чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Глянув.
    Не вичитав що церква має бути тільки католицькою чи православною.
    Зате вичитав наступне:
    Хто має вухо, нехай слухає, що Дух говорить Церквам: "Переможному дам споживати від дерева життя, що в Божому Раю."(Одкр. 2.7) Множина - це опечатка, чи зміст. Як же листування між церквами? Як же підтримка і любов не тільки до ближнього?

Щоб не відступитися - то мається на увазі бути вірним вченю чи канонам(ряси, гімни,красивим узорам, дивним символам ока, формі хреста, кількості рисочок в т.п.)? Усі надудови - хіба це не фарисейство? Невже не правильніше просто любити людей, незважаючи на болючу відповідь?

2. Leri

Leri Well-Known Member

ну... ще кілька століть назад ВСЕ населення землі вірило, що земля плоска...
    кількість віруючих не означає автоматично справжності того у що вони вірять

жорсткіші? хм... вимоги Нового Заповіту ДУЖЕ жорсткі (наприклад що до моральної поведінки), але просто їх намагаються підлаштувати під сьогодення

наприклад вінчання гомосексуалістів це абсолютно проти всіх християнських норм і догм... але ж вінчають...
    заявляючи, що деякі із вимог Біблії є просто не сучасні і морально застарілі

те, що європейські жінки не ходять у паранджі ще далеко не означає, що у християнстві і жінкам і чоловікам дозволено оголювати своє тіло

і саме тому не можу погодитися з тим, що Коран більш строгіший

цілком згідна... релігія - діло культури у якій тебе виховали... але віру у спадок передати важко...

коли мене наприклад питають якої я віри я кажу - християнка за власним вибором
    не тому, що мене тато з мамою колись хрестили але тому, що я свідомо (маючи різні сумніви, вагання і роздуми на цю тему) прийняла хрещення в Ім'я Ісуса Христа Назарянина

вірю не тому, що мені так сказали "в ось це вір" але тому, що переконалася на власному досвіді - Бог є, Він відповідає на молитви, зцілює і дає сенс моєму життю...

ось так :)

• Подобається Подобається x 4
  3. majolika

majolika Well-Known Member

мені здається, що навіть навпаки :)

так так, скоро будуть з песиками одружувати :)

я впевнена, що кожен віруючий так про себе скаже. В цьому , як на мене, і є сенс справжньої віри. А не в обрядах чи "точному" знанні.

• Подобається Подобається x 1
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

тю... у тебе теж не дуже відкрито... нє? як на 43 градуси...

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Вiрнiсть - це така людська риса, вона є або немає. Як правило вiрнiсть таких питань не задає.

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Файно пишете. Але відповідь не конкретна.
    Давайте так. Я до недавна взагалі не знав жодної сім'ї, яка би ходила до Церкви за переконаннями, а не "так треба". З пів року назад виявив, що хороший знайомий має саме таку сім'ю. Запрошували разом сходити на Йордана до Церкви, думав що не буде бажання - та й відмовився. Потім думав - варто було б і сходити. Бо з хорошенаміриними людьми і душі радісно. До речі не пам'ятаю якої саме вони конфесії - для мене це давно не важливо.
    Тому думаю має значення вірний чому. Чи Богові, чи якійсь церкві... (про широкі дороги не буду...)

З повагою.

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Я не роздiю Бога i Церкву, бо сприймаю їх як одне цiле. Ну не те щоб одне замiнює iнше, але доповнює. Святе Письмо називає Церкву Тiлом Христовим, а вiруючих - членами цього Тiла. Ви розумiєте наскiльки це вiдповiдально бути гiдним такого членства. Ну а щодо вiрностi, то мабуть вiрний той, хто не зраджує.

9. comanche

comanche знайшовся

Тут ідеться про послання до 7-ми церков. Читаєм контекст шановні, продовжуєм читати контекст :)

Церква для вас це певна споруда яка названа церквою? :)

Церква ніколи не доповнить Бога, чому? та тому що складається з грішних людей, які не можуть стати рівними Богу, або запропонувати Богу, щось таке чого в нього немає, єдине чого у Бога немає - це людського серця (волі, свідомості, зрештою кожен сам вирішує).
    А от церкву Бог не доповнює а живить, бо без Бога церква якби цего... мертва... :)

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ромко, та твоя родина тиж строга, судячи з одежі... відать теща тримає в руках...

11. Romko

в мене портки лєгкомислєнні....:blush:

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви попали просто в молоко )))) :crazy:
    Христос - Бог у Пресвятій Трійці, а Церква - це тіло Христа, тому й кожу про єдність Бога і Церкви. А ви про що??????

Слухайте, чого ви такий упереджений?

13. comanche

comanche знайшовся

Я не упереджений, просто тут начитаєшся "перлів" і іноді потрібно перевірити до кінця чи людина саме про це думає, коли говорить щось, щоб потім не було недопорозумінь
    Вибачте якщо змусив вас так думати :)
    Я ж не сказав, що щось не правильно, просто уточнив деякі моменти :)
    Ну от тут я вас не зрозумів, точніше сприйняв буквально... Мабуть і зараз розумію не до кінця, говорите ви про конкретну церкву (скажімо п. Aquinas конкретно говорить про Католицьку церкву, як пранащадка Апостольської(чи я помиляюсь)) чи загалом про зібрання людей які служать Богу, яке також формує церкву.

14. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Яку Церкву після Себе залишив Христос? Кому Він доручив її? Як звали цього апостола? Як цей апостол передавав свою владу у Церкві? Де він помер?
    Чи ви думаєте, що якщо двоє або троє зібрані в ім'я Христа, то це вже Церква? А як бути з апостолами? У них була одна Церква, а у цих "двох-трьох" інша?

15. Romko

Ясно з Вами. Основне форма. За якою змісту вже давно не видно.

16. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Основне - те, що сказав Христос. А не те, що "хтось там" вам зараз розказує. Адже ви також спілкуєтеся з Богом? І Він також вам багато чого розказує. Особливо він любить говорити те, що заперечує сказане ним же 2000 років тому, правда?

17. Romko

Мені ніхто нічого не розказує. Я просто несу свій хрест..."Бітіє опредєляєт сознаніє"... Я просто вірю в Бога і Його силу,а що там триндять свідки,чи служителі від політики,чи то релігії абсолютно не має сенсу. "За деревами лісу не видно"... Вірю в силу молитви...коли вона йде від щирого серця...незалежно від місця,пози,слів,якими вона сказана. І впевнений в невідворотності Долі,Божого промислу,щодо всього сущого. Нехай ці два,вищесказаних постулати і суперечать одне одномт. Але Всесвіт безмежний,а Його Творець -всемогутній...

18. comanche

comanche знайшовся

І чому я не сумнівався, що ви на Петра зішлетесь :)
    Ох як же ви це місце любите, мабуть толком в нього не вникали... але ж як ним гордитесь :) Я поясню свою точку зору... згодом :)

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

:good:

Маєте інші свідчення окрім 4-х Євангелій?

20. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. ХРИСТОВУ.
    2. Апостолам.
    3. Скеля - це не апостол, це Христос, камінь що його відкинули будівничі.
    4. Папа Сімпліцій відібрав в 476 владу у імператора Ромула Августа.
    Ставши як духовним, так і світським правителем.
    5. В Римі.
    6. Так. А ви що думаєте церква це камінний паляць?
    7. Церква єдна і конфесії тут ні до чого.

7.

а де твій аватар? :)