чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Якщо я впевнений в тому,в що я вірю,то значить,що впевнений,що це(в що я вірю) існує...
    Але я от,не впевнений,чи Василь насправді існує..
    Нема віри...:dntknw:

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Віра в основі якої немає знань є віруванням і формується стихійно.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Віра не дуже залежить від знань. Як не дивно....
    Якщо б віра напряму залежала від знань, то той, хто розумніший, означало б що у нього більше віри і навпаки, але воно не завжди так. Розумніший, правда, ставить глибші питання собі, менш розумніший, задає менш глибші запитання собі, але вони є достатні для доброї віри для даної людини. Юда багато знав, але віри у нього не було. Віра є не від знань, а від Бога.

• Подобається Подобається x 2
  4. Igel

Igel Active Member

Як можна настільки неграмотно ставити питання?

5. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

це саме можна сказати про Коран, висловлювання Конфуція чи ведичну літературу, чи навіть Закони Хамураппі чи щось подібне - моральні кодекси формувались залежно від місцевості, часу та потреб суспільства.

а решта з перерахованого Вами - не доводить виключну істинність лише Біблії. ці факти лише доводять беззеаперечну авторитетність цієї Книги, її вагомість.
    вибачте, це не в образу Біблії буде сказано, але як асоціація - циган все життя гнали де б вони не були і євреїв - так само, і нищили. але вони є, і вони живі.

це що, доводить перевагу циганів над усіма іншими людьми?...

• Подобається Подобається x 1
  6. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Все визначається у порівнянні. Порівняйте їх і ви все зрозумієте самі.

Вибачте але ні євреї, ні цигани не стали титульною нацією, чого не можна сказати про Біблію. Незважаючи ні на що Біблія була і залишається єдиним джерелом істини, яке доступне в наш час практично всім. Треба лиш зробити перший крок їй на зустріч - почати її читати.

7. Romko

Скажіть то мусульманину.
    Або індуїсту.
    Або буддисту...
    Їх на Землі набагато більше,ніж християн...

8. ABDURAKHMAN

А ви що такий палкий прихильник того, що всі спасуться, чи що всі релігії ведуть до Бога? Ні спасуться одиниці, решта буде назавжди знищена.
    Кількість нічого не вирішує.
    Після потопу багато люду спаслось? 8 душ всього.
    Біблія - це Боже Слово, а решта то людське.

9. Romko

Мене взагалі не обходить.що там Расел казав,чи будь-який інший "месія"...просто мертва вітка яка зародилась від якогось психа в Америці.
    Мав язик підвішений,бабло...от і секта готова...

10. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

а Коран - не Боже?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

великі сумніви, що Боже.

12. Romko

Миху,великі сумніви,що не Боже.
    Фанатизм,такой гріх.
    Правда,менший.як поїдання дриглів...

13. Leri

Leri Well-Known Member

якщо їх дійсно порівняти... то треба зупинитися на чомусь одному
    або Коран або Біблія!
    вони досить таки суперечать один одному

а віра що грунтується трохи на тому трохи на тій... сама якась дивна і не має твердої основи...

або вірити що Біблія є 100% Богонатхненна книга і 100% правдиве Слово Боже... або ж ні...
    (так само і що до Корану)
    тоді ваша віра має у собі шпарини в які може влізти будь яке тлумачення вплоть до практики медитації яку чомусь до християнства ліплять.

це називається служити двом богам...

не можливо називати себе християнином і не вірити у Божественність Христа

так само мусульманин, що святкує Різдво - виглядає не надто впевненим у своїй вірі

особисто я вірю в Ісуса, що помер за мої гріхи і воскрес на третій день згідно Писання
    І в Бога Отця вседержителя і в Духа Святого, який зараз перебуває в мені, підтримує, дає Свою любов та впевненість... і дає сили тій моїй вірі якій навіть до гірчичного зернятка далеко

саме тому я християнка, і для мене ні Коран ні журнал Вартової Вежі ні книра Мормона не є авторитетом і не може ставитися на один рівень із Біблією (Старим та новим Заповітом)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм....а для чого?

15. Leri

Leri Well-Known Member

ну може щоб вони почули що є правда? :)

Ісус казав підіть і навчіть всі народи... і буддисти також потребують Бога

я це добре знаю бо особисто знайома з буддистами які прийняли Христа, з атеїстами китайцями які увірували що Ісус - є Бог і він їх любить, з кришнаїтами які замість "харі крішна" тепер співають - Алілуя! :)

наша віра - це світильник для світу.

16. ABDURAKHMAN

Ні, це слово людське.
    Та шо ви до тих дриглів причипились? Неприємні спогади?:haha:

17. Romko

А може все ж треба вірити в Бога? А не зациклюватись на тому,як вірити,якими словами молитись,в якій будівлі,в якому лаху бути вбраному під час молитви,в якій позі ту молитву промовляти? І не принижувати мільярди людей,що по іншому моляться до Бога лиш за те,що вони не так це роблять?

18. ABDURAKHMAN

Нм...м, да - людей принижувати не можна, зате можна принижувати Бога, видаючи людське писання за Боже. Не всі служать одному й тому ж Богу.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ти ше забув написати, що вірять в іншого бога.

20. Romko

Бог один.Миху,пора б вже знати. Називають Його по-різному. І моляться теж по-різному. І я ніколи не стану зневажати мусульманина за те,що він називає Його Аллахом... Навіть свідків недолюблюь не за те,що вони називають Його Єгова,,,за дещо інше... А підстав сумніватись в Його присутності і всемогутності в мене немає підстав... Існую я(спершу хтів сказати "живу",але хм...) лише завдячуючи чуду...

а де твій аватар? :)