Чи вміють харків'яни розмовляти українською мовою?

Тема у розділі 'Харківський форум', створена користувачем Xel, 26 тра 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Відповідь: Чи вміють харків'яни розмовляти українською мовою?

Ну, по-перше, три випадки -- дещо малорепрезентативна виборка на мiльйонне мiсто, як на мене :) По-друге -- жодним чином не хочу сказати щось погане саме про цих молодих людей, але ж нерiдко за кордоном учаться дiтки нуворiшей, яким взагалi усi знання до одного мiсця, бо життя вже "наперед проплачене". Гадаю, даного випадка це не стосується, але принциповою наявнiстю таких респондентiв також не треба нехтувати.

Але ОК, я замiню "iнтелигентнi харкiв'яни" на "багато iнтелiгентних харкiв'ян" :)

ЗI: надо й собi запитати подружку-скрипальку, яка вчиться i працює у Мюнхенi, як у неї з українською :cowboy: Досi, щоправда, це питання нас якось абсолютно не обходило :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Коли я вперше приїхала в Харків,а це було 2 роки назад,забула що чоловік мені говорив що більшість там спілкуеться російською.Поїзд мій прибув в 4.20 ранку(я погано спала і була замучена тою дорогою) і я вирішила трошки почекати в барі щоб чоловіка так рано не піднімати.
    От і думаю спитаю в місцевих де е той цілодобовий бар-кафе.Підходжу і питаю в бабульки яка продавала всяку дріботінь:"Підскажіть будьласка,де тут цілодобовий бар?".А вона мені :"чего?!!!!Я сонна не зрозуміла що то її так дратувало те що я на українській спитала та й ще раз те саме питання.....А вона як понеслась:"Ты на каком языке говоришь?!!!!!!! і т.п......
    Я вже обернулась мовчки та вона ще видно довго там бубніла з сусідочками своїми.
    В цей день я наслухалась так по місту і вокзалу російської музики(навідь загранки не чула,не тещо української-видно так зівпало все),що приїхавши сюди у Львів тиждень тільки українську естраду слухала.Хоча якщо чесно аж так сильно нею не захоплююсь.
    Кароче,скільки туди приїзджаю,чомусь не вдаеться мені Харків сподобати .От Київ мені подобаеться як місто так і люди

• Подобається Подобається x 2
  3. Вадюшка

Панда, я вам відкрию одну тайну: у нас взагалі живуть самі в'єтнамці. Якщо б ви потрапили на наш ринок ім. Барабашова, ви б переконалися. Воно, звісно, там їх лише з десяток тисяч, хоча у Харкові загалом понад мільйон мешканців, але то байдуже: ми ж таки знані екстраполятори, що робимо висновки про місто і людей, поспілкувавшись з однією бабулькою на вокзалі.

Щодо музики: де ви примудрилися обслухатися будь-якою естрадою, мені незрозуміло. Хіба що не вилазили з маршруток або генделиків сумнівного пошибу. Ну то чиї це проблеми?

І ще: якщо вам Харків не до вподоби, то не гвалтуйте себе, не приїжджайте. Я сам після візитів до Львова дещо критичніше став оцінювати своє місто, але оці ваши "путєвие замєткі про то, як мене зачепила вокзальна бабка і яке тому увесь Харків мерзенне кубло" -- це просто сміх.

В мене, до речі, теж у останній приїзд були невелички терки мовного характеру у Львові, але мені якось достатньо ума, щоб розрізняти локальні непорозуміння і оцінку міста і його людей взагалі. Чєго і вам желаю. А тепер ставте мені свій мінус до карми, бо іншої аргументації від вас щось нуль цілих нуль десятих всю дорогу.

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Pand@, take it easy :)
    ваш опонент таки частково має рацію :)

5. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

У мене невістка з Харкова, інститут закінчувала в Дніпропетровську. Російськомовна. Українську розуміє повністю, а от розмовляє з акцентом і повільно (перекладає подумки).

Ми її не приймем в Юкраїнський Комсомол. Ні. :sad:

6. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Якщо ми говоримо про Харківщину, а не про місто Харків то і зараз україномовні понад 80%. В місті ситуація значно гірша, і останнім часом політиками подекуди нагнітаєтся просто антиукраїнська істерія. Тай недолуга українізація так як вона проводится має лише зворотній ефект.
    Коли в 80х роках я вчився в школі, в селищі Вільшани, 20 км від Харкова, то російську чув лише по телевізору. Зараз же, прйшовши ввечорі по вулицях і прислухаючись як говорить молодь російську чути все частіше і частіше

7. Вадюшка

Я вибачаюсь -- а хто Вас примушує взагалi звертати увагу на полiтикiв? :cowboy:
    "Не читайте перед обiдом радянських газет" (ц) ;)

А оце iстина. Нiчого у нас з минулого не навчаются -- усе у мовнiй сферi треба робити насильно, через анус i без нiякого вазелiну. Яка тут може бути любов?! :beee: :)

• Подобається Подобається x 3
  8. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

тут на форумі є фахівець, який стверджує, що сама правильна любов - це через задницю... себто per rectum.
    Та й звичний то для нас шлях, на наших теренах - усе через-туди робити...

9. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я знаю, як зробити так,щоб вся Україна знала українську мову.Рецепт дуже простий-зробити рівень життя на Україні в 20 раз вищий ніж в Росії, або в будь якій сусідній державі. Тоді до нас потягнуться емігранти від усіх усюд і всі з задоволенням будуть вивчати українську мову, якщо ще за знання і використання мови будуть платити надбавку в дві тисячі доларів,тоді й китайці заговорять українською, а наші росіяни будуть клястися в українських коріннях.Приклад -Морозов, Кучма, Янукович, і другі високооплачувані люди в Укаїні.

10. Вадюшка

Цинічно, але резонно :) Власне, і англійську нині усі поголовно вчать не з великої любові до неї, а тому, що це інвестиція у себе коханого :cowboy:.

ЗЫ: Панда, маладєц, так дєржат'. Люблю, когда девіци меня слушаются. :cowboy:

11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

-1

12. Вадюшка

Ви перекручуєте новояз, шановний. Орвел не схвалив би. Треба казати "мiнус-мiнус", оце буде класично.

13. Pand@

Pand@ Well-Known Member

В"етнамців не бачила.І взагалі проти них нічого не маю.
    Нарахунок "одніеї бабульки з вокзалу"-це було мое перше знайомство з жителями Харкова і нажаль ця бабулька не едина хто так рахуе у вашому місті.

Може ще скажете в домі розпусти?Коли приїздиш в інше місто,це значить що по справам чи відпочити....І вдома не мае часу сидіти.А що ви рахуете що в маршрутках не ті люди їздять?І взагалі щого ви взяли що у мене якісь проблеми?Судячи по всьому це вас за живе так взяло а не мене.І взагалі хто винен в тому що люди повертаються з вашого міста не знайкращими враженнями?Я думаю явно не ті хто туди приїздить

Так не маю бажання ніякого їхати туди.Але не завжди робиш те що хочеш.Треба-значить треба.Чи мені треба дозволу у вас спитати?

Шановний!Про ваші розумові здібності я не хочу виражатись.А отже і про мої вам не судити.Я спілкуюсь з багатьма людьми і у вашому місті теж встигла з багатьма поговорити.І залишилась при своїй думці.А те що вам не подобаеться бо ви житель цього міста-ну.....допомогти нічим не можу.

"Девицы" - це ви так звикли в Харкові до жінок звертатись?Напевно в "домі розпусти" частий гість.

14. Вадюшка

I как рахувала та бабулька? 2+2=5?

Ох у вас i фантазiї... :shutup:

Та нi, проблем зовсiм немає, ви їх самi створюєте -- з того, що якась дурепа-бабка на вас о п'ятiй ранку десь нагримала, що в маршрутках попсу крутять. Ну i глобальнi висновки з цього, звiсно, кумедно читати.

А, ну то робiть скидку i на це також. Як несамохiть їдеш, то деякого упередження до мiсця призначення не уникнути, це знайомо. Але -- чи харкiв'яни у цьому виннi?

Ну так, не менш 10% населення, впевнений ;)

"Люди" -- це одна Панда? Бо щось тут, на форумi, я не бачiв масових закидiв щодо Харкова i харкiв'ян. Наведiть лiнки хоча б.

До жiнок я звертаюсь зовсiм iнакше -- це можна навiть тут, на форумi, побачити.

15. Stanley

Неверю! (С)
    Щось я живу в Харкові, спілкуюсь здебільшого українською, але подібного не помічав.

16. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Байки не розказую.А не вірите,нічим допомогти не можу

А до чого тут форум?Я не закидаю.Я говорю.І не піньтеся
    Ааа.тобто "девіца "тут тільки я?

17. Полковник

Полковник миється в бані

:)
    О!
    Приколист!
    Интересно будет посмотреть....:)

18. Stanley

А я Вашої допомоги і не потребую. Як харків"янин можу всіх запевнити що Ві верзете нісенітниці. У нас тут теж є такі що розповідають як у Львові бьють за російську мову, клянутся-божатся а коли спробуєш з ними тохи про Лвів поговорити, то виявляєтся що там не були, а про те що за російську мову там бьють сусід/кум/знайомий розповідав.
    Є в мене підозра що і в Харкові "був" хтось з Ваших знайомих.

• Подобається Подобається x 3
  19. Вадюшка

:)

Згадалося з Аверченка:

У некоторых путешественников есть другая манера — все отрицать, всякое установившееся мнение, сложившуюся репутацию — переворачивать кверху ногами…
    Вы. Говорят, итальянки очень красивы?
    Он. Чепуха! Не верьте. Толстые, неуклюжие и. — удивительно — почему-то на одну ногу прихрамывают. Одни разговоры о прославленной красоте итальянок!
    Ошибочно думать, что этот глупец изучил итальянских женщин со всех сторон, во всех деталях. Просто был он в Риме два дня, все это время проторчал в грязном кабачке на окраине, и прислуживала ему одна-единственная итальянка, толстая, неуклюжая, прихрамывающая на одну ногу.

:cowboy:

20. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Не збираюсь перед вами оправдовуватись.Я все написала.А ви зі своїми підозрами так і залишайтесь

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)