Чи вміють харків'яни розмовляти українською мовою?

Тема у розділі 'Харківський форум', створена користувачем Xel, 26 тра 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Xel

Xel Member

Відповідь: Чи вміють харків'яни розмовляти українською мовою?

чому ви це в мене питаєте?
    це було з цитування New Shrek

щось забагато гостей :D

ну взагалі-то я не фізик - я програміст, проте нажаль для студентів-програмістів таких конференцій не проводять, доводиться писати програми по фізиці, воно навіть цікаво

та я ж не проти - моя реєстрація, та ця тема на форумі взагалі носить просвітницький характер

ну взагалі, то конкретна інформація, а не думки чи погляд

щодо "оцінки"(оцінення, оцінювання) - то хоч у значення визначення рівня знань, чи вартості (диференціацію не можу прокоментувати) -визначені форми все одно актуальні

й правильно
    Артемій Лєбєдєв вважає використання середнього роду до "кофе" ознакою псевдоінтелегентності - я з ним згоден, дійсно не заслуговує кава більшої пошани ніж те ж "какао"

може тому, що людей які писали книги було більше російськомовних...
    принаймі у нашому політеху звідкіля ж взялись книги на українській датовані радянськими роками... їх не так багато, проте й не штучні екземляри

2. Оля

Оля Старожилка форуму

Напевно Ви у Харкові від народу відірвані....;)

А у Львові ще з 1939 року проживає багато львів"янок, яким тут дуже "понравилося" і вже їхні правнуки тут понароджувалися. ;) При теперішній проблемі за другу державну мову не розумію, чому Ви дивуєтеся, що почули таке? Бабусі - галичанці таке слово навіть би не вдалося вимовити.:D

• Подобається Подобається x 1
  3. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Може й так, тоді питання чому в республіці де державних було 2 мови їх не перекладали на українську, а може автори й не були в більшості російськомовними, просто замовлення державне було власне на російськомовну літературу

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Ви своїм запитанням відповіли тим, кому не зрозуміло, чому російську не можна вводити другою державною в Україні. :) Тому що українську далі виженуть звідусіль!

• Подобається Подобається x 3
  5. mota_boy

Біда в тому що ті що яким не зрозуміло вже ніколи й не зрозуміють

6. Xel

Xel Member

та ні.. звичайно це можна вважати лише збіг обставин, але є один факт: реакція - у Харкові подібне сприймається інакше, по виразу обличь бачимо осуд, у 80% випадків знайдеться якась старця, що почне коментувати це "безобразие"
    у Львові це ж сприймалося як щось належне

взагалі то я з вами згоден, української навчальної літератури мало бути більше, проте ця ідея з перекладами.. не кожна книга заслоговує перекладу

та тут ж не сліпі. .вистачило б Bold
    раніше я вагався, але після поїздки до Львову я вже впевнений, що не виженуть

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тю-у! Так зараз не лише узбеки - НЕГРИ-студенти у Львові знають українську, а "старший брат" як був двійочником, так і залишився.

• Подобається Подобається x 3
  8. mota_boy

Якщо говорити про Пушкіна, Лермонтова та інших російських авторів то кількість їх українською та російською мовами повинна бути 1:1, так в оригіналі звучить краще, але хтось таки хоче українською. А на рахунок підручників з технічних предметів вони ОДНОЗНАЧНО МАЮТЬ БУТИ українською, технічна мова складна, вона відрізняється від розмовної

Ні зі Львова ніхто не вижене ))) Поки буде Львів - буде Україна.

9. mota_boy

Ви праві, в мене на потоці були кілька африканців, українською говорили з жахливим акцентом, але всі їх розуміли, і лекції вони також розуміли і іспити складали українською, а деякі "корінні львівяни" до викладачів на лекції вигукували "а єто что?", "переведите на руский" і т.д., огидно було за за те що іноземці які почули мову 1-2 роки назад вперше розумніші за моїх співгромадян які росли в цьому мовному середовищі.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згадалося - да будь я нєгром приклонних годов..... Вражаюча тупість.

11. Salata

Salata Well-Known Member

Каждому - свое :) В Симферополе студенты (индусы, арабы, китайцы) знают русский, украинский - не знают, живут как-то, бедные... Индусы, кстати, разговаривают между собой и с китайцами на английском ... Сколько не ставь телегу перед лошадью, как это не обосновывай - жизнь берет свое.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

талановитий нарід, а дехто, живучи в середовищі - не може слова звязати докупи.

13. Forpost

Forpost Стоїк

А как же русский великий и могучий, язык международного общения,именно так партия нам в мозги вдалбдивала, и по сей день первый коммуняка глашатает на русском с трибуны Верховной Рады (прямая трансляция)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шреку, Симоненко не негр, він крім могучого нічого не знає.:)

15. mota_boy

Так це ж НОРМАЛЬНО, люди приїхали сюди і вивчили мову яка потрібна їм для спілкування та навчання (у Львові українську в Криму російську, вчились би в Пльщі говорили б польською), це вияв елементарної поваги до оточуючих.
    А громадяни України можуть собі дозволити на лекції вигукувати "пєрєвєдіте на рускій", їм в голову не може вкластись що вони повинні розуміти викладача а не викладач їх, хіба це не вияв хамства і невихованості????

16. Salata

Salata Well-Known Member

"Повага" - это одно из обоснований порядка "сначала телега, потом - лошадь" :)
    Между прочим, русский они знают довольно плохо, несколько раз сталкивалась, объяснялись с помощью моего школьного английского, меня уважение мало интересует... :)

Когда сбудется патриотичная мечта - перевести все обучение в Украине на украинский, им, таким студентам, будет особенно "весело" в русскоязычной среде...

Не знаю как во Львове, в Запорожье, например, полно коренных суржикомовных и русскоязычных, там такое "хамство" - сложный вопрос, запутанный, ведь и украинский многим - родной...

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не погоджуюсь з Вашим твердженням. Але якщо допустити Ваші прогнози, логічно виникає питання: "Навіщо зберігати українську???".:confused:

18. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

хтось з відомих казав щось на кшталт "не шукайте у жінок логіки...." - хоча безперечно у іншому контексті ;)

19. mota_boy

А в Ви змогли б написати так про мову яка є для Вас рідною???

20. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я не понимаю о чем спор. Я тут ветку опрос проводил, про то, кто будет своих детей русскому языку учить. Так большинство написали, даже "ура-патриоты" что будут учить своих детей.
    Ну и о чем спор ? Если есть такие харьковчане, что не будут украинский знать, так им же и хуже. А тем кто будет, так им лучше. Они более (двуязычные) конкурентноспособны в новых реалиях. Меньше конкуренции, тем лучше живется тем, кто два языка знает.

Так нет, надо обязательно одним упрямым с дурацким упрямством других упрямых заставить, и тогда наступит всеобщее благоденствие украинского языка. Смешно ей-богу. :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)