Якщо я впевнений в тому,в що я вірю,то значить,що впевнений,що це(в що я вірю) існує... Але я от,не впевнений,чи Василь насправді існує.. Нема віри...
Віра не дуже залежить від знань. Як не дивно.... Якщо б віра напряму залежала від знань, то той, хто розумніший, означало б що у нього більше віри і навпаки, але воно не завжди так. Розумніший, правда, ставить глибші питання собі, менш розумніший, задає менш глибші запитання собі, але вони є достатні для доброї віри для даної людини. Юда багато знав, але віри у нього не було. Віра є не від знань, а від Бога.
це саме можна сказати про Коран, висловлювання Конфуція чи ведичну літературу, чи навіть Закони Хамураппі чи щось подібне - моральні кодекси формувались залежно від місцевості, часу та потреб суспільства. а решта з перерахованого Вами - не доводить виключну істинність лише Біблії. ці факти лише доводять беззеаперечну авторитетність цієї Книги, її вагомість. вибачте, це не в образу Біблії буде сказано, але як асоціація - циган все життя гнали де б вони не були і євреїв - так само, і нищили. але вони є, і вони живі. це що, доводить перевагу циганів над усіма іншими людьми?...
Все визначається у порівнянні. Порівняйте їх і ви все зрозумієте самі. Вибачте але ні євреї, ні цигани не стали титульною нацією, чого не можна сказати про Біблію. Незважаючи ні на що Біблія була і залишається єдиним джерелом істини, яке доступне в наш час практично всім. Треба лиш зробити перший крок їй на зустріч - почати її читати.
А ви що такий палкий прихильник того, що всі спасуться, чи що всі релігії ведуть до Бога? Ні спасуться одиниці, решта буде назавжди знищена. Кількість нічого не вирішує. Після потопу багато люду спаслось? 8 душ всього. Біблія - це Боже Слово, а решта то людське.
Мене взагалі не обходить.що там Расел казав,чи будь-який інший "месія"...просто мертва вітка яка зародилась від якогось психа в Америці. Мав язик підвішений,бабло...от і секта готова...
Ви впевнені щодо євреїв? а Коран - не Боже? раджу Вам зробити те саме. тільки порівнювати не факти ПРО них, а їх самі.
якщо їх дійсно порівняти... то треба зупинитися на чомусь одному або Коран або Біблія! вони досить таки суперечать один одному а віра що грунтується трохи на тому трохи на тій... сама якась дивна і не має твердої основи... або вірити що Біблія є 100% Богонатхненна книга і 100% правдиве Слово Боже... або ж ні... (так само і що до Корану) тоді ваша віра має у собі шпарини в які може влізти будь яке тлумачення вплоть до практики медитації яку чомусь до християнства ліплять. це називається служити двом богам... не можливо називати себе християнином і не вірити у Божественність Христа так само мусульманин, що святкує Різдво - виглядає не надто впевненим у своїй вірі особисто я вірю в Ісуса, що помер за мої гріхи і воскрес на третій день згідно Писання І в Бога Отця вседержителя і в Духа Святого, який зараз перебуває в мені, підтримує, дає Свою любов та впевненість... і дає сили тій моїй вірі якій навіть до гірчичного зернятка далеко саме тому я християнка, і для мене ні Коран ні журнал Вартової Вежі ні книра Мормона не є авторитетом і не може ставитися на один рівень із Біблією (Старим та новим Заповітом)
ну може щоб вони почули що є правда? Ісус казав підіть і навчіть всі народи... і буддисти також потребують Бога я це добре знаю бо особисто знайома з буддистами які прийняли Христа, з атеїстами китайцями які увірували що Ісус - є Бог і він їх любить, з кришнаїтами які замість "харі крішна" тепер співають - Алілуя! наша віра - це світильник для світу.
А може все ж треба вірити в Бога? А не зациклюватись на тому,як вірити,якими словами молитись,в якій будівлі,в якому лаху бути вбраному під час молитви,в якій позі ту молитву промовляти? І не принижувати мільярди людей,що по іншому моляться до Бога лиш за те,що вони не так це роблять?
Нм...м, да - людей принижувати не можна, зате можна принижувати Бога, видаючи людське писання за Боже. Не всі служать одному й тому ж Богу.
Бог один.Миху,пора б вже знати. Називають Його по-різному. І моляться теж по-різному. І я ніколи не стану зневажати мусульманина за те,що він називає Його Аллахом... Навіть свідків недолюблюь не за те,що вони називають Його Єгова,,,за дещо інше... А підстав сумніватись в Його присутності і всемогутності в мене немає підстав... Існую я(спершу хтів сказати "живу",але хм...) лише завдячуючи чуду...