чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

А можна утвердитися у Христі, створивши нову церкву, нову течію і поклоняючись Христу?

Можна утвердитися у Христі, не беручи особливо до уваги Його слова?

• Подобається Подобається x 1
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. Можна.
    2. Не можна.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хіба для вас...............

4. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

А ще Христос сказав, що Він будує свою Церкву, главою якої призначає Петра (Мт.16:18; Лк.22:32; Ів.21:15-17). Сказав, що ТІЛЬКИ ЦЯ ЦЕРКВА має право хрестити і навчати Його науки (Мт.28:19-20), а не кожен самопроголошений пастор, який вирішив, що якщо він вміє читати - то значить можна і навчати Біблії. А потім сказав, що буде з цією Церквою до кінця світу (Мт.28:20). Але Петро та інші апостоли були смертними, то як Христос міг з ними перебувати до кінця світу? Саме тому апостоли передавали свою владу іншим людям через рукопокладання (1Тим.5:22; 2Тим.1:6). Також Бог подбав, аби видимий глава Церкви - апостол Петро - перебував у Римі (Вавилоні - 1Пт.5:13), де й загинув за часів Нерона. Саме з Риму походить Учительський Уряд Церкви. І багато чого іншого сказав Христос, але ж ви на це увагу не звертаєте. Для чого звертати? Головне направо і наліво розкидатися словами Христа "де двоє або троє" і більше нічого не треба, правда?

5. comanche

comanche знайшовся

1. глава церкви не Петро, а Христос....
    2. Коли Христос казав про те, шо він буде з ними, чи з нами до кінця віку, він мав на увазі шо буде з християнами, а не з Петром...
    3. навчати він казав тим, хто увірували у Нього(в Ісуса), учням і т.д., там не сказано про Петрову церкву..в Мт 20:28

• Подобається Подобається x 2
  6. Aquinas

1) Звичайно! Вам же ж краще знати, що мав на увазі Христос, коли говорив це:
    - «Тож і я тобі заявляю, що ти — Петро (скеля), і що я на цій скелі збудую мою Церкву й що пекельні ворота її не подолають» (Мт.16:18 )

- «О Симоне, Симоне! Ось Сатана наставав, щоб просіяти вас, як пшеницю, та я молився за тебе, щоб віра твоя не послабла, а ти колись, навернувшись, утверджуй своїх братів» (Лк.22:32)

- «Симоне Йонин! Чи любиш ти мене БІЛЬШ, НІЖ ОЦІ?» — «Так, Господи, — відрікає той йому, — ти знаєш, що люблю тебе». Тож мовить йому: «Паси мої ягнята!» І знову, вдруге каже до нього: «Симоне Йонин! Чи любиш мене?». «Так, Господи, — відвічає йому, — ти знаєш, що люблю тебе». І мовить йому: «Паси мої вівці!» І втретє йому каже: «Симоне Йонин! Чи любиш ти мене?» І засмутився Петро, що аж утретє його питає: «Чи любиш мене», — то й каже йому: «Господи, ти все знаєш, ти знаєш, що тебе люблю!» І каже йому Ісус: «Паси мої вівці!» (Ів.21:15-17)

Вам, звичайно, абсолютно нічого не говорять ці слова. Це ж все пусті видумки Христа. І що це Він собі придумав? А чим Христос думав, коли дозволяв Петрові йти по воді (Мт.14:29), коли ступав до його човна, щоб проповідувати натовпу (Лк.5:9), коли за Петра й за Себе платив данину (Мт.17:24), коли йому першим умив ноги (Ів.13:6), йому першому перед усіма апостолами з'явився після Свого воскресіння (Лк.24:35) тощо. І чим тоді думав Христос?
    А чим думали апостоли, пишучи Євангелія, і кожного разу згадуючи наче формулу: "Петро й ті, що були з ним" (Мр.1:36; Лк.8:45)? Вони також писали ці речі бездумно. Так само бездумно, коли перераховували 12 апостолів, із яких першим завжди називали Петра, хоча й Петро не був першим покликаним (Мт.10:2-4; Мр.3:16; Лк.6:14). Все це було зовсім випадково. Ну кому ж як не вам краще знати ці речі, правда?

2) А яке у вас геніальне розуміння контексту! Ви ж дуже чесна людина і дуже чесно читаєте Святе Письмо? Але чомусь ви не дочитуєте, шановний:
    "А одинадцять учнів пішли в Галилею на гору, куди їм Ісус призначив. Побачивши його, вони вклонилися йому; а деякі сумнівалися. Ісус же приступив і промовив до них: “Дана мені всяка влада на небі й на землі. Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім'я Отця і Сина і Святого Духа; навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав. Отож я з вами по всі дні аж до кінця віку” (Мт.28:16-20).
    Одинадцять учнів - це образне число? Воно ж означає всіх християн, яким Христос доручив своє післанництво, чи не так? В Євангелії так прямо й написано, що на горі в Галілеї в той час перебували ВСІ. Не варто звертати увагу на слова "одинадцять учнів". Для чого? Краще самого себе обманювати і всім вішати цю лапшу на вуха!

3) Ну знову те саме. Той самий контекст і ті самі "одинадцять учнів". Але у вашій голові вони чомусь вперто асоціюються зі ВСІМА християнами. Вочевидь, впродовж 2000 років Святий Дух говорив Своїй Церкві одне, а тепер народилися ви і Він вирішив вам сказати інше?

• Подобається Подобається x 4
  7. Levko

Levko Well-Known Member

А що існує якась інша церква?о_О

8. Aquinas

Зберуться троє протестантів до купи і маєш нову церкву. Це ж так просто!

9. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Згода на усі 100

10. Aquinas

1) Ого, не сподівався від вас такого!
    "Коли комусь здається, що він стоїть, нехай уважає, щоб не впав" (1Кор.10:12)

"Не те, щоб я осягнув УЖЕ мету чи був уже досконалим" (Фил.3:12)

2) Ісус говорить про фізичну смерть Юди, а не про пекло. Давайте не робити остаточних присудів замість Бога!

• Подобається Подобається x 4
  11. Svjato

Svjato Well-Known Member

І що, всі пішли в РИМ?
    За Петром?

---------- Додано в 11:14 ---------- Попередній допис був написаний в 11:12 ----------

Що церква може зійти зі шляху і влаштувати хрестовй похід.
    Тому може і повторював 3 рази:

---------- Додано в 11:21 ---------- Попередній допис був написаний в 11:14 ----------

А як взнати, що вони протестанти?

12. Levko

Levko Well-Known Member

Чого не сподівалися від мене?
    Я ж написав, що поки я вірю в Ісуса Христа - я маю спасіння.
    Хіба це не біблійно?
    Хіба Ви так не вважаєте?
    І вважаю постійно на те, щоб не впасти , тобто пильную, щоб постійно перебувати в Христі...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так всі і не спасуться. Люди є різні напевно.

"АДОВІ ВОРОТА ЇЇ НЕ ВІЗЬМУТЬ".......

---------- Додано в 13:02 ---------- Попередній допис був написаний в 12:59 ----------

ТА НЕ ВАЖЛИВО ПРОТЕСТАНТИ вони, чи ні.

просто я не вірю у те, що зібравшись троє можна створити свою, наліпшу церкву.
    У Біблії не йдеться про створення церкви, шляхом зібрання трьох в Імя Ісуса.

• Подобається Подобається x 3
  14. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. Погоджуюся з вами. Це одному Богу знати хто праведний, а хто ні; хто спасеться а хто буде знищений. Йому одному це відомо. Більш нікому.
    2. Як мені видається Юда тоді ще фізично був живий...
    Самогубство навіть у церкві - непростимий гріх.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

самому собі суперечите.

16. Locke

Locke невиправний реаліст

чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Раз хтось в щось вірить - значить мабуть впевнений. Бо саме слово "віра" трактується, як прийняття чогось бездоказово. І скільки людей - стільки думок з цього приводу. Практично кожен у щось чи когось вірить по своєму, також по своєму інтерпритує чи чи інше вчення чи догми. А інакше і бути не може. Адже жодних доказів поки що ніхто не має. Одна віра вчить про карму і реінкарнацію, інша про воскресіння і суд. Хтось вчить про існування загробного життя, інші це категорично заперечують.
    Але, на мою думку, в подібних питаннях не можна нічого ні абсолютно стверджувати, ні заперечувати. Жоден з людей, як ті що жили колись, так і ті що живуть тепер, не побували на "тому світі" чи на іншому світі і не повернулися назад з доказами того чи іншого. А суперечки на тему віри - правильна та чи інша віра чи неправильна, просто видаються смішними і бездоказовими. Якщо сліпий веде сліпого, то обидва попадають у яму.
    Такого роду питання є непідвладні людям у нашому тривимірному просторі, не піддаються людській логіці і відомим сьогодні фізичним законам. Спробуйте пояснити сліпому від народження чим відрізняється червоний колір від зеленого, якщо людина не знає взагалі що таке колір. Христос в деяких випадках наголошував, що певних речей не збагнути людському розуму. Жодна людина в силу своєї природи не може до кінця зрозуміти всіх вчень Христа, Будди чи Крішни. Більшість речей ми можемо лише інтерпритувати виходячи зі свого розумового і духовного розвитку.
    Думаю, що основи практично будь якого релігійного вчення, так би мовити квітесенсію, можна викласти на одному аркуші паперу. Найперше, коли збираєшсь будь-що вчинити - подумай чи хотів би ти, щоби з тобою так вчинили?
    Чи хотів би, щоби тебе, твоїх дітей чи батьків зневажали, убили, обікрали, згвалтували? Чи хотів би, щоби твоя матір, будучи вагітною тобою, зробила аборт? Чи хотів би, щоби тебе обманювали, не виплачували зарплати і т.п.? Мабуть, що ні. Тому не чини так з іншими.
    І якщо всі чинитимуть лише добро, то буде і тобі, і іншим щастя на Землі. І будеш праведником всіх релігій.

17. Aquinas

Мухамед називав себе Богом? Ні, він ніколи б не посмів цього зробити. А Будда? Будда взагалі не вірив в особового Бога, тому тим більше цього не робив. Може, Конфуцій? Конфуцій ніколи не проповідував якоїсь релігії, а виключно етично-обрядове вчення. То чому саме Ісус є відповіддю на всі наші питання? По-перше, Він - єдиний з засновників світових релігій, який не просто назвав себе представником Бога на землі (як це до нього робили єврейські пророки, а також Авраам, Мойсей та ін.), Він ототожнив Себе із самим Богом. Ви погоджуєтеся, що Ісус був високоморальною людиною? Якщо так, тоді скажіть, чи могла високоморальна людина БРЕХАТИ, стверджуючи, що вона - Бог?
    Ну, а по-друге, куди пропав Ісус після смерті? Ми знаємо, де похований Мухамед, знаємо, де похований Будда, а де тіло Ісуса?
    Ось вам книга для роздумів (на жаль, її вже нема в продажу, але є електронний варіант): Вітторіо Мессорі "Гіпотези про Ісуса": http://www.hram.kiev.ua/index.php?mode=books&cat=16&parent=3901

І ще одне важливе уточнення стосовно віри: християнин ВІРИТЬ не тому, що НЕ ЗНАЄ, а тому що НЕ БАЧИТЬ: "Поки в тілі живемо, перебуваємо далеко від Господа, - бо ходимо вірою, а не видінням" (2Кор.5:6-7)

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Що це тоді?

Ну що ж:
    Або як там було написано - не один зверне з дороги...

---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:11 ----------

Ісус Сказав ,що він Бог?
    Де таке є?

---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

Я думаю, як би Він був Богом - Йому б не прийшлося молитися...

19. Aquinas

1) Це така гра? Починаємо все з початку?

2) А якби Він був Боголюдиною? (Кол.2:9)

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Навіщо так, на серйозну тему?

Знаєте, фараони, ціцерони, деякі комуністи теж вважалися напівбогами і що?

а де твій аватар? :)