Чи вміють харків'яни розмовляти українською мовою?

Тема у розділі 'Харківський форум', створена користувачем Xel, 26 тра 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Відповідь: Чи вміють харків'яни розмовляти українською мовою?

Я теж так рахую :D

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ґґґ...
    Вам надіслати для ХР українську літеру? (щоб не ґвалтувати) :)

• Подобається Подобається x 1
  3. Вадюшка

Най це буде найбiльша мовна проблема [​IMG]

4. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Людиною щоб бути не треба знати 100 мов.Треба бути людиною.Коли дітки народжуються вони взагалі не розмовляють.Але вони люди і як на мене коли маленькі то всеодно що святі.Так що т людяність тут ні до чого.Хто скільки хоче той і вчить.Всього навсього громадяни України повинні знати добре українську мову.А якою я собі спілкуюсь не офіційно-то нікого не цікавить.Я особисто нікого ще за життя не образила-що мол ти москаль чи щось подібне.А мене в Україні харять що я говорю на українській мові.Просто бред якийсь

• Подобається Подобається x 2
  5. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Ну що ж Ви так. Самі щойно говорили про необхідність досконалого володіння українською, а тепер вживаєте потворний русизм :)

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Кому? Кому они обязаны?

7. levandivka

Собі!
    Щоб могти слово "повинні" перекладати. :)

8. Дальневосточник

"...Не корысти ради, а токмо волею пославшей мя жены...." :D

9. Pand@

Pand@ Well-Known Member

10. levandivka

А-а-а-а. ТАК би і писали: [demagogia]****[/demagogia]

11. zenyk

zenyk Well-Known Member

замкнуте середовище? Ви так називаєте територію за "Залізною завісою" в період 1921-1991 рр? чи то може Ви хочете назвати замкнутим середовищем США, Канаду, Францію, Німеччину, Британію, Іспанію, Італію, де від давна оселилась українська діаспора, яка зберігши автентичність мови намагається донести до нас всі її особливості?

Додано через 2 хвилини
    погоджуюсь. І штучно обмежувати її розвиток тільки тим аргументом, що так розмовляють "емігранти" - також вкрай неправильно

12. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Ні.це не означае що ми всі повинні в повсякденному житті говорити досконало.Це і наразі як на мене не можливо (ну у мене принаймі так)Я не націоналістка.Просто ще раз повторюсь-живеш в Україні -ти її громадянин-то знай її мову і не обгаджуй.Я можу говорити багатьма мовами і не тільки правильно..А так деколи хочеться щось комусь сказати....в матах...так що ледве стримуешся.....Та правилами заборонено.Та й не гарно

13. Вадюшка

Рекурсiя, аднака.

Додано через 4 хвилини
    Мова-то якраз до вподоби, а от безтямних фанатикiв будь-чого, якi до того ж не зовсiм орiєнтуються у предметi своєї хворобливої пристрастi, розумнi люди не надто поважають. I дуже часто такi фанатики бiльш понад усе самi дискредитують свою iдефiкс.

Disclaimer: цей абзац був суто абстрактним; якщо хтось пiзнав у дописi когось, я не винний, "я в домiкє!" :ninja:

Додано через 10 хвилин
    А про що тодi йдеться взагалi? Мову треба знати, але не потрiбно розмовляти нею у повсякденному життi досконало (та i взагалi розмовляти), бач воно як... А в чому тодi виявляється її знання i який в ньому сенс взагалi?

Якщо у вас не так -- вечiрнi школи чекають.

:D
    Жити в Українi i бути її громадянином -- не одне й те саме, JFYI. Ну а "обгаджуй" просто порвало на шматки :crazy: Це що взагалi означає?

:D :D
    "Афоризмы офицеров Советской Армии" нервово смалять у кутку.

панда, пишiть ще: посмiятися вiд щирого серця -- це завжди корисно для здоров'я, тож вашi дописи у цiй темi дуже цiлющi :crazy:

• Подобається Подобається x 2
  14. zenyk

zenyk Well-Known Member

як мінімум в тому, щоб не поставали ні сіло ні впало питання про те, що бачте тести вони українською вирішити не можуть, шо бачте дискримінація, бо вони не можуть інструкції до ліків українською прочитати і т.п.....

Додано через 1 хвилину

...ну я не філолог, але, думаю, що таке українське слово не важко зрозуміти: похідне від іменника "гадина", відповідно слід розуміти дієслово "гадити" і як наслідок - "обгаджувати"....

15. Дальневосточник

Та не, не ТАК - [demagogia]****[/demagogia] а [tomu_scho]*****[/tomu_scho] :D
    Тот-же креатив, шо был на бигбордах яника.... :)

16. Вадюшка

Хi-хi. Я теж теоретично можу сказати, що використання укр. мови у якомусь конкретному випадку є дискримiнацiєю, але я це скажу зовсiм не тому, що не знаю укр. мови. У Вас якась дивна логiка: мовляв, проти надмiру активного впровадження укр. мови виступають лише тi, хто її не знають, i тому, що її не знають. Надто просто на цю проблему дивитесь, як на мене ;)

Я теж не фiлолог. Але чому я -- мерзенний харкiв'янин, який per se усiма фiбрами души, звiсно ж, ненавидить Мову, -- даю собi працю регулярно вiдкривати словник i перевiряти сумнiвнi мiсця своїх дописiв на форум? I чому [русизм]Вєрховнi Жрєци Мови[/русизм] у цiй темi частесенько верзуть повне абищо, за яке їх у школi б варто було б з класу попросити, аби збiгали у бiблiотеку за словником?

FYI, слова "обгаджувати" нема анi у Lingvo, анi на порталi slovnyk.net. Наведiть, будь ласка, вихiднi данi словнику, у якому таке слово є. А то ж дивни речi: харкiв'яни тут ставляться до української мови дбайливiше, нiж дехто iз [русизм]Озабочєнних... Нє годицца :D [/русизм]

• Подобається Подобається x 3
  17. zenyk

zenyk Well-Known Member

...ну....на тому slovnyk.net нема так само ні вар'ята ні кнайпи, куда той вар'ят забігав кави попити....але то ж не значить шо таких слів нема!

Додано через 1 хвилину
    а от слово "стурбовані" і "негоже" на тому сайті є.....

п.с. то до твердження про:

18. Вадюшка

Я ж i попрохав навести данi словника, де таке слово є ;) Щодо двох Ваших прикладiв, то вони все ж таки не є зразками слов загального узусу, i ареал їх iснування, iмхо, обмежений. А от щодо слова "обгаджений" поки що дiагноз є незмiнним :cowboy:

Це Ви про що? :)
    Якщо про те, що в мене також є помилки, то -- не сперечаюся, є. Але йшлося про iнше: що вимоги [русизм]бєгом[/русизм] усiм вивчити укр. мову, якi висловлюються iз численними помилками, виглядають у кращому випадку кумедно, а у гiршому -- безглуздо.

19. Дальневосточник

Кнайпа (від нім. Kneipe) — гастрономічний заклад, де подають спиртні та інші напої, зокрема каву. У німецькомовних країнах означає перш за все пивну, де окрім напоїв подають також і страви, тому границя між кнайпою і рестораном є нечітка. В Україні найчастіше вживається у Галичині, зокрема у Львові, де нерідко маючи на увазі кафе вживають кнайпа або також кав'ярня (каварня). Зі Львовом також пов'язана історична назва перших кав'ярень цукерня — в цих кондитерських до кави пропонували випечені тут же ж свіжі тістечка.
    Одна з можливих відмінностей кнайпи від ресторану є традиційна роль кнайпи як місце зустрічей та спілкування громадськості. Особливо на вихідні та у свята, коли вона стає місцем відпочинку у колі друзів та знайомих. В залежності від місцевих особливостей різних країн світу такі заклади називаються по різному:
    у англомовних країнах подібний заклад історично називали таверною, проте сьогодні її роль перейняли здебільшого паби
    кафе в Італії, Франції також Австрії і багатьох інших країнах
    чайхана в країнах Середньої Азії
    P.S. понятно, почему я никогда не слышал такого слова на Востоке Украины...У нас - пивная или кафе....В крайнем случае - бистро :)

• Подобається Подобається x 4
  20. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

УКРАЇНЦІ завжди відрізнялися "ге-канням", а не "ґ-канням". Нє?

Саме так.

Тобто, повертатися до мови початку минулого століття - то її розвиток? Дуууууже сумніваюся! А оці нововведення: гелікоптер, літовище, поліціянти і пр. і пр., це теж розвиток щирої українскої мови?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)