чи вірите Ви в освіту для бізнесу

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Ольга, 6 вер 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: чи вірите Ви в освіту для бізнесу

ну, якщо так розцінювати - тоді дійсно, супермаркет підняли ті напівбандюгани, що не знали, як з тими грошима бути ;)
    Бо вони ті гроші не пропили - а знайшли супергенія, правда, на тему підбору колективу - тут ви маху дали ;) далі то все робили не вони, і навіть не мали права втручатися - такі вже були умови найму ;)
    можливо ;) дійсно - стикався - у підприємців дуже "специфічне" бачення буває ;)
    Правда, якщо брати кількість "успішних підприємців" - на загальному фоні.....
    От маю реальний приклад - ВАТ Львівський холодокомбінат, морозиво. Підприємців, що торгували морозивом гуртом (перепродували) - було кілька сотень. Зі своїми теоріями та баченням ;)
    В один чудовий рік їх кількість різко зменшилася, і зараз гуртовиуів - 10-20 - не більше ;)

2. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Падає, а далі ? Це не фахівець. Це машина без інтересу. Особа повинна любити свою свою роботу, отримувати від неї задоволення. Особливо коли ти підприємець. А з-під палиці , ефект швидко зникне...як тільки джерело загрози зникне.

Приклад? Та я с такими вчуся =) Більшість з них могли б стати чудовими акторами, механіками, феремерами, спортсменами, журналістами, істориками. Спілкуєшся з людьми і диву даєшся що вони роблять на юрфаці.

3. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

щось ви все в лапках пишете :)
    власний бізнес то не так легко як би хотілося, тому й не кожен зможе втриматися на плаву
    головне тут не не впасти, а зробити висновки і піднятися знов
    якщо ж нема такої здатності - то хіба ж то люди з підприємницьким хистом? багато в кого просто виходу не було - треба заробляти як-небуть от і почали торгувати, на початку 90-х часто тому бізнес і починали

4. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Все ідо до монополізації і з кожним роком все важче і важче буде знайти свою конкуренту нішу на ринку.
    Єдине, що ще тільки формується на Україні - ринок послуг. Досить перспективний.

5. Гелена

а історія розвивається по спіралі :)
    важко то важко, але нічого неможливого нема
    єдине, що не варто забувати - все і відразу не буває, а крок за кроком і дотопаєш :download:

6. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

За кордоном на т.зв. бізнес- освіті всі викладачі ОБОВЯЗКОВО(!)- практики або теоретики з практичним досвідом.
    Моя викладачка з Міжнародного обліку і фінансів працювала в KPMG багато років. Її напарник в PwC. це люди, які могли відповісти на запитання і пояснити на ситуаціях зі свого життя.

Викладачі з Project Management (один-теоретик читав лекції, друга- практик працювала в плануванні діяльності одного відомого банку).
    На екзамен в нас був проект-презентація по розрахувати, обгрунтувати вибір того чи іншого проекту "перед банком і дирекцією" (групою викладачів)+ презентація вкінці.

Викладач з корпоративних фінансів- доктор, працював на біржі, має багато виданих книжок і статей.

Інші викладачі з менеджменту і стратегічного маркетингу дописували в наукові і популярні журнали + мали досвід роботи.

Лекцій дуже мало, вчитись треба багато, особливо якшо штудіюєш літературу спеціальну і постійно нова термінологія. Mожна мати заняття один-на-один з викладачем , якшо не розумієш теми.
    Бібліотека працює 24 години на добу, всюди Wi-Fi. Люди читають і пишуть конспекти всюди- в коридорах, на сходах, в їдальні...

а ше розкажу за екзамени:
    на деякі екзамени, можна було брати всі конспекти і які хочеш книжки.
    але завдання були побудовані на практичних ситуаціях, і якшо не розумієш матеріалу,- жодна книжка не допоможе. Всі курсові і проекти були побудовані виключно на життєвих ситуаціях.. якщо і були деякі теоретичні питання, то все треба було пояснити на прикладах, а не просто визначеннями...

за плагіат- виганяють зразу без повернення оплати за навчання.
    Свое дослідження і диплом я писала сама від початку до кінця... більше ніж 5 місяців.

Я не вчилась на МБА. в мене інша спеціальність- але саме поєднання теорії і практики + хороші професійні викладачі + література/бази даних+ практика 1 міс на підприємстві + різні проекти/сценарії/ презентації...і робить бізнес-освіту якісною

p.s.вибачте, як будуть якісь помарки- користувалась транслітом

• Подобається Подобається x 2
  7. Гелена

це все супер
    але тут домінує думка про те щоб стати хорошим спеціалістом, тобто працювати планується на когось (ну наприклад на чийсь банк :) )

бізнес-освіту я розумію як таку яка дає знання для започаткування і ведення власного бізнесу, інакше це просто хороша освіта, але чи бізнес-освіта? :no:
    тобто в мене питання для чийого бізнесу ви вчитеся? :)

8. Redhotchilly

якшо брати до уваги MBA(Master of Business Administration), то за кордоном там переважно вчаться власники/директори компаній (в яких є багато років досвіду роботу, але може не бути освіти як такої ВЗАГАЛІ).
    або менеджери вищих ланок, яких компанія вважає перспективними і тому вкладає в їх освіту. Тут ніхто майже не вчиться за власні гроші ( це дуже дороге задоволення)

я вчилась для себе, зараз працюю на когось, набираюсь трохи досвіду і планую в майбутньому працювати вже на себе

• Подобається Подобається x 1
  9. netta

netta Active Member

Здобути непогану економічну освіту в Україні цілком реально, існує достатньо професійних та досвідчених викладачів і навчальних закладів. Однак на практиці доводиться пристосовувати набуті знання до реалій життя. А реалії ведення бізнесу в Україні (постійна зміна та часто навіть недієздатність законодавства, хабарі, зайва бюрократізація, неналежний захист та підтримка з боку держави, рейдерство...) не враховані жодною з існуючих економічних теорій (бо економіка - то є наука здорового глузду і працюватуме добре лише у відповідному середовищі). :sad:

10. Redhotchilly

можете викласти список таких закладів і прізвища викладачів?

11. Гелена

тому то і потрібен підприємцям, особливо майбутнім досвід тих хто має побільше практики :)

12. netta

netta Active Member

Я навчалась в Київському державному торгівельно-економічному університеті на факультеті економіки, менеджменту і права. Викладачами і програмою навчання цілком задоволена. До речі були серед викладачів не лише теоретики, а й діючі підприємці, в т.ч. й іноземні. Прізвища викладачів саме з яких дисциплін Вас цікавлять? Хочу сказати, що той, хто хоче дійсно отримати якісну бізнес-освіту (а не лише купити "модний диплом") - має всі можливості отримати її.

13. Гелена

хм... та в нас в принципі не вчать так, щоб ви могли після навчання самостійно організувати свій бізнес
    то ж не знаю про яку якісну бізнес-освіту йдеться :)

14. netta

netta Active Member

Персонально для Вас змушена повторитись :) - в ЖОДНОМУ навчальному закладі Ви не знайдете викладачів, що навчатимуть Вас розпочинати і вести бізнес в умовах корупції та недієздатності законодваства (я не говорю про те, що це в принципі неможливо, але, щоб вести бізнес в подібних умовах, мають бути відповідні моральні "якості", яких в мене, нажаль, не має). Але якщо особисто Вам відомий подібний навчальний заклад з "якісною освітою", будь-ласка - поділіться, буде цікаво дізнатись про щось нове в галузі бізнес-освіти :p

15. Гелена

в жодному взагалі не вчать починати і вести свій бізнес навіть в умовах відсутності корупції (до речі, підкажіть де в світі її нема зовсім?) і стабільного законодавства
    вчать на деяких бізнес-тренінгах, спец курсах (коротких, практичних)
    щодо якостей... не про те ви думаєте... нездатність вести свій бізнес через власну високоморальність це якесь смішне виправдання :)
    ржунимагуастанавіцца :D
    а морально працювати на низькоморального бізнесмена? чи ви роботу шукати не будете? і зарплату в конверті не візьмете? чи що ви там вважаєте не гідним моральної людини?
    і останнє: а як же ваші викладачі-практики? ви їх питали про моральні якості? вай, такі хороші викладачі, а ближче до діла сволочі сволочами? :D
    я вас правильно зрозуміла? :)

16. netta

netta Active Member

так, корупція не знає кордонів, але масштаби її дещо інші бувають :)

Короткий практичний курс може добре охопити яку-небудь вузьку спеціалізовану галузь, але не дозволить Вам уяснити в достатній мірі механізми економічних процесів (як на макро, так і на мікро рівнях), щоб Ви мали змогу найефективніше застосовувати набуті знання у веденні бізнесу.

А Ви не "ржіть" :) - це більш пасує коням, ніж жінкам. Про власну високоморальність ніхто й не говорив. А от вміння "підмазати-відкатити", вибачайте, не має Да і виплачувати з/п таку, що не здатна забезпечити гідний рівень життя робітникам (за умови сплати всіх податків) не можу й не хочу. :)

А хто Вам сказав, що я працюю на низькоморального бізнесмена? :)

не правильно :) Саме викладачі-практики наочно демонстрували всі реальні труднощі ведення бізнесу в Україні. До речі, як Ви гадаєте - навіщо це людям, які мають достатньо коштів і досвіду? Вони щиро сподіваються щось змінити, бо ті умови, в яких доводиться вести бізнес сьогодні ще дуже далекі від цивілізованих :)

17. Redhotchilly

Нетта, я особисто в економічному ф-ті ЛНУ Франка дуже розчарувалась в свій час. Якби не моя активна участь в різних проектах і поїздки на тренінги і конференції від AEGEE і AIESEC, то крім "застарілої" теорії і економічної історії мало чого б дізналась.

Дійсно хороших викладачів можна на пальцях перерахувати...

Додано через 3 хвилини

бізнесом не може займатись кожна людина... Є люди, які ніде не вчились , але мають підприємницький хист і успішний малий бізнес...
    от коли вже бізнес розростається... тоді вже треба більше знань (облік, маркетинг, стратегії розвитку, різні методи управління ітд)

• Подобається Подобається x 1
  18. Гелена

19. Redhotchilly

netta, ви тільки вчитесь і у вас все попереду...
    Я рада, що вам подобається ваш навчальний заклад.
    але хочу ще раз вас запевнити, що для того, щоб відкрити власний бізнес НЕОБОВЯЗКОВО десь вчитись... почитайте інформацію, як зявились відомі компанії і бренди... дуже часто їх засновники навіть не закінчували 10 років школи...і працювали з підліткового віку.

20. Ольга

Ольга Well-Known Member

не скажіть... багато людей платять самі за себе!
    як би там не було, але рівень викладачів у Львові та Києві теж відрізняється... якщо викладач з універу то практики у нього 0, а якщо практик з досвідом то не вміє добре викладати...

брак кадрів.... :sad:

Redhotchilly, а Ви чим зараз займаєтеся?

а де твій аватар? :)