чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

А смерттю на хресті не показав?

• Подобається Подобається x 3
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Так і смертю теж.

• Подобається Подобається x 2
  3. ovod

ovod Well-Known Member

згідний неоднозначно, але все що нас не вбиває робить нас сильнішими.
    З Вашої точки зору ні, з моєї так. Сприйняття одного і того ж факту в кожного різне, це залежить від багатьох факторів. Вкрасти - це зло для того в кого вкрали і добро для того хто його отримав, тобто вкрав.
    жорсткість однозначно визначених законів даних Богом показує однобокість сприйняття цих законів.Життя не може складатися тільки з правильних вчинків. А хто сказав що вони правильні?

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Христос дав тільки 2 правила, які не суперечать жодній релігії світу...
    Я вірю, що Бог один, і погоджуюсь з думкою, що бог створив народи і давав їм пророків, тому що їх любив.

---------- Додано в 20:42 ---------- Попередній допис був написаний в 20:27 ----------

Бог посилав пророків до народів, що ставали на край самознищення, Я так думаю.

---------- Додано в 20:56 ---------- Попередній допис був написаний в 20:42 ----------

Написано: І побачив Бог світло, що воно добре...(Буття 1,4) Можна запідозрити, що Він не знав, що буде. Бог є великий спостерігач. Йому теж цікаво! Чому Бог не може притримати прихід Христа? Чому б йому не послати Аллаха туди, де не прийняли християнства? Нехай і через 400 років після Христа.

5. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

як бути з буддизмом?.. чому він виник ще раніше?

• Подобається Подобається x 1
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Класне запитання. Напевно відповідь у Ваших же словах далі:
    Напевно (Бог) знав нашу недосконалість.

---------- Додано в 21:20 ---------- Попередній допис був написаний в 21:08 ----------

Гадаю Бог в даний момент спостерігає і не знає відповіді до кінця. Сподіваюсь це питання Вас вже не гризе, бо на мою думку людина, що знайшла (в собі Бога) свою релігію, свою впевненість,... може почуватися щасливою і жити спокійно, творячи те, що не суперечить поглядам і відчуттям.

---------- Додано в 21:41 ---------- Попередній допис був написаний в 21:20 ----------

Дуже файно сказано.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Допис від маюнка Переглянути допис
    Створюючи людину, можна створити її як робота, а можна, як особистість з вільною волею.

Бог створив людину, давши їй вільний вибір і вільну волю. Якщо б людина була, як робот, то вона б не пізнала, що таке любов.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Всю тему ще не перечитав, але дам швидку відповідь:
    Не відомо, чи Буда прийшов швидше до китайців з Індії, чи Мойсея послали до Єгипту. Важливо те, що було до їх приходу і що сталося після. А найважливіше усвідомити хто і навіщо їх туди послав.
    Для прикладу: Якби дати водневу бомбу Гітлеру в 42-му році. Він би нею скористався чи ні? З приходом пороху в Європу з вірою в Сиріуса без християнства, я гадаю, близький схід ніколи б не став мусульманським.
    ...
    Можливо дам ширшу відповідь, як дочитаю...

---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:49 ----------

Було десь в Біблії - Бог хотів знищити місто та передумав (свідки говорили)

---------- Додано в 21:56 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ----------

Певен, що ні! Хоч і з'явитись може захотіти не всюди.

До речі я кажу і пишу лише те, в чому впевнений не менше ніж на 99 відсотків.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Допис від маюнка Переглянути допис

Маюнко, повір, то не найгірше запитання.
    Бог є не вкінці часу, що може подивитись що було раніше. Він є просто поза часом. Коли ми говоримо вічність, то розуміємо, що час іде, але життя не закінчується - то є вічність. А як інакше пояснити таке явище?
    Якщо уявити себе поза часом, то таке визначення є зовсім неадекватне. Бути позачасом напевно означає мати можливість заглянути у кожну точку проміжку часу. Бог знає наше життя. Бог керує нашим життям, наскільки ми того хочемо і прагнемо. Але й ми робимо свою долю, роблячи по-своєму. Фішка нашого життя - пізнати любов через наші проблеми, через наші труднощі, через радощі.
    Адже задум Бога - отримати на виході ЛЮДИНУ. Процес творення триває.

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як би це спитав Бог, то не впевнений у своїх діях, а як президент, то ну його...

---------- Додано в 22:20 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ----------

Багато в чому згоден. Сам згадував, десь тут, Євангеліє від Юди...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Допис від Fon Переглянути допис
    Бачите... коли вас тримали у саду, на подвір"ї, то у вас не було проблем, а коли ви пішли до лісу, то заблукали.

12. Leri

Leri Well-Known Member

частково сенс християнства... те що Бог віддав Сина за людей яким це байдуже відображене у цій історії...

http://www.youtube.com/watch?v=5fDyOvFNyRg

в англійських вузах цю історію студентам психологам ставлять у приклад як наважчий вибір у житті однієї людини

• Подобається Подобається x 2
  13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Згоден зі словами, але розумію так:
    Ісус Назарянин прийшов з надхненням замінити закон почуттями - любов'ю. ( 2 правила)
    Хліб ситить, вино п'янить! Так і з душею - насититись і оп'яніти (для душі). І тіло не вчинить нічого лихого. Адже любов не може причинити зла...

14. Saszko

Saszko Well-Known Member

Брєд, машиніст міг загальмувати.
    Не розумію в чому прикол -Ісус же живий.

15. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Буддисти горітимуть в пеклі. :haha:
    А ще індуси синтоїсти, мусульмани і африканські шамани. Сатана спокусив Адама ще до появи будь-якої релігії. Що би знайти істину, треба її шукати, шукати і шукати. В основі кожної релігії лежить її святе письмо, першоджерело так би мовити, тож порівняйте їх і ви самі всьо зрозумієте. І тільки не думайте що спастись мають всі чи майже всі. Спасуться далеко не всі...

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так, перевіряв ,гадав свідки найближче до Бога, Біблію досліджують... Зустрівся якось із свідками, про Юду поговорив. Обіцяли передзвонити. Не змогли напевно. Але я тим двом більше не вірю.

17. Leri

Leri Well-Known Member

хм.. не завжди можна загальмувати... інакше не було би стільки аварій у нашому звичайному житті..

а те що Ісус зараз живий - це одне... але Він помер на хрсті (був убитий, мертвий, Його серце розірвалося кров згорнулася) вже потім воскрес...

от на цьому і грунтується хритиянство - віра в Ісуса який помер був убитий за мої гріхи і воскрес. щоб я була прощена і також воскресла

і в цьому різниця між християнством і скажімо буддизмом...

тому якщо ти впевнений в тому, що ти християнин ти полюбе не можеш вірити у те, що вірить буддист... інакше твоя віра - це просто "фіЛЬОсофія і релігія" не більше...

я не осміюю інші вірування чи релігії.. будь яка людина має право вибору... але служити Богові і мамоні (в цьому випадку якомусь іншому, інакшому богу) - не можливо...

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Думаю спасуться одиниці, але не впевнений, що серед них буде багато християн...

19. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

браво! це дуже по-християнськи - судити і присуджувати!
    це - гарно. і близьке мені.

мене цікавить ще ось яке запитання:

для чого Бог створив людину?

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ось і я кажу, хрестові походи - страшна сила!

а де твій аватар? :)