чи впевнені Ви у тому, в що вірите?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 12 тра 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

То говорить твоя гордість. Замість того, щоб використати церкву у своїх потребах, ти судиш церкву, ніби тобі найбільше на тому розходться. Вважаєш, що ті, що ходять до церкви глупі люди, або себе вважаєш тим, хто бачить більше за інших.
    А судити можна кожного, навіть святого... було б бажання. Тільки толку від того жодного. Всі події, що відбуваються довкола нас можна кваліфікувати, як ті, що ведуть до зла, а можна й навпаки - все, що не робиться - йде до кращого. Все залежить від світосприйняття.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ром... та хіба то зле? їсти дриглі по свєтах? .....їмо для Господа і не їмо для Господа... як і народжуємося для Нього, так і вмираємо для Нього..."

• Подобається Подобається x 2
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та,хто кого судить?
    Як кажут брати росіяни:один любит арбуз - другой свиной хрящик...
    Ходиш до церкви - ходи....схочеш в мечеть - не забудь мешти скинути...
    Схочеш йти в сінаґоґу - прошу дуже...чи я ті бороню?
    схочеш гонити з разноцієтними журнальчиками - гони...
    світ від того не зміниться...ні до кращого.ні до гіршого...все буде,як має бути...

Останнє редагування: 7 вер 2009
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

ти судиш церкву і що саме образливіше, християнство... його по суті НЕ знаєш і не розумієш... напевно тому й критикуєш.

5. Romko

З якого дива?
    А,зрештою - ти ж судиш свідків - а вони теж хомо..з своїми переконаннями...
    Ти судиш інші конфесії тої ж церкви...
    І теж намагаються запанувати над умами людей..як і кожна секта...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

але я відношу себе до церкви, а ти?

7. Romko

А я не відношу себе...ні до церкви..ні до жадної подібної організації...
    Мені байдуже...тепер - дійсно байдуже...
    Просто знаю.що Бог дійсно є всюди..і почує мене теж всюди..а не лише в конкретному місці і в конкретній позі...
    Я бачу.як тисячі людей ходять до церкви Петра і Павла.в Рясне...а ти їх називаєш зазомбованими...
    Чим ти інший?
    Зазомбований іншими?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бо я туди не ходжу.
    Навчився розрізняти правду від напівправди.
    А ти Ковпака колись хвалив... і шо?

А люди... є багато просто безвідповідальних людей. Бо зробити вибір між всією церквою і Ковпаком в сторону Ковпака... ну тре хоть трохи думати час від часу... Хоча... напевно то і є пересіювання.

То і є твоя біда...........

Останнє редагування модератором: 9 вер 2009
  9. Romko

То не біда..і не радість..то факт.
    Доконаний.
    І моє переконання.
    Занадто багато там фальші..занадто...
    А я теж
    І від неправди.Нутром чую.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Будь-яке переконання грунтується на чомусь.

В церкві було зле? Чим?

11. Romko

Хто ж каже,що зле?
    Церква - то звичайне місце...як і ліс..як і дім...десь людині краще..десь невиносимо...
    Щодо церкОв...дуже люблю зайти в Преображенку...затишно...
    В церкві Юра - не затишно..чути фальшивством(ну відчуття таке:dntknw:)...
    В Катедрі теж затишно на душі...
    І влісі..спокійно...
    Вірити в Бога треба,Миху..в Бога,а не в церкву...

12. Levko

Levko Well-Known Member

100% згідний з тобою, Ромку!
    Так Мих тобі і про Бога говорить, ніби, а ти чомусь у кожному його дописі бачиш церкву...?
    Та й до того ж ідея церкви це є Його воля, а не людська... Відкидаючи церкву, ми говоримо Богові, що Він неправильно щось придумав, що ми знаємо краще за Нього як потрібно робити...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я був у церкві в Колодіївці... теж бачив людей, котрим в церкві не затишно... а були діти, яких втримати у церкві було годі... виривалися на вулицю...

Ну а що до фальшивства у церкві Юра... ну.. хто за чим до церкви ходить...

14. Окультист

Окультист Well-Known Member

А ідею Церкви і не потрібно відкидати, просто слід зрозуміти, що кожен вважає єдино істинною і правильною саме свою конфесію чи релігію. Спитайте віруючого УПЦ МП - він скаже, що УПЦ КП, УАПЦ і УГКЦ - розкольники, а єдино канонічною є УПЦ МП, навіть скаже, що тих людей. які були хрещені в цих конфесіях слід перехрещувати знову священиком УПЦ МП. Спитайте вірного католицької Церкви - він скаже, що РПЦ МП набула свою канонічність шляхом шантажу одним із царів Росії патріарха Константинополя, спитайте мусульманина, яікої він думки про "невірних" християн і "правовірних" мусульман. Кожен із них буде твердити те саме і наголошувати на істинності своєї релігії чи конфесії. Кожен з них намагається своєю мовою, своїми символами і поняттями описати Бога, я не роблю між ними жодної різниці, вони всі шукають свій шлях до пізнання, йдучи різними стежками. Я інколи слухаю вечором в п'ятницю передачу по радіо "Ера" "Путівник з отцем Андрієм", це представник УПЦ МП, так от, одного разу подзвонив до нього хлопець і запитав - чи будуть спасенні індуси, індіанці, буддисти, китайці і т.д., тобто ті, хто не є християнами, а о. Андрій сказав досить цікаво (я, зізінаюся, не очікував від нього такої відповіді), що в даному випадку він замовкає і не може судити, раз існують інші релігії, значить вони мають існувати і судити може лише Бог, а людині його задуму не збагнути і критикувати інші релігії він не береться, бо стежки Бога не ісповідимі, тобто він з піною на губах не криттикував інших лише за те, що вони не є християнами і не казав, що то все є слуги сатани.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

"Хороша думка" нечистого.
    У лісі є безкровна жертва? спільна молитва?

Напевно нам всім тре в неділю до лісу ходити... а чого... посидів на пеньку.. свіже повітря...

Ромко, вибачай, я веду з тобою дискусію не для свого задоволення, але що раз переконуюся, що головна проблема не у твоєї Зоряни, а у тобі самому. Якщо навіть забрати у тебе проблему Зоряни, ти залишишся такий же нещасний, як був. Тому що більшість проблем у тобі самому. Така от моя думка. Жорстока, але на мій погляд, справедлива.
    Шукати Бога можна, звичайно і в лісі, бо Бог є всюди, але й до Москви можна йти через Європу - земля все одно кругла.... Тому твоє "вірую"... відкидаючи Його діла... виглядають як плакат "Слава труду", для оточуючих. Чому постійно намагаєшся бути понад церквою? Бо не віриш, бо гордий. Знайдеш Бога - все стане на свої місця і церкву не поміняєш на ліс, і твої проблеми - стануть Його справою і життя набере інших обріїв. Ти ж не довіряєш Богові по суті... недовіряєш своїми діями, словами. Почни з себе і питання з Зоряною будуть вирішуватися позитивно.

• Подобається Подобається x 3
  16. Оленa

Оленa Well-Known Member

А мене вразили слова патріарха Кирила про те, щоб ми не думали що немає альтернативи Армагедогу. :good:
    Такого я ще не чула! Дуже незвично!

17. Окультист

Інколи приватна молитва є щирішою і кращою, ніж спільна. Я не розумію в чомі проблема? Якщо людина почуває себе в церкві разом з Богом, то хай ходить в церкву, це сприятиме її розвитку, а якщо в лісі, то хай усамітнюється в лісі. Якщо відсіяти всіх, хто ходить в церкву, "бо так треба" і тих, хто розглядаються, хто як вбраний і наскільки богомільно хтось вклякнув і склав руки, і тих, хто приходить з дітьми, які машинками їздять по приміщенні, а батьки лише шарпають їх постійно, то на спільній молитві не густо людей буде:) Кожен ходить туди, де краще себе почуває.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А проблема в тому, що людина мучиться і тре дати пораду. І на мою думку перехід молитви у лісі - то є крок назад, а перехід молитви до спільноти, до церкви - то є крок вперед. На мій погляд, людина повинна бути відкритою до суспільства, до людей, а не закритою в собі.

19. Окультист

Це вже питання того де кому комфортніше молитися в психологічному плані.

20. Romko

Миху,про третій закон Ньютона чув? Здається,церква його не відміняла. Так,от,чуючи оті фарисейські репліки,на кшалт твоєї,отой закон в мені аж проступає великим шрифтом. Не треба стільки фарисейства... Не треба.... І світ не є чорно-білим,як тлумачать фарисеї-церковники. Щось не так і зразу дідько.... Ходиш в церкву-ходи....а то вже дуже твоя поведінка нагадує отих...з журнальчиками...разноцвєтними... Я сприймаю Бога всюди,на відміну від таких,як ти. І,повір мені,в мене є підстави дійсно вірити в Його присутність... І впевнений в тому.

А до лісу я ходжу не лише молитись...

Останнє редагування модератором: 9 вер 2009
а де твій аватар? :)