чи вірите Ви в освіту для бізнесу

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Ольга, 6 вер 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: чи вірите Ви в освіту для бізнесу

А що мають спільного фінансові ринки з таким явищем, як реклама товарів? Ви не звертали увагу - Галичина - єдиний регіон України, де традиційні закони реклами не діють?
    --
    Щось роль фінансових ринків у цьому питанні мені не зрозуміла....
    --
    Вже не кажучи про звичайну безгосподарність та невміння порахувати доцільність діяльності підприємства та можливі шляхи розвитку... І навіть якщо хтось і порахує - директорат відмахнеться від тих "заокеанських штучок"....
    --
    Єдине, чого в закордонних теоріях не прописано, так це як красти з кишені власного підприємства, обманюючи як партнерів, так і державу. Тому й незастосовні закордонні теорії...

2. dArt

dArt Well-Known Member

Образование , в первую очередь учит людей учится.
    Прошел в институте целую гору "отвлеченных" предметов. Тогда это казалось абсолютно ненужным. Сейчас, по прошествию лет понимаю, что это запас интелекта на всю жизнь. Это именно то, что в живом общении отличает человека с ВО от остальных.

• Подобається Подобається x 3
  3. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

afterstep,

Знання і досвід, які я набула в університеті за кордоном, я використовую на своій роботі кожен день. В Україні я би їх не могла використати через багато причин.

Візьмемо, наприклад, простий бізнес-план...
    як ви плануєте залучати гроші під будь-який вид діяльності...
    як ви збираєтесь включати туди хабарі???
    а це реальні витрати в нас, які займають великий відсоток від стартового капіталу... як би вам того не хотілось!

Додано через 2 хвилини
    повністю згідна

Додано через 9 хвилин

тому що ці закони не універсальні!

Реклама зокрема і маркетинг взагалі... це окрема тема.
    для того , щоб реклама була успішною якраз ДУЖЕ важливо брати до уваги особливості менталітету регіону.
    Є багато літератури про найуспішніші рекламні кампанії в світі
    почитайте

4. afterstep

воно десь і йшлося про "галицьких достойників" - кража - першооснова бізнесу.
    Так от - бізнес-план має відповідні "статті" для хабарів - як і часові, так і грошові. Тобто якраз бізнес-план складається з врахуванням цих факторів, і якщо потенційний інвестор - галичанин - то він в першу чергу "поцікавиться", чи ви передбачили ці "гальмівні колодки" ;)
    Зокрема, коли ми6 ще тоді молоді хлопці, йшли про кредит в ЗУКБ домовлятися - то керуюча відділенням, після всіх наших "співанок" - задала пряме запитання: "у вас все по плану сходиться. Все враховано. А де хабарі? Якщо ви так збираєтеся працювати - відразу кажу, що нічого у вас не вийде".
    Але - гасло Тимошенко "всім вийти з тіні" похоронене разом з її відставкою, тому бізнес-плани дійсно складніші - слід рахувати обидві сторони ;) А далі все - як у ваших підручниках :D
    ==
    ваш приклад - невдалий, спробуйте інший ;)

5. lanka

lanka Well-Known Member

Я просто вір'ю в освіту, а стосовно львівського МВА, то там вчилися кілька знайомих, і досягнули ці люди в житті не мало

6. Redhotchilly

в тому і відмінність...що хабар відсутній...а в нас- обовязкова складова бізнес-плану... так само як і інші форсмажорні обставини.

як можна говорити про одинакові підходи, якщо в Україні всі приховують прибутки і ведуть "подвійну системи бухгалтерського обліку"?
    Коли людям платять зарплату в конвертах?

Додано через 1 хвилину

не все залежить від освіти, багато залежить від вміння використати набуте знання і самовдосконалення

7. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Хабарі то минуле.
    Тепер приходять офіційні рахунки на оплату інформаційно-маркетингових послуг, яких в біса ніхто не бачив.

З/п в конкертах - прерогатива малих компаній.
    З того, що бачив, чув - серед великих компаній з/п офіційна зі всіма преміями, надбавками і т.д. і т.п. Зокрема: ЮМС, КС, Президент, Рошен, Неміроф...

А щодо освіти в Україні. Хех, у нас навіть є автори які лекції по маркетингу в Турції німцям читают ... Тому не все так погано =)

8. Redhotchilly

давайте поговоримо про маркетинг:
    Назвіть мені хоч одного відомого українського маркетолога???

Проблема не в відсутності викладачів, які читають лекції,
    проблема в викладачах-практиках, які займаються науковою роботою в маркетингу, беручи до уваги українські реалії і особливості менталітету.

• Подобається Подобається x 1
  9. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

я б сказала, що ефективною бізнес-освіта є тоді, коли людина може створити і керувати власним бізнесом. і власне це робить.
    якщо ж те керівництво що навчається на свій бізнес не наважується, то тут нема сенсу говорити про ефективність як таку :download:

Додано через 12 хвилин
    дуже цікаво :) хай пропаде весь малий і середній бізнес! так чи що?
    :agree:

10. demetris

demetris Well-Known Member

Якщо ви маєте інтернет - до доступ до баз даних вже є.

У освіту вірю Сам у ній працюю. Те що приїжджі - кращі - то це не завжди. Відсоток мудрих-дурних зберігається, прсто самих тренерів у Львові не багато.

11. Redhotchilly

ви знаєте, скільки коштують підписки на такі бази даних, як Thomson One Banker?

або навіть простий доступ до FT, Economist ітд
    Назвіть мені , хоч один заклад у Львові, де всі студенти мають доступ до таких джерел?

В мене багато знайомих працює в аспірантурі, дехто вже захистився...
    Мені добре відомо, яка в нас бізнес -освіта ... На жаль

12. Гелена

мабуть в нас багато хороших науковців, а потрібні практики для такого навчання
    знання бізнесу лише в теорії мало кому потрібне
    потрібне більш практичне навчання це раз, а два - навіть якщо і теорія, то в тих хто реально займається практикою і теорія своя :)
    коротше кажучи: чого мене навчить людина, яка свого бізнесу не має?

13. afterstep

тобто той, що навчає мові глухонімих - повинен бути глухонімий?
    дуже спірне твердження ;) тобто дійсно, часто-густо своя теорія ;) - до того часу, поки "не відвернеться удача" ;)
    ==
    Не всі придатні до "бізнесу", і не всім то до снаги.
    Зокрема, зустрічав одного економіста-теоретика. Він, спираючись на класичні канони та теорію - підняв з нуля супермаркет. Чужий супермаркет. Як "найманий працівник". Ну бо не цікаво йому - вести свій бізнес ;)
    Ото й береться за важкі завдання - робить - здає роботу замовнику - і далі собі науковими працями займається ;)

14. Deus igrok

Автор книги "Як стати міліонером" шукає спонсорів. (с)

• Подобається Подобається x 1
  15. afterstep

хороший старий жарт ;)
    тим не менше - зі свого досвіду - більшість тих, що "мають свій бізнес" - не в стані власних дітей навчити - вже не кажучи про якісь "академічні лекції" ;)
    Як часто буває - батько якусь справу зколотив - а син за вітром пустив?
    чи то син "двієшник", чи з тата такий вчитель?

16. Deus igrok

хех ... не діло в двієчникові, чи вчителі ... можливо синові той бізнес просто не цікавий - не його то. Якщо флегматик може собі цілий день сидіти за столом, рахувати числа. То холерик збожеволіє від такої роботи.

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та,напевно тато часу немає а мама впливу...

18. Гелена

страшшшшенно доречне порівняння :)

вай... сам один підняв... та надірвався би :)
    підняв супермаркет власник, бо зумів найняти правильних працівників і т.д. в тому числі того ж генія-теоретика, знайшов на супермаркет гроші і т.д.
    і зумів ще багато чого зробити

та чи зміг би? необов’язково зміг би
    він є власне спеціалістом, а не підприємцем. це різне мислення і бачення одних і тих же речей
    і не забувайте про здатність до ризику
    чим ризикував науковець? репутацією?

19. afterstep

А я таки повторюся - ви говорите теоретично - а я таки з спостережень. Так би мовити "на практиці".
    Не у флегматичності чи холеричності синочка справа - хоча дійсно, різниця у вихованні тата/синочка значення таки має ;)
    --
    В тата була теорія, причому, як і годиться - своя ;)
    Але та теорія працює ТІЛЬКИ для тата ;)
    І при застосуванні тої "теорії" кимось іншим - і відразу "стіна падає згідно графіку" ;)

20. Гелена

це трохи з іншої опери - виховання дітей
    а дитину, яка звикла до готового тяжко навчити працювати своєю головою
    так самісінько як вашого економіста-теоретика - комусь бізнес піднімає, а собі не може, бо бачте - нецікаво :download:
    звісно, звісно - нецікаво :)

а де твій аватар? :)