Чи вміють харків'яни розмовляти українською мовою?

Тема у розділі 'Харківський форум', створена користувачем Xel, 26 тра 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Відповідь: Чи вміють харків'яни розмовляти українською мовою?

До речі, я росіянин за національністю й мій друг, з ким я гостював в Україні, теж, але "окупантами" нас у Сумської країні ніхто не називав, усі ставились приязне!

А Ви, як я розумію, прихильник переймання цих метод? :scare:

• Подобається Подобається x 1
  2. premium

premium Well-Known Member

Ви мабуть хороший росіянин. А окупантами були москалі.

В мене свої методи, я б за криве слово на Україну і українців відправляв на виправні роботи.

Додано через 2 хвилини
    А ще там були такі :moskali: окупанти в 1500, 1659, 1918 ...

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

В Сумах? В Кировограде? Упоминали эти места....
    Вот Кировоградские "оккупанты"
    "..Город основан в 1754 году российскими войсками как крепость Св. Елизаветы, защищавшая Новороссию от нападений турок и крымских татар.."
    Вот - Сумы
    "...В отношении года основания у историков и краеведов единого мнения нет. Называются годы 1652 и 1655. Наиболее вероятным теперь считается второй вариант.Предполагают, что город заселялся несколькими волнами переселенцев из-за реки Днепр, но основателем Сум считается полковник Герасим Кондратьев, который пришел сюда в 1655 году с группой казаков-переселенцев из местечка Ставищи Белоцерковского полка...."
    Кто кого в 1500 году окупировал-то?
    P.S. да, пан Тягнибок большой мастер brainwashing :D

4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

4 роки тому були в Херсонській області, більшість людей спілкувались суржиком, при цьому щиро вірячи що спілкуються російською :), якби не уточнили що вони російськомовні і не обурювались українізацією, я бне насмілились цей діалект назвати російською мовою.

5. -Erebus-

А поганий росіянин це той, хто хоче зараз захопити Україну і відібрати від її незалежність???
    Скажу Вам під секретом у вушко: більшості росіян плювати на Україну, українців і інше, в їх багато своїх проблем. Але є такі, хто має родичів в Україні, і лише тому їх турбує, що зараз відбувається осьде (від мене: там)!

Ого! Які "демократичні" методи! А Вам взагалі подобається жовто-блакитний прапор, або червоний, та тільки з тризубом, може і ліпше буде?..:)

Вашим логіком й зараз у Поліссі є окупанти... Тільки цього разу вони з Київу: "Незалежність Поліссю та полищукам!!!" :)

На жаль, але отам я ніколи не був, тому не маю взмогі оцінити їх говір. А ще можу сказати, що давеча спілкувався з дівчиною, а вона недавно повернулась з Амерікі, отак й у її деякий акцент з'явився й слова вона іноді заміняла на англійські...

• Подобається Подобається x 2
  6. premium

Землі цих областей входили до складу слов'янських князівств, Київської Русі, Литовсько-Руської держави та Козацької держави. Як вони опинились в складі Московії - відомо. В 1500р. відбулась агресія Москівії, яка тільки відкололась від Золотої Орди, проти Русі, внаслідок чого північна Сіверія потрапила під московсько-монгольське іго. Кульмінацією москальських злодіянь на цих землях став голодомор 1933року. Нинішня Кіровоградщина опинилась під москалями лише в кінці 18ст., братню любов в повній мірі також відчули в 1933 році. Є ще питання?

Додано через 8 хвилин
    Думаю Ви натрапили на звичайних голубих регіаналів. Я дитинство влітку провидив під Херсоном. Старше покоління розмовляє переважно чистою українською, молодші - вже суржики. Половина херсонців голосувало за помаранчевих, а українську мову (мають на увазі переважно суржик) вважає рідною 70% населення. Тому там не все так страшно.

Додано через 9 хвилин
    Поліщуки є українцями, так шо не клеїться.

7. Дальневосточник

Нет! :D
    У нас разговор - совершенно по Стругацким :
    "...Он встал за машинку и шикарным жестом перекинул тумблер. В недрах машинки загорелась неоновая лампочка.
    – Прошу вас, – повторил старичок.
    – А что это у вас там за лампа? – с любопытством спросил Фарфуркис.
    Старичок тут же ударил по клавишам, потом быстро вырвал из машинки листок бумаги и рысцой поднес его Фарфуркису. Фарфуркис прочитал вслух:
    – «Вопрос: что у нея... гм... у нея внутре за лпч...» Лэпэчэ... Кэпэдэ, наверное? Что это за лэпэчэ?
    – Лампочка, значит, – сказал старичок, хихикая и потирая руки. – Кодируем помаленьку. – Он вырвал у Фарфуркиса листок и побежал обратно к своей машинке. – Это, значит, был вопрос, – произнес он, загоняя листок под валик. – А сейчас посмотрим, что она ответит...
    Члены Тройки с интересом следили за его действиями. Профессор Выбегалло благодушно-отечески сиял, изысканными и плавными движениями пальцев выбирая из бороды какой-то мусор. Эдик пребывал в покойной, теперь уже полностью осознанной тоске. Между тем старичок бодро простучал по клавишам и снова выдернул листок.
    – Вот, извольте, ответ.
    Фарфуркис прочитал:
    – «У мене внутре... гм... не... неонка». Что это такое – неонка?
    – Айн секунд! – воскликнул изобретатель, выхватил листок и вновь побежал к машинке.
    Дело пошло. Машина дала безграмотное определение, что такое неонка....До Тройки дошло, наконец, что если они хотят кончить когда-нибудь сегодняшнее заседание, им надлежит воздержаться от вопросов, в том числе и от риторических. Наступила тишина....."
    Я - основала Екатерина...Мне - "москали" захватили.... Провели,значить, "агрессию" в 1500 на город, основаный в 1754 ими-же.... :D
    Ясень пень - НЕОНКА! :)

8. Pand@

Pand@ Well-Known Member

А чому російською йде навчання в учбових закладах Вашого міста,державна ж українська,а не російська?!Ви ж здаеться в Україні живете,а не в Росії?
    Мій чоловік вчиться в Харкові.Одноразово я була в вашому місті і мені зовсім там не сподобалось.Не маю на увазі саме місто,а людей.Дуже не поважають багато людей те що хтось спілкуеться українською.Та ще й виговорюють це у не гарній формі.

9. Полковник

Полковник миється в бані

Согласен!
    Очень ТАМ недооценивают английскую мову!
    Паразиты!

10. Pand@

Pand@ Well-Known Member

А до чого тут англійська?Я говорила про українську.Ми ж не в Англії живемо....

11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Гадаю, англійську таки вчать. А ненависть до української (якщо вона дійсно є) - це самообкрадання. Навіть Вам є сенс хоча б трохи її вивчити, раптом доведеться військовим перекладачем попрацювати.

• Подобається Подобається x 3
  12. Полковник

Полковник миється в бані

Не хвилюйтеся! Допит воєннополоненого проведу в кращому вигляді. Пан Левандовка може підтвердити мої слова.
    .

13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Мої привітання. Хоча б трохи мову вивчили. :)

14. -Erebus-

А ми москалі такі, ми усе загарбуємо, от в 1500 року прийшли до Полісся й зчинили геноцид та репресії зайчикам, білочкам й іншим тваринам, які тоді мешкали у тамтешніх місцях. А вже після того заснували свої москальскі міста! а Ви як думали, пане? Хіба може бути інакше? :)
    Нічого, якщо буде треба, у Росії є кому допомогти товаришу Полковнику! :)

15. premium

Дальневосточник, ви працюєте з цитатником ФСБ?

Додано через 2 хвилини
    Є, і дуже багато в кого. Аж до Харкова їхати не треба.

16. Дальневосточник

Я понимаю - националист, на котором клейма некуда ставить, никогда не будет читать дневники Тараса Григрьевича. Потому, что написаны они на русском. Видимо следуя этой логике отрывок из вполне антисовесткого романа братьев Стругацких - "Сказка о тройке" - назван "цитатником ФСБ"....И я согласен - подобной, с позволения сказать, "публике" не стоит ездит на Восток Украины, чтобы не получить воспаление "моска" от услышаной на улице русской речи...Лучше тихо сидеть себе в своем селе... :D

17. premium

Не треба прикриватись Шевченком. Кожному зрозуміло, чия позиція йому була ближча.
    Шевченко може й користувався мовою народу, серед якого жив в Росії, а такі, як Ви, не можете навіть мовою свого народу оволодіти.

Додано через 2 хвилини
    Мій Тернопіль, як і абсолютна більшість міст ЗУ, були вже давно містами, а на вашому сході лише монголи і татари кочували.

Додано через 4 хвилини
    З тих часів у вас мабуть і пішла мо...ка мова.

18. Дальневосточник

Каждому - да как вижу - не всем понятно, что писал он свои дневники не для печати, а для себя. И что не вписывается это никак в мелкотравчатый национализм, потому, что Тарас Григорьевич несоизмеримо больше этого местечкового "мовного" национализма. Ему не надо было никем "казаться". Язык для него - по моему мнению - это инструмент мастера, а не фетиш....
    Я - русский.Есть вопросы к моему языку? :)
    Я - гражданин Украины, и знаю государственный язык. Я не понимаю того, что пишут на форуме? Что именно мне "инкреминируют"? :)
    Фройд би плакав!!!! :D
    Особо рьяным "украинизаторам" Луганщины - от файного мiста Тернопiль! :D

19. premium

Все добре вписується.

Якщо Ви росіянин - то чого втручаєтесь в українські справи? Мало азіантських просторів?

20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Вас, тернопільчанина, ніхто не питає "чого на Львівському Форумі загубили", правда?
    то кокої мари?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)