чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

В мене питання.
    Я не знаю, що таке Євхаристія. Таке слово є в Біблії? Його вживав І.Х.?
    Я повинен керуватися тим, що сказав Христос, чи тим, що написано в Катехизисі, чи в іншій книжці?
    Не можу ніяк зрозуміти навіщо люди за 2000 років натворили стільки лишнього - якісь прапори, якісь гімни, якісь церемонії...???

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Кожен по-своєму дає собі установку. Один створив прапор і вірив у його значимість, а другий з тим прапором без зброї в атаку йшов, не задумуючись, що можливо приречений на смерть. Якщо відкинути фанатизм і прислухатись до врівноваженого розуму, то краще не з прапором бігти в атаку. а із зброєю в руках.
    Якщо по темі, то такі люди були впевнені в те, що вірили. Могло і 100 чоловік полягти в руках з прапором, але цей прапор був, як магніт. який тягнув всіх за собою. От така філософія....

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як каже мій колега - Здорово, але не понятно :))) (не ображайтесь, але ніц не зрозумів...)

4. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

багато хто з традиційних християн, баптистів, євангелістів вважають що творчий день тривав 24 земних години, себто 1440 хвилини чи 86400 секунд.
    Але це не відповідає дійсності.

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пане Аквінас, я не знаю, що ви розумієте під словом "Христова Церква".
    Якщо це кілька батюшок, які ні в що крім грошей не вірять і кілька бабусь, які приходять до церкви аби замельдуватись - я такого визначення не сприймаю.
    Для мене Христова Церква - це люди, які вірять в жертву Христа, очистились Його кровю і з вірою продовжують свій життєвий шлях. Це люди з будь-якої деномінації.
    До речі, в нас в Австралії люди щодо віри поділяються на християн або нехристиян. І нікого не цікавить до церкви якої деномінації людина ходить.
    Просто, I am a Christian, or I am not a Christian.
    Щодо реформації, пане Аквінас. Один з перших реформаторів був католицький монах Мартін Лютер. Як віруюча в Христа людина, він не міг миритися з тим станом речей які мали місце в середньовічній католицькій церкві. Що це був за клір, почитайте "Три мушкетери" Дюма і зверніть увагу на кардинала Рішельє. Він щось мав спільного з християнством?
    І такі були кардинали, папи і весь вищий клір. З християнства зробили посміховисько, Слово Боже було забуте.
    То що мав робити вірний Христу монах? Подумайте...

• Подобається Подобається x 6
  6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ну перш за все бiльше довiряти Боговi i прислухатись до Христа, який навчав: Отче наш, ... нехай буде воля Твоя як на небi так i на землi.
    В результi маємо розпусту у тлумаченнi Святого Письма i нiвелювання святостi Божої науки плюс купу квазiхристиянських сект, незгоду мiж християнами. Кому це вигiдно?
    пс. благi намiри Лютера дали сильний побiчний ефект.

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тут не згоден.
    Ви ж самі написали:

До того ж - Ви підтримуєте усе до чого була причетна Католицька церква? До Хрестових похоів теж? ...

• Подобається Подобається x 2
  8. ABDURAKHMAN

нє, ну всьо вірно лише тотальна диктатура має єдність.
    П.С. Дарма Церква "Христова" відмовилася від багать...зараз усіх разом спалили тай на тому було б і всьо...
    Та без Бога одна дорога...
    Бог не допустив знищення своїх послідовників, хоча папська церква безмежно до цього прагнула.
    Церква Сатани.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тут ви загнули, але псевдохристом стати може...

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

єврейський народ теж далеко не святий, але чи прийде хоч одному євреєвi в голову через це вiдмовлятись вiд свого народу? А ви читали: будь вiрний аж до смертi i отримаєш вiнець життя?

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Він платиться до сих пір (через свою консервативність - фарисейство) і що?
    ...
    (В Євангеліях такого вроді не зустрічав)
    Вірний чому?

12. ABDURAKHMAN

Чому може стати?
    Вже став:
    3. Нехай ніхто жадним способом не бентежить вас! Бо спершу настане відступство й виявиться чоловік безбожний, син погибелі,
    4. той супротивник, який зноситься понад усе, що зветься Богом чи святощами, так що сяде сам у храмі Божім і видаватиме себе за Бога.

5. Хіба не пам'ятаєте, що коли я був між вами, я говорив вам про це?
    6. І тепер знаєте, що саме стримує його з'явитись у часі своєму.
    7. Так, тайна беззаконня орудує вже тепер. Лише тепер є той, хто його стримує, аж поки не буде усунений.
    8. І тоді й з'явиться беззаконний, якого Господь Ісус умертвить духом уст своїх і знищить сяйвом приходу свого.
    9. Поява бо того буде під діянням сатани з усякого роду силою, із знаками і з неправдивими чудами
    10. та всяким брехливим обманом для тих, які гинуть, бо вони не прийняли любови правди, щоб їм спастися.

11. І тому Бог посилає їм силу, яка зводить їх вірити неправді, -
    12. щоб засуджені були всі ті, які не увірували в правду, а милуються з неправедности.
    (2солунян 2:3-12)

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я не шукаю неправди... шукаю правду...
    не буду ні підтверджувати - ні перечити.
    В кожного своя дорога. Бо спасеться той, хто вірує.

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Платить так само як усi, не бiльше i не менше. До речi слово фарисей не синонiм слову лицемiрство, це хибна думка.
    Об.2:10.

15. ABDURAKHMAN

ну то й правильно робите

• Подобається Подобається x 1
  16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Його мова була майже втрачена, народ фактично виродився. Через відсутність єдності - це чекає будь-який народ.

Я не мав на увазі лицемірство - я мав на увазі буквоїдство (без любові...)

Гляну цей філософський вірш.

17. Nefesz

Nefesz Member

А з якого дива 1 творчий день триває 7000 років?? Де вчать так фантазувати та ще й дотуляти цитати, що не мають жодного відношення до цього?
    То як то може таке бути, признайтесь, що це Вас надихнуло на такі перли? свідки? адвентисти? чи самі? :) ;) ::)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

вартова башта......................

19. ABDURAKHMAN

1. з того дива що зараз ще йде сьомий творчий день - це вже як мінімум 6000 років тисячолітнє царство Христа має буде під час цього ж дня сьомого.
    (6000+1000)*7=49000.
    Це так приблизно...
    2. В книзі Левит розповідалось про ювілейний рік, але на якій основі грунтувався цей закон?
    Закон 10заповідей, четверта заповідь про суботу була ще задовго від скрижалей закону.
    Кожен обряд чи ритуал мав вищий духовний сенс.
    3. Свідки й надихнули.

20. majolika

majolika Well-Known Member

Наприклад, Коран. Цитати з 2 сури:
    "2:113. Иудеи говорят, что у христиан нет основы - истинной веры, - а христиане утверждают, что нет основы - истинной веры - у иудеев. И те и другие приводят доказательства из своих Писаний. Подобное же говорят и неверующие из арабов, которые пока не разумеют и ничего не знают об их Писаниях. Они все не правы. В Судный день Аллах рассудит их относительно того, в чём они расходились.
    2:116. Иудеи, христиане и неверующие говорят, что у Господа есть сын. Это ложь. Хвала Аллаху! Ему не нужен сын. Он владеет всем, что на небесах и на земле. Всё Ему покоряется и послушно!
    2:117. Зачем Ему нужен сын?! Он - Творец небес и земли. И всё Его воле послушно. Если Он задумает какое-либо творение, то только скажет: " Будь!" - и оно будет.
    2:123. И бойтесь Дня, когда душа ничем не сможет возместить за другую душу, и жертва не будет принята за душу, и Господь не примет за неё заступничества. Неверующим не будет в этот День помощи от Аллаха, и не найдут они защитников!"

У цих словах теж є логіка, більше мільярда людей цьому вірять, і їх кількість невпинно росте.

Але я, наприклад, до себе це ніяк не можу прилаштувати. Це зовсім "не божественно", як на мене. От тому - і Біблія. Але, чи можна сказати, що я шукаю собі полегшення чи якогось виправдання, бо вимоги Корану жорсткіші?

Крім того, релігія людині, як правило, передається у спадок. Жили би ми на іншій території - все могло би бути по іншому :)

а де твій аватар? :)