чи вірите Ви в освіту для бізнесу

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Ольга, 6 вер 2007.

1. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

Відповідь: чи вірите Ви в освіту для бізнесу

Олю, я за Україну не знаю, за кордоном магістратуру переважно оплачує роботодавець.

Мене ще дуже дивує один факт... багато наших викладачів навіть не хочуть розвиватись і просто "варяться в власному соку"

Я працюю фінансовим аналітиком в відділі маркетингу в представництві американської компанії. Наш офіс охоплює Європу, Африку і Близький Схід.

2. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Університет не знаю(та знаю - хабарництво та неутцтво), а от в політесі начебто все добре. Однокласник на менеджменті - логістика. В групі 9 людей. Часто їх возять по підприємствах львівщини , знайомлять з організаціїєю роботи на таких. Існує стажування в Німечинні. Його науковий керівник, як я зрозумів, один із власників інвестиційної компанії у Львові. Принаймні, з того, що він розповідав - один позитив.

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

просто казка виходить :)
    Перша моя освіта класична - універ Франка, друга більш практична. Але після цієї практичної мало практики отримала... наголошували на тому, що ми самі маємо адаптувати всі предмети до своєї практики. А читали лише теорію нам...

4. netta

netta Active Member

Вести бізнес без освіти дійсно можливо, але до певного рівня його розвитку. А далі настає момент, коли або самому потрібно навчатись, або наймати фахівця. До речі добрий фахівець завжди заробить собі на прожиття і не тількі :)

Розсмішили :) Все ж таки краще бути жінкою, ніж конем (особливо в поєднанні з пальто останній варіант.. є трохи неестетичним) :)

Просто вражає Ваш політ фантазії :) Хто Вам говорив про те, що всі мусять вести бізнес нечесно? Здається дискусії на філософські теми чесності/нечесності, моральності/аморальності взагалі ніхто не розпочинав, не розумію, чому це так не дає Вам спокою. До речі, те, що особисто в мене немає вміння "підмазувати", ще зовсім не означає, що це вміння не потрібне для ведення бізнесу. А з приводу моїх знань - чого б це Вам особисто так переживати? Головне, що мій шеф їх цінує :)

Якби Ви дійсно були більш менш глибше знайомі з психологією, то мали б вже знати, що ніщо так влучно не характеризує сутність людини, як її бачення та оцінка оточуючих, адже твердження "кожен судить по собі" є психологічною аксіомою.
    А потяги до самоствредження шляхом приниження оточуючих свідчать лише про власну недорозвиненість та закомплексованість.
    Але заради Бога, не сприймайте на власний рахунок та не переймайтеся Ви так :) На відміну од мене Ви ж бо, принаймні, змогли організувати власну успішну справу :)

5. Deus igrok

Аналогічно , у Франка нам читали і казали ... вчіть закон він вам поможе.
    В МВС були вже практики 35-45 років ... то ті не стидалися розказувати, як той закон на ділі "помагає".

6. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

та схоже що ви про це натякнули, коли написали “якості” в лапках:

а про що свідчить здатність всюди бачити що хтось намагається самостверджуватися за твій рахунок і принизити тебе?
    вам певно видніше, раз ви глибше знайомі з психологією
    і взагалі-то я на особистості не переходила, а говорила про рівень бізнес-освіти - не ви особисто його уособлюєте, щоб сприймати геть все на свій рахунок
    так що давайте не будемо, а як будемо – ну то давайте :)

Додано через 4 хвилини
    відколи хамство стало прикрашати жінку?
    кажуть, що коли нема чим крити, криють матом
    це можна порівняти до будь-якого відвертого хамства - як останній аргумент, правда слабо переконливий :)
    не хаміть і вам не будуть хамити :)

7. netta

netta Active Member

ще й всюди... :radist:

Чекатиму обгрунтування Вашої фрази, будь-ласка. Чи знов на місці здорового почуття гумору виявляється нездорова фантазія?

Мені й справді дуже шкода, що Ви сприймаєте все на особистий рахунок, мені дуже важко зрозуміти агресивний настрій.. ще ніколи подібні емоції не призводили до конструктивного діалогу.

А от з цим погоджусь цілковито :)

8. Гелена

2 netta
    щось в нас надто різне почуття гумору і міри, тому не бачу сенсу в подальшій розмові :)

9. Redhotchilly

я взагалі не проти "теорії" в університетах...
    Візьмемо, наприклад, наш рідний ЛНУ Франка.

Реально, більш-менш нормально там працює тільки одна кафедра "Економічна теорія"... і то більшість книжок за авторством її викладачів суцільний плагіат (нехай ніхто не ображається- але це правда).

Решта... це просто сміх крізь сльози...
    Як згадую деякі назви предметів типу "системи технологій"...з незмінним викладачем протягом останніх декількох десятиліть...або викладання маркетингу і менеджменту.... одні назви предметів...плакати хочеться

Основи фінансів- диктування Закону про Бюджет України... І це називається "престижним факультетом" ... самі себе дуримо? чи як...

я розумію, що людей треба тримати на роботі, захищаються на докторів ітд...
    але вони перетворили факильтет на конвеєр нікому не потрібних липових економістів... "зазубрив- здав- забув"... зі скачаними або купленими рефератами/курсовими/дипломами

+ навчання в 2 зміни і спецфакультети..

а скільки платників набрали... які ремонти всюди... а як подивитись на бібліотеку,- кілька нових книжок справді чогось вартих в рік. 2 компютерні аудиторії на найбільший факультет, на яких крім МS Office - жодних потрібних програм нема.

тепер питання- кому це потрібно! Освіта має бути доступною для вибраних людей, які заслуговують і хочуть вчитись...

10. Ольга

Ольга Well-Known Member

я теж не проти :) просто кажу про другу практичну освіту з якої я лише терміни винесла :)...

11. Гелена

тож вона виявилася непрактичною :)
    звідси висновок - дуже мало того навчання, яке реально допомагає на практиці і в освіту для бізнесу можна хіба що вірити , вірити лишається тоді коли точно не знаєш чи існує щось насправді :)

12. Redhotchilly

тому що у Львові... це лише "назва"- МBА...
    немає бази і викладачів, які б могли з власного досвіду продемонструвати ці терміни на практиці

• Подобається Подобається x 1
  13. Ольга

Ольга Well-Known Member

Аналогічний приклад з досвіду мого чоловіка, який здобув тут освіту та працює розробником ПЗ. У США студенти такого типу спеціальностей мають ТАКІ практичні завдання, що нашим і після 5 років роботи таке і не снилося!
    Реальну роботу виконують, створюють реальний софт...

14. Redhotchilly

в нас було практика літом 2 місяці... залежно від підгрупи.
    В мене була в державній установі. Коли ми прийшли в дану установу, керівник і фінансист провели нам презентацію, росповіли про порядок діяльності ітд і що вони хочуть змінити.

Наше завдання було- проаналізувати змінні і постійні витрати.
    Ми повинні були написати звіт- пропозицію, як бпри даному фінансуванні з державного і місцевого бюджетів можливо мінімізувати витрати даної установи.
    Цікавим був той факт, що з 5 чоловік в тій підгрупі - був тільки 1 англієць, але ставлення до нас і нашої роботи було дуже гарно оцінено.
    Ми ходили на збори по плануванню і оцінці результатів діяльності... а вкінці була презентація нашої маленької групи перед керівництвом і керівником практики.

Найцікавіше, що деякі ідеї були використані в подальшому. Оцінку за практику виставляли після презентації.

Інші мої одногрупники проходили практику в інших місцях і мали інші завдання.

Подібна практика і проекти вчить дуже багатьом практичним навикам як спілкування і кооперація з людьми, ведення переговорів ітд...

З досвіду моїх знайомих, які вчились на МBА- їх практичні завдання були набагато складнішими і обємними. Моя коліжанка проходила практику на "Skoda"... вкінці кожен мав публічно виступити перед дуже великою аудиторією і камерами.

15. galickii moskal

galickii moskal Well-Known Member

По моему бизнес образование, особенно университетское, нужно в первую очередь для тех кто хочет быть наемным работником в бизнесе, а тот кто хочет быть предпринимателем должен начинать с практики, ну а потом каждый добирает, если хочет развиваться, того чему ему нехватает одному практики другому теоретических знаний.

• Подобається Подобається x 2
  16. Patrick

Patrick Well-Known Member

чи вірите Ви в освіту для бізнесу ?

В освіту по бізнесу вірю (що потрібна), але як друга , додаткова до вже існуючої.
    Найкраще гармонують law school + business school.Людина з здоровим глуздом і з цими освітами буде дуже корисна , які для своєї кишені так і суспільству.
    ------------------
    Для роботи на NYSE потрібна просто освіта- коледж або університет.Людина подавша резюме мед.сестри може бути прийнята на роботу.
    За рік(випробовчий період з мінімальною зарплатою)часу залишається 20% прийшовших на роботу.А дістають офіси з іменними табличками не більше 3%.

17. Deus igrok

Анотація до однієї з книг.

Освіта потрібна для кваліфікованого працівника.
    А щоб стати успішним - треба вірити в себе. =)

Доречі.
    "- Ким би ти хотів бути: розумним чи мудрим?
    - мудрим
    - чому?
    - розумні працюють на мудрого"
    (с) =)

• Подобається Подобається x 2
  18. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

цікава робота,як на мене. любите її?

19. Redhotchilly

робота цікава...
    але дуже виснажлива

20. Deus igrok

Філіжанка файної кави в ліжко, на сніданок - піднімає настрій. ;)

а де твій аватар? :)