вибачаюся, можливо, це і не так і то тільки моє враження...).

Для протестантів Тіло Христове, тобто Церква це більш ширше. Сюди входять і духовні служителі- пастори, пресвітери, місіонери... але разом з тим кожен протестант себе почуває частинкою Тіла Христового, Церкви. Для протестанта нема такої чіткої межі між поняттями церква і своєю особистістю, тому що він сам себе почуває частинкою великого Тіла Христового...

18. Leri

Leri Well-Known Member

пересторога серйозна... але чи її так вже й слухають?
    якби так насправді було то десь із 2/3 так заваних "святих" ніхто б і не згадував...
    деякі "рівноапостольні" в Бога вірили тільки з точки зору політичної вигоди на данний момент...

це сумно... але це є дійсно так (і з історичного погляду і з чисто людського)

хоча, чудеса і знамена дійсно мало що вирішують

ви бачили битву екстрасенсів? о там які чудеса показували
    багато звичайно там було змонтовано та підстроєно просте різні бабки і дідки користуючись духовними силами можуть будь-які фокуси-покуси показати... і навіть дещо вилікувати, когось знайти...
    причому більшість із них стільки раз за сеанс "Отче наш" читають що не кожен таку покуту за гріхи після сповіді отримує

як сказав наш Господь - "Ото ж бо, по їхніх плодах ви пізнаєте їх" (Матв.7:20)

• Подобається Подобається x 2
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

о_О......................

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

а як 4/5?..........

а де твій аватар? :)