Чи вміють харків'яни розмовляти українською мовою?

Тема у розділі 'Харківський форум', створена користувачем Xel, 26 тра 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Відповідь: Чи вміють харків'яни розмовляти українською мовою?

Думаю - особенно ценно поведать сие высокоумное изыскание - происхождение однозначно определяеться языком - огромной украинской диаспоре в Канаде. Мол - не украинцы вы, поскольку говорите на английском или французском языке. :)
    Да и по поводу - придумали - как-то не того... :)
    Придумали - эсперанто.

• Подобається Подобається x 1
  2. premium

premium Well-Known Member

Я ж і кажу, що це бразильська португальська, бразильський варіант португальської чи бразильсько-португальська, суть від цього не міняється. А російська, вона і є російська, ну можна ще сказати ще московська, кацапська, слов'яно-угро-монголо-татарська :moskali: , але аж ніяк не українська.

Маленькі країни і колонії до уваги не взяв.

Де ви лайку побачили? Москалі - це історична назва росіян українцями (русами).

Додано через 5 хвилин
    Для канадців українського походження останньою ознакою українськості є українська мова. Асимілювався, не розмовляєш рідною моваю - то вже не українець.

Додано через 28 хвилин
    Ми здається про українців говоримо, а не про національні меншини.

А які ще окремі нації в Україні є крім українців? Українські угорці - це окрема нація чи частина угорської нації? Тим більше росіяни. Крім українців є лише кримські татари. Тому в нас країна майже однонаціональна, АРК - двонаціональна. А інші національності є частинами іноземних націй, поки не асимілюються серед українців.

3. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Ти ба... Комусь iмперськи зазiхання закидаєм, а самi навiть не даємо собi труд глянути у довiдниках (або хоч в iнетi) офiцiйнi мови "маленьких країн та колонiй" (ц). Негарно, пане суперменш, негарно. До речi хто на Вашому глобусi є колонiєю -- Суринам чи Гайана?

Взагалi, то є дивно (i сумно), як ксенофобiя може органiчно поєднуватися iз невiглаством. I хто з них кого пiдтримує, подеколи не зрозумiєш...

Та до чого тут "москалi"? Я про те, що Ви там росiйському люду понаприписували.

4. Дальневосточник

И случится это сразу перед ассимиляцией всех в китайцев.... :)

5. premium

Дивує як вам вдалося знайти в моїх дописах імперські зазіхання. Насправді мої слова значили лише те, що понад 90% населення сусідніх Бразилії країн є іспаномовними.

Понаприписував росіянам лише те, що зустрічаю в їх поведінці щодня.

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну ні фіга собі "меншина"! Яка більша за україномовних. Це повна нісенітниця, коли російськомовних називають "меншиною". І заставляють (саме заставляють) розмовляти українською. Якщо в СРСР не вдалося нав"язати на ЗУ російську, то з якого дива хтось вирішив, що можна нав"язати українську?

7. premium

Проснись, ти мабуть не в курсі де ти. Нагадаю ти в Україні, де 78% населення українці, 68% вважають українську мову рідною. Це меншість??? Так, не всі мають можливість розмовляти рідною, але всеодно україномовні в більшості. Як можна україномовним нав'язувати українську. І хто кого заставляє? Єдине, що роблю я - ганьблю зрадників, які відрікаються рідної мови. А ви навпаки, виправдовуєте зрадництво і прагнете штучно, насильно, обманом, брехнею... довести кількість російськомовних до більшості, а це злочин!!! У відповідь отримуєте неприємну вам реакцію.

8. Степаныч

Друже,
    якщо там, де живеш ти, більшість розмовляє українською, то це далеко не звідчить, що така ж ситуація в усій Україні.
    Яке "зрадництво"??? Якщо у людини рідна мова російська і він нею спілкується, то кого він зрадив???

9. Дальневосточник

Андрей Януарьевич Вышинский случаем - не из Тернополя? :)

10. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Неповага до "маленьких країн" та "колонiй" (хто з тих двох країн колонiя, до речи, так i незрозумiло) -- це що, по-Вашому? Отой самий "iмперський менталiтет", яким дуже люблять дорiкати деяким сусiднiм великим державам.

О, ну бачте, вже лише 90%. Так може i росiяни не усi суцiльно монстри, а лише хх%? :cowboy:

Ви щодня спiлкуєтесь хоча б iз 1% росiян?

ЗI: Взагалi, чiчас тут за офтоп нам вкатають -- i рацiю матимуть. Тож зав'язую iз цим усим. Та й огидно воно. Маю тiльки одне прохання до Вас: не розповiдайте харкiв'янам Вашi теории -- наше мiсто толерантне до рiзних культур, тож прихильникiв Ви собi багато не здобудете.

• Подобається Подобається x 2
  11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Агооов! Прокиньтеся! Ви, мабуть, не вкурсі: Ви на ЛФ, тут прийнята інша форма звертання.

• Подобається Подобається x 2
  12. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Абсолютно вірно.
    Практично всі русскі свято переконані що розуміють українську... "Да разніца мєжду язикамі небальшая, всьо панятна..."

Насправді русак, який ніколи нічого немав спільного з Україною, в 99% випадків практично нічого не розуміє.

З нами, приміром, завжди така ситуація:
    "Ой, а ви по-русски понимаете?! А я думала/л, что вы поляки или чехи - вы же между собой вроди по-польски говорите???!!!"

13. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Так, без попередньої підготовки росіянин лиш трохи спроможеться розуміти українську. Але виучити до початкового рівня, якщо є бажання, для росіянина мелодійну неважко, було б тільки бажання! Тому що граматика в їх однакова, та ще багато спільної лексики.

А до темі: чому ви усі дивуєтеся, що харьків'яні розуміють українську? Деякі росіяні (тут саме громадяни Росії) її теж розуміють! ;)
    За даними останнього перепису майже півмільйона!

14. Степаныч

Мова йде про "руських" в Україні.

Окститесь! Сейчас выучить современную украинскую не сможет НИКТО!!! Ну якщо тільки "до початкового рівня"....

15. levandivka

Степаничу! Ви не плутаєте?
    Це ж американці (по Задорнову) "ну, тупиє..."?

Додано через 45 секунд
    Хто переписував?
    Нагадалося з анекдоту про фашистів:
    -фаша фамілія?
    -Сахарідзе
    -ето правда?
    -Сахаров...
    -ето правда?
    -Цукерман.

16. -Erebus-

Звичайно це роблять волонтери, але буває що й дільничний чи який-небудь працівник адміністрації... Точно не знаю.

До речі, я трохи помилився: не півмільйона, а мало не два мільйона, за даними перепису 2002 року. Але для скількох з їх вона рідна отам я не знайшов.

17. levandivka

Яка різниця..?
    В нас "важливо, хто рахує" (с)

18. -Erebus-

Хєх... я щось зразу не зрозумів Ваш натяк на витяг з слів товариша Сталіна... :shy:
    А Ви думаєте, що дані дуже викривлені? Відразу в мене встає питання: а навіщо?

19. levandivka

А подумати? :)
    Хай не одразу зрозумієте...
    Ми почекаємо. :)

20. -Erebus-

Добре, я подумаю, але от якщо все одно не зрозумію, тоді Ви, пане, мені роз'ясните? :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)