чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Головне те, що серед тих двох чи трьох, котрі зібралися в Ім"я Христа є САМ ІСУС ХРИСТОС!!! :) Правда?

• Подобається Подобається x 1
  2. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Звернення до уявних братів-протестантів
    (кілька сумбурних думок):​

Знаєте, яка основна проблема протестантів? Їхня проблема в тому, що вони собі уявили начебто володіють монопольним правом на Святого Духа. Запитайте будь-якого протестанта (навіть не обов’язково пастора), чи має він Святого Духа. Він свято переконаний, що має. Навіть ви про це написали:
    Щоби сказати те, що ви сказали – потрібно мати неабияку сміливість. Я навіть більше скажу: потрібно бути дуже самовпевненим, щоб замість Бога вирішувати, хто вже є спасенний, а хто ще ні, на кому перебуває Святий Дух, а на кому Його нема. Для багатьох це болюча тема, але я не можу тут змовчати, тому перепрошую, якщо вкотре когось ображу.

Вам всього кілька десятків років, а Церкві – саме тій Церкві, яка й зберегла для вас Біблію – 2000. І ось з'являєтеся ви і самовпевнено проголошуєте, що Церква – в цьому і в цьому неправа. Вам не здається така позиція нахабною? Ви – спеціаліст в біблійній екзегетиці? Ви розумієте все, що говорив і що робив Христос?
    Ваші брати-протестанти по цілому світу організували вже 30 тисяч "церков". Чому, якщо всім вам Господь дає розуміти Біблію? Чи Він кожному дає розуміти по-своєму? А, може, ви хочете звинувачувати інших протестантів у нещирості їхньої віри? Звідки ви знаєте, що вони нещирі? Але ж не всі вони думають так, як ви. Лютеранці (з яких і почався протестантизм), наприклад, визнають хрещення дітей. То чому Господь дає кожному з вас різне розуміння?

Ще одна явно надумана тема – це розмова з Богом. Більшість протестантів і, як я бачу, навіть деякі католики з форуму схильні до цього, свято переконані, що Бог до них промовляє: через молитву, через інших людей, через обставини. Я не маю нічого проти цього, але ЗВІДКИ ви знаєте, ЩО САМЕ Бог хоче вам сказати? Що для вас є критерієм правдивого Божого голосу? Невже ви не розумієте, що ЦЕ НЕ ЖАРТИ? Невже так важко зрозуміти, що ви можете потрапити у пастку диявола? Бо основна мета диявола – переконати вас, що ви самостійно здатні йти до Бога і що вам не потрібна для цього ніяка допомога ззовні. Його ціль – переконати вас у тому, що в справах віри у вас має бути СВОЯ точка зору:

• Подобається Подобається x 2
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Притча:
    В стародавньому рукописі було написано пророцтво, що в визначений день і час скрізь зникне вода, а коли з'явиться то вона отруїть розуми людей й всі хто її питиме збожеволіє й те що раніше для нього було чорним стане білим, а що було білим стане чорним.
    Але ніхто не послухав голосу того пророцтва, окрім, одного старця котрий тільки як почув, що такеє лихо має статися в близькому часі, то почав робити запаси води.
    Згодом води нестало.
    Через деякий час вода знову з'явилась, але була вже отруєною, і всі хто пив її сходили з розуму.
    Всі втратили здоровий глузд, окрім старця котрий пив воду зі своїх запасів, і він бачив як решта людей збожеволіли.
    Проте решта людей вважали безумцем саме старця.
    Старець довгий час пив воду зі своїх запасів, але чи то з цікавості чи з неможливості так жити далі, пішов і напився отруєної води й сам збожеволів, став таким як і всі.

А яку воду п'єте ви?

4. comanche

comanche знайшовся

Нажаль мої слова вперто ігноруються :) ну та нехай... я помітив за вами особливість виривання слів із контексту... це все гарно :)
    Давайте проведем дебати стосовно засвідчення того чи перебуває Дух Святий на мені та й узагалі на людях (протестантах) ви ж їх так не любите :)
    Стосовно кількості церков - я вам також відповів, неважливо скільки церков є 30 000 чи 3 якщо Бог один, то поправу мала б бути Одна (за вашою логікою). А за моєю і є одна, Христова церква.... але аж ніяк не Католицька, яка собі взяла статус Апостольської. Тому що учасником Христової церкви є кожна людина яка

Фарисейству було теж, десь близько 2000 років... коли прийшов Ісус... ми бачимо як його прийняли... а в кінці розп'яли, чому? тому що посягнув на святая святих, на догми, які прогнили до кісток...

• Подобається Подобається x 3
  5. ABDURAKHMAN

1. То вже пишіть як є:
    Звернення до реальних лютих ворогів, до протестантів
    чого уж там прикрашувати?
    Говоріть правду.
    2. А ви не помилились адресою?
    Таке право собі монополізували іконопоклонники, хрестоцілувальники й труподотикальники.
    3. Це не ознака істиності.
    Кількість прихожан також не являється критерієм істинності.
    Критерієм котрий має вагу являється Слово Боже: хто його виконує - той і буде цеглинкою в істинній христовій церкві[не в католицькій].

Останнє редагування: 29 чер 2010
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Нагадали.
    Що то таке мощі?
    Не хочу нікого ображати (вірте в що хочете, як і 2000 років назад), але невже в Євангеліях є якісь цьому основи? Ходити попри трупів - то якесь невігластво...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цікава річ.... Чомусь ті слова Ісуса, які адресуються людині ви їх відносите до Церкви, а ті слова Ісуса, що відносяться до Церкви, ви ігноруєте.

Якщо вже мова зайшла про церкву, то й використовуйте ТЕ, що сказано про церкву. Про апостола Петра, на якому збудована апостольська церква, про ключі, які дано апостолу Петру і т.д.

Я не сприймаю, коли кажуть, слова: "де двоє, або троє зберуться в Моє Імя, там Я між ними" і спиймають це як девіз про те, що можна творити нові церкви, бо церква - то не двоє, або троє, тут мова йде про двох, або трьох і ніяк не про церкву, яку адові врата не візьмуть.

Церква не утворюється принципом комсомольських зборів, де потрібно трьох чоловік, щоб створити ячєйку.

Тому давайте так. Що до церкви - давайте цитати, що відносяться до церкви, а що до то окремої людини - то до окремої людини.

---------- Додано в 19:11 ---------- Попередній допис був написаний в 19:06 ----------

Правда, то найголовніше, але якщо говорити про Церкву, то це не є церква.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

А якщо на селі залишилося 4 чоловіки - то що? Ставати будистом?
    П.С. Капличка є.

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Чо...:scratch_one-s_head:
    якщо є пичєтка,то Церква...:dntknw:
    А,як нє..то нє...:nea:
    До чого тут Бог,нє,Миху?:scratch_one-s_head:

10. Aquinas

І що цікаво: це "невігластво" сприймає Сам Бог, бо може використати мощі для здійснення чуда. У Старому Завіті для цього Господь скористався кістками померлого Єлисея:
    «Помер Єлисей і поховали його. Другого року моавські ватаги вчинили наскок на землю. Одного разу якось ховали люди одного чоловіка, та як побачили ватагу, вкинули того чоловіка в гріб Єлисея й утекли. Той торкнувся об кості Єлисея, ожив і знявсь на ноги» (2Цар.13:20-21).

Так само Бог, згідно із своєю волею, робить чуда через посередництво ікон та реліквій святих. Немає нічого дивного, коли до цих ікон (чи мощів) приходять люди, щоб досвідчити Божої благодаті. Але вам це не дано зрозуміти, бо організація ще не отримала відповідного "нового світла".

• Подобається Подобається x 3
  11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я вже неодноразово писав згідно катехизу, що означає церква з малої букви і Церква з великої букви.
    Чому не сприймаєте ці слова? Так говорить Біблія. Найбільший плюс в тому, що від такої Церкви ніхто ніколи не відлучить, бо це дійсно Жива Церква Христова, тут немає ієрархій і не встановлені такси, все відбувається під контролем Божим.

12. ABDURAKHMAN

1. А де біблійне підтвердження некрофілії?
    2. Про це ж також наче згадували. За своє житіє ілл9 воскресив 1 людину, єлисей перед смертю іллі, просив щоб отримати подвійного духа отже мав здійснити в двое більше чуд.
    За житія елисей воскресив 1людину. Так шо мала воскреснути ще одна людинка.
    3. Я вже писав що:

4. Та ще не дойшла до ідолопоклоніння, ой, помилився, до іконопоклоніння, хоча, хіба є якась різниця?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, Ромко. Просто думки твої "глибокі".

14. Aquinas

Не ображайтеся, але такого маразму я вже давно не чув: Бог грає Своїм Духом в арифметику: Єлисей попросив подвійного духа, ну то значить, що мав воскресити двох. А якби попросив потрійного - то трьох. І так до безкінечності.
    Ви взагалі маєте хоч елементарне поняття про духовність?
    То ви підраховуєте час, коли настане Армагеддон, то тепер розказуєте, скількох людей мав воскресити Єлисей...
    Якби вам не навели цієї цитати, то ви б говорили, що мощі - це видумка хрЕстиян, але оскільки вам навели ПРЯМУ цитату - то значить треба спотворити її зміст.
    Як такий "фарш" може міститися в одній голові - я не уявляю. Від таких "одкровень" вже давно можна було б збожеволіти.

Останнє редагування: 29 чер 2010
  15. Romko

Кому як. Я не винаходжу велосипеда,але,не вважаю за зле те,що намагаюсь осмислити сам те,що відбувається навколо мене і зі мною. В кожного своя дорога до Бога. Комусь досить в неділю піти до церкви,відстояти СБ,прочитати кілька глав СП... А я... 4 роки в лісі...лише з малою... Думки...самота...біль... Я радий,що ніхто мене тут не бачить...коли Зоряна качається...а я просто притулюсь до дерева і безсило плачу. І так роки... А ночі...які ж вони довгі ті ночі...безконечні... І,часом,коли біль не дає дихнути,подумки кричу:"За що,Боже,за що?"...і молюсь..навіть не молюсь,просто подумки розмовляю. А там і ранок...робота...звичні клопоти.Того не поясниш. Але всі мої переконання - через біль,через сльози,через відчай,через боротьбу...оті думки для мене не є НЕглибокими. Але то для мене. Ти ж колись казав,що моя віра...в лісі - то лиш мильні бульбашки... Кожен має право на власну думку.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ентшульдігунг.
    Може мені і не дано зрозуміти істини. Але я читав:
    Возлюби Господа свого усім серцем своїм, усім розумом своїм...
    Ну не розумію я цього. Справді. І ніц не відчуваю окрім співчуття до людей, які щось хочуть від мертвих. Цього року побував в лаврі (колега хотів сходити) - ніц толку. Більшість людей ходять як туристи (навіть правил не читають). Колега теж не знав що робити ,але купив якісь медальйончики дітям...
    То хто милиться? Той хто не знає що робити і робить як всі, чи той хто знає за чим прийшов і веде себе не як всі? Я віддав шану Богу в Михайлівському храмі (бо він мені найбільше припав до душі і мене туди тягнуло, хоч там ніколи до того не був) і зовсім не зрозумів свого походу серед паломників до лаври...

Організація? Світло? То ви мене з кимось поплутали...
    Читаю і намагаюся дотримуватись 2-х правил. Йду своєю дорогою.
    Широкі дороги ведуть в Рим, Єрусалим, Київ, ще кудись. Невже Бог там?

---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 22:01 ----------

Без образ, але порівняйте виділені слова...
    Невже він сам хотів, щоб його туди кинули...
    (не ставлю під сумнів силу Бога, але не кістки його врятували...)

17. Aquinas

1) Вибачте, але в мене таке враження, ніби цей форум заселили лише Свідки Єгови. Вочевидь, поплутав вас із кимось. Перепрошую

2) Як це назвати: ви критикуєте Церкву за те, чого вона ніколи не стверджувала! Ну хто вам казав, що рятують кістки? РЯТУЄ БОГ, але рятує ЧЕРЕЗ мощі.
    «Та й чуда неабиякі творив Бог руками Павла; досить було прикласти до недужих хустинку чи фартух, які були діткнулись його тіла, і недуги їх покидали, і виходили злі духи» (Ді.19:11-12).
    За вашою логікою хустини і фартухи св. Павла хворі вважали за Бога? Насправді все по-іншому: цей вірш говорить, що Господь робив чуда Павловими руками, а не Павло. Для цього служили не тільки руки, але й хустини і фартухи. Хустини і фартухи були провідниками Божої любові і сили. Таку ж роль провідника відіграють мощі святих. І не треба приписувати Церкві того, чого вона ніколи не говорила

• Подобається Подобається x 4
  18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Без проблем.

Е! Стоп - то живі робили і з певною метою. Христос передав може животворчу силу, але щоб мертве тіло допомагало? Та й Ісус казав - що твоя ВІРА тебе спасла. а не хустка, чи фартух. До того ж він відчув дотик (втрату сили). Тобто мова йдеться про цілеспрямованість воскресінь та див. І всюди грає роль - віра. Віра давала право йти по воді...

О. То що я щойно і описав.
    Але

А якщо їх спалити? (перепрошую за блюзнірство)
    Попіл теж буде святий, чи в нього тре повірити???

Це просто фраза, як я зрозумів.

19. ABDURAKHMAN

Манія переслідування, видно, не лише у Миха.
    Свідкофобія поширюється...
    Певно дуже заразне захворювання.

20. Romko

а ,крім СЄ..МП.. КП...УГКЦ...КЦ...віруючих людей не існує?

а де твій аватар? :)