Чи вміють харків'яни розмовляти українською мовою?

Тема у розділі 'Харківський форум', створена користувачем Xel, 26 тра 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Войцек

Войцек Well-Known Member

Відповідь: Чи вміють харків'яни розмовляти українською мовою?

Як на мене, то перша трійка - то вже занадто.

P.S. А все починалося з Харкова

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

А в Харкові що - не п"ють?

3. Войцек

Войцек Well-Known Member

Та п'ють, але ж тема не "Чи вміють в Харкові пити" :)
    Понесло, як завжди

• Подобається Подобається x 1
  4. Mike

Mike Well-Known Member

Я б поєднав все відносно Харкова в одне питання - "чи вміють у Харкові?"
    І як свідок дав би відповідь - вміють. :)

• Подобається Подобається x 6
  5. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Дозволю собі не погодитися з Вами. У Харкові не те, що не вміють розмовляти українською мовою, вони її навіть не розуміють. Рік тому був я там на науковій конференції. Жив в університетському готелі. Так-от, здаю вранці ключі від кімнати черговому. Бачу людина снідає та й кажу їй "Смачного!", а натомість чую "До свіданія!"...

6. Xel

Xel Member

не знаю, що таке "університетський готель" - гуртожиток чи що... про те готель це чи гуртожиток - обидва місця де багато гостей з інших країн, дивуватися тому, що вони вас не зрозуміли нелогічно
    подібне непорузуміння могло бути у будь-якому іншому місті

я, як мешканець Харкова, можу з 100% упевненістю ще раз сказати - харків'яни мову і розуміють, і знають не гірше за інших українців

• Подобається Подобається x 5
  7. тамрико

тамрико New Member

Я з Вами згодна! Навіть на Львівських форумах я бачила дописи з матом, чого не скажеш про форуми міст на Сході України. А щодо Сергія Жадана - харківського автора (письменником назвати його не можна, може автором-публіцистом) то на мій погляд, він використовує мат для завоювання дешевого авторитету серед жителів Західної України. Я люблю Львів, часто там буваю, залюбки спілкуюся українською, на жаль помічаю, що тепер і в українська мова, як і російська без мату, як "англійська без артиклю"

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Звідки висновок, що людина не зрозуміла?

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А може насправді він бажає зацікавити українською тих, хто користується "русским производственным свободно, и русским литературным со словарем"? :)

• Подобається Подобається x 3
  10. Pashok

Pashok Well-Known Member

Непогоджуюсь! Я, мешканець файного міста Харків, запевняю що тут українську мову знають та розуміють. Скільки років тому черговому було на вид?
    Я інколи з друзями починаю спілкуватись українською. + А у місті ви до когось звертались українською? Бо не можна судити про 2 млн. місто однією людиною.

• Подобається Подобається x 3
  11. Rost

Rost миється в бані

:D :D :D Давно так не сміявся.
    Абсолютна більшість харків'ян ненавидять все українське.

12. Bear

Bear Well-Known Member

Дозвольте вам не повірити. Постійно жив у Харкові 4 роки. Маю багато друзів там. Іноді там буваю. Те що ви говорите, це не правда. Виключення, згоден, є, але ж не "абсолютна більшість" і не "ненавидять", і не "все українське"...

Так само, як і на Сході. Не вірте тим хто такЕ говорить про Донецьк та Луганськ. Про Південь не знаю, не був постійним мешканцем Півдня... але, дивлячись на спотворення дійсності деякими особами (в тому числі політиками), можн передбачити, що пропаганда діє аналогічно.

Не дозволяйте шахраям нас ділити.

• Подобається Подобається x 4
  13. Bear

Bear Well-Known Member

Навіть на том ресурсі, що ви привели, можна побачити, що більшість харків'ян (а слово "абсолютна" тут зовсім не доречне) мають незгодність з деякими українськими питаннями, політиками, цінностями (як і на цьому форумі, доречі), але тих що "ненавидять" та при тому "все українське" майже одиниці.
    Не треба так категорично узагальнювати.. при цьому ще й не дуже правдиво. Тому ви й отримали "мінуси", а не тому, що ваша думка "не співпадає".
    Порада: гадаю, "мінусів" булоб на багато менше, якби ви спочатку свого допису написали "Я думаю, що..."...

14. Pashok

Pashok Well-Known Member

Я на цьому форумі також буваю вже з 29.01.2007 і в політику краще не лізти! А в інших темах і ХФ також гарний форум.

15. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Дійсно на тому форумі буває досить цікаво в Політиці. Але особливої відмінності від цього за спектром думок немає, окрім моментів коли активізуются явно хворі типу Вєнтєлятора, Еліабелі, Мамаду,Валеріка та ще двох- трьох ніків, їх небагато але сруть так що хоч на форум не заходь. Єдина принципова відмінність-це стиль спілкування, рівень культури, який у декого там просто відсутній, мат, хамство і образи на адресу опонентів там посто норма. Але ще раз повторюю це не весь форум і тим більше не всі харків"яни, алише кілька відморозків.

16. demetris

demetris Well-Known Member

Заходив на Харів Форум.
    Там народ справді проросійськи настроєний. І не та к щодо держави, як до способу мислення, стереотипів, потреби "царя" тощо... але вони дентифікують себе українцями, пардон "украинцами". ;)
    Баченя України і себе в нх інакше, головне, що в них бачення України є. І мову вони розуміють. кепкують, ображають, не розмовляють з принципу чи навпаки просять не переходити на російську... але знають - це однозначно.

17. Stanley

demetris,категорично з Вами не згоден! Зовсім там народ не "проросійськи настроєний", за виключенням декількох, але дуже активних, учасників, яких можна порахувати на пальцях.

• Подобається Подобається x 2
  18. Pashok

Pashok Well-Known Member

Це дивлячись куди зайти на ХФ. На Хф зареєстрованно близько 35 тисяч чоловік, є серед них і :moskali: і :naci: , а є яким на все забити і вони у ЛОЛі сидять.

19. Stanley

Правда в 15 тисяч з них 0 повідомлень, а ще в 10 тисяч не більше двох, хоча реєстрація кілька років тому.

20. Mafija

Mafija Well-Known Member

НЕ можна робити такі узагальнення. У місті більше мільйона мешканців, а Вас один не зрозумів і Ви зробили такий висновок.

Додано через 6 хвилин
    Та просто якась мода на мат пішла. Треба кожне таке слово обкладати податком. Взяли моду, писменники ..., ..., ... !

Про Львів, доречі, я вже писав, що коли першого разу приїхав до Львова, це було близько 4 ранку, то перше, що почув, був міцний мат, тоді я подумав, що мабуть у Львові не за кожне російське слово розстрілюють...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)