чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Я теж не впевнений, що їх буде багато.

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хто його зна, чому тих книг 66 і чому ті хрестові походи робили...

3. Leri

Leri Well-Known Member

а ось це вже, вибачаюся, не вам думати...

справжні християни або спасуться всі - або ніхто... (це зумовлено категоричністю нашого віросповідання - цілком і повнюстю відмовитися від усього іншого заради Христа)
    якщо спасіння зумовлене не через смерть Божого Сина але через скажімо добрі і моральні справи - тоді мабуть справжні віруючі християни спасуться ВСІ
    а за несправжніх я казати нічого не можу... :)

але якщо тільки Ісус є -
    ...дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене.
    (Iван.14:6)

тоді у вас проблеми :)

у вас а не у християн

• Подобається Подобається x 2
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це не значить, що була потоплена уся планета.

---------- Додано в 23:44 ---------- Попередній допис був написаний в 23:38 ----------

Читав десь, щоб людина славила Бога...

5. ABDURAKHMAN

Як Ганді говорив: "Я люблю Христа, але зневажаю християн, оскільки вони не живуть так як жив Христос."
    Нажаль між тим що роблять люди і тим що каже Біблія існує величезна прірва.
    Біблія - це шлях до спасіння.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ганді лукавив, бо якщо б він любив Христа, то й любив ближнього, як самого себе.

• Подобається Подобається x 1
  7. ABDURAKHMAN

Та добрішої людини як він ще мабуть світ не бачив.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та світ - то таке....

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Коли писав про те, що спасуться не всі християни - мав на увазі тих 1,5 чи 2 мільярди, що відносяться до церков...Та мова не про те.

Сам вважаю себе християнином. Намагаюсь робити так, як казав Ісус у двох настановах. Він мене і судитиме. Мусульман нехай судить Аллах чи мухамед. я ж не проти, щоб вони потрапили в царство боже. Їм дані настанови - нехай їх виконують. Як гадаєте? Навіщо бог зруйнував Вавилонську вежу? Щоб потім об'єднати всіх під крилом церкви десь у ватикані? Ясно написано - пізнають їх, бо буде любов між ними. (тут закид усім конфесіям). У євреїв був закон, Ісус приніс принцип любові. Але буде і пришестя і відсіювання. Як би у світі лишилась одна церква (тільки одна) з хорошими і поганими прихожанами. Втратився би зміст різноманітності і був би новий вавилон. Невже Ви будете ненавидіти Індуса тільки за те, що він кришнаїт? А де тоді любов до ближнього? Бо написано турбуйтесь про свою душу...

Не певен взагалі, що мені треба спасатись, хотів би жити в місці де почуття затмарюють розум, якщо таке буде чи є. Житя б віддав. Бо на землі цього мало.
    Нема достовірності, що Вам передали всю правду про Христа і тим більше про Бога...

10. ABDURAKHMAN

Той хто не виконує Божу волю не спасеться і як наслідок буде знищений. Логічний причино-наслідковий звязок.
    Щоб не було самотньо у Всесвіті.

Якраз те і значить. Загинули Всі, за винятком Ноя і його сім'ї.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

То було з племені Адама...
    Де гарантія, що це зачіпило племена майя, чи японців?

Останнє редагування: 2 січ 2010
  12. Levko

Levko Well-Known Member

Дякую, Лері, за відео!!!

• Подобається Подобається x 3
  13. Alex L

Alex L Active Member

Бог не людина, щоб йому було самотньо. До того ж тоді вже існували ангели. Це видно з:
    4 Де ти був, коли землю основував Я? Розкажи, якщо маєш знання!
    5 Хто основи її положив, чи ти знаєш? Або хто розтягнув по ній шнура?
    6 У що підстави її позапущувані, або хто поклав камінь наріжний її,
    7 коли разом співали всі зорі поранні та радісний окрик здіймали всі Божі сини?
    (Йова 38:4-7)

---------- Додано в 10:39 ---------- Попередній допис був написаний в 10:16 ----------

Це можна взети з Біблії:
    "І взяв Господь Бог людину, і в еденському раї вмістив був її, щоб порала його та його доглядала."(Буття 2:15)
    "28 І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим живим на землі!"(Буття 1:28) - як видно з цих віршів, Бог помістив людей у райський сад, люди мали розмножуватись і поступово розширювати межі раю, поки рай но покрив би всю землю.

---------- Додано в 11:04 ---------- Попередній допис був написаний в 10:39 ----------

Я особисто не бачу в в питаннях нічого неприємного. Сама біблія пише:"Віра*—це обґрунтоване сподівання того, на що надіються, чіткий вияв речей реальних, хоча й невидимих."(Євреїв 11:1) Щоб мати обгрунтовані сподівання треба чітко дослідити(за допомогою біблії) що, чому, коли і як.

Слушне запитання. Але з чого ви взяли взяли, що Бог знає усе наперед? Те, що він має здатність передрікати майбутнє, не означає, що він передбачив життя кожної людини до найменших подробиць. Те що він не знає(не передбачає) що зробить окрема людина в майбутньому можна побачити з Бібілії. Наведу два приклади:

Святе Письмо, наприклад, говорить, що «Бог випробовував Авраама», наказавши йому віддати в жертву на цілопалення свого сина, Ісака. Коли Авраам вже зібрався приносити в жертву Ісака, Бог зупинив його і сказав: «Тепер Я довідався, що ти богобійний, і не пожалів для Мене сина свого, одинака свого» (Буття 22:1—12). Чи Бог сказав би таке, якби знав наперед, що Авраам послухається його наказу? Чи таке випробування було б чесним? Якщо Бог знав наперед, а сказав що "довідався" тільки "тепер", то виходить, що Бог збрехав. А Бог брехати не може, отже до того Він не знав, що Авраам послухається Його.

Крім того, як повідомляють пророки давнини, Бог неодноразово говорив, що він ‘жалкував’ з приводу того, що інколи робив чи збирався робити. Наприклад, Бог «жалкував [з єврейського слова на‧ха́м], що настановив був Саула царем над Ізраїлем». (1*Самуїла 15:11,*35; порівняйте Єремії 18:7—10; Йони 3:10). Оскільки Бог досконалий, ці вірші не можуть означати, що він допустився помилки, вибравши Саула першим ізраїльським царем. Навпаки, вони показують, що Богові було шкода, що Саул став віроломним та непокірним. Якби Бог знав наперед вчинки Саула, то його слова не мали б жодного змісту. Якби Бог знав наперед, що Саул виявится невірним, то для чого він поставив Саула царем Ізраїля? Саме його?

• Подобається Подобається x 2
  14. Leri

Leri Well-Known Member

доречі... ті дві настанови були дані задовго до Ісуса :)

5 І люби Господа, Бога твого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю!
    (Повт.6:5)

18 Не будеш мститися, і не будеш ненавидіти синів свого народу. І будеш любити ближнього свого, як самого себе! Я Господь!
    34 Як тубілець із вас буде для вас приходько, що мешкає з вами, і ти будеш любити його, як самого себе, бо приходьки були ви в єгипетськім краї. Я Господь, Бог ваш!
    (Лев.19:18,34)

а якраз маю на увазі саме те... що не всі хто кличе "Господи, Господи" спасуться...
    і що називати себе християнином, це не означає ним бути :)

це нонсенс - не вірити у Христа як Господа і Спасителя але казати "я християнин"

написано трохи інакше

35 Бо хто хоче душу свою зберегти, той погубить її, а хто згубить душу свою ради Мене та Євангелії, той її збереже.
    36 Яка ж користь людині, що здобуде ввесь світ, але душу свою занапастить?
    37 Або що назамін дасть людина за душу свою?
    38 Бо хто буде Мене та Моєї науки соромитися в роді цім перелюбнім та грішнім, того посоромиться також Син Людський, як прийде у славі Свого Отця з Анголами святими.
    (Мар.8:35-38)

чому ж ненавидіти?
    я навпаки постараюся щоб він відчув через мене любов Христа. :)
    чим зможу - допоможу... коли треба - нагодую... у лікарні відвідаю... куртку віддам щоб той не замерз... і все це у Ім'я Ісуса...
    тому що Він помер за мене і залишив один наказ -

15 І казав Він до них: Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте!
    16 Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде.
    (Мар.16:15)

---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 11:11 ----------

та не має за що! :)
    наш пастор щороку розповідав нам цю історію як приклад... а минулого року я знайшла ось це відео :)

• Подобається Подобається x 3
  15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Алекс, Бог знав це наперед. Нам важко це зрозуміти. Невже Бог не знав, що створюючи людину, йому прийдеться принести в жертву свого сина?
    Думаю, що знав.
    Чи зробити Ізраїль вибраним народом, знаючи, що представники цього народу розіпнуть його сина на хресті.
    Але, очевидно, це був єдиний шлях створити людину на своє уподобання.

16. Alex L

Alex L Active Member

Не бачу біблійних підстав для такої думки.

" І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх."(Буття 1:27) - Бог зразу створив людину, токою, якою хотів. Якихось додаткових шляхів для зміни людей непотрібно. Чи будете стверджувати, що Бог створив людей якимись "нетакими", а тепер "підганяє" під "правильний" варіант людини?

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

То що, я юдей, якщо я живу за цими настановами? - Я думаю, що в першоому столітті, коли учні розносили Євангеліє по народах, достатньоо було повірити в Божу любов і жити лише по двох настановах, щоб стати християнином.

Додано
    Я веду до того, що не було потреби знати всі 66 книг, щоб стати вірним християнином... (Як і те, що ходіння до храму не робить нікого автоматично обраним - на чому тут настоює Ромко)

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пане Свято, Ромко про це ніколи не говорив.
    Для того, щоб бути християнином, ви повинні визнати,
    1. Що ви є "невилікований" грішник і що ви заробили
    вічну кару.
    2. Що Ісус Христос жорстоко постраждав на хресті, помер і воскрес
    в тілі.
    3. Що він заплатив ціну за наші гріхи і що вірою в нього ми маємо прощення наших гріхів і життя вічне.
    4. Що ми повинні СТАРАТИСЯ жити згідно його законів.

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я писав, що дотримуюсь 2-х настанов. Не бачу змісту у різних ритуалах, як в день, так і вночі - особливо, якщо хтось вдягається в купу шовку і хрест із золота на 2 кіло. Не розумію ієрархії в конфесіях. Як на мене це все створила людина (навіть і близько не натхнена Богом) не кажучи, що так десь сказав зробити Бог.

Це все сказане не мішає мені вдосконалюватись чи деградувати, читати думки інших чи знаходити свої. Як на мене самі послання були просто листами, які дають приклад, як християнам потрібно підтримувати один одного, щоб хтось не спотикнувсяі не відстав. Гадаю форуми нацю тему є прямим продовженням послань. (Хто думає той зрозуміє).

---------- Додано в 13:10 ---------- Попередній допис був написаний в 13:08 ----------

Я його так зрозумів і лише він може це заперечити.

---------- Додано в 13:16 ---------- Попередній допис був написаний в 13:10 ----------

п1. Я ще нічого не робив, може тому є ще грішником.
    п2. Намагався представити себе на його місці. (згадались історії зі школи -коли тебе підтримує весь клас, а у відповідальний момент усі відвертаються, тивинний і маєш зробити роботу за всіх. Повірте важко полюбити після такого усіх, але я якось впорався)

п.п. 3-4. Розумію Зміст думок.

20. Leri

Leri Well-Known Member

юдей - це той хто від насіння Авраамового і обрізаний на 8-й день :)

а якщо ві справді живете по цим двом найбільшим заповідям - тоді ви найсвятіша людина на землі і вам дійсно для спасіння Ісус не потрібен
    Він до грішників прийшов... до таких як я...
    тих хто бреше, тих хто не любить. тих хто будучи сам принижений - принижує інших...

от мені потрібен Ісус і його спасіння... інакше я спастись не зможу...

я уже давала собі не раз слово - от з понеділка буду любити всіх людей, від завтра не буду скупою і не буду собі купувати улюблені трубочки з кремом тому. що в африці діти з голоду пухнуть, уже від сьогодні ні разу не збрешу і буду допомагати мамі в усьому...

і знаєте? ні разу не виконала... :sad: максимум мене вистачає на пару годин - а потім я про всі свої обіцянки забуваю...
    отже я ще і повсякчас порушую своє слово... не надійна...

Ісусе, Ти так мені потрібен... я без тебе не можу навіть доброго слова сказати... тому що відразу думаю... "а що мені за це буде"
    Я без Тебе повний нуль
    я не свята... і ніколи не зможу стати хоч трішечки праведною перед Богом...
    Ти моя праведність і моє оправдання! Очисти мій одяг, моє серце... щодня потребую Тебе... люблю Тебе... хочу бути поряд...
    Моя любов не досконала... я так часто помиляюся... і виставляю Твою доброту як свої власні заслуги... Ти справедливий і не можеш терпіти нічого нечистого... але Ти милостивий і Тому помер за мене... Ти прощаєш мене і тому я жива. Дякую Тобі Отець, Син та Дух Святий. Амінь.

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)