чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

"Поправді, поправді кажу Вам: Хто вірує в Мене, життя вічне той має.Я хліб життя! Отці ваші в пустині їли манну, і померли. То є хліб, Який сходить із неба, щоб не вмер, хто Його споживає. Я хліб живий, що з неба зійшов: коли хто споживатиме хліб цей, той повік буде жити. А хліб, що дам Я, то є тіло Моє, яке Я за життя світові дам. Тоді між собою змагатися стали юдеї, говорячи: Як же Він може дати нам тіла спожити? І сказав їм Ісус: Поправді, поправді кажу вам: Якщо ви споживати не будете тіла Сина Людського й пити не будете крови Його, то в собі ви не будете мати життя. Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той має вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня. Бо тіло Моє то правдиво пожива, Моя ж кров то правдиво пиття. Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той в Мені перебуває, а Я в ньому. Як Живий Отець послав Мене, і живу Я Отцем, так і той, хто Мене споживає, і він житиме Мною. То є хліб, що з неба зійшов. Не як ваші отці їли манну й померли, хто цей хліб споживає, той жити буде повік! Оце Він говорив, коли в Капернаумі навчав у синагозі. А багато-хто з учнів Його, як почули оце, гомоніли: Жорстока це мова! Хто слухати може її? А Ісус, Сам у Собі знавши це, що учні Його на те ремствують, промовив до них: Чи оце вас спокушує? А що ж, як побачите Людського Сина, що сходить туди, де перше Він був? То дух, що оживлює, тіло ж не помагає нічого. Слова, що їх Я говорив вам, то дух і життя." Ів. 6:47-63.

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

А ви впевнені в тому, в що ви вірите?

3. Василь

Василь Well-Known Member

Марна вся ця віра! Ну, вірять люди, що Ісус помер, а він просто не помер був. Але ні, визнати це заборонено, бо тоді віра вся ця буде марною. А ніхто не хоче бути марновірцем. Солодка брехня миліша серцю, ніж гірка правда! Я маю на увазі серце християнина.

4. Saszko

Saszko Well-Known Member

Але все таки добре, що хоч Ви знаєте правду:)

Поки вірив, то був впевнений, а як зневірився, то "розупевнився". Віра, взагалі, цікава штука - зненацька приходить, тихо й непомітно покидає.

5. ABDURAKHMAN

Віра творить дива. Люди так створені, що вони мають в щось вірити. Тож чому не вірити Біблії, Слову Божому, авторитет якої не підлягає сумніву. Воскресіння реальний факт який спостерігали десятки людей. Доречі Ісус ще за свого життя неодноразово воскрешав померлих. А в що вірите ви? В еволюцію, теорію хаосу, чи всесвітній вибух який спровокував появу всього живого.

6. Saszko

Saszko Well-Known Member

всьо підлягає сумніву

• Подобається Подобається x 1
  7. ABDURAKHMAN

Не всьо...

8. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ну ясно, шо не всьо. Всьо, шо підтверджене фактами не підлягає. А те, шо Василь не вірить Біблії, доводить, що її авторитет підлягає сумніву.

9. ABDURAKHMAN

А що Василь абсолютне джерело істини?
    Те що хтось не вірить в Бога не означає що його немає.
    Доречі багато хто на форумі теж не вірить в те, що Василь дійсно існує.:give_rose:

10. Leri

Leri Well-Known Member

абсолютно впевнена! на 100% - інакше тоді дійсно вся віра марна...

• Подобається Подобається x 4
  11. Saszko

Saszko Well-Known Member

Я особисто поняття "вірити" і "бути впевненим" розрізняю, бо віра іде від волі людини незалежно від дійсності, а впевненість виникає, коли людина запевнена, переконана доказами. Якшо впевнений, то вже не віриш, а впевнений, знаєш, а поки предмет залишається недосяжним, остається тіки вірити. ІМХО
    Може в мене тут якась помилка, не знаю...:dntknw:

Нє, але це доказ, що все таки Біблія підлягає сумніву. Коли хоча б одна вмєняєма людина сумнівається.

12. ABDURAKHMAN

шо то таке те 'ІМХО'?

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

особиста думка

Питання в даній гілці цікавіше булоб сформулювати так -
    ви перевіряли у що вірите?

14. Чупага

Чупага Well-Known Member

Ісус це сказав тим хто був з ним поруч.
    Якщо вони Його чули і всьо бачили, що ж їх після цього врятує.:dntknw:

15. Saszko

Saszko Well-Known Member

А як це можливо, якщо це стосується віри в Бога? Як це перевірити?

16. ABDURAKHMAN

Перевірити це можна лише за допомогою Божого Слова, за допомогою Біблії.

17. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

а це можна якось перевірити?

здається, це можна тільки пережити, відчути.

якщо перевірив і довів - це вже не віра. це - просто знання

---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:22 ----------

а як перевірити, що саме Біблія - єдина істинна Книга?

• Подобається Подобається x 5
  18. Saszko

Saszko Well-Known Member

Пане Абдурахмане, як Ви це доведете? Погодьтеся - ніяк, проте вже не раз Ви викручувались з допомогою загальних фраз, які предполагають, що "Біблія - Істина" це аксіома.

Залишається жити виходячи з власного досвіду і прислухатись до голосу совісті.

19. ABDURAKHMAN

Гаразд лише сухі факти:
    1. Тираж Біблії 4000000000 примірників.
    2. Біблію перекладено на 2350 мов.
    3. Вона доступна ~90% населення Землі.
    4. Біблія складається з 66 книг, які писалися ~40 людьми натхненими Святим Духом на протязі ~1600 років. Причому Біблія надзвичайно узгоджена у своїй структурі жодна нова книга, що писалась не суперечила вже існуючим, а лише давала грунтовніше розуміння того, про що йшлося в попередніх. Доповнювала в деякій мірі попередні.
    5. Єврейський народ був мізерний за своїм числом в порівнянні з сусідніми імперіями, Старий Завіт писався староєврейською мовою, якою в основному володіли лише євреї. То ж як могла книга якогось крихітного народу, з не вельми розвиненою цивілізацією підкорити Увесь світ, ставши, так би мовити, бестселером? Якби на то не було Божої волі, вона б зникла як і мільйони інших книг і потрапила в забуття. Цього не сталося.
    6. Біблію нещадно знищували, її перекладачів і тиражувальників страчували. Але вона все ж таки дійшла до наших днів.
    7. Біблія - це універсальний моральний кодекс, згідно якої можна жити дійсно По совісті.
    Тож хіба це все не Божий промисел?

• Подобається Подобається x 2
  20. Василь

Василь Well-Known Member

В Біблію вірять ті, хто шукають віри, а не знань. А таких людей багато. Розповсюдженність Біблії свідчить не про істину, а про кількість людей, які прагнуть віри, а не знань.

а де твій аватар? :)