чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Гадаєте Бог не потурбується про Африку? Я писав - спасіться самі, як написано (Бог турбується про птахів , потурбується і про африканців). Я думаю, що Бог хоче, щоб ви прожили щасливе життя. НЕ ЛЕГКЕ А ЩАСЛИВЕ! Щоб ВАМ ХОТІЛОСЬ жити далі...(в раю, не в раю, але щасливо, як діти...)

2. Leri

Leri Well-Known Member

про африканців - це художнє перебільшення :)

я мала на увазі, що насправді я не роблю багато з того що дійсно можу
    а "спасіться самі" - це більше підходить до барона Мюнхаузена (сам себе за косу із болота витягнув) я так не зможу...

якщо ви гадаєте що можете -тоді не смію наполягати... :) удачі вам! :girl_bye2:

• Подобається Подобається x 2
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Дякую за удачу і бережіть себе! Бо я не мав на увазі спастись самому і нікому не допомогти. Бо робити спеціально добрі справи, це однаково, що прийти до синагоги і подати більше ніж отой що дав менше. Я мав на увазі слова: Покиньте матір свою і батька свого і йдіть за мною... (чи щось в тому дусі). Вам теж успіхів у добрих справах. Лиш би вони були від душі...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

а як ви думаєте, небесні світила, чи день і ніч, небесну твердь... Бог дійсно зробив за один день? Чи то "відшліфовувалося" тисячами і мільйонами років?

5. Leri

Leri Well-Known Member

о! я якраз з 1-го січня почала Буття читати
    отож згідно Писання за три дні :)
    спочатку ніч і день (а відлік почався тоді коли був ранок і вечір)
    потім небесну твердь і сушу
    потім уже небесні світила :)

і створене все було уже відшліфованим (також і людину(Адама) Бог створив не немовлятком а уже в, скажімо так, статевозрілому віці) :)

і світло від далеких галактик створив відразу... і дерева з річними кільцями )))

ось це те, у що вірю я :)

• Подобається Подобається x 2
  6. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

я колись писала в університеті на культурлогії дослідницьку роботу про концепцію часу в Біблії, за яку одразу отримала авансом залік - 100 балів.

так от з того, що не забулось - розуміння часу у Бога і у людини дуже різні. ми дні,години,хвилини встановлюємо умовно,для зручності. а до того, як були люди, дні могли мірятись зовсім іншою мірою.

і те, що у Бога хвилина - для нас може бути століттями, і навпаки:)

• Подобається Подобається x 1
  7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Згадав анекдот:

• Подобається Подобається x 3
  8. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Один творчий день тривав 7000 років. 6*7000=42000 років. 7 день ще триває.

9. Василь

Василь Well-Known Member

Дуже молодий світ у Вас вийшов! Зараз і учні знають, що вік Всесвіту значно більший. Як не крути, а Всесвіт Ваш бог створити не здатен.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, що Бог є поза часом. Тому про Нього написано: Той, Хто є. Тому, коли сказано, що Бог створив світло і відділив день від ночі, з точки зору Бога не тривало мільйонів років, а все відбулося зразу - у "теперішньому" часі. У наші системі координат, то могло тривати мільярди років. Бог може "глянути" у кожну точку нашого часу: у теперішнє, минуле, чи майбутнє згідно нашого поняття.
    Найпримітивніше прирівння нашої свідомості і Бога, я (напевно то не зовсім правильно), порівнюю 2-вимірний простір (площину) і трьовимірний. Якщо Бог створив велику сферу, через яку проходить площина, то ми, люди бачимо - коло(круг), що на площині, але не бачимо півсфери, чи сфери, бо "ми є двовимірні (для порівння)".

• Подобається Подобається x 3
  11. Alex L

Alex L Active Member

Не думаю, що за один день. Але якщо говорити про людину, то говорится в Біблії, що вона створена на образ Божий. Я особисто не маю підстав вважати, що образ Бохий якийсь не такий щоб потрібно було його якось, ще "шліфувати".

Стосовно Біблійної оповіді про творення, то слово перекладене як "день" не обовязково має означати буквальний земний день(при чому літом довший, а зимою коротший).Наукові дані свідчать, що Земля і всесвіт існує мільйони років. Слово день просто означає певний проміжок часу, пртягом якого відбувався певний етап творення.
    Чи треба було Богу вказувати точну кількість мільйонів років на кожен етап(день) творення?

12. ABDURAKHMAN

Це не вік галактик і планет, вони були сворені набагато раніше, в тому числі і планета Земля. Мова тут йде про те, як Бог вформував нашу планету для проживання. І зробив він це за 6 творчих днів.

13. Yur

Yur Well-Known Member

Ніхто не може знати промисел Божий.
    Гадаю, що люди завжди відчували присутність Бога. А те що не виявляв Себе у певній мірі до певного часу, -- очевидно й вимоги у Нього різні. До різних людей у різний час ..

• Подобається Подобається x 4
  14. Василь

Василь Well-Known Member

А що це вформування означає?

15. ABDURAKHMAN

Означає, що створив умови придатні для життя, створив тваринний і рослинний світ і на самий кінець людину. Ви ж не можете жити на Марсі, чи Венері. А чому так? А тому що вони не були створені для проживання людини. От і всьо...

16. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Комусь ще потрібен Бог?

Ви собі не уявляєте, шановні форумчани – представники будь-яких конфесій і згромаджень – наскільки деколи буває БОЛЯЧЕ читати ваші дописи. Я напевно цього ніколи не зрозумію, бо з дитинства мав неабияку любов до відшукання і пізнання істини. Саме тому для мене є дивним і ДИКИМ, коли людина вперто втікає від цієї істини, шукаючи тисячі виправдань. Я ніяк не можу зрозуміти, чому серця людей настільки закриті. Зауважте: я не говорю про якусь абстрактну істину, яка взагалі не стосується ні нас самих, ні нашого життя. Я говорю якраз про Істину, якою є Христос. Говорю про те, чого Він навчав. Ну чому кожен зациклився або на власному розумінні Біблії (протестанти, наприклад), або на розумінні з Брукліна (Свідки Єгови)? Ну хто вам зараз заважає пізнати цю істину? Чому кожен свято переконаний, що він вже її пізнав, А ТОМУ БІЛЬШЕ НІЧОГО РОБИТИ НЕ ТРЕБА?
    Я не збирався створювати цієї теми, але після кожного мого допису, коли бачив коментарі до нього – вибачайте, але скажу як є – часто хотілося блювати. І далі хочеться. Ні, не в плані фізичному. Душа хотіла блювати від того, що думають люди про Бога і про себе. Звичайно, кожен має право мати власну думку і ніхто не вправі комусь щось нав’язувати. Ну, але ж навчіться нарешті бути відкритими! Не бійтеся!
    Якщо людина стверджує, що вона шукає Бога, а сама «закрилася» в собі із тим Богом, якого вона сама й зрозуміла – то це як називається? То це таке «народження згори», шановні протестанти? Це така «пожива на слушний час», дорогі Свідки?
    Я розумію, що нікому не хочеться втрачати фундамент, на якому він стоїть. Але хіба не варто ризикнути, якщо на кону – істина, якою є Христос? Якщо це виявиться НЕістиною, то людина тільки укріпить свій фундамент, але якщо навпаки? Що протестант або Свідок Єгови втрачає, якщо ПЕРЕВІРИТЬ віру Церкви (католицької і православної)? Їм же ж ніхто не каже сприймати все на віру. Їм просто кажуть: «Перевірте! А, може, це дійсно правда? Може, ви дійсно, маючи таке багатство під самим носом, своєю нерозважливістю відмовляєтеся від нього?»
    Візьмемо для прикладу Євхаристію: ні протестант, ні Свідок Єгови навіть не уявляє, що він втрачає, коли заперечує Таїнство Євхаристії. Таїнство, започатковане самим Христом.
    Можна не вірити у вічність пекла, можна сумніватися в існуванні чистилища, можна скільки завгодно докоряти Церкві за хрестові походи та інквізицію, але не розуміти цінності і значення Євхаристії… це вже занадто.
    Мені прикро, що деякі з моїх братів католиків і православних тут на форумі (я не про всіх говорю), самі не знаючи основ своєї віри, абсолютно хибно трактуючи поняття екуменізму, БОЯТЬСЯ говорити про корені своєї віри. Бояться, щоб часом ненароком не образити своєю істиною тих, які думають по-іншому. І при цьому все «спихають» на «віру і любов», мовляв, ми ж усі віримо в одного Христа, ну то для чого комусь щось доводити? Яка ж це любов, якщо вона не існує в Божій істині? Так, саме в тій істині, в якій йдеться про Церкву як Містичне Тіло Христа, очолюване на землі наступниками св. Петра, в тій істині, в якій йдеться про сім святих Тайн, залишених Спасителем для спасіння кожного… Перераховувати можна безнастанно.
    Зрозумійте одне: йдеться не про мене. Не про якісь мої «філософські теорії» чи інтелектуальні забаганки. Йдеться якраз про віру Церкви – про ту віру, яка існує вже 2000 років, незважаючи на інквізиторів, хрестоносців, продавців індульгенцій, священиків-педофілів і т.п.

Так, вийшов сумбур. Просто мені складно писати про таке. Складно якраз через те, що боляче.

«Коли ви почуєте сьогодні Його голос, не твердійте серцями вашими» (Євр.3:7-8)

• Подобається Подобається x 5
  17. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Здебільшого свідками стають люди які перевірили погляди далеко не одної конфесії.

2000 років? а про історію догматів ви щось чули?

18. adviser

adviser Well-Known Member

Дух живе в кожному з нас. Якщо ми напитуємо його любов’ю, вірою - то ми сильні духом, і з нами Бог (хоча він і так з нами). Просто ми тоді сильні духом і нам легко по житті. Бог є один і люба суперечка про релігію, я думаю, Богу не угодна. Потрібно просто вірити у Всевишнього і слідувати його заповідям. Що до молитви, то не залежно де ви молитесь, а залежить як щиро ви вірите в Бога при звертанні до нього.
    P.S.
    Якби ми слідували приказці:"Возлюби ближнього свого, як самого себе" - то на Землі був би завжди мир та спокій. :give_rose:В моєму короткому підписі під аватарою все сказано.

• Подобається Подобається x 6
  19. majolika

majolika Well-Known Member

а з чого ви взагалі це взяли? що кожен і що більше нічого робити не треба? Ви теж свято переконані, що вже все пізнали і більше нічого робити не треба? Отож, не гребіть усіх під одну грєбьонку.
    а ви самі перевіряєте ті вчення, що вам пропонують представники інших конфесій? можливо там теж є дещо цікаве?
    Чого ви хочете своїм емоційним дописом досягти? Сердець інших? Але хіба ви сам слухаєте інших? ви хіба намагаєтесь зрозуміти, що думають інші, і головне чому вони так вважають?

• Подобається Подобається x 7
  20. Peri

Peri Well-Known Member

Aquinas,розумію Вас,Ваші слова,Ваші уболівання.Ви не зрадили Віри і не відреклися ЇЇ.

Не розсипайте *бісер* там,де його можуть потоптати.Спокійно відносьтеся до інших,міцно тримаючись за свою ВІРУ.Наші засоби - молитва,піст,добрі вчинки,витривалість.Нехай Господь благословить Вас і укріпить Ваші сили!

• Подобається Подобається x 9
а де твій аватар? :)